commodore.gen.tr

Genel Kategori => Genel Sohbet => Konuyu başlatan: leviathank üzerinde Ekim 28, 2015, 12:15:40 ÖS



Konu Başlığı: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: leviathank üzerinde Ekim 28, 2015, 12:15:40 ÖS
Merhaba arkadaşlar
 sahibindende bugün açılan aşağıdaki ilan potansiyel dolandırıcılık içeriyor. Lütfen dikkat edin. Ben yaptığım efti geri alabilmek için bankaya talimat verdim. Parayı kurtarmaya çalışıyorum. İlan sahibi mesaj atan herkesten satıldığını belirtmeden kaparo ya da tüm ücreti istiyor. Fotolar ebaydeki iki ilandan alınma olup satıcı bunu inkar ediyor. Telefonları açmıyor. 10 senedir internetten alışveriş yaparım. İlk defa başıma böyle bir olay geliyor.

 ilan : http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-oyun-konsol-konsol-nintendo-nes-deluxe-sifir-full-kutu-240058137/detay (http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-oyun-konsol-konsol-nintendo-nes-deluxe-sifir-full-kutu-240058137/detay)

Fotolar:
http://m.ebay.com/itm/NES-Nintendo-Lot-Of-25-Classic-Games-/371470052870?nav=VI (http://m.ebay.com/itm/NES-Nintendo-Lot-Of-25-Classic-Games-/371470052870?nav=VI)
http://m.ebay.com/itm/121798685219?_mwBanner=1 (http://m.ebay.com/itm/121798685219?_mwBanner=1)


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: eemiroglu84 üzerinde Ekim 28, 2015, 12:28:28 ÖS
Geçmiş olsun inşallah paranı geri alırsın çakallara dikkat.


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: Retroman üzerinde Ekim 28, 2015, 12:32:12 ÖS
Geçmiş olsun dostum böyle ilanı görünce insan kıllanmadan edemiyor işte. Tanımadıgım kişilerde Ucuzda olsa direk para gönderme olayına yanaşmıyorum kesinlikle ya güvenli alışveriş ilanı açar yada elden verir.Parayı sadece tanıdıgım kişilere havale ederim.Tekrar geçmiş olsun umarım paranı geri alırsın en kısa sürede.Birde profili yeni açmış.Anlamadıgım eskiden telefon yeni nesil ürünlerde dolandırıcılık yapmaya çalışırlardı retro ürünlerde moda oldu niyeyse!


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: hekimoglu78 üzerinde Ekim 28, 2015, 13:45:15 ÖS
Cihaz güzeldi :) Sabah görmüştüm bu ilanı


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: Bumin üzerinde Ekim 28, 2015, 14:01:31 ÖS
Geçmiş olsun hocam. Dolandırıcıların bu ürünlere de bulaşmış olması çok üzücü.


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: Vixtrola17 üzerinde Ekim 28, 2015, 14:42:08 ÖS
geçmiş olsun bende adamdan hesap no istemiştim. iyiki bana yollamamış bende dolandırılacakmışım.


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: cinar üzerinde Ekim 28, 2015, 14:47:27 ÖS
Polise şikayet etmeyi, sahibinden'e bildirmeyi içeren bir mesaj atıyordum ki kullanıcı silinmiş.


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: sukru83 üzerinde Ekim 28, 2015, 15:41:02 ÖS
hepimiz resmen balıklama dalmışız ilana. Ben de acaba demiştim ama bana geri dönen olmamış iyi ki.


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: leviathank üzerinde Ekim 28, 2015, 16:35:06 ÖS
Sağolun arkadaşlar. Tatilin başlaması nedeniyle iptal talebim sonuçlanmadı ama muhtemelen hesabı boşalttığı için bir işe yaramayacaktır. Buz gibi soğuk suyumu içtim😊 Türkiye'de netten retro cihaz ilanlarını takip eden en fazla 100-200 kişiyizdir. Özellikle ev, araba, telefon gibi rağbet gören kalemlerden bu noktaya gelinmesi de ilginç gerçekten. Bu arada bankanın çağrı merkezi üzerinden eft iptal talebimi alacak birime ulaşmam 1,5 saatimi aldı. Orası da ayrı bir rezalet.


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: AmigAmigA üzerinde Ekim 28, 2015, 17:55:48 ÖS
Geçen sene bende saf gibi birisine 140 tl havale etmiştim,malesef ne yaptıysam paramı alamadım.Sahibindene yazdım ettim onların umrunda değil.Bence sahibinden sitesi bir an önce tamamen getli sisteme geçmeli.Kardeşim hangi ilana girsen adamlar ya kapıda ödeme diyor ya havale.Piyasa üçkağıtçı kaynıyor arkadaş...Kesinlikle havaleden uzak durun.


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: segaa üzerinde Ekim 28, 2015, 18:10:06 ÖS
leviathank ne kadar ödediniz acaba? Bu işin bi çaresi yok mu yani, adamın ismi belli, kullandığı banka belli, hesap numrası falan belli, ne yani şimdi bu adam bu parayı çektikten sonra hiç bişey yapamıyor muyuz?


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: leviathank üzerinde Ekim 28, 2015, 18:29:50 ÖS
Elimde hesap no, hesabın sahibinin ismi, sahibinden ve sms üzerinden yazışmalar ve tel no var. Bir arkadaşa tc kimlik no vermiş. Kaparo üzerinden yapılan araba dolandırıcılığı şikayetlerini inceledim nette. Sonuç alan olmuş ama meşhur polis susu verilen telefon dolandırıcılığı gibi üstüne düşmek istememiş pek çok kişi. Eft iptali resmi olarak sonuçlandıktan sonra duruma bakacağım. Ben ilanda istenen parayı yatırdım. Kimi arkadaştan da 50 lira kaparo istenmiş ilanı kaldırmak için. Bahane de araya tatil giriyor ve talep çok. Gerçi burdan ve çevremden bayağı ilgilenen olduğunu gördüm, haksız da değil;)


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: hakanzade üzerinde Ekim 28, 2015, 18:50:49 ÖS
Başıma gelen bi dolandırıcılık numarasından bahsetmek istiyorum, 2 sene kadar önce gg.com 'dan Ankarada bilgisayar parçaları satan bi firmadan 100 Tl lik sıfır bir bilgisayar psu su aldım, kutusunun üstündeki naylon açık değildi, ben açtım, açtığımda pis bir kokusu vardı deliklerinden bakıncada içindeki kartın basbayağı kullanılmış bir görüntüsü vardı bilgisayara takmakta tereddüt ettim, açtım içini, kart bildiğin senelerce kullanılmış kavruk bişeydi. Açtım firmaya derdimi anlattım mümkün değilmiş öyle bişey depodan alıp gönderiyorlarmış yok ben takıp yakmışımda falan bayağı bi telefonda küfürleştik. Sonra tamam dedi gönderin zaten 10 tl bi kargo ödemiştim kargo bana ait olarak gönderip yeni psu nun kargosuda dahil toplam 3 kargo yani 30 TL kargo ödemek koşuluyla değiştirmeyi kabul etti ama ben kabul etmedim, tekrar bayağı bi küfür trafiği oldu telefonda, niye içini açmışım falan. Neyse evde bayağı bir durdu çöpe soktum gitti. Taa 1 ay falan sonra adamın jeton düşmüş aradı bi müşterisi aldığı psu yu dükkana iade etmiş o numara yapmış olabilirmiş, dedim kardeş böyle bişey olunca hiç bakmadan alıp rafa tekrar geri mi koyuyosunuz dedim, olay böyleydi. Sanırım birisi psu yu almış içindeki kartı değiştirmiş güzelce tekrar naylon vakumlamış dükkana götürüp geri vermiş.


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: Cengiz Demir üzerinde Ekim 28, 2015, 21:40:49 ÖS
@leviathank, geçmiş olsun. Umarım paranızı geri alabilirsiniz.

Bu dolandırıcılar akla gelmeyecek yeni yeni yöntemlere başvuruyorlar..

Ben de kapıda satış dolandırıcılarına kanmıştım. (Eğitim seti)

Ama 7 gün içinde, peşini bırakmayıp, noter tasdikli ihbarname göndermiştim. Sözleşmeyi gönderip seti geri almışlardı..



Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: leviathank üzerinde Ekim 28, 2015, 22:08:26 ÖS
İnternette bulduğum ve aşağıdaki linkteki dilekçeyi uyarlayıp vereceğim. Umarım kimsenin başına gelmez ama lazım olursa diye paylaşıyorum.

http://www.baltaci.av.tr/internet-yoluyla-dolandiricilik-hukuki-anlatim-ve-ornek-dilekce/ (http://www.baltaci.av.tr/internet-yoluyla-dolandiricilik-hukuki-anlatim-ve-ornek-dilekce/)


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: izmirmaster üzerinde Ekim 28, 2015, 22:39:15 ÖS
çok geçmiş olsun retro olayınada bulaştılar demekki, İnşallah bir sonuca ulaşırsın ustam üşenmeyip savcılığa şikayet edersen %90 sonuca ulaşıyor


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: hakkan üzerinde Ekim 29, 2015, 08:47:52 ÖÖ
hepimiz resmen balıklama dalmışız ilana.

İşte bu yüzden retro ilanları güzel potansiyel zaten. Herhangi bir ürünü piyasa fiyatının biraz altına yazdın mı 100 kişi arıyor, öyle olunca da dolandırıcılar için potansiyel taşıyor. Oysa daha iyi durumdaki ürünleri yurt dışında daha ucuza bulmak çok kolay.


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: sukru83 üzerinde Ekim 29, 2015, 09:30:56 ÖÖ
hepimiz resmen balıklama dalmışız ilana.

İşte bu yüzden retro ilanları güzel potansiyel zaten. Herhangi bir ürünü piyasa fiyatının biraz altına yazdın mı 100 kişi arıyor, öyle olunca da dolandırıcılar için potansiyel taşıyor. Oysa daha iyi durumdaki ürünleri yurt dışında daha ucuza bulmak çok kolay.

Durum bir bakıma öyle ama bizdeki piyasalar (sadece retro değil) fırsatçı piyasaları. Al işte ilk vaka da vuku buldu retro da. Acaba bizden birisi elemanın IP sini takip edip adres bulamaz mı? Verilsin o şekilde direk polise. Yoksa çok uzar o olay ve adamın yanına kar kalır herşey.


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: Sensation üzerinde Ekim 29, 2015, 10:24:31 ÖÖ
Ucuz etin yahnisi misali... Keep Out...


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: LW3D üzerinde Ekim 29, 2015, 10:38:13 ÖÖ
Bu kadar heycan yapmanın anlamı yok bence...İkinci el sitelerde kural bellidir. Satıcının geçmişine bakarsınız. Aldığı yorumlara. Adamı tanıyan var mı? yok mu? Bildiğiniz bir forumda, grupta mı? Eğer bunlar yoksa risk aldığınızı bilmeniz gerek. Bu yen bir şey değil. Retro cihazlara özgü de değil... Oldukça sıradan bir durum kanımca. Türkiyeyle ilgili de değil...

Not: @leviathank'yı yukarıdaki yorumumda ayrı tutuyorum. Kendisi madur..Umarım sonuca ulaşır...Ama diğer arkadaşlar her zaman dikkat etmek zorundalar. Bu işin temelleri bunlar.


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: ibeser (Ayak Takımı) üzerinde Ekim 30, 2015, 13:57:34 ÖS
Geçmiş olsun.
Bankacılık sektöründe her türlü adamı bulursun.
Muhtemelen adam da başkasının hesabını kullanıyor olabilir.. o da hesabın asıl sahibini yakar. Sen şikayetinin ve durumun arkasında dur. 5 lira da olsa hakkını ara. Yoksa bu şerefsizler yarın öbür gün bir çok kişiye zarar verir.
Tahmin ediyorum ki, retro üzerinden dolandırıcılık yapanlar, aynı kişiler ya da birbirini tanıyan kişilerdir. Elbet kokusu çıkar. Kendine iyi bak.

Not: Mesajı 2 gün önce yazmışım ama kaydet tuşuna basmamışım...


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: ibo1973 üzerinde Ekim 30, 2015, 14:39:09 ÖS
hepimiz resmen balıklama dalmışız ilana.

İşte bu yüzden retro ilanları güzel potansiyel zaten. Herhangi bir ürünü piyasa fiyatının biraz altına yazdın mı 100 kişi arıyor, öyle olunca da dolandırıcılar için potansiyel taşıyor. Oysa daha iyi durumdaki ürünleri yurt dışında daha ucuza bulmak çok kolay.

Durum bir bakıma öyle ama bizdeki piyasalar (sadece retro değil) fırsatçı piyasaları. Al işte ilk vaka da vuku buldu retro da. Acaba bizden birisi elemanın IP sini takip edip adres bulamaz mı? Verilsin o şekilde direk polise. Yoksa çok uzar o olay ve adamın yanına kar kalır herşey.

bilmeyenler için yazıyorum istanbul aksarayda sanal şuçlalarla ilgili bir polis birimi var yanılmıyorsam internettende başvurulabiliyordu baya bir zaman oldu durumlar değişmediyse hala devam ediyordur

bu polisler yanlış bilmiyorsam online oyunlardaki değerli eşyaların ticaretinde olan dolandırıcıklarıda takip ediyorlardı aslında şikayet edicek birim var ama çoğu kişi şikayette bulunmuyor aman ne uğraşıcam mantığı bu mantık devam ettikçe dolandırıcılık vakalarıda bitmez bence.


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: hakkan üzerinde Ekim 30, 2015, 15:23:55 ÖS
bu polisler yanlış bilmiyorsam online oyunlardaki değerli eşyaların ticaretinde olan dolandırıcıklarıda takip ediyorlardı aslında şikayet edicek birim var ama çoğu kişi şikayette bulunmuyor aman ne uğraşıcam mantığı bu mantık devam ettikçe dolandırıcılık vakalarıda bitmez bence.

Zamanında başıma benzeri bir olay geldi, hem de ciddi seviyede, o zaman konuştuğum polisler; "2. el sitelerinden ürün almayacaksın arkadaşım, 2. el alırsan alırsan da sonucuna katlanmırsın" diye özetlediler durumu :-)

Bu yüzden onların sözünden çıkmamaya çalışıyorum artık.


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: Gokhan Ozkan üzerinde Kasım 01, 2015, 12:59:55 ÖS
Geçmiş olsun arkadaşım. Hepimizin başına gelebilir.


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: EMREZ üzerinde Kasım 01, 2015, 13:50:08 ÖS
hesaptan bulurlar adamı, bankana söylediysen karşı bankayı arayıp durumu iletirler. umarım paranı geri alırsın.


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: leviathank üzerinde Kasım 01, 2015, 16:11:30 ÖS
Sağolun arkadaşlar. Yarın eft iadesini sonuca bağlayıp olumsuz durumda (muhtemelen olumsuz olacaktır) salı günü savcılığa dilekçe vereceğim. Paradan ziyade caydırıcı olması amacıyla üstüne gitmek istiyorum. Zira aynı şahıs farklı platformlarda retro üzerinden aynı tezgahı tekrar kuracaktır diye düşünüyorum.


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: EMREZ üzerinde Kasım 01, 2015, 16:39:49 ÖS
kesinlikle doğru bir karar. umarım paranı da gerş alırsın.

Sağolun arkadaşlar. Yarın eft iadesini sonuca bağlayıp olumsuz durumda (muhtemelen olumsuz olacaktır) salı günü savcılığa dilekçe vereceğim. Paradan ziyade caydırıcı olması amacıyla üstüne gitmek istiyorum. Zira aynı şahıs farklı platformlarda retro üzerinden aynı tezgahı tekrar kuracaktır diye düşünüyorum.


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: segaa üzerinde Kasım 01, 2015, 21:18:08 ÖS
Sağolun arkadaşlar. Yarın eft iadesini sonuca bağlayıp olumsuz durumda (muhtemelen olumsuz olacaktır) salı günü savcılığa dilekçe vereceğim. Paradan ziyade caydırıcı olması amacıyla üstüne gitmek istiyorum. Zira aynı şahıs farklı platformlarda retro üzerinden aynı tezgahı tekrar kuracaktır diye düşünüyorum.

Bu tip dolandırıcıların peşini bırakmamak gerek, eğer forumda sakıncası yoksa dolandırıcının isim ve soy ismini paylaşabilir misiniz, kimliğini deşifre etmek belki sonraki alışverişlerimizde işe yarayabilir.


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: ghan64 üzerinde Kasım 04, 2015, 16:52:56 ÖS
Selam Millet
bende aynı kişiden dolandırıldım. ama onunla ilgili bir sürü bilgi buldum. adamı diğer telefonundan dün arayınca buz gibi oldu 8. saniyede teli kapadı hala açılmadı. ama bugünde mail attım. iş yerini de biliyorum. çalıştığı iş yerinin yaptığı işlerden biri bina güvenliği. nasıl ama.... Leviathan dilekçeyi veriyor. bende ondan sonra vereceğim. tabi önce iş yerinde epey bir havası olacak...


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: Deaththroes üzerinde Kasım 04, 2015, 17:15:41 ÖS
Selam Millet
bende aynı kişiden dolandırıldım. ama onunla ilgili bir sürü bilgi buldum. adamı diğer telefonundan dün arayınca buz gibi oldu 8. saniyede teli kapadı hala açılmadı. ama bugünde mail attım. iş yerini de biliyorum. çalıştığı iş yerinin yaptığı işlerden biri bina güvenliği. nasıl ama.... Leviathan dilekçeyi veriyor. bende ondan sonra vereceğim. tabi önce iş yerinde epey bir havası olacak...
Vay be.. Adamin isim soyisim bilgilerini paylasirsaniz olur ya bizlerden birileri de oyuna gelmesin. Aslinda bi sayfada liste olusturmak gerek dolandiricilarin bulunduklari sehirler isimleri vs gibi. Maglum retro olayina da el attilar :)


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: leviathank üzerinde Kasım 04, 2015, 17:20:23 ÖS
Selam Millet
bende aynı kişiden dolandırıldım. ama onunla ilgili bir sürü bilgi buldum. adamı diğer telefonundan dün arayınca buz gibi oldu 8. saniyede teli kapadı hala açılmadı. ama bugünde mail attım. iş yerini de biliyorum. çalıştığı iş yerinin yaptığı işlerden biri bina güvenliği. nasıl ama.... Leviathan dilekçeyi veriyor. bende ondan sonra vereceğim. tabi önce iş yerinde epey bir havası olacak...
Vay be.. Adamin isim soyisim bilgilerini paylasirsaniz olur ya bizlerden birileri de oyuna gelmesin. Aslinda bi sayfada liste olusturmak gerek dolandiricilarin bulunduklari sehirler isimleri vs gibi. Maglum retro olayina da el attilar :)
Hocam olayın hukuki yönü açısından problem olabilir şu noktada. Sonuçlandıralım hayırlısıyla. Gelişmeleri sizinle paylaşırız.


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: knighTeen87 üzerinde Kasım 05, 2015, 07:12:30 ÖÖ
Gerçekten çok geçmiş olsun hocam. Bu ilanı ben de görmüştüm ama dolandırıcı olduğunu tahmin etmiştim. Sen üzerine alınma ama bu retro dolandırıcılık olaylarının bu aşamaya gelmesinin sebebi biraz da bizleriz aslında. Tanıdığımız, bildiğimiz arkadaşlar haricinde EFT / Havale olayına girmemek, satıcı inatla GET açmıyorsa da vadettiği şey ne kadar kıymetli olursa olsun almamak lazım derim. Zaten GET ilanı istediğinizde yok kart kullanmıyorum, yok dijital olarak para aldığım görünsün istemiyorum gibi tonla şey sayıyorlar. "Site komisyonu ve ilan ücretini de ekle fiyata" dediğim halde reddedildiğim çok zaman oldu. ne kadarı dolandırıcıydı bilmiyorum ama başıma böyle bir olay da gelmedi çok şükür ki.

tekrar çok geçmiş olsun.


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: joker_ üzerinde Kasım 05, 2015, 07:19:27 ÖÖ
Ben Türkiye içinden çok iyi tanımadığım birinden veya dükkan harici yerlerden alım yapmıyorum. Alacaksam da 50-100 fazla verip yurtdışından alıyorum. 

retro olarak zaten aradığım hemen herşey bu sitede mevcut. O yüzden macera aramaya gerek yok :)


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: ilkerficicilar üzerinde Kasım 05, 2015, 07:21:58 ÖÖ
Geçmiş olsun...

Sanırım öyle bir profesyonel dolandırıcıymış ki insanın dilini bile dolandırmış, potansiyel sözcüğü üç sayfadır başlıkta poRtansiyel olarak dolana durmuş.


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: leviathank üzerinde Kasım 05, 2015, 07:41:52 ÖÖ
Hocam başlığı acil açarken hatalı yazmışım. Daha sonra farkettim. Bu arada adminler dışında benim düzeltme şansım varsa düzeltirim.


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: joker_ üzerinde Kasım 05, 2015, 07:44:23 ÖÖ
Hocam başlığı acil açarken hatalı yazmışım. Daha sonra farkettim. Bu arada adminler dışında benim düzeltme şansım varsa düzeltirim.

Başlığı düzelttim ;)


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: leviathank üzerinde Kasım 05, 2015, 07:57:06 ÖÖ
Hocam başlığı acil açarken hatalı yazmışım. Daha sonra farkettim. Bu arada adminler dışında benim düzeltme şansım varsa düzeltirim.

Başlığı düzelttim ;)

Teşekkürler


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: Gokhan Ozkan üzerinde Kasım 05, 2015, 13:00:00 ÖS
Benim bir arkadaşda internetteki satış ılanından bir urun almak için satıcıyla görüştüğünde satıcı illada parayı havale etmesini tutturmuştu. Arkadaş ilan Nevşehir gözükmesine ragmen satıcıya oraya gelip elden alabileceğini belirtince satıcının irtibatı kesilmişti.


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: leviathank üzerinde Kasım 05, 2015, 13:04:52 ÖS
Bugün sabah savcılığa dilekçe verdim. Bir de başka bir kanaldan şikayet etmeyi deneyeceğiz.


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: Cengiz Demir üzerinde Kasım 05, 2015, 17:43:08 ÖS
Umarım süreç hızlı işler ve bir an önce sonuçlanır :)


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: Sensation üzerinde Kasım 05, 2015, 17:55:18 ÖS
Benim bir arkadaşda internetteki satış ılanından bir urun almak için satıcıyla görüştüğünde satıcı illada parayı havale etmesini tutturmuştu. Arkadaş ilan Nevşehir gözükmesine ragmen satıcıya oraya gelip elden alabileceğini belirtince satıcının irtibatı kesilmişti.

Son aşamada foyası ortaya çıkacağı için irtibatı nasılda kesiyorlar ahaha soysuz insan bunlar, acınası...


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: ghan64 üzerinde Kasım 06, 2015, 14:49:37 ÖS
Selamlar
bizi dolandıran kişinin siteyi takip ettiğini düşünüyorum. Para gönderdiğimiz kişinin adı Erkan Yılmaz. adını değiştiriyor olabilir ama IBAN bu isme kayıtlı. Şu anda kendisi hakkında bir kaç işlem yapılıyor. bu işlemlerden sonra daha çok bilgi verebileceğim.


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: Simon (Özay Turay) üzerinde Kasım 06, 2015, 15:12:34 ÖS
Bugün sabah savcılığa dilekçe verdim. Bir de başka bir kanaldan şikayet etmeyi deneyeceğiz.
Polat abime mi havale ediyorsunuz? ::)


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: leviathank üzerinde Kasım 06, 2015, 17:24:12 ÖS
Bugün sabah savcılığa dilekçe verdim. Bir de başka bir kanaldan şikayet etmeyi deneyeceğiz.
Polat abime mi havale ediyorsunuz? ::)

Biz Dexter'ı düşünmüştük;)


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: Voltron üzerinde Kasım 06, 2015, 19:12:12 ÖS
Bana da geçen sene bir tanesi denk geldi.Sahibinden.com da Get ile ödemeyi yaptıktan sonra, ertesi sabah saat 6.00 da telefonum çalmaya başladı. Neymiş efendim parayı hemen alması gerekiyormuş, onayı hemen verebilirmiymişim. Sesini de öyle bir acındırıyor ki namussuz,hasta olduğunu söylüyor, yani özürlü taklidi yapıyor bildiğin.

Acıdım topu topu 30TL diyerek onayladım. get işlemi bitti sonra da başladı yine bir telefon sapıklığı her 10 dakikada bir arıyor ve hesabına paranın geçmediğini acil çekmesi gerektiğini söylüyor. Kendisine hesabına gün içinde geçeceğini defalarca söylememe rağmen inatla telefonla aradı en az 50 kere abartmıyorum. O günün akşamı get işlemi tamamlandı ve bu eleman hala paranın yatmadığını iddia ediyor sürekli arıyor. Bu sırada ne bir kargo var ne de birşey. 

Artık dayanamadım ve tamam ver banka hesabına göndereceğim arama yeter ki lanet olsun dedim. Tabiki de göndermedim. Belli ki yıldırma politikası izliyor ve çok deneyimli. Bu kez de ne dese beğenirsin, banka hesabım yok adıma ptt ye havale yap. Yahu yok ta, Get'i nasıl açtın be adam. Tamam dedim o zaman git kargoya ver önce inanayım. 10 dk. sonra kargo takip no geldi telefonu mesaj olarak. Bu ne hız dedim.  Tabi ki verdiği takip no ya kayıtlı herhangi bir gönderi yok. Artık fecii kıllandım. Belli ki bu get ile satış ayağına hem getten parayı alıyor bir de üstüne havale yaptırıyor.

Bu elemanı biraz araştırayım dedim. Adı ve soyadını aratınca daha bulunan ilk sonuçlarda 10 larca kişiyi dolandırdığını gördüm. Herkese benzer numarayı çekmiş. Olmayan anakartlar, donanımlar satmış,gösterdiğinden başka ürün yollamış, çoğu kişinin ağzı yanmış bu elemandan. Spastik özürlü numarası çekiyor, forumlarda da kendini savunmak için şizofrenim ben affedin filan demiş. Donanımhaberde de numaratör takılmış gibi banlandıkça Donanımmaster2012, 2013, 2014 gibi nicklerle dolaşıyor.

Bu sırada bana mesaj atmış sen ne iş yaparsın gibi. ne alakaysa saçmalamış ses çıkartmadık ya. tabi şoka uğrattım elemanı. Polisim ben, kim olduğunu biliyorum, nerede oturduğuna kadar, Bir daha bu numarayı arama, eğer gönderdim dediğin paket de hayali çıkarsa yaktım seni gibi. Bir daha mesaj filan da atmadı. 1 hafta sonra da yarım yamalak bir paket içinde geldi ürün o da çalışmıyor zaten.

İşin garibi sahibinden.com da sattığı tek ürün de amiga 500 için multi ice idi. Durumu sahibinden.com'a güzelce bildirdim. Dh de bunun gazabına uğramış bir kaç kişi le tanıştım. Sen yine ucuz atlatmışssın dediler. Gerçek adını hatırladığım an sizinle paylaşacağım.

Buyrun arkadaşlar: AdeptusMajor, (G.A.A. Adının baş harfleri). Bir köşeye yazın belki birgün size de denk gelir.


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: cinar üzerinde Kasım 06, 2015, 19:32:34 ÖS
Geçmiş olsun öncelikle. Benim aklıma bu tüm üçkağıtçıların forumda sabit bir listesini tutmak geldi. Kullandıkları isimden telefon numaralarına kadar. Başkaları da yazmıştı yanılmıyorsam, forum yönetimi nasıl bakar ki? Benim sitede bu NES'ci elemanın ismi falan yazıyor mesela.


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: segaa üzerinde Kasım 06, 2015, 19:37:48 ÖS
GET ile dolandırmaya çalışanı da ilk defa gördüm. :)


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: sukru83 üzerinde Kasım 08, 2015, 10:12:31 ÖÖ
........


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: cinar üzerinde Kasım 08, 2015, 10:21:48 ÖÖ
Beyler, potansiyel dolandırıcı dikkatli olmak lazım. Profil bilgisi yok, fiyat uçuk, resimler direk ebay den. Ben şikayet ediyorum direk.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-oyun-konsol-konsol-neo-geo-aes-konsol-near-mint-242388500/detay (http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-oyun-konsol-konsol-neo-geo-aes-konsol-near-mint-242388500/detay)
Bir güzel şikayet edip mesaj yazdım. Retro pazarına da el attılar ya, sadece üzülüyorum.


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: leviathank üzerinde Kasım 08, 2015, 10:26:53 ÖÖ
Arkadaşlar alıcı gibi mesaj atabilir misiniz? Rezerve etmek için kapora isterse bu bizim adam olabilir. İban numarası falan verecektir. Bizim hesapları tanıyor. Yeni hesap açmakla uğraşmayım diye söyledim. Teşekkürler.


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: cinar üzerinde Kasım 08, 2015, 10:27:57 ÖÖ
Fiyatı yüksek tutmuş yine de. :D Ben mesaj hakkımı kullandım ne yazık ki.


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: leviathank üzerinde Kasım 08, 2015, 10:30:55 ÖÖ
450$ diye yazmış. Ciddi satıcı liraya çevirip yazar. Muhtemelen kapora verin ilandan kaldırayım diyecektir. Elden teslim diye güven kazanmaya çalışıp kaporayı koparmaya çalışıyor diye düşünüyorum.


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: sukru83 üzerinde Kasım 08, 2015, 12:35:49 ÖS
Ben de direk şikayet ettim. Başkası yazabilir ise yazsın bizim yerimize.


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: cinar üzerinde Kasım 08, 2015, 12:36:44 ÖS
sukru83 - Sizde ebay linki var mi? Kendi evinde bizzat cektigini iddia ediyor da.


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: sukru83 üzerinde Kasım 08, 2015, 12:40:30 ÖS
Ebay linki yok Fitzgerald. Açıkçası o benim abartmam oldu biraz  :(. Profili filan da görmeyince iyi gaza geldim.


