commodore.gen.tr

Amiga => Amiga Donanım => Konuyu başlatan: BlitzBasic üzerinde Mart 19, 2017, 01:49:27 ÖÖ



Konu Başlığı: ACA500plus Kullanıcıları
Gönderen: BlitzBasic üzerinde Mart 19, 2017, 01:49:27 ÖÖ
Gece gece usb card readerım bozulunca çok fena ortada kaldım. WB3.1'de CF'ı konfigüre ederken hatalı yaptım ama ACA500 plus bir türlü floppy'den boot etmiyor. Yani boot kısmında CF takılıysa illa gidip ondan boot etmeye kalkıyor.

Aca'nın ana menüsünden F7ye basıp WB installerı açsamda yinede gidip CF'den boot etmeye çalışıyor. CF'ı yapılandırırken boot priority'i 10 yapmıştım niye böyle yapıyor anlamadım. Benden başka birtek appiah'ta var sanırım bu kart, boot slotunda CF takılı olsada floppy den boot ettirme nasıl yapılıyor acaba?


Konu Başlığı: Ynt: Aca500 plus kullanıcıları
Gönderen: appiah4 üzerinde Mart 19, 2017, 15:10:04 ÖS
Akşam cevap yazacağım


Konu Başlığı: Ynt: Aca500 plus kullanıcıları
Gönderen: BlitzBasic üzerinde Mart 19, 2017, 16:28:36 ÖS
VHS Kaset kapağından kutu yapmış çokta güzel olmuş, 50. dakikada.

dlIjCUFV_vY


Konu Başlığı: Ynt: Aca500 plus kullanıcıları
Gönderen: appiah4 üzerinde Mart 19, 2017, 23:13:25 ÖS
Gece gece usb card readerım bozulunca çok fena ortada kaldım. WB3.1'de CF'ı konfigüre ederken hatalı yaptım ama ACA500 plus bir türlü floppy'den boot etmiyor. Yani boot kısmında CF takılıysa illa gidip ondan boot etmeye kalkıyor.

Aca'nın ana menüsünden F7ye basıp WB installerı açsamda yinede gidip CF'den boot etmeye çalışıyor. CF'ı yapılandırırken boot priority'i 10 yapmıştım niye böyle yapıyor anlamadım. Benden başka birtek appiah'ta var sanırım bu kart, boot slotunda CF takılı olsada floppy den boot ettirme nasıl yapılıyor acaba?

CF'i AUX port'una takarak F7 ile boot edin, Shell açıp FORMAT DEVICE AUX: NAME SYSTEM FFS yapın, kapatın, kartı BOOT port'una takın ve tekrar açın, F7 ile tekrar install'a geçin


Konu Başlığı: Ynt: Aca500 plus kullanıcıları
Gönderen: BlitzBasic üzerinde Mart 20, 2017, 10:21:57 ÖÖ
Cevap için sağol hocam yaptığım hata dosya sistemi olarak SFS kullanmamdı. SFS'nin min 68020 gerektirdiğini unutmuşum dolayısı ile SFS'li CF takılı iken "Program failed (error #800000003)" hatası verip kaldı.

Jeton düştükten sonra PFS3 kurdum şu an sorunsuz çalışıyor.


Konu Başlığı: Ynt: Aca500 plus kullanıcıları
Gönderen: AmigaEsref üzerinde Mart 20, 2017, 10:27:23 ÖÖ
Bu konu başlığının açılmasına çok sevindim :) Bundan sonra Aca 500 p ı olanlar ve benim gibi alacak arkadaşlar olayları burdan takip edebilir. Bende aldığımda kısmetse aşama aşama nasıl kurulur iyi mi kötümü yazmayı planlıyorum. Bu arada VHS kutusundan Aca için kutu yapmak harika fikir.


Konu Başlığı: Ynt: Aca500 plus kullanıcıları
Gönderen: appiah4 üzerinde Mart 20, 2017, 10:34:52 ÖÖ
Cevap için sağol hocam yaptığım hata dosya sistemi olarak SFS kullanmamdı. SFS'nin min 68020 gerektirdiğini unutmuşum dolayısı ile SFS'li CF takılı iken "Program failed (error #800000003)" hatası verip kaldı.

