|
Konu Başlığı: 486da cmos checksum error hatası Gönderen: stealth üzerinde Şubat 28, 2021, 10:09:19 ÖÖ İyi pazarlar herkese.
Güncel kullandığım 486 işlemcili pcme sistemi toplarken cr2032 hafıza pili takmıştım.Bir sıkıntı yoktu.Yaklaşık 1 yıl önce pil değişimi yaptım.Geçen hafta sistemi açınca cmos checksum error verdi.Biostan ayarları yaptım.Sistemi açtım.Kapattım.Prizden çekince yine açılışta aynı hatayı verdi.Pili duracel cr/dl 2032 ile yine değiştirdim.1 hafta sonra dün yine cmos checksum error verdi. Şimdi, anakart tamamen sıfır durumda.Patlamış kapasitör yok.Benim 1993 yılında kendi kullandığım ve kutusunda sakladığım anakarttı.Pilleri yaklaşık 3 yıl önce almıştım.5li paketlerde açılmamış olarak duruyordu.Son kullanımları da 2025. 1-Piller dura dura bitmiş olabilir mi?Gerçi son kullanım sürelerine daha var. 2-Yuvasında bir oksit yok.Tertemiz.Yuvaya sıkı bir şekilde takılıyor pil. 3-Pille akakalı bir kapasitör varmıdır bilemiyorum.Bir şişme yok.Kuruma vs. Olabilir mi? 4-Kısa devre desem yerinden dahi kaldırılmayan bir sistem.Ev temiz olduğu için tozlanmıyor içi.Pil dışında içini açmadım. Düşünceleriniz nedir? Konu Başlığı: Ynt: 486da cmos checksum error hatası Gönderen: haydar_abi üzerinde Şubat 28, 2021, 10:51:40 ÖÖ Piller boş dururken de bitebiliyor. Yeni bir pil ile denemekte fayda var derim.
Konu Başlığı: Ynt: 486da cmos checksum error hatası Gönderen: stealth üzerinde Şubat 28, 2021, 11:06:28 ÖÖ Önce öyle yapacağım bir deneyeyim. Peki işe yaramaz ise başka neden olabilir?
Konu Başlığı: Ynt: 486da cmos checksum error hatası Gönderen: Aykiri1 üzerinde Şubat 28, 2021, 11:49:04 ÖÖ rtc chipinin vcc girişini ölç.
yada rtc bozulmuş oluyor bazen Konu Başlığı: Ynt: 486da cmos checksum error hatası Gönderen: stealth üzerinde Şubat 28, 2021, 12:25:54 ÖS Real Time Clock chipi çalışıyor. Bir problem yok. Pil konusu aklımı karıştırdı. Pazartesi yeni üretim pil alacağım. Sonuçları yazarım.
|