Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

  Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Karakteri Bozuk Satıcı  (Okunma Sayısı 8121 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ZeldaZonk
Üye
***
Mesaj Sayısı: 155



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Mart 10, 2021, 09:31:27 ÖÖ »

Tavsiyeleriniz ve desteğiniz için hepinize çok teşekkür ederim.
@metaone
O kadar iyi biliyorum ki orayı, karış karış, hiç sorma gerçekten

@stealth
Doğru diyorsun, samimiyet ya da iyi niyetin, zayıflık olarak algılandığı bir zamandayız.

@LW3D
Bir kez daha gündeme gelmiş oldu, benim gibi daha yeni olanları uyarmış olduk diyelim
Logged
Voltron
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.163



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Mart 10, 2021, 09:34:24 ÖÖ »

Ben bunun esnaf versiyonu ile de karşılaştım. Adam faturalı ürün satıyor. Elektronikçi ve elinde kolay bulunmayan malzemeler de var. O yüzden triplere girmiş sanırım. Mesela bir ürün sorduğunuzda görmek de istersiniz. Şimdi çok uzaklarda olan bir arkadaşımla 2.5mm dişi jak konnektör arıyorduk, tüm elektronikçiler yalnız orada bulabileceğimizi söylüyordu. Gittik sorduk, var dedi. Bakabilir miyiz dediğimizde dükkandan kovmaktan beter etti. Sonra duyduk ki hakikaten böyle kötü bir şöhreti varmış. Bizim için güzel bir hatıra olmuştu. Eski günleri anmak adına telefonda bazen birbirimize adamın taklidini yapıp hala güleriz.
Logged

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
Kaan Akkurt
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.992



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Mart 10, 2021, 10:02:56 ÖÖ »

müşteri her zaman haklı değildir kimbilir adamın başından neler geçti, hayatında ne zorluklar yaşıyor. böyle satılıcılarla muhatap olduğumda canımı sıkmak yerine %95 eyvallah hayırlı işler deyip çıkıyorum. Arabama arkadan çarpan şoföre bile iyimisin birşeyin yok değilmi diye yaklaşınca çok şaşırmıştı. Kavga etmek yerine o şaşkınlığı izleyin, gerçekten daha eğlenceli Kahkaha
Logged

appiah4
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.676



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Mart 10, 2021, 10:08:24 ÖÖ »

Gidesim geldi.  Birşey alacağımdan değil de şu diyalog yaşansın isterdim.

-Selamınaleyküm
-Aleykümselam
-Komodor, amiga, mamiga var mı sende?
-Şu an yok
-Gelir mi
-Gelse de sana mı satcam
-Yok bana satma direk ...... sok
« Son Düzenleme: Mart 10, 2021, 11:13:55 ÖÖ Gönderen: appiah4 » Logged

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
LW3D
Yönetici
*****
Mesaj Sayısı: 11.307


Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)


Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Mart 10, 2021, 10:14:18 ÖÖ »

bir uyarı yazacaktım... Lütfen kimse üzerine alınmasın...

Forumda olan bir kullanıcıya sataşmayı doğru bulmadığımız gibi, forum dışındakiler için de aynısı geçerli. Özellikle kendisini savunamayacak insanlar hakkında fazla abartmayalım... Bu bağlamda başlıktan rahatsız olmuştum. Kim olursa olsun yazdıklarımıza, duruşumuza dikkat edelim...
Logged

ZeldaZonk
Üye
***
Mesaj Sayısı: 155



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Mart 10, 2021, 10:16:36 ÖÖ »

@LW3D sanırım konuyu kilitleyip rafa kaldırmanın vakti geldi gibi. Öylesi daha iyi olacak galiba
Logged
maverick
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 763



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Mart 10, 2021, 10:30:56 ÖÖ »

Çok meşhurdur kendisi, bende bir iki fırçasını yedim, önce anlam verememiştim ama yapacak birşey yok Son gittiğimde kara kutu bir atari vardı, köşesi kırıktı, hiç ses etmeden sessiz sedasız çıktım

http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=10766.15
« Son Düzenleme: Mart 10, 2021, 15:12:24 ÖS Gönderen: maverick » Logged

| Amiga 1200 | C= 64 | PS1 | PSone | Commodore Dergileri |
LW3D
Yönetici
*****
Mesaj Sayısı: 11.307


Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)


Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Mart 10, 2021, 10:53:01 ÖÖ »

@maverick'in hatırlattığı gibi efsane bir satıcı (eğer aynı kişiyse). İyi deneyimlerimiz olmasa da retro dünyamızda yer etmiş.