Jeton düştükten sonra PFS3 kurdum şu an sorunsuz çalışıyor.

Rica ederim geçmiş olsun; PFS3-AIO tavsiye ederim, SFS'ten aşağı kalır yanı yok ve 68000 14Mhz'de bile sorunsuz çalışır; 48MHz'e Overclock yiyorsa kartınız mis gibi olur..


Konu Başlığı: Ynt: Aca500 plus kullanıcıları
Gönderen: BlitzBasic üzerinde Mart 20, 2017, 11:00:40 ÖÖ
PFS3-AIO kurulu zaten, 48MHz ilede şimdilik sorunsuz çalışıyor. Nihayet WB'i geliştirebilirim.

Network kartı için boş slot var, Jens ileride bir el atar artık :D


Konu Başlığı: Ynt: Aca500 plus kullanıcıları
Gönderen: AmigaEsref üzerinde Mart 21, 2017, 00:21:46 ÖÖ
Amiga 500 un 68000 işlemciyi overclock yapip 7 mhz den 48 mhz yemi çıkartiyor kart


Konu Başlığı: Ynt: Aca500 plus kullanıcıları
Gönderen: BlitzBasic üzerinde Mart 21, 2017, 00:26:05 ÖÖ
Amiga 500 un 68000 işlemciyi overclock yapip 7 mhz den 48 mhz yemi çıkartiyor kart

Evet


Konu Başlığı: Ynt: Aca500 plus kullanıcıları
Gönderen: AmigaEsref üzerinde Mart 21, 2017, 00:28:33 ÖÖ
ve işlmci ısınıp sapıtmıyor? peki 68010 işlemci alsam onu 50 mhz üstü overclock yapar mı acaba?


Konu Başlığı: Ynt: Aca500 plus kullanıcıları
Gönderen: BlitzBasic üzerinde Mart 21, 2017, 10:18:02 ÖÖ
https://icomp.de/shop-icomp/en/produkt-details/product/ACA500plus.html (https://icomp.de/shop-icomp/en/produkt-details/product/ACA500plus.html)

http://wiki.icomp.de/wiki/ACA500plus (http://wiki.icomp.de/wiki/ACA500plus)

Kendi üzerindeki CPU'yu kullanıyor, dediğin şekilde birşey olmaz. 14Mhz için kesin çalışır daha üstü için deneyin görün demiş. Yukarıdaki linkleri incelersen detaylı bilgiler yazıyor. Wiki'nin tek kötü yanı örnekler verilmemiş, birkaç video çekip koysaymış Jens daha iyi olurmuş. Cihazı açar açmaz sayfalarca config seçeneği kafa karıştırıcı olabiliyor.

Eğer CF destekliyorsa kartın sağladığı maksimum transfer hızı gerçekten çok yüksek kalabalık çekmeceleri neredeyse anında listeliyor.


Konu Başlığı: Ynt: Aca500 plus kullanıcıları
Gönderen: AmigaEsref üzerinde Mart 21, 2017, 10:27:28 ÖÖ
Bu bilgiler iyi oldu burdan okurum abi. Bu arada internetten VHS kaset aldım Mario Bros Filmini buldum bir tane :) Alabilirsem Aca yı içine takacağım.


Konu Başlığı: Ynt: Aca500 plus kullanıcıları
Gönderen: appiah4 üzerinde Mart 21, 2017, 12:05:16 ÖS
Yabancı bir forum için hazırladığım ACA500Plus ayarlar rehberini sizinle de paylaşayım..  0.89 Firmware'i için günceldir.

