|
Konu Başlığı: CBK 85 - Dövizle sözleşme yasağı Gönderen: i_r_on üzerinde Ekim 07, 2018, 13:33:31 ÖS Yurtdışından aldığımız ve düzenli olarak dövizle ödemesini yaptığımız hosting hizmeti bu kararnamenin kapsamına giriyor mu acep?
Aşağıdaki yazıda durumun sıkıntılı olduğundan bahsedilmiş. http://www.mondaq.com/turkey/x/738980/Financial+Services/Dvizle+lem+Yasa+Getiren+85+Sayl+Cumhurbakan+Kararnn+Biliim+ve+Teknoloji+Sektr+Asndan+Deerlendirilmesi (http://www.mondaq.com/turkey/x/738980/Financial+Services/Dvizle+lem+Yasa+Getiren+85+Sayl+Cumhurbakan+Kararnn+Biliim+ve+Teknoloji+Sektr+Asndan+Deerlendirilmesi) Konu Başlığı: Ynt: CBK 85 - Dövizle sözleşme yasağı Gönderen: Aykiri1 üzerinde Ekim 07, 2018, 13:47:56 ÖS hosting hizmeti yurtdışındaki merkezde ise ödemeler yabancı parayla olacak ama kur sabitlemesi gibi birşey olacaktı, içerde olanlar TL ye çevirmek zorunda kalacak
Konu Başlığı: Ynt: CBK 85 - Dövizle sözleşme yasağı Gönderen: i_r_on üzerinde Ekim 07, 2018, 13:56:25 ÖS "Türkiye'de yerleşik kişilerin, Bakanlıkça belirlenen haller dışında, kendi aralarındaki "
Şu giriş sanırım bizim gibi yurtdışından hosting alanları kapsamdan çıkarıyor. Yasak kapsamında olabilmesi için iki muhatabın da (özellikle hizmeti veren) yurtiçi yerleşik olması gerektiği anlaşılıyor. Konu Başlığı: Ynt: CBK 85 - Dövizle sözleşme yasağı Gönderen: wizofwor üzerinde Ekim 07, 2018, 21:36:02 ÖS Tebliğin tam metnini resmi gazeten okuyabilirsiniz.
http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2018/10/20181006-4.htm (http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2018/10/20181006-4.htm) Alıntı (4) Türkiye’de yerleşik kişiler; kendi aralarında akdedecekleri, aşağıda belirtilenler dışında kalan danışmanlık, aracılık ve taşımacılık dâhil hizmet sözleşmelerinde, sözleşme bedelini ve bu sözleşmelerden kaynaklanan diğer ödeme yükümlülüklerini döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştıramazlar. ... c) Türkiye’de yerleşik kişilerin yurt dışında gerçekleştirecekleri faaliyetler kapsamında yapılan hizmet sözleşmeleri, ç) Türkiye’de yerleşik kişilerin, kendi aralarında akdedecekleri, Türkiye’de başlayıp yurt dışında sonlanan ve yurt dışında başlayıp Türkiye’de sonlanan elektronik haberleşme ile ilgili hizmet sözleşmeleri. Benin anladığım madde 4.c ve 4.ç'ye göre taraflardan biri yabancı şirket ve hizmet yurt dışında başladığı için yurt dışındaki hosting sözleşmeleri kapsam dışı kalıyor. |