commodore.gen.tr

Diğer Nostaljik Bilgisayarlar => Amstrad - Genel => Konuyu başlatan: unay üzerinde Ekim 07, 2025, 08:44:44 ÖÖ



Konu Başlığı: Duke M4 Board Üretimine Devam Etmeyecek
Gönderen: unay üzerinde Ekim 07, 2025, 08:44:44 ÖÖ
Birçoğunuzun bilmediği gibi Amstrad için (özellikle 464) floppy controller ile sd kart emulasyonu vs yapan DDI serisinin yaratıcısı Piotr arkadaşımız yakın zamanda artık üretim yapmayacağını duyurmuştu, ve bu durum sırada bekleyen birçok 464 sahibi için olumsuz bir gelişmeydi.
Neyse ki alternatifleri, çok uygun fiyatlara temin edilebiliyor hala.
Bkz: Ulifac (https://www.cpcwiki.eu/index.php/ULIfAC)

Piotr'un ürünleri zaten pahalı idi, ama asıl gelişme M4 Board (https://www.cpcwiki.eu/index.php/M4_Board)'un üreticisi Duke abinin de sahneden çekildiğini açıklaması ile oldu ki; Duke kendi tasarımı olan ve şimdiye kadar 1500 civarı üretmiş olduğu M4 boardun gerber dosyaları ve bom listesini githuba yükledi.
Nereden baksan kral hareket, Türkiye şartlarında bizim bu ürünlere erişmemiz zaten sorunlu idi ama şimdi en azından alıp üretme imkanı doğmuş oldu.

M4 board nedir derseniz, temelde sd kart, wi-fi, hack buton gibi ekstralar içeren kibrit kutusu kadar 1mb ram/rom board.

"Şahaneymiş, ben bunu yapayım" diyen var ise alıcı olurum.

Haberin linki;
https://www.spinpoint.org/2025/09/30/m4-board-the-end-maybe/?fbclid=Iwb21leANQ6chjbGNrA1DpvWV4dG4DYWVtAjExAAEerwmaE9JZfSvX0TruRHBrDakBlDhsyyX0iYYy9lCHZ0jjPAkK1RC6gu8tP4c_aem_9mbOzqrH6A5SPdE1y5Tojw (https://www.spinpoint.org/2025/09/30/m4-board-the-end-maybe/?fbclid=Iwb21leANQ6chjbGNrA1DpvWV4dG4DYWVtAjExAAEerwmaE9JZfSvX0TruRHBrDakBlDhsyyX0iYYy9lCHZ0jjPAkK1RC6gu8tP4c_aem_9mbOzqrH6A5SPdE1y5Tojw)

Projenin github sayfası;
https://github.com/M4Duke/m4hardware (https://github.com/M4Duke/m4hardware)