- Bu arada insan yıllarca aynı şeyleri tekrar tekrar yaşayınca, bir noktada sıyırabiliyor. Kendimden biliyorum. Arada ikinci el sitelerinde bir şey satmaya çalıştığınızda, bu örnekteki gibi olmasa da hadi ordan dediğiniz olmuyor mu Kahkaha Bir defasında PC Engine'e karşılık, vantilatör teklif eden adam görmüştüm. Devamlı satış yapan adamın hali nedir? Fikrim yok. Arada, commodore var mı? var dediğinde, zamanında biz bunları çöpe atardık ne zaman xxxx TL oldu diye çıkışan bile oluyordur. Adam biraz ters orası kesin ama biraz düşününce, bizim insanımız da çok normal değil diyerek, "acaba?" sorusu akla geliyor.
Logged

hakkan
Üye
****
Mesaj Sayısı: 336


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Mart 10, 2021, 11:05:44 ÖÖ »

Ben o amcaya Pandemi öncesi sık sık uğrardım bazı kişileri terslediğini gördüm ama oradaki bir Amigayı taa tepelerden indirip oraya götürdüğüm adaptörle test etmiştik, çalışmayınca almayacağım dedim ama tamam dedi, hiç terslemedi. Biraz sert birisi ama karakteri öyle suyuna gidince gayet de güzel anlaşmak mümkün.
Logged
ZeldaZonk
Üye
***
Mesaj Sayısı: 155



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Mart 10, 2021, 11:23:32 ÖÖ »

Ben o amcaya Pandemi öncesi sık sık uğrardım bazı kişileri terslediğini gördüm ama oradaki bir Amigayı taa tepelerden indirip oraya götürdüğüm adaptörle test etmiştik, çalışmayınca almayacağım dedim ama tamam dedi, hiç terslemedi. Biraz sert birisi ama karakteri öyle suyuna gidince gayet de güzel anlaşmak mümkün.
Bu bana biraz ters geliyor. Müşteri ve işletmeci olarak 21. yüzyıl İstanbulunda ortak bir dilde buluşabilmeli karşılıklı saygıyı zorlanmadan yakalayabilmeliyiz. Saygı çerçevesinde anlaşabilmeli ya da anlaşamamalıyız. İki tane eşya almak için dükkancının suyuna gitmem, benden hoşlanması için çaba harcamam gerekmemeli diye düşünüyorum dünyamızda. Yine bu vesile ile neden taksiye asla binmediğimi, belli meslek gruplarından insanlara asla temas halinde olmadığımı ve bundan kesinlikle kaçındığımı hatırladım. Herkesin yapmakla yükümlü olduğu işi en yüksek özveriyle yapması gerektiğine inanan biriyim, aksinin insanın kendisine ve karşısındakine saygısızlık olduğuna inanırım. Garsonun kolamı uzaktan masama fırlatmasını kabullenemeyeceğim gibi, garson aşağılayanları da kabullenemeyenlerdenim. Kargo kuryesine teşekkür ettiğim gibi, içinde yiyecek paketi taşıdığı kılıfı yere atıp üzerine basıp, sonra yeni siparişte tekrar içine yiyecek koymasını kabullenemeyenlerdenim. Bunu hissettirdiğimde işler son derece kolaylaşıyor. Stealthın da belirttiği gibi. Samimi bir biçimde iyi niyetle yaklaşmamın sonucu olduğunu düşünüyorum.
Logged
stealth
Üye
****
Mesaj Sayısı: 384


1970s,1980s,1990s...En guzel zamanlar...


