|
Konu Başlığı: RGB to VGA dönüştürücü Gönderen: emarti üzerinde Ağustos 23, 2016, 16:28:23 ÖS http://amigakit.leamancomputing.com/catalog/product_info.php?products_id=183 (http://amigakit.leamancomputing.com/catalog/product_info.php?products_id=183)
RGB to VGA dönüştürücüyü kullanmak için monitorün 15KHz sinyal ile uyumluluğu mu olması gerekiyor? (CRT monitörlerde kullanmak için) Öyle ise bunu nasıl anlarız yada crt monitörler için sıkıntı olmaz kullanılabilir mi? (http://amigakit.leamancomputing.com/catalog/images/vga-01.jpg) Konu Başlığı: Ynt: RGB to VGA dönüştürücü Gönderen: hakanzade üzerinde Ağustos 23, 2016, 16:58:58 ÖS Bu tip içinde konverter çipi olmayan, beslemesiz iki mercimek 3 nohutla yapılmış dönüştürücülerin %99 hiçbir işe yaramadığını söyleyebilirim. Çoook uç nokta bir vga monitör lazım.
Konu Başlığı: Ynt: RGB to VGA dönüştürücü Gönderen: LW3D üzerinde Ağustos 23, 2016, 17:07:05 ÖS multisync monitorlerle (15KHz) sonuç alabilirsiniz. Tarama değiştirme özellikleri yok..
Konu Başlığı: Ynt: RGB to VGA dönüştürücü Gönderen: emarti üzerinde Ağustos 23, 2016, 18:02:03 ÖS Kaldık yine Scart girişli LCD'ye :)
Konu Başlığı: Ynt: RGB to VGA dönüştürücü Gönderen: varol üzerinde Ağustos 23, 2016, 18:58:15 ÖS Abi öyle deme amerikada insanlar bi rgb sinyali kullanabilmek için kaç taklalar atıyorlar, biz iyiyiz burada bi multi crt tv ile olabilecek en kaliteli bağlantıyı sağlıyoruz ntsc/pal olarak :)
Ha tabi multisync 15khz lcd monitör olsa tadından yenmez, hepimizin peşinde olduğu şey o başka. Konu Başlığı: Ynt: RGB to VGA dönüştürücü Gönderen: yavuzg üzerinde Ağustos 23, 2016, 20:18:45 ÖS "RGB VGA dönüştürücü" tabiri aslında, kullanmak istediğiniz senaryoya göre farklı yorumlanması gereken bir tabir.
Yani VGA zaten RGB'dir. O kablolar da zaten bunu sağlıyor. Ancak kullanmak istediğiniz cihazın kullandığı video çıkış özellikleri bu kablonun işe yarayıp yaramayacağını gösterecektir. Bu da temelde yatay tarama frekansı ile tanımlanmalıdır. Yani VGA standardında bir video sinyalinin yatay tarama frekansı tanım gereği 31Khz'dir. Günümüzdeki sıradan bilgisayar monitörlerinin de desteklediği en düşük yatay tarama frekansı da budur. Eğer soru, video çıkışı RGB de olsa yatay tarama frekansı 31Khz'den daha düşük bir cihazı PC monitörüne bağlamaksa, o zaman konu örneğin 15Khz => 31Khz dönüşümü yapmak şekline dönüşür ki bu da ancak "upscale" veya "line doubler" denilen aktif cihazlarla mümkündür. Sitemizde @delimavi nickli arkadaşımızın NeoGeo bartop kabin projesinde tasarlayıp yaptığı devre gibi bir aktif cihaz mesela. Bu konuda görüntü kalitesi fiyatıyla doğru orantılı olarak değişmekle birlikte ticari ürünler de var; Örneğin Gonbes GBS 8200, X-RGB Mini v.s. veya daha ucuz "TV box" tabir edilen harici cihazlar. |