commodore.gen.tr

Amiga => Amiga Donanım => Konuyu başlatan: EMREZ üzerinde Şubat 20, 2016, 23:06:45 ÖS



Konu Başlığı: winuae mk4 pci Catweasel sorunu
Gönderen: EMREZ üzerinde Şubat 20, 2016, 23:06:45 ÖS
Arkadaşlar winuae sitesinde diyorki misc altında catweasel ikonunu seçin
güzelde yok böyle bir ikon. bu aleti kullanan var mı ?


Windows driver is not anymore required.

- Windows driver installed: automatically detected
- No Windows driver installed and TVicPort
  - Windows 2000/XP/Vista: automatically detected
  - Windows 98x/ME: manual configuration required:
    Command line parameter "-directcatweasel 0xyzzzz" required.
    y = CW model (3 or 4, 3 is default), zzzz is io address in hexadecimal.
    IO address in configuration file is obsolete.
    See "Windows 9x/ME" below how to find IO address.

- enable Catweasel-tickbox in misc-panel only if you want Amiga-side
  Catweasel ZorroII card emulation enabled.
- skip to "Using Catweasel's floppy drive: (MK3 and MK4)"


Konu Başlığı: Ynt: winuae mk4 pci Catweasel sorunu
Gönderen: cdemir üzerinde Şubat 21, 2016, 23:11:51 ÖS
Expansions seçeneklerinde var :)


Konu Başlığı: Ynt: winuae mk4 pci Catweasel sorunu
Gönderen: EMREZ üzerinde Şubat 22, 2016, 10:01:42 ÖÖ
merhaba, bu akşam bakacağım. umarım vardır son sürümü yükledim. birde bilgisayarı formatladım, netten bulduğum yazılımları kurdum, amiga 880k NTSC diye yazıyorum diskleri::)) bilgisayarın çökmesi hesapta yoktu, bir şeyler farklı çalışıyor.


Konu Başlığı: Ynt: winuae mk4 pci Catweasel sorunu
Gönderen: cdemir üzerinde Şubat 22, 2016, 13:38:38 ÖS
@Emrez bu alet nedir ? Nasıl kullanılır ? Hiç bir fikrim yok aslında.

Yazdıklarında Zorro II görünce, dedim bi expansion menüsüne bakayım.

Ordaymış seçenek :D


Konu Başlığı: Ynt: winuae mk4 pci Catweasel sorunu
Gönderen: EMREZ üzerinde Şubat 22, 2016, 14:46:56 ÖS
Çok teşekkür ederim. eski versiyona alışmışım, yenisi çok değişik geldi. hdd olayını bile zor çözdüm


Konu Başlığı: Ynt: winuae mk4 pci Catweasel sorunu
Gönderen: witchdoktor üzerinde Şubat 22, 2016, 15:46:47 ÖS
@EMREZ

Ben de Catweasel sürücün var ve WinUAE'ye tanıtamıyorsun diye algılamışım ve 'Vay kerata, sonunda aramızdan biri Catweasel kullanma şerefine nail oldu' diye boşuna kıskanmışım ;)

Aynı şekilde MkvToolnix'in yeni sürümlerini de yadırgamıştım ;)


Konu Başlığı: Ynt: winuae mk4 pci Catweasel sorunu
Gönderen: EMREZ üzerinde Şubat 22, 2016, 15:51:48 ÖS
bunu df0 olarak tanıtamıyorduk acaba yeni versiyonda o sorunu giderdiler mi ? çok şey mi istiyorum.