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Mart 10, 2021, 11:37:08 ÖÖ »

İnsanlara daima güleryüz ve iyi niyet göstermekten bir sıkıntı çıkmaz.Ama sonuçta bizlerde insanız.Herkesin bu hayatta bin tane derdi var.Evet o adamcağızda o yaşa gelmiş, herkesin emekli olup yazlığında denizde gün batımını seyrettiği yaşlarda bu amca o pis dükkanın içinde.Ama bizlerde bin tane zorlukla uğraşıyoruz.Sen birisine kibar davranıyorsun ama karşı taraf seni adam yerine bile koymuyor e sende patlıyorsun.İstanbulda yada büyükşehirlerde yaşayıp stres sahibi olan yok mu?Herkes neredeyse.Belki bir grup zümre başka gezegende yaşıyor onlarda bizim gibi değil zaten.Benim babamda uzun yıllar emekçiydi ama dükkanına giden bir daha gitmek isterdi.Birşey diyemeyeceğim ama önce insan kazanmak olsun amacımız.Para her zaman önemli değildir.O amca için yapacak birşey yok.Böyşe gelmiş böyle gider.Biz yine de iyi olalım çaba gösterelim.
Logged

Psion Organiser,Casio Fx710p,Gameboy Dmg01,Zx Spectrum 48k,Atari 800xl,Commodore Vic20, Commodore 64 Breadbin+1541,386dx40pc,486dx2-66pc,Pentium 166mmxpc,Thermaltake Pc,Korg wavestation sr,E-mu Proteus 1,Korg Triton Classic,Roland Sc-55 Sound Canvas,Akai Sampler,Cubase 10
appiah4
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.676



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Mart 10, 2021, 11:44:06 ÖÖ »

Sevdiğin insanı kırk yılda bir kötü gününde çekersin de kötü insanı kırk yılda bir seni çeksin diye sevemezsin.
Logged

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
fort_apocalypse
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 3.669



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Mart 10, 2021, 12:01:43 ÖS »

Konuyu ilgiyle takip ediyorum.

"Gülümsemesini bilmeyen dükkan açmasın." diyerek, süpermarket ortamlarındaki yapmacık samimiyet ve gülümselelere ne kadar alışmışız. "Müşteri her zaman haklıdır." ne de olsa, o ne isterse öyle olmalı, balık restoranında acılı şalgam suyu da olmalı, çıtır lahmacun üzerine vıcık vıcık limon suyu da.

Bir gün gelecek, kalmayacak o küçük dükkanlar, aksi huylu esnaf amcalar. Ben uzun süredir beni tersleyen satıcıya rastlamıyorum buralarda. İşin ucunda ekmek parası var, nasıl terslesinler ki, aç mı kalsınlar.

"The show must go on.", ha?

« Son Düzenleme: Mart 10, 2021, 12:23:33 ÖS Gönderen: fort_apocalypse » Logged

Murat Çileli
Üye
****
Mesaj Sayısı: 293



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #28 : Mart 10, 2021, 12:15:18 ÖS »

Sabahları "günaydın" diyerek girdiğim, yol üstünde bir bakkal vardı. Bir gün beni "Günaydın deme burada, Selamun Aleykum de!" diye tersledi. Bir daha gitmedim. Bir kaç ay sonra baktım, kapanmış. "Küçük esnaf öldü" diye ağlayanlar da bunlar. Yaşamayı bilmiyorsan, ölürsün. Değişime ayak uyduramıyorsan, ölürsün. Doğanın kuralı bu. Amcam gibilerin ölmesi dileğiyle.
Logged

arkas
Üye
****
Mesaj Sayısı: 293



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Mart 10, 2021, 12:50:24 ÖS »

Bu başlıkta bahsedilen dükkana yine forumda başka bir başlıkta denk geldiğimde (salgın öncesi) merak edip gitmiştim. Farklı bir tavır/tutum takınmadan girdim gezdim ve bit pazarı fiyatının yarısına bir kumbara alıp çıkmıştım.

Kendi işini yapanlarda çalışan döngüsü olmadığından kişiler bir nevi "yanık" olur. Çiçeği burnunda, yolun başında tazeliğinde enerji bulunmaz. Retroyu tanımaya çalışmak, anlamaya çalışmak belki bazen çalışır hale getirmeye çalışmak hayatın diğer yönlerine de uygulanabilir olmalı. Henüz gitmemiş olanlar "gidip şöyle edelim böyle edelim" yerine orta zor bir oyun level ı gibi yaklaşmayı düşünebilirler.
...
Aklıma şunu da getirdi: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Soup_Nazi
Logged

Commodore 64G
Amiga 500
PS2
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: