commodore.gen.tr

Commodore => Commodore Donanım => Konuyu başlatan: egemur üzerinde Ağustos 03, 2018, 20:10:42 ÖS



Konu Başlığı: Amiga 500 Floppy ve Gotek
Gönderen: egemur üzerinde Ağustos 03, 2018, 20:10:42 ÖS
Merhaba, youtube'da aşağıdaki videoyu gördüm. Amiga 500'de hem internal floppy drive hem de internal gotek drive var ve ikisini de switch ederek boot drive olarak kullanabiliyordu. Böyle bir şey nasıl yapılır. External gotek drive olmaması hoşuma gitti.

https://youtu.be/YYB7o07ALGk


Konu Başlığı: Ynt: Amiga 500 Floppy ve Gotek
Gönderen: ibo1973 üzerinde Ağustos 03, 2018, 20:24:13 ÖS
kasayı kesmiş flopy nin altına internal  bağlamış ancak çift drive bağlamak için ayrıca bir devre lazım internal bağlamak için ve yine ayrıca 8520 üzerine takılan df0 , df1 boot devresi ve swichi lazım .


kolayca yapılabilecek bir şey ama kasayı kesmek gerektiğinden gereksiz bir şey.


Konu Başlığı: Ynt: Amiga 500 Floppy ve Gotek
Gönderen: ibo1973 üzerinde Ağustos 03, 2018, 20:26:29 ÖS
örnek df1 devre şeması

http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=3093.0 (http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=3093.0)


amiga 500 df1 booter(resimler gitmiş)
http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=9035.0 (http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=9035.0)

amiga 600 booter (resimler gitmiş)
http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=9067.0 (http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=9067.0)



Konu Başlığı: Ynt: Amiga 500 Floppy ve Gotek
Gönderen: egemur üzerinde Ağustos 03, 2018, 20:29:19 ÖS
Anladım. Kasayı kestiyse bence de gereksiz. External gotek ve booter devre daha mantıklı. Ama booter devre switch için yine kasayı kesmek gerekir herhalde. Teşekkürler.


Konu Başlığı: Ynt: Amiga 500 Floppy ve Gotek
Gönderen: ibo1973 üzerinde Ağustos 03, 2018, 20:43:19 ÖS
eğer benim yaptığım gibi amiga520 takılan slotun üzerine swichi takarsan ve silikonlarsan kesip biçmeye gerek kalmaz istediğin zaman silikon devreden sökülüp atılabildiğinden kalıcı bir zarar olmaz amigada.

(https://preview.ibb.co/fZ2drR/20171028_144643.jpg)
(https://preview.ibb.co/njTUy6/20171028_144707.jpg)


Konu Başlığı: Ynt: Amiga 500 Floppy ve Gotek
Gönderen: egemur üzerinde Ağustos 03, 2018, 21:00:29 ÖS
Çok mantıklı 😀👌


Konu Başlığı: Ynt: Amiga 500 Floppy ve Gotek
Gönderen: amigateknik üzerinde Ağustos 03, 2018, 21:11:03 ÖS
Selam hazır istersen Extarnıl kablo ve Booter swıclı devre mevcut detaylı bilgi için gsm 05446886266 ararsanız görüşürüz


Konu Başlığı: Ynt: Amiga 500 Floppy ve Gotek
Gönderen: Mathman üzerinde Ağustos 03, 2018, 21:48:36 ÖS
Bende de a500 boş kasaları mevcut.  Alt kapak üst kapak olarak ayrı ayrı Alabilirsiniz. İstediğiniz gibi kesip biçebilirsiniz...


Konu Başlığı: Ynt: Amiga 500 Floppy ve Gotek
Gönderen: egemur üzerinde Ağustos 03, 2018, 23:49:52 ÖS
Bende de a500 boş kasaları mevcut.  Alt kapak üst kapak olarak ayrı ayrı Alabilirsiniz. İstediğiniz gibi kesip biçebilirsiniz...


Valla çok makbule geçer.  İstanbul Anadolu yakasındayım ben. Size uygun bir zamanda uğrayabilirim.


Konu Başlığı: Ynt: Amiga 500 Floppy ve Gotek
Gönderen: egemur üzerinde Ağustos 03, 2018, 23:50:42 ÖS
Selam hazır istersen Extarnıl kablo ve Booter swıclı devre mevcut detaylı bilgi için gsm 05446886266 ararsanız görüşürüz

Teşekkürler. İletişime geçeceğim.