Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

  Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Kayıt - Gerekli Bilgiler
Kullanıcı adı seçin:
Sadece forumumuzda tanınmanız için kullanılacaktır. Kayıt olduktan sonra profilinizden görünen isminizi değiştirebilirsiniz.
E-Posta:
Buraya kullandığınız geçerli e-posta adresi girin
Şifrenizi seçin:
Şifreyi tekrarlayın:
Resim doğrulaması:
Resimde gösterilen harfleri giriniz
Resimde gösterilen harfleri giriniz
üç artı sekiz ne eder (rakkam olarak yazın):
commodore.gen.tr forumu yas ortalamasi 30 ve üzeri üyelerden olusan retro bilgisayar, oyun konsollari ve teknolojileriyle ilgili bir forumdur. Foruma üye olmayi planliyan ziyaretçilerimiz forumun bu özelligini akillarindan çikartmayarak, mesajlasmalari gerektigini unutmamalidirlar.

Yeni üyelerin ilk olarak Genel Kategori > Tanisma Forumu kisminda konu açarak kendilerini tanitmalari yerinde olur. Böylece büyük ihtimalle yeni üyeler için sinirli olan, özel mesajlasma sinirini asmis olursunuz. Bunu yapmayip, forumda özel mesaj atamadiginizi iddia ettiginiz an sözlesmeyi okuma zahmetine dahi girmediginizi düsünüp, forumdan atilabilirsiniz. Foruma alim/satim amaciyla girip, forum ve ortamina katki saglamayi düsünmeyenlerin pek hos karsilanmayacagini bilmenizi isteriz.

Forum üyeligini kabul etmeden önce asagida belirlenen kurallari ve uyarilari detaylica okumanizi öneririz. Kurallari ve uyarilari kabul ediyorsaniz üyelik için basvuruda bulunabilirsiniz.

Forum yöneticileri ve sorumlululari sitede açilan tüm konulara ilgi göstermeye çalisacaktir ancak bu durum gönderilen tüm iletilerin forum yöneticileri ve sorumlululari tarafindan yasalliginin onaylandigi anlamina gelmez. Forumda yer alan her iletinin aninda görüntülenemeyecegi unutulmamalidir. Yazilan iletilerden ileti sahibi sahislar sorumlu tutulacaktir.

Bu sözlesmenin kabulüyle birlikte mesajlarinizin herhangi bir müstehcen, saldirgan, nefret dolu, tehdit içerikli, cinsiyet odakli, lisans ihlali ile ilgili ileti içermeyecegini; kurallara ve yasalara aykiri hiçbir ifadede bulunmayacaginizi temin edersiniz.

Commodore.gen.tr forumu, "Üyelik Sözlesmesi" ve "Forum Kurallari" ile ilgili kurallari düzenleme, degistirme, silme hakki ile kanunlara ve kurallara aykiri durumlarda olusabilecek yasal süreçlerde üyelik bilgilerini açiklama hakkini sakli tutar.

Genel Kurallar
1- Forumda Türkiye Cumhuriyeti Kanunlari'na aykiri davranmak kurallara aykiridir.
2- Forumda yasa disi içerik paylasimi (wa.rez, cra.ck, lisansli mp3, yazilim, telif haklariyla korunan karikatür, fotograf vb.) kurallara aykiridir.
3- Forumda hakaret etmek, bir kullaniciyi asagilamak, tehdit, küfür vb. gibi asagilayici ifadeler kullanmak kurallara aykiridir.
4- Forumda bir kisinin birden fazla hesap açmasi kurallara aykiridir.
5- Forumda dini ve siyasi konularin konusulmasi kurallara aykiridir.
6- Forumda atilan iletilerin içeriginin temizlenerek/bosaltilarak konunun veya iletinin anlamsiz hale getirilmesi yasaktir.
7- Forumda porngrafik ve erotik içerik yayinlamak kurallara aykiridir.
8- Forumda ve sitede cevaplarini bulabileceginiz konularla ilgili soru sormak ve konu açmak kurallara aykiridir.
9- Forumda gerçeklestirilecek herhangi bir iletisim sürecinde ortaya çikacak olan bilgilerin; mesajlar, iletiler, IP numaralari vb. kayit altina alinabilecegi ve bu bilgilerin kullanici istegiyle temizlenemeyecegi bilinmelidir.
10- Bu kurallar dahilinde yönetim ekibinin uygun görmedigi davranislari sergilemekte israrci olanlar forumdan uzaklastirilacaktir.

Imlâ ve Yazim Kurallari
1- Eger Türkçe klavye kullaniyorsaniz  "S Ç Ö Ü G I (s ç ö ü g i)" harflerini kullanarak basliklariniz ve iletilerinizi Türkçe kelimelerle yaziniz; bu karakterlerin yerine "s c o u g i" harflerini kullanmayiniz.
2- Noktalama isaretlerinin dogru ve yerinde kullanimina dikkat ediniz.
3- Forumda IRC, MSN, sohbet dili kullanmak yasaktir. Örnegin, "selam" yerine "slm", merhaba "mrb" yazmak kural ihlalidir.
4- Iletilerinizde kullancaginiz kelimelerin Türkçe olmasina özen gösteriniz. Örnegin "sürücü" yerine "driver" kelimesini kullanmayiniz.
5- Kisaltmalari lütfen büyük harf kullanarak yaziniz. Örnegin, IRC, MSN, IBM gibi.
6- Iletilerinizde vurgu unsurlari disinda kalan kelimeler için yazi karakteri, boyutu ve renk degisikliklerinde bulunmayiniz.
7- Mesaj basliklarinin konuyu özetler sekilde olmasina özen gösteriniz. Basliklarda "Acil yardim!!", "Pls", "" gibi konu disi ibareler kullanmayiniz.
8- Basliklarinizda kelimelerin sadece ilk harflerini büyük; kelimenin geri kalanini ve baglaçlari küçük harf kullanarak yaziniz. Baslik için noktalama isaretleri kullanmayiniz.
Örnegin; "3ds Max yaziliminda, OpenGL sorunu"
9- Düsüncelerinizi daha kolay ve net anlatmak için lütfen dil kurallarina dikkat ediniz.

Imza Kurallari
1- Imzalarinizda reklam amaçli baglanti vermek kurallara aykiridir.
2- Imzalarinizda kisisel sitenizin adresini verebilirsiniz.
3- Imzalarinizda yasadisi ve gayri ahlâki sitelerin baglantilarini vermek kurallara aykiridir.
4- Imzalarinizda diger isletim sistemleri ve dagitimlar için asagilayici, karalayici, alayci ifadeler bulundurmak kurallara aykiridir.
5- Maksimum imza karakteri 300 karakterdir.
6- Imza kurallarina uymayan imzalar silinip kullanicilar uyarilacaktir. Uyarilari dikkate almayan kullanicilar forumdan uzaklastirilir.

Kullanici Adi Kurallari
1- Seçtiginiz kullanici adinin Türkiye Cumhuriyeti Kanunlari'na aykiri olmasi kurallara aykiridir.
2- Seçtiginiz kullanici adinin küfür, asagilama, hakaret içeren kelime veya kelimelerden olusmasi kurallara aykiridir.

Forumda kullanacaginiz her IP adresi kayit altina alinacaktir. Bunun nedeni ise kural ihlali durumunda yasaklamalarin IP veya ISP adresi bazinda yapilacak olmasidir. Bu durum sadece anlasmanin önemli bir parçasini ihlal etmeniz ile olusabilir. Kural ihlali yapan üyeler ilk önce uyarilir, uyarilara aldiris etmeyen üyeler forumdan uzaklastirilir.