commodore.gen.tr

Amiga => Amiga Yazılım => Konuyu başlatan: ibo1973 üzerinde Eylül 15, 2018, 12:59:50 ÖS



Konu Başlığı: amiga 1200 de amiga 500 disket oyunlarını oynamak
Gönderen: ibo1973 üzerinde Eylül 15, 2018, 12:59:50 ÖS
Blizzard 1230 Mk-II 64mb ramlı amiga1200 ümde çoğu whdload oyunu yüklü ve sorunsuz çalışıyor ancak elimde amiga 500 disket oyunlarıda var bunlarıda 3 sebebten dolayı kulanmak istiyorum ama amiga 1200de çalıştıramıyorum.

disket çılıştırmak istemekteki nedenlerim
1- diskettten çalışması zaman zaman daha nostaljik oluyor
2- whd load olarak olmayan oyunlar var (yada ben bulamadın) örnek:  Nibby Nibble , boulderdahın 20 -30 çeşiti . whd load olarak sadece 1 çeşiti mevcut.
3 bazı oyunların cracklı sonsuz hak olması

çalışmayan disket oyunları için Denediklerim .
1- early startup üzerinden çeşitli configlerle boot etme ( bu yöntemle disket oyunun önünde çıkan bazı demolar çalıştıysada %99 oyuna bir faydası olmadı)
2- bir ara  @Kaan Akkurt sağolsun 1.3 versiona çevirici adf file vermişti onu hdd ye kurdum iconuna tıklıyorum amiga 500 1.3 el ekranı geliyor ancak çalışmayan oyunlar gene çalışmıyor bir fayda sağlamıyor yani.
3-Blizzard 1230 Mk-II maprom özelliği bununla ilgili bişeyler indirdiysemde benim ingilizcemi aşan bir anlatımı var anlayıpta yapamadım bunla ilgili bir kılavuz videoda bulamadım yani Blizzard 1230 Mk-II maprom işini yapamadım.


anlattıklarımı anlıyan bu konudan anlayan çözümünü bilen varsa önerilerini bekliyorum.

aşırı pahalı olmamak şartıyla donanım alabilirim yada konuyla ilgili açık proje varsa yapabilirim yada yazılımsal olarak kesin netice veren bir şey varsa oda olur. 
 


Konu Başlığı: Ynt: amiga 1200 de amiga 500 disket oyunlarını oynamak
Gönderen: Kaan Akkurt üzerinde Eylül 15, 2018, 13:13:05 ÖS
Blizzard 1230 Mk-II 64mb ramlı amiga1200 ümde çoğu whdload oyunu yüklü ve sorunsuz çalışıyor ancak elimde amiga 500 disket oyunlarıda var bunlarıda 3 sebebten dolayı kulanmak istiyorum ama amiga 1200de çalıştıramıyorum.

disket çılıştırmak istemekteki nedenlerim
1- diskettten çalışması zaman zaman daha nostaljik oluyor
2- whd load olarak olmayan oyunlar var (yada ben bulamadın) örnek:  Nibby Nibble , boulderdahın 20 -30 çeşiti . whd load olarak sadece 1 çeşiti mevcut.
3 bazı oyunların cracklı sonsuz hak olması

çalışmayan disket oyunları için Denediklerim .
1- early startup üzerinden çeşitli configlerle boot etme ( bu yöntemle disket oyunun önünde çıkan bazı demolar çalıştıysada %99 oyuna bir faydası olmadı)
2- bir ara  @Kaan Akkurt sağolsun 1.3 versiona çevirici adf file vermişti onu hdd ye kurdum iconuna tıklıyorum amiga 500 1.3 el ekranı geliyor ancak çalışmayan oyunlar gene çalışmıyor bir fayda sağlamıyor yani.
3-Blizzard 1230 Mk-II maprom özelliği bununla ilgili bişeyler indirdiysemde benim ingilizcemi aşan bir anlatımı var anlayıpta yapamadım bunla ilgili bir kılavuz videoda bulamadım yani Blizzard 1230 Mk-II maprom işini yapamadım.


anlattıklarımı anlıyan bu konudan anlayan çözümünü bilen varsa önerilerini bekliyorum.

aşırı pahalı olmamak şartıyla donanım alabilirim yada konuyla ilgili açık proje varsa yapabilirim yada yazılımsal olarak kesin netice veren bir şey varsa oda olur. 
 


ekteki Relokick ile kickstart ı 1.3 yapıp a500 oyunlarını oynayabilirsin.

Çalışmayan oyunlarda ne gibi bir sorun çıkıyor?
Hiç mi boot etmiyolar yoksa guru hatası mı veriyor?



Konu Başlığı: Ynt: amiga 1200 de amiga 500 disket oyunlarını oynamak
Gönderen: ibo1973 üzerinde Eylül 15, 2018, 13:16:29 ÖS
Blizzard 1230 Mk-II 64mb ramlı amiga1200 ümde çoğu whdload oyunu yüklü ve sorunsuz çalışıyor ancak elimde amiga 500 disket oyunlarıda var bunlarıda 3 sebebten dolayı kulanmak istiyorum ama amiga 1200de çalıştıramıyorum.

disket çılıştırmak istemekteki nedenlerim
1- diskettten çalışması zaman zaman daha nostaljik oluyor
2- whd load olarak olmayan oyunlar var (yada ben bulamadın) örnek:  Nibby Nibble , boulderdahın 20 -30 çeşiti . whd load olarak sadece 1 çeşiti mevcut.
3 bazı oyunların cracklı sonsuz hak olması

çalışmayan disket oyunları için Denediklerim .
1- early startup üzerinden çeşitli configlerle boot etme ( bu yöntemle disket oyunun önünde çıkan bazı demolar çalıştıysada %99 oyuna bir faydası olmadı)
2- bir ara  @Kaan Akkurt sağolsun 1.3 versiona çevirici adf file vermişti onu hdd ye kurdum iconuna tıklıyorum amiga 500 1.3 el ekranı geliyor ancak çalışmayan oyunlar gene çalışmıyor bir fayda sağlamıyor yani.
3-Blizzard 1230 Mk-II maprom özelliği bununla ilgili bişeyler indirdiysemde benim ingilizcemi aşan bir anlatımı var anlayıpta yapamadım bunla ilgili bir kılavuz videoda bulamadım yani Blizzard 1230 Mk-II maprom işini yapamadım.


anlattıklarımı anlıyan bu konudan anlayan çözümünü bilen varsa önerilerini bekliyorum.

aşırı pahalı olmamak şartıyla donanım alabilirim yada konuyla ilgili açık proje varsa yapabilirim yada yazılımsal olarak kesin netice veren bir şey varsa oda olur. 
 


ekteki Relokick ile kickstart ı 1.3 yapıp a500 oyunlarını oynayabilirsin.


bunu zaten denedim yukardada yazdım denediğimi :D işe yaramıyor :D bu verdiğin geçmişte verdiğinden farklı ise gene deniyim ama aynısı ise iş yapmıyor.


Konu Başlığı: Ynt: amiga 1200 de amiga 500 disket oyunlarını oynamak
Gönderen: Kaan Akkurt üzerinde Eylül 15, 2018, 13:17:10 ÖS
Blizzard 1230 Mk-II 64mb ramlı amiga1200 ümde çoğu whdload oyunu yüklü ve sorunsuz çalışıyor ancak elimde amiga 500 disket oyunlarıda var bunlarıda 3 sebebten dolayı kulanmak istiyorum ama amiga 1200de çalıştıramıyorum.

disket çılıştırmak istemekteki nedenlerim
1- diskettten çalışması zaman zaman daha nostaljik oluyor
2- whd load olarak olmayan oyunlar var (yada ben bulamadın) örnek:  Nibby Nibble , boulderdahın 20 -30 çeşiti . whd load olarak sadece 1 çeşiti mevcut.
3 bazı oyunların cracklı sonsuz hak olması

çalışmayan disket oyunları için Denediklerim .
1- early startup üzerinden çeşitli configlerle boot etme ( bu yöntemle disket oyunun önünde çıkan bazı demolar çalıştıysada %99 oyuna bir faydası olmadı)
2- bir ara  @Kaan Akkurt sağolsun 1.3 versiona çevirici adf file vermişti onu hdd ye kurdum iconuna tıklıyorum amiga 500 1.3 el ekranı geliyor ancak çalışmayan oyunlar gene çalışmıyor bir fayda sağlamıyor yani.
3-Blizzard 1230 Mk-II maprom özelliği bununla ilgili bişeyler indirdiysemde benim ingilizcemi aşan bir anlatımı var anlayıpta yapamadım bunla ilgili bir kılavuz videoda bulamadım yani Blizzard 1230 Mk-II maprom işini yapamadım.


anlattıklarımı anlıyan bu konudan anlayan çözümünü bilen varsa önerilerini bekliyorum.

aşırı pahalı olmamak şartıyla donanım alabilirim yada konuyla ilgili açık proje varsa yapabilirim yada yazılımsal olarak kesin netice veren bir şey varsa oda olur. 
 


ekteki Relokick ile kickstart ı 1.3 yapıp a500 oyunlarını oynayabilirsin.


bunu zaten denedim yukardada yazdım denediğimi :D işe yaramıyor :D bu verdiğin geçmişte verdiğinden farklı ise gene deniyim ama aynısı ise iş yapmıyor.

Çalışmayan oyunlarda ne gibi bir sorun çıkıyor?
Hiç mi boot etmiyolar yoksa guru hatası mı veriyor?


Konu Başlığı: Ynt: amiga 1200 de amiga 500 disket oyunlarını oynamak
Gönderen: ibo1973 üzerinde Eylül 15, 2018, 13:20:29 ÖS
boot ediyorlar o yönde sorun yok bazılarında girişteki demolar çalışıyor donup kalıyor bazılarında guru veriyor.

%99 çalışmıyor amiga 1200 direk takınca çalışan oyunlar 1.3 rodada çalışıyor çalışmıyorsa 1.3 romlada çalışmıyor


Konu Başlığı: Ynt: amiga 1200 de amiga 500 disket oyunlarını oynamak
Gönderen: Kaan Akkurt üzerinde Eylül 15, 2018, 13:23:34 ÖS
boot ediyorlar o yönde sorun yok bazılarında girişteki demolar çalışıyor donup kalıyor bazılarında guru veriyor.

%99 çalışmıyor amiga 1200 direk takınca çalışan oyunlar 1.3 rodada çalışıyor çalışmıyorsa 1.3 romlada çalışmıyor

Turbo kartsız nasıl, denedin mi?


Konu Başlığı: Ynt: amiga 1200 de amiga 500 disket oyunlarını oynamak
Gönderen: ibo1973 üzerinde Eylül 15, 2018, 13:25:08 ÖS
boot ediyorlar o yönde sorun yok bazılarında girişteki demolar çalışıyor donup kalıyor bazılarında guru veriyor.

%99 çalışmıyor amiga 1200 direk takınca çalışan oyunlar 1.3 rodada çalışıyor çalışmıyorsa 1.3 romlada çalışmıyor

Turbo kartsız nasıl, denedin mi?

yok denemedim turbo kartı sökmek bi eziyet takması ayrı bi eziyet hem eski kart öyle sök taka gelmez sanırım fazla elimde kalır bellimi olur :D


Konu Başlığı: Ynt: amiga 1200 de amiga 500 disket oyunlarını oynamak
Gönderen: Kaan Akkurt üzerinde Eylül 15, 2018, 13:27:53 ÖS
boot ediyorlar o yönde sorun yok bazılarında girişteki demolar çalışıyor donup kalıyor bazılarında guru veriyor.

%99 çalışmıyor amiga 1200 direk takınca çalışan oyunlar 1.3 rodada çalışıyor çalışmıyorsa 1.3 romlada çalışmıyor

Turbo kartsız nasıl, denedin mi?

yok denemedim turbo kartı sökmek bi eziyet takması ayrı bi eziyet hem eski kart öyle sök taka gelmez sanırım fazla elimde kalır bellimi olur :D
aminette blizkick var
http://aminet.net/package/util/boot/BlizKick (http://aminet.net/package/util/boot/BlizKick)

BlizKick is used to rekick any Kickstart ROM image with Blizzard turbo
boards having MAPROM feature (jumper). Also A4000 CPU & Cyberstorm Cards
should work. BlizKick has been tested with BLIZZARD 1230-I, 1230-II,
1230-III, 1230-IV, 1240-T/ERC, 1260, 2040-ERC, 2060, Cyberstorm MK I,
Cyberstorm MK II, Cyberstorm MK III, CyberStorm PPC, Blizzard PPC and
A3640 boards. Kickstart 1.2, 1.3, 2.04, 2.05, 3.0 and 3.1 are currently
tested ROM images.


Konu Başlığı: Ynt: amiga 1200 de amiga 500 disket oyunlarını oynamak
Gönderen: ibo1973 üzerinde Eylül 15, 2018, 13:49:18 ÖS
boot ediyorlar o yönde sorun yok bazılarında girişteki demolar çalışıyor donup kalıyor bazılarında guru veriyor.

%99 çalışmıyor amiga 1200 direk takınca çalışan oyunlar 1.3 rodada çalışıyor çalışmıyorsa 1.3 romlada çalışmıyor

Turbo kartsız nasıl, denedin mi?

yok denemedim turbo kartı sökmek bi eziyet takması ayrı bi eziyet hem eski kart öyle sök taka gelmez sanırım fazla elimde kalır bellimi olur :D
aminette blizkick var
http://aminet.net/package/util/boot/BlizKick (http://aminet.net/package/util/boot/BlizKick)

BlizKick is used to rekick any Kickstart ROM image with Blizzard turbo
boards having MAPROM feature (jumper). Also A4000 CPU & Cyberstorm Cards
should work. BlizKick has been tested with BLIZZARD 1230-I, 1230-II,
1230-III, 1230-IV, 1240-T/ERC, 1260, 2040-ERC, 2060, Cyberstorm MK I,
Cyberstorm MK II, Cyberstorm MK III, CyberStorm PPC, Blizzard PPC and
A3640 boards. Kickstart 1.2, 1.3, 2.04, 2.05, 3.0 and 3.1 are currently
tested ROM images.

bunu denedim ama ingilizcem yetmedi bunu anlamaya bunula ilgili videoda bulamadım yada anlıyacağım dilde anlatımda bulamadım


Konu Başlığı: Ynt: amiga 1200 de amiga 500 disket oyunlarını oynamak
Gönderen: Kaan Akkurt üzerinde Eylül 15, 2018, 14:19:14 ÖS
blizkick ve rom dosyasının adı şeklinde çalışıyor olabilir mi?

örnek:
blizkick kick13.rom

kart bende yok o yüzden deneme şansım da yok


Konu Başlığı: Ynt: amiga 1200 de amiga 500 disket oyunlarını oynamak
Gönderen: haydar_abi üzerinde Eylül 15, 2018, 14:59:13 ÖS
Kickstart yüklendikten sonra degrader diye bir program vardı. Onda çip ve fast ram ayarlarını yaptıktan sonra ok. deyip disketimizi takıp oynuyoruz. Ayrıcana adını hatırlayamadığım bir program disketlerin başındaki introları. Atlayarak disketin. Boot edip direkt oyunun açılmasını sağlıyordu (bootblok değişir.). Genelikle introlar ramdaki kickstart programlarıyla çakışıp guruya neden olurlar.


Konu Başlığı: Ynt: amiga 1200 de amiga 500 disket oyunlarını oynamak
Gönderen: ibo1973 üzerinde Eylül 15, 2018, 15:22:38 ÖS
Kickstart yüklendikten sonra degrader diye bir program vardı. Onda çip ve fast ram ayarlarını yaptıktan sonra ok. deyip disketimizi takıp oynuyoruz. Ayrıcana adını hatırlayamadığım bir program disketlerin başındaki introları. Atlayarak disketin. Boot edip direkt oyunun açılmasını sağlıyordu (bootblok değişir.). Genelikle introlar ramdaki kickstart programlarıyla çakışıp guruya neden olurlar.

bu yöntem biraz uzuncana gibi blizkick hakkında diyebiliceğin bir şey varmı ?


Konu Başlığı: Ynt: amiga 1200 de amiga 500 disket oyunlarını oynamak
Gönderen: Voltron üzerinde Eylül 15, 2018, 15:26:29 ÖS
Amiga açılırken iki Mouse tuşunu basılı tutup, Early boot ekranında, grafik sistemini 'Original' (OCS) ya da 'Enhanced' (ECS) seçip boot etmeyi denedin mi ?

Edit : Denemişsin :)


Konu Başlığı: Ynt: amiga 1200 de amiga 500 disket oyunlarını oynamak
Gönderen: amiga.os üzerinde Eylül 15, 2018, 15:30:10 ÖS
BlizKick KICKFILE="DEVS:rom image 3.1" bu şekilde diyor guide dosyasında. Blizkick kullanıyorduk eskiden. İstediğin romu yükleyebiliyorsun sisteme. Orijinal romu değiştirmeyecek bile olsan, ram'e erişim sağladığı için daha hızlı çalışıyordu. Kaldı ki 3.0 romlu makinede 3.9 rom kullanmanın en basit yoluydu. Sadece 0.5 MB ram gidiyordu galiba.


Konu Başlığı: Ynt: amiga 1200 de amiga 500 disket oyunlarını oynamak
Gönderen: Voltron üzerinde Eylül 15, 2018, 15:31:47 ÖS
https://archive.org/download/tosec-20161111-part-2/A1200%20Tools%20%281993%29%28Zarf%29%28A1200%29%28PD%29%5Bdegraders%5D%5BWB%5D.zip

Sanırım sıkıntıyı çözecek disket bu.


Konu Başlığı: Ynt: amiga 1200 de amiga 500 disket oyunlarını oynamak
Gönderen: AmigaEsref üzerinde Eylül 15, 2018, 15:46:53 ÖS
Ben olsam bir A500 + alırdım abi onunda yeri bir başka :) ama alternatif çözüm ne dersen Relokick ile oynayabilirsin. Ben disