|
Konu Başlığı: Fiyatı ne eder? Gönderen: merlininkazani üzerinde Haziran 23, 2015, 12:11:26 ÖS Selamlar,
Geçen hafta bir alet aldım. Milton Bradley's Omni Entertainment System. Hiç açılmamış, henüz jelatininde. Ancak aletin değeri hakkında yaptığım araştırmalar sonuçsuz kaldı. Yaklaşık bir bedel de belirleyemiyorum. Acaba ne eder sizce? RESİM TEMSİLİDİR :) (https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/83/f3/16/83f31679e3e495a153d1ecd449a1a4d7.jpg) Konu Başlığı: Ynt: Fiyatı ne eder? Gönderen: yavuzg üzerinde Haziran 23, 2015, 12:23:37 ÖS ebay'de var satan birisi. 75 USD or best offer diyor.
Konu Başlığı: Ynt: Fiyatı ne eder? Gönderen: merlininkazani üzerinde Haziran 23, 2015, 12:29:32 ÖS Valla altını üstüne getirdim bulamadım orada. Link atabilir misin abi?
Konu Başlığı: Ynt: Fiyatı ne eder? Gönderen: yavuzg üzerinde Haziran 23, 2015, 12:44:11 ÖS ebay'de adresini Türkiye olarak değil US olarak belirtirsen daha çok şey bulursun ;)
Bunun için herhangi bir item'ın shipment kısmında adres olarak "United States" seç ve posta kodu olarak da geçerli bir posta kodu kullan ve "Get Rates" de. Ebay bu bilgiyi cookie'de tutuyor ve bundan sonraki aramalarında US'den ilanlar gelmeye başlıyor. http://www.ebay.com/itm/Omni-Entertainment-System-1981-With-Box-Instructions-4-Games-/271887669635?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f4dc49983 (http://www.ebay.com/itm/Omni-Entertainment-System-1981-With-Box-Instructions-4-Games-/271887669635?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f4dc49983) Konu Başlığı: Ynt: Fiyatı ne eder? Gönderen: merlininkazani üzerinde Haziran 23, 2015, 12:48:45 ÖS Bilgi için teşekkürler abi. Benim aldığım sıfır jelatinli. Hiç açılmamış yani. O ne kadar etkir fiyata acaba?
Konu Başlığı: Ynt: Fiyatı ne eder? Gönderen: yavuzg üzerinde Haziran 23, 2015, 12:57:53 ÖS Onun için de "Advanced Search" gidip "Sold Listings" filtresiyle arama yaparak "Bu alet kaça gidiyormuş" diye bakmak lazım. Malum listelemek başka malın "gerçekten" gittiği fiyat başka.
Bu şekilde arama yapınca bir şey çıkmıyor. Bu şu demek; 1) Bu alet o kadar nadir ki yakın zamanda hiç satılmamış 2) Bu alet o kadar lüzumsuz ki kimse almıyor :) "Best offer" açık olup halen satışta olan tek bir ilan olması ve bu ilanın da 75 USD seviyesinde fiyatlanmasından o cihazın paketli veya paketsiz pek de gideri olan bir şey olmadığı düşünülebilir. Tabii ki bunu bir uzman görüşü olarak değerlendirme. Capcom'un Punisher arcade kartı da şu an satılmışlar listesinde yok ama bu onun değersiz olduğunu göstermez ;) Elbette ki her malın bir meraklısı kolleksiyoncusu vardır. Ancak retro da malın fiyatını zamanındaki popülaritesi ve insanlarda zamanında bıraktığı nostalji belirler... Konu Başlığı: Ynt: Fiyatı ne eder? Gönderen: Retroman üzerinde Haziran 23, 2015, 13:02:24 ÖS Elbette ki her malın bir meraklısı kolleksiyoncusu vardır. Ancak retro da malın fiyatını zamanındaki popülaritesi ve insanlarda zamanında bıraktığı nostalji belirler... bu kısma tamamiyle katılıyorum A kişisi için Bir Ürün 3x Degerinde iken B kişisi için 1x başka bir ürde tam tersi olabilir A1x ,B3x Özetle deger verme meselesi Konu Başlığı: Ynt: Fiyatı ne eder? Gönderen: merlininkazani üzerinde Haziran 23, 2015, 13:06:01 ÖS Harika fikirleriniz için teşekkürler. Ben satmayı düşünmüyorum. Sadece kafamda bir ederini bulmaya çalışıyorum. Her koşulda 30 USD verdim. Karlıyım :D
Konu Başlığı: Ynt: Fiyatı ne eder? Gönderen: Simon (Özay Turay) üzerinde Haziran 23, 2015, 13:16:39 ÖS ebay'de var satan birisi. 75 USD or best offer diyor. Konu dışı olacak ama best offer çalışma mantığını daha önce kullanan biri tarif edebilir mi? Pazarlık mı bu best offer olayı? Konu Başlığı: Ynt: Fiyatı ne eder? Gönderen: merlininkazani üzerinde Haziran 23, 2015, 13:21:04 ÖS ebay'de var satan birisi. 75 USD or best offer diyor. Konu dışı olacak ama best offer çalışma mantığını daha önce kullanan biri tarif edebilir mi? Pazarlık mı bu best offer olayı? Evet abi. Açık artırma. Konu Başlığı: Ynt: Fiyatı ne eder? Gönderen: Simon (Özay Turay) üzerinde Haziran 23, 2015, 13:22:57 ÖS İndirme olmasın. :D
Konu Başlığı: Ynt: Fiyatı ne eder? Gönderen: i_r_on üzerinde Haziran 23, 2015, 13:49:57 ÖS Bu tip aletlerin fiyatları trendlere de çok bağlı. Çok izlenen bir youtube yayıncısı videosuna konu edip farkındalık yaratırsa fiyatı bir anda yükselebiliyor nesnelerin.
8-track ses kasetlerini kullanan bir aletmiş galiba. Konu Başlığı: Ynt: Fiyatı ne eder? Gönderen: merlininkazani üzerinde Haziran 23, 2015, 13:53:54 ÖS İndirme olmasın. :D Bu senin nasıl yorumladığına bağlı :) Son saniyede çılgın fiyatlara giden ne ürünler gördüm :) Biraz da şans işi. Konu Başlığı: Ynt: Fiyatı ne eder? Gönderen: Simon (Özay Turay) üzerinde Haziran 23, 2015, 13:58:41 ÖS Tabi sen retro cihaz olarak ben ise adetli satılan entegre olarak bakınca olaya bakış açısı farkı oluştu. :)
Konu Başlığı: Ynt: Fiyatı ne eder? Gönderen: merlininkazani üzerinde Haziran 23, 2015, 13:59:44 ÖS Derin işler bunlar. :)
Konu Başlığı: Ynt: Fiyatı ne eder? Gönderen: cengizermis üzerinde Haziran 23, 2015, 14:10:11 ÖS @simon
ben kullandım, adam 12 euro or best offer diyor fiyatlandırma olarak. Teklifte bulunuyorsun; misal 8. Teklifiniz gönderildi diyor. bundan sonrası pazarlık ve online chat gibi: bi o söylüyor bi sen. en sonunda kabul ederse ettiğine dair bir bildirim alıyorsun. Konu Başlığı: Ynt: Fiyatı ne eder? Gönderen: yavuzg üzerinde Haziran 23, 2015, 16:22:56 ÖS ebay'de var satan birisi. 75 USD or best offer diyor. Konu dışı olacak ama best offer çalışma mantığını daha önce kullanan biri tarif edebilir mi? Pazarlık mı bu best offer olayı? 3 Teklif hakkın var. Yanlız şaka değil, offer'ın kabul edilirse almak durumundasın malı. Haa bir de offer'ı otomatiğe bağlayanlar var. Yani mesela yarı fiyat çekersen anında offer reject olabiliyor... Elektronik konusuna gelirsek, best offer açan çinliler türedi ebay'de. Öyle çok EPROM, Flash v.s. aldım. Genelde marjları 10-15% civarında. Yani %10 altında offer çakarsan ertesi gün kabul ediyor çinli. ;) Konu Başlığı: Ynt: Fiyatı ne eder? Gönderen: merlininkazani üzerinde Haziran 23, 2015, 16:30:54 ÖS @simon ben kullandım, adam 12 euro or best offer diyor fiyatlandırma olarak. Teklifte bulunuyorsun; misal 8. Teklifiniz gönderildi diyor. bundan sonrası pazarlık ve online chat gibi: bi o söylüyor bi sen. en sonunda kabul ederse ettiğine dair bir bildirim alıyorsun. Ben tamamen yanlış biliyormuşum :D Konu Başlığı: Ynt: Fiyatı ne eder? Gönderen: Simon (Özay Turay) üzerinde Haziran 23, 2015, 16:36:53 ÖS Elektronik konusuna gelirsek, best offer açan çinliler türedi ebay'de. Öyle çok EPROM, Flash v.s. aldım. Genelde marjları 10-15% civarında. Yani %10 altında offer çakarsan ertesi gün kabul ediyor çinli. ;) Öğrendiğim iyi oldu bunu. Elektronik bileşenleri alırken bu tarz ilanlara da dikkat edeyim bundan sonra. Konu Başlığı: Ynt: Fiyatı ne eder? Gönderen: Texas üzerinde Haziran 23, 2015, 16:59:57 ÖS @Merlininkazani
Elinizdeki 1981 yilina ait çok nadir ve değerli bir tabletop konsoldur hatırladığım kadarıyla İrlanda ve İngiltere de çok değerli ve nadir olarak görülmektedir. Yine hatırladığım kadarıyla Simon ve Super Simon dan sonra sonuncu tabletop konsoldur. Fiyat olarak ise elinizdeki sıfır ve kutulu ise 400 ve 600 dolar arasında gibi fiyat olabilir.... Konu Başlığı: Ynt: Fiyatı ne eder? Gönderen: segaa üzerinde Haziran 23, 2015, 22:42:36 ÖS Best Offer açık arttırma değil bir teklif sistemidir. Bizim mesaj yoluyla yaptığımız pazarlığın sisteme dökülmüş hali. :) Satıcı ürünün hemen al fiyatını 75$ olarak belirlemiş ama ayrıca teklif seçeneğini de açık tutmuş. Verilen tekliflere göre fiyatı yine satıcı belirlemiş oluyor. Yani mevcut fiyatı arttırmaya değil indirmeye yönelik bir sistem.
Açık arttırma sistemi daha farklı, hem süreli hemde süre sonuna kadar en yüksek miktarı giren alıcının belirlemesi ile oluyor. Konu Başlığı: Ynt: Fiyatı ne eder? Gönderen: redfett üzerinde Haziran 24, 2015, 00:43:58 ÖÖ Yavuz bey gayet iyi özetlemiş aslında ebay de sold list te satılmış bir örnek yok maalesef. Olan ilanda make offer ile bu aleti daha ucuza da verebileceğinin sinyallerini vermiş ki ilan 30 gündür orada büyük ihtimal. Ve çok çok iyi durumda 4 oyunda bu ilana dahil. :) Oyunlar da 20 dolar üstü gibi satışlara konulmuş başkaları tarafından ki onlarda satılmamış hiç.
