|
Konu Başlığı: Mame Emulatör ilgili biraz bilgi Gönderen: blackturk üzerinde Eylül 13, 2015, 21:11:40 ÖS Bu aralar arcade ilgili mame emulatörün biraz derinliklerine inmeye karar verdim.Neyse Oyunların grafik set'lerini , Kullanılan renk paletlerini , Tile map'lerini ve sound fx ,ve müzikleri nasıl rip ediliyor diye araştırdım.
Mame emulatöründe "F4" tuşu ile gfx set, palet ,tile map'lere ulaşabiliyorsunuz.Bazı oyunlarda ise kendi dip switch'lerle grfx objects ulaşılabiliyor.F4 tuşu ilk renk palet ekranın getiriyor.page up - down ile kullanılan renk paletleri içersinde dolaşıyorsunuz.Sağ ve sol tuş ile ilgili grafik ve tile map numaralı alanlara ulaşıyorsunuz.Tabbi grafik set'leri içersinde page up ve down ile grafik parcalarını görebilirsiniz.Eğer tile map gecerseniz.Grafik setleri ile oluşturan grafik alanlarına erişiyorsunuz.Oyunda kaç tane tile map varsa orda resim olarak ekranda görebiliyorsunuz.Screen shoot alarak paint programını içersine yapıştırabilirsiniz. mame ekranın window olarak çalıştırdığınızda iyi capture programı ile sıralı olarak ekranın yakalayıp ,bu oyundaki spriteler iyi paint editor(Benim favorim Gimp) programları ile düzenleyerek alabilirsiniz. Mame Oyununda beğendiğiniz bir melodi veya soundfx var ise oyun içersinden wav formatında alıp.kayıt edebiliyorsunuz bunun için bir tool var.mame emulatör dizinine şu programı http://www.e2j.net/files/BridgeM1_060a7.zip (http://www.e2j.net/files/BridgeM1_060a7.zip)açıp koyuyorsunuz.sonra bridgem1.exe çalıştırın.Bu prgramı basit müzik player gibi çalışır.Yükle tuşuna basarak mame emulatörü içerisindeki romları gösterin .Ekran'a oyunların isimi gelir.oyun secip daha sonra gelen liste içersinden gelen soundfx veya müzikleri dinleyebilir .aynı zamanda bilgisayara wav olarak kayıt edebilirsiniz. Mame için bridgem1 resmi web sayfası:http://www.e2j.net/downloads.html (http://www.e2j.net/downloads.html) Amiga'da Robocop oyunun hiç beğenmemişdim.Bende mame emulatöründe grafik setlerini ve robocop, bir tane sprite ripleyip.Amiga c kullanarak oyunu level 1 yaptım. Çok fazla uğraşmadığım halde , amiga robocop oyundan daha iyi oldu. ;D ;D ;D Gerçek bir Amiga os3.1 üzerinde test ettim.Gayet iyi çalışıyor. https://www.youtube.com/watch?v=29oYb1wdUZk&feature=youtu.be (http://www.youtube.com/watch?v=29oYb1wdUZk&feature=youtu.be) Konu Başlığı: Ynt: Mame Emulatör ilgili biraz bilgi Gönderen: hakanzade üzerinde Eylül 14, 2015, 01:30:42 ÖÖ Mükemmel, tüm oyunu birebir yapsanız ne güzel olurdu.
Konu Başlığı: Ynt: Mame Emulatör ilgili biraz bilgi Gönderen: Enson üzerinde Eylül 14, 2015, 11:34:38 ÖÖ Mame emulatörün derinlikleri hakkında güzel bir paylaşım, siz yazınca farkettim. Teşekkürler.
Konu Başlığı: Ynt: Mame Emulatör ilgili biraz bilgi Gönderen: blackturk üzerinde Eylül 14, 2015, 21:44:45 ÖS Mükemmel, tüm oyunu birebir yapsanız ne güzel olurdu. :) Tamamen duygusal (Money Money) durum olmadığından .Hobiden öteye geçmez :) Mame emulatörün derinlikleri hakkında güzel bir paylaşım, siz yazınca farkettim. Teşekkürler. Aslında yazılazacak çok şey var hangisinden bahsettesek ki ! mesala kaillera plugin'i var.Network ağda iki kişi karşılıklı oynaya bilirsiniz.Yada Uluslar arası bir mame server'ıana bağlanarak japonyadaki birisiyle street fighter 2 ce 'de kapışabilirsin.Oynadığın bu oyunu mame ile video record edebilirsin.oyunlar için macro'lar oluşturabilirsin.sf2'de hadoken zor geliyorsa tek tuşa bir makro ile atayabilirsin.Yada Cheat on yaparak oyunlarda istediğiniz hileleri yapabilirsiniz.Felan felan kitap yazılır buna beeee. Aslında herkes mame ile bildiklerini paylaşsa iyi olurdu.Benimde bilmediğim birşeyler olabilir.Haddi millet yazın paylaşın. Konu Başlığı: Ynt: Mame Emulatör ilgili biraz bilgi Gönderen: AmonR üzerinde Eylül 15, 2015, 13:49:44 ÖS Teşekkürler blackturk, gayet faydalı bir paylaşım olmuş.
Dediğin gibi, MAME "kurtları" bu başlık altında bildiklerini paylaşırsa oldukça verimli bir konu başlığı haline gelecektir. Konu Başlığı: Ynt: Mame Emulatör ilgili biraz bilgi Gönderen: final_fight üzerinde Eylül 15, 2015, 15:30:03 ÖS nvram ile umk3de gizli karakterler otomatik hazır geliyordu patch gibi birşey olsa gerek oyunlar için kof oyunlarındada patch vardı tüm gizli karakterler açıktı tüm oyunlarında rom dosyalarını yamalıyorduk
Konu Başlığı: Ynt: Mame Emulatör ilgili biraz bilgi Gönderen: blackturk üzerinde Eylül 15, 2015, 17:40:36 ÖS nvram ile umk3de gizli karakterler otomatik hazır geliyordu patch gibi birşey olsa gerek oyunlar için kof oyunlarındada patch vardı tüm gizli karakterler açıktı tüm oyunlarında rom dosyalarını yamalıyorduk Buda entersan bir bilgi hidden karakterleri açıyorsun.Bu bilgi ile başka bir konuyu hatırladım. Callus çok eski cps 1 emulatörü belki hatırlayan vardır.O zamanlarda bir tool yazmışlardı.cps rom dosyasındaki oyuncu karakterleri ve tile map değiştiriyordun.herhangi bir paint programı ile hazırladığın tile grafiklerini rom dosyasına gömüyordun.Hatta sound fx ve müzikleri değiştirebildiğini yazmışlardı.Cps sistem için devleopment tool bile vardı.cps sistem için frog oyunu yazmışlardı diye hatırlıyorum. Konu Başlığı: Ynt: Mame Emulatör ilgili biraz bilgi Gönderen: Enson üzerinde Eylül 15, 2015, 18:35:27 ÖS Callus95 hala favorim, konu mame olunca karıştırmayım dedim :)
|