Alıntı
ACA 500 Plus Profile Settings

Force PAL/NTSC: Allows you to force the video mode of the Amiga 500 as PAL or NTSC or leave it on Automatic for using the default mainboard video mode.
Map ROM: Maps the ROM to 512K region of your 8MB Fast memory, enabling you to run ROM versions other than what is physically installed on the mainboard. This feature does not decrease your amount of available Fast RAM as it is always reserved for Map ROM.
$C0/Trapdoor RAM: Maps 512K of Fast memory to C000000-C7FFFF in order to emulate a 512K trapdoor expansion. If you mapped your existing 512K slow memory to Chipram with the 1M Chip RAM expansion option, this gives you 1MB Chip RAM + 512K slow RAM. This feature will decrease your amount of available Fast Ram by 512K.
7M Fast RAM: Enables the 7MB Fast RAM at 400000-b00000 on the ACA500 Plus board
1M Chip RAM expansion: Maps your 512K trapdoor memory expansion from c00000-c7ffff to 080000-0fffff, increasing your Chip memory from 512K to 1MB if you have a Fat Agnus on your mainboard (Rev 6A onwards).
IDE driver update: Injects an updated scsi.device driver into Workbench that allows using hard disks larger than 4GB. This feature decreases your amount of available Fast RAM.
AUX CF slot: Enables the AUX CF slot. This feature decreases your amount of available Fast RAM.
Interrupt VBR mode: IRQ vector fetches will be moved from Chip RAM to Fast memory at 400000. This allows programs like WHDload to intercept keyboard IRQs and is required for quit key support. It also improves performance.
Kickstart ROM: Allows choosing which kickstart ROM the profile will boot with (Mainboard/1.2/1.3/3.1). Booting from non-mainboard kickstart ROMs require enabling the Map ROM option.
Freezer: Allows emulation of Action Replay II or Action Replay III on the hardware. This option decreases your available Fast RAM by 256K and may conflict with Interrupt VBR mode.
DF0: Allows for reporting internal DF0: as always empty.
DF1: Allows enabling, disabling and booting from external DF1:. Bootloading from external DF1: renames the drive as DF0: and completely disables the internal disk drive.
Floppy no-click: Stops the drive clicking for internal DF0:
RTC: Allows manual selection of RTC location (Trapdoor, ACA12xx expansion), automatic detection or disabling RTC completely.
CPU speed: Changes your ACA 500 Plus 68EC000 CPU operating frequency. Available options are 7/14/21/28/42 MHz. 7/14MHz are guaranteed to work, the rest depend on your configuration and CPU binning.
Freezer CPU speed: Allows for setting different CPU speeds for the Freezer emulation. This enables the option of running the A500 at stock speeds for compatibility with software while running the Freezer at overclocked speeds for faster operation.
aca.resource: Loads ACA specific commands and resources (such as acaflashrom which adds custom 256/512/1024K ROMs to flash) to memory. It must be enabled for Interrupt VBR mode to work properly.
Background stars: Controls the scrolling stars in the memory background. No particular effect on configuration other than differentiating profiles easily.
Virtual autoconfig: This option lets you choose which add on card (if you have more than one) will be responsible for preparing the autoconfig data, which helps getting necessary drivers into the Amiga OS. If you have an ACA1233n, ACA1221 or Blizzard 1230-IV accelerator board connected to the ACA500 Plus, the ACA500 Plus has to be configured as the secondary autoconfig to avoid conflicts. Setting it to ACA500 Plus will decrease available Fast RAM by 64K and write autoconfig data to $af0000-$afffff. Can be left on Automatic for ACA500 Plus sniffing detection and automatic delegation.
Virtual disk: Adds virtual WB floppies to the system for easy HDD installation. The images are stored in 8MB Flash ROM, but when Virtual Disk is enabled they will be loaded into Fast RAM. As a result this option will reduce the amount of available Fast RAM.
HRTMon: This is a freezer tool similar to Action Replay 3. It is more modern and more compatible with Kickstart 3.1 and CPUs beyond 68000. This option will reduce the amount of available Fast RAM.


Konu Başlığı: Ynt: Aca500 plus kullanıcıları
Gönderen: BlitzBasic üzerinde Mart 21, 2017, 12:43:47 ÖS
Bu karta birde ECS Scandoubler gider :D Benim planım VGA çıkışına Scanline Generator bağlamak. İçinde scanline generator varmış :D

https://icomp.de/shop-icomp/en/shop/product/Flickerfixer_Scandoubler.html?flifi_type=OCS_ECS



Konu Başlığı: Ynt: Aca500 plus kullanıcıları
Gönderen: AmigaEsref üzerinde Mart 21, 2017, 13:11:26 ÖS
appiah4 süper abi çok saol.
BlitzBasic abi ECS Scandoubler ne işe yarıyor vga çıkışımı veriyor sadece mönitör için?