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: cinar üzerinde Kasım 08, 2015, 12:42:05 ÖS
O zaman ne yazık ki gerçek. Ben de iftira attım adama. :( Kendisi gelip görebilirsiniz diye adres verecekti neredeyse. Daha doğrusu davet etti, parayı da orada verebilirsiniz gibisinden bir şey söyledi.

Şimdi isim falan da eklemiş. Günahını aldık adamın.


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: sukru83 üzerinde Kasım 08, 2015, 12:54:24 ÖS
Eşeklik bende. Son olayın üstüne iyice hassaslaşmışım. Özür mesajı attım elemana.


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: sukru83 üzerinde Kasım 08, 2015, 15:14:15 ÖS
Beyler arkadaşla iletişime geçtim. Özür diledim yanlış anlaşılma var diye. Ancak birileri işi daha ileri götürmüş. Umarım bizim siteden değildir.


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: mrmojorisin üzerinde Kasım 08, 2015, 15:22:53 ÖS
Bence direkt yargısız infaz oldu :(
Yazık yaaaa


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: cinar üzerinde Kasım 08, 2015, 16:00:41 ÖS
Bana küfürlü mesajlar geldiğini falan söyledi, hangi forum diye sordu. :(


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: leviathank üzerinde Kasım 08, 2015, 17:00:37 ÖS
Forumdan ben ve başka bir üyemizin doğrudan etkilendiği ve yargıya intikal eden bir olay var. Başlık ilgili ilanı takip eden diğer üyelerimizi bilgilendirme misyonunu da yerine getirdi diye düşünüyorum. Bu tip bir olayın uyandırdığı hassasiyet temkinli olmakla paranoya arasında ince bir çizgiye yol açtı. Forumun adının olumsuz etkilenmemesi için başlığı kitlemeyi öneriyorum. Bizim olaya ilişkin ileride bir sonuç alabilirsek forumda paylaşırız. Konuya ilgi gösteren tüm arkadaşlara tekrar teşekkürler.


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: joker_ üzerinde Kasım 08, 2015, 17:29:42 ÖS
Konuyu kilitlemeye gerek yok bence. Bu tarz ikinci el sitelerinden alışveriş yaparken dikkatli olmak yeter ;) Fakat yinede isterseniz kilitlenir.


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: onursapci üzerinde Nisan 02, 2020, 19:47:15 ÖS
https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-oyun-konsol-oyun-konsolu-nintendo-wii-u-konsol-808441047/detay (https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-oyun-konsol-oyun-konsolu-nintendo-wii-u-konsol-808441047/detay)

Bu ilandaki fotolari başka biri 1100 TL ye satıyordu son fiyat olarak . Bu ilan dolandırıcı ilanı olabilir
Aşağıda da onceki ilan

letgo'da bulduğum bu harika teklife göz at! https://letgo.onelink.me/O2PG/42cedc0e (https://letgo.onelink.me/O2PG/42cedc0e)

Haber verdim gerçek saticiya


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: bices üzerinde Nisan 02, 2020, 20:31:51 ÖS
Merhaba, orj.ilan benim, sağ olsun Onur bey haber verdi durumdan haberdar oldum ve ilgili siteye şikayet ettim, ayrıca bana mesaj atanları uyardım konu ile alakalı, işi yapanın zeka seviyesi malum.


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: onursapci üzerinde Nisan 02, 2020, 20:34:13 ÖS
Merhaba, orj.ilan benim, sağ olsun Onur bey haber verdi durumdan haberdar oldum ve ilgili siteye şikayet ettim, ayrıca bana mesaj atanları uyardım konu ile alakalı, işi yapanın zeka seviyesi malum.

:)


Konu Başlığı: Ynt: potansiyel dolandırıcılık vakası
Gönderen: bices üzerinde Nisan 07, 2020, 22:09:55 ÖS
https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-oyun-konsol-oyun-konsolu-nintendo-wii-u-konsol-808441047/detay (https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-oyun-konsol-oyun-konsolu-nintendo-wii-u-konsol-808441047/detay)

Bu ilandaki fotolari başka biri 1100 TL ye satıyordu son fiyat olarak . Bu ilan dolandırıcı ilanı olabilir
Aşağıda da onceki ilan

letgo'da bulduğum bu harika teklife göz at! https://letgo.onelink.me/O2PG/42cedc0e (https://letgo.onelink.me/O2PG/42cedc0e)

Haber verdim gerçek saticiya

Bu karaktersiz yine aynı şekilde ilan açmış bu sefer Osmaniye, ilanı şikayet ettim ama dikkat edelim.