Konu Başlığı: Ynt: winuae mk4 pci Catweasel sorunu
Gönderen: Alpyre üzerinde Şubat 22, 2016, 17:24:03 ÖS
@EMREZ
Ben de Catweasel sürücün var ve WinUAE'ye tanıtamıyorsun diye algılamışım...
Catweasel'ı yoksa, catweasel seçeneğini etkinleştirmek tam olarak neye yarayacak? Ben de o kısmı hiç anlayamadım iyi mi? :)


Konu Başlığı: Ynt: winuae mk4 pci Catweasel sorunu
Gönderen: EMREZ üzerinde Şubat 22, 2016, 17:33:38 ÖS
Bende mk4 pci var canavar gibi çalışıyor ancak yeni winuae de aktif etme alanını bulamadım akşam denerim artık. pc çökünce win7 kurdum. win xp için ses kartı sorun çıkarıyor. kaç kişide var, kimler kullanıyor merak ettim. 5,25 canavar gibi bir floppy sürücü buldum, keşke iki disket sürücüsünü aynı anda kullanabilsem. 5,25 seçinde c64 a500 5,25 yazma işini, 3,5 seçince 3,5 disklere gibi.


Konu Başlığı: Ynt: winuae mk4 pci Catweasel sorunu
Gönderen: witchdoktor üzerinde Şubat 22, 2016, 17:57:16 ÖS
@EMREZ

Catweasel'in varmış, demek ki boşuna kıskanmamışım ;)

Üzerinde SID çipi soketi bile varmış...


Konu Başlığı: Ynt: winuae mk4 pci Catweasel sorunu
Gönderen: EMREZ üzerinde Şubat 22, 2016, 18:07:48 ÖS
2 tane soket var ikisi de dolu valla. güzel alet iyi ki almışım. bu arada ilk denemelerimde yazamamıştım disklerde veya floppy de bir sorun var dedim ancak dd için yandaki deliği kapatmak gerekiyormuş. onu yapınca çatır çatır yazdım. kcs power pc emulatörün diskini indirdim dms olarak bunu direk yazdım yazdı ancak amiga dms açamadı df0:DMS yazıyor. bende winuae de xcopy ile diski bir adf ye yazdım sonra mk4 ile NTSC 880kb dd amiga diye diske, ardında alet tamam. amiga 500 de install ettim pc oldu ama dos diski lazım dd merak ettiğim konu acaba harddisk görür mü. bazı kcs lerde yeni versiyon yüklü board no 42 bendeki de 42 ancak olayı çözemedim. a500+ takınca o kadar çok remi adreslemiyor diye açamıyor sanırım, a500 de deneyeceğim.


Konu Başlığı: Ynt: winuae mk4 pci Catweasel sorunu
Gönderen: AmigaFUN üzerinde Şubat 22, 2016, 18:30:48 ÖS
Ben de "NTSC 880kb" ifadesinde "NTSC" yi anlamadım, alaka kuramıyorum :)


Konu Başlığı: Ynt: winuae mk4 pci Catweasel sorunu
Gönderen: EMREZ üzerinde Şubat 22, 2016, 18:32:50 ÖS
Bende bilmiyorum, amiga kısmını seçince orada 880kb pal veya NTSC diye çıkıyor. bendeki sürücülerden kaynaklı olabilir. orijinal cd sini bulamadım netten indirdim. ayarını yapmakta ölüm gibiydi ama çalıştırdım bir şekilde. keşke daha iyi bir yazılım yazmış olsalardı.


Konu Başlığı: Ynt: winuae mk4 pci Catweasel sorunu
Gönderen: EMREZ üzerinde Şubat 22, 2016, 20:34:08 ÖS
Bulamadım :(
İşaretlenmesi gereken alan bu ise onu seçince floppy alanında mk4 çıkmıyor ::((
denetim masasında winxp daha zengin duruyordu. umarım sid win7 de çalışır


Konu Başlığı: Ynt: winuae mk4 pci Catweasel sorunu
Gönderen: EMREZ üzerinde Şubat 25, 2016, 18:42:40 ÖS
arkadaşlar hala çalıştıramadım winuae ile şu aleti. sanki bu floppy alanında mk4 çıkıyordu diye hatırlıyorum ama eminde değilim.


Konu Başlığı: Ynt: winuae mk4 pci Catweasel sorunu
Gönderen: EMREZ üzerinde Eylül 23, 2019, 00:53:35 ÖÖ
Hortlatmam lazım. Arkadaşlar mk4ü mini atx bir cihaza taktım. Bununla winuae de DF0 olarak set edip orjinal Amiga diski ile nasıl boot ederiz. Sadece joystick için mi winuae olayı.