Yani bu aletin açılmamış haline fazla fazla 100 dolar diyebiliriz. 400-500 dolarlar biraz hayacilik olur. :) bence. :) Konu Başlığı: Ynt: Fiyatı ne eder? Gönderen: i_r_on üzerinde Haziran 24, 2015, 01:00:07 ÖÖ Ne kadar doğru bilgi verir bilmem, Vintage computer & console price guide 2009 adlı kitapta 20 dolar fiyat biçilmiş.
https://books.google.com.tr/books?id=D7RS9yegrtoC&pg=PA99&lpg=PA99&dq=retro+omni+entertainment+system&source=bl Konu Başlığı: Ynt: Fiyatı ne eder? Gönderen: Texas üzerinde Haziran 24, 2015, 01:16:45 ÖÖ Bu Tabletop konsolun bahsedilen linkteki fiyati 75 dolar olabilir hatta siz bunu Amerika da 50 dolara da alabilirsiniz zaten 81 senesinde Amerika da 200 dolara satilmis ama cok kisa sure sonra uretimi durdurulmus ama isin Avrupa tarafinda yani Ingiltere Irlanda Iskocya gibi ulkelerde cok nadir gozuyle bakiliyor
Konu Başlığı: Ynt: Fiyatı ne eder? Gönderen: barone üzerinde Haziran 24, 2015, 01:51:57 ÖÖ Bu Tabletop konsolun bahsedilen linkteki fiyati 75 dolar olabilir hatta siz bunu Amerika da 50 dolara da alabilirsiniz zaten 81 senesinde Amerika da 200 dolara satilmis ama cok kisa sure sonra uretimi durdurulmus ama isin Avrupa tarafinda yani Ingiltere Irlanda Iskocya gibi ulkelerde cok nadir gozuyle bakiliyor Bölgesel olarak nadirliğini anlıyorum ama eğer atladığım bir şey yoksa ebay'deki 100 dolarlık ürün için İrlanda'daki bir şahıs açısından harcanacak toplam bedel, 100 USD+kargo+olası vergiler değil mi? Dolayısıyla bu ürünün muadilinin İrlanda'daki rasyonel fiyatı (Amerika'dan gelmesini bekleme süresi ve nakliyedeki risk durumunun yarattığı alternatif maliyeti de düşününce) 200 USD civarındadır gibi geliyor bana. "500 Dolara satılmaz" demiyorum tabi. Belki 5.000 dolara da satılır/satılmıştır... Sadece rasyonel satın alma kararı verecek bir talepçinin karar alma sürecinin bu şekilde işlemesini beklerim. Tabi yukarıda dediğim gibi benim dikkatimden kaçan bir başka değişken yoksa. Konu Başlığı: Ynt: Fiyatı ne eder? Gönderen: Deaththroes üzerinde Haziran 24, 2015, 17:40:29 ÖS Fiyatını bilmiyorum ama tasarımı çok farklı bir tabletop olmuş.Açıkcası çok hoşuma gitti Murat abi bir inceleme videosu koyarsa keyifle izlenir :)
Konu Başlığı: Ynt: Fiyatı ne eder? Gönderen: arkas üzerinde Haziran 24, 2015, 20:32:19 ÖS Fiyatının yanında "giderinin" de olması lazım :)) Bahsetmeye çalıştığım şey ekonomideki likiditeden başka bir şey değil. Nadirliğin de aşırısı zarar çünkü fiyat yüksek olabiliyor ama almak isteyecek kişi sayısı çok az oluyor.
Konu Başlığı: Ynt: Fiyatı ne eder? Gönderen: segaa üzerinde Haziran 24, 2015, 21:51:04 ÖS Bu retro cihazların nadirlik olayı enteresan bişey. Az miktarda üretilen ve nadir olan cihazların fiyatının yüksek olmasının 1. nedenlerinden biri, markası ve o markanın diğer modellerinin piyasa da başarı yakalamış olması, sevilmiş olması, fiyatını belirliyor sanırım.
Örneğin Sony PS1 zamanında en çok üretilen ve büyük bir başarı yakalayan bir konsoldu ama şu an bile piyasada sayısı çok fazla olduğu için 10-20 liraya bile bulunabiliyor ama bu konsolda az miktarda üretlmiş olsaydı sanırım fiyatı en pahalı retro cihazlar arasına girebilirdi. Marka sağlamsa ve üretilen cihaz nadirse ne kadar kötü olursa olsun fiyatı pahalı oluyor. |