Konu Başlığı: Ynt: Aca500 plus kullanıcıları
Gönderen: appiah4 üzerinde Mart 21, 2017, 15:54:32 ÖS
Bu karta birde ECS Scandoubler gider :D Benim planım VGA çıkışına Scanline Generator bağlamak. İçinde scanline generator varmış :D

https://icomp.de/shop-icomp/en/shop/product/Flickerfixer_Scandoubler.html?flifi_type=OCS_ECS



Bu donanımdan almayı ciddi ciddi düşünüyorum tek sorun çıkışını bağlayacak yer olmaması kasada, 9-pin d-sub için bir çıkış yeri ayarlayıp oraya düzgünce bağlamak gerekiyor.  Nasıl yapacağıma karar veremedim.  Ya paralel portu iptal edip onun yerine takacağım ya da kasanın soluna, floppy'nin sipetriğine, dremel ile güzelce yer açıp oraya takacağım..

Şimdilik aciliyeti yok ama, kaliteli bir SCART kablom ve 1084S monitörüm olması nedeni ile almadım.  Daha da önemlisi zaten Denise chip'im OCS olduğundan esas faydasını göreceğim yüksek çözünürlükleri çalıştıramıyorum..  Yanında bir de ECS Denise almak lazım.


Konu Başlığı: Ynt: Aca500 plus kullanıcıları
Gönderen: AmigaEsref üzerinde Mart 21, 2017, 16:21:55 ÖS
Daha önceden benim sorum sorulmuş burda da paylaşayım cevabı;
 Bu ürün A1200 için değil zaten. A500 A2000 OCS ve ECS Chipset için..

"erci77: Scandoubler ın amacı sadece amiga görüntüsünü VGA standartına taşımak için yani Analog monitörde PAL 640*480 bir görüntü açtığında ekranda interlace görüntü oluşur(Titreşimli) Bu parça yı takarak VGA Digital bir sistemde Amigayı kullanmanı sağlar. Masa üstünü ve oyunları VGA ortamda titreşimsiz kullanırsın ve Standart amiganın sana sunduğu çözünürlülükler ne ise onun dışına çıkamassın. Yani LCD Monitörde standart bir A1200 ile 1024*768 bir ekran alamassın alsanda a1200 ün 2mb chip ram i bunu kaldıramz ve çok yavaş bir refreh ile kullanırsın. En güzeli masaüstü ve diğer programlar için grafik kartıdır."


Konu Başlığı: Ynt: Aca500 plus kullanıcıları
Gönderen: appiah4 üzerinde Mart 21, 2017, 16:31:07 ÖS
Daha önceden benim sorum sorulmuş burda da paylaşayım cevabı;
 Bu ürün A1200 için değil zaten. A500 A2000 OCS ve ECS Chipset için..

"erci77: Scandoubler ın amacı sadece amiga görüntüsünü VGA standartına taşımak için yani Analog monitörde PAL 640*480 bir görüntü açtığında ekranda interlace görüntü oluşur(Titreşimli) Bu parça yı takarak VGA Digital bir sistemde Amigayı kullanmanı sağlar. Masa üstünü ve oyunları VGA ortamda titreşimsiz kullanırsın ve Standart amiganın sana sunduğu çözünürlülükler ne ise onun dışına çıkamassın. Yani LCD Monitörde standart bir A1200 ile 1024*768 bir ekran alamassın alsanda a1200 ün 2mb chip ram i bunu kaldıramz ve çok yavaş bir refreh ile kullanırsın. En güzeli masaüstü ve diğer programlar için grafik kartıdır."

Aslında tam olarak bu değil Indivision'ın yaptığı, yani indivision sadece bir scan doubler değil, aynı zamanda bir flickerfixer.  Amiga'nın analog RGB çıkışı Hsync 15kKHz, modern monitörler multisync olmadığından direk 31Khz Hsync aradığından yayını göremiyor; Indivision bir scandoubler olarak sinyali 15kHz'den 31kHz'e çeviriyor.  Indivision buna ek olarak görüntüyü 50Hz/60Hz refresh'e çeviriyor (Amiga bildiğiniz gibi 30Hz) ve vsync sorunlarını da gideriyor, bu da flickerfixer özelliği.  Söylediğiniz şekilde nostaljik görüntü sağlayabilmesi tamamen yazılımsal, kendi üstündeki scanline emulator ile TFT ekranlarda CRT görünümü sağlıyabiliyor, isterseniz..  Faydalı bir cihaz kesinlikle, ama bunu kasa içinden çıkan bir kablo değil de daha hoş gizlenebilen ve mevcut portlardan birinin yerine monte edilebilen bir şekilde yapsalar kesin almıştım şu ana dek.


Konu Başlığı: Ynt: Aca500 plus kullanıcıları
Gönderen: AmigaEsref üzerinde Mart 21, 2017, 16:34:40 ÖS
Bende almışken maden ikisini de alayım olmadı düşüneyim bir.


Konu Başlığı: Ynt: Aca500 plus kullanıcıları
Gönderen: BlitzBasic üzerinde Mart 21, 2017, 21:14:18 ÖS
Bu karta birde ECS Scandoubler gider :D Benim planım VGA çıkışına Scanline Generator bağlamak. İçinde scanline generator varmış :D

https://icomp.de/shop-icomp/en/shop/product/Flickerfixer_Scandoubler.html?flifi_type=OCS_ECS



Bu donanımdan almayı ciddi ciddi düşünüyorum tek sorun çıkışını bağlayacak yer olmaması kasada, 9-pin d-sub için bir çıkış yeri ayarlayıp oraya düzgünce bağlamak gerekiyor.  Nasıl yapacağıma karar veremedim.  Ya paralel portu iptal edip onun yerine takacağım ya da kasanın soluna, floppy'nin sipetriğine, dremel ile güzelce yer açıp oraya takacağım..

Şimdilik aciliyeti yok ama, kaliteli bir SCART kablom ve 1084S monitörüm olması nedeni ile almadım.  Daha da önemlisi zaten Denise chip'im OCS olduğundan esas faydasını göreceğim yüksek çözünürlükleri çalıştıramıyorum..  Yanında bir de ECS Denise almak lazım.

Mekanik floppy söküp atın bence, yerine gotek takın. Gotek'in kutusunu çıkartırsanız geriye incecik entegre kalıyor. Zor iş derseniz benim gibi gotek'i kutusu ile beraber kasanın üstüne monte edin, görüntü çok iyi olmasada çok rahat oluyor kullanması. Floppy gidince içeride vga kablosu ve soketi için bayağı yer açılıyor.


Konu Başlığı: Ynt: Aca500 plus kullanıcıları
Gönderen: AmigaEsref üzerinde Mart 21, 2017, 23:34:40 ÖS
Gotek beji oldum olası rahatsız etmedi yanda duruyor mis gibi tatlı birşey


Konu Başlığı: Ynt: Aca500 plus kullanıcıları
Gönderen: BlitzBasic üzerinde Mayıs 01, 2017, 21:06:58 ÖS
Dremel alıp adam gibi birşey yapacaktım ama 500TL. dremele veresim gelmedi. Gecekondu usulu birşey yaptım bende. En azından cıbıldak bir şekilde dışarıda durmuyor artık.


Konu Başlığı: Ynt: Aca500 plus kullanıcıları
Gönderen: AmigaEsref üzerinde Mayıs 01, 2017, 21:14:31 ÖS
Çok tatlı abi güle gule kullan adamin biri youtubede izledim abi VHS film kutusuna koynus bende eve aldim daha aca 500 um yok ama VHS kutusunda guzel duruyor birde ilginc bir film buldun mu harika


Konu Başlığı: Ynt: Aca500 plus kullanıcıları
Gönderen: BlitzBasic üzerinde Mayıs 01, 2017, 22:43:38 ÖS
Bende ondan yapacaktım ama kesip biçmek için dremel lazım, oda 500tl :)


Konu Başlığı: Ynt: Aca500 plus kullanıcıları
Gönderen: appiah4 üzerinde Mayıs 01, 2017, 23:25:33 ÖS
Dremel var bende ama VHS kutusu yok, gönderin 3 5 tane ben dremelle kutu yaparım size :)


Konu Başlığı: Ynt: Aca500 plus kullanıcıları
Gönderen: AmigaEsref üzerinde Mayıs 02, 2017, 01:04:50 ÖÖ
kralsın abi ama ben daha aca 500 almadim belki 1200 e gecicem direk


Konu Başlığı: Ynt: Aca500 plus kullanıcıları
Gönderen: BlitzBasic üzerinde Mayıs 02, 2017, 11:12:43 ÖÖ
Dremel var bende ama VHS kutusu yok, gönderin 3 5 tane ben dremelle kutu yaparım size :)

Sağol hocam, bende bir adet var. Bir tane daha bulursam gönderirim.


Konu Başlığı: Ynt: ACA500plus Kullanıcıları
Gönderen: Oğuzhan üzerinde Şubat 21, 2018, 19:53:16 ÖS
Dremel var bende ama VHS kutusu yok, gönderin 3 5 tane ben dremelle kutu yaparım size :)

Gerçekten?


Konu Başlığı: Ynt: ACA500plus Kullanıcıları
Gönderen: appiah4 üzerinde Şubat 22, 2018, 01:07:40 ÖÖ
Dremel var bende ama VHS kutusu yok, gönderin 3 5 tane ben dremelle kutu yaparım size :)

Gerçekten?

Seve seve.  Bir tane de benim için kutu gönderin ama, bana da lazım :)


Konu Başlığı: Ynt: ACA500plus Kullanıcıları
Gönderen: Oğuzhan üzerinde Şubat 22, 2018, 08:35:15 ÖÖ
Dremel var bende ama VHS kutusu yok, gönderin 3 5 tane ben dremelle kutu yaparım size :)

Gerçekten?

Seve seve.  Bir tane de benim için kutu gönderin ama, bana da lazım :)

Bulacağım tamamdır :)


Konu Başlığı: Ynt: ACA500plus Kullanıcıları
Gönderen: Agony üzerinde Şubat 22, 2018, 10:19:40 ÖÖ
Betamax kutusu küçük mü kalır acep?


Konu Başlığı: Ynt: ACA500plus Kullanıcıları
Gönderen: Oğuzhan üzerinde Şubat 22, 2018, 10:56:52 ÖÖ
https://youtu.be/dlIjCUFV_vY?t=3042

Sanırım VHS :)


Konu Başlığı: Ynt: ACA500plus Kullanıcıları
Gönderen: Agony üzerinde Şubat 22, 2018, 11:38:39 ÖÖ
Evet, videodaki VHS. Beta çok küçük kalır.


Konu Başlığı: Ynt: ACA500plus Kullanıcıları
Gönderen: appiah4 üzerinde Şubat 26, 2018, 10:59:13 ÖÖ
Dremel hazır kutuları bekliyorum ;)


Konu Başlığı: Ynt: ACA500plus Kullanıcıları
Gönderen: Oğuzhan üzerinde Şubat 26, 2018, 11:00:59 ÖÖ
Dremel hazır kutuları bekliyorum ;)

Ayarlayıcam AKlımdasın :)


Konu Başlığı: Ynt: ACA500plus Kullanıcıları
Gönderen: appiah4 üzerinde Aralık 24, 2018, 18:23:28 ÖS
Nerede VHS kutuları? ;)


Konu Başlığı: Ynt: ACA500plus Kullanıcıları
Gönderen: Oğuzhan üzerinde Aralık 24, 2018, 18:57:17 ÖS
Haklısın :) acayi sattim :) ama seni unutmadim. Surekli de vhs alimi yapiyorum ama sorun su; kutular cok kotu kondisyonda temizini bulana ask olsun. Sirf bu sebeple kalin kutu olmayan vhsleri toplamaya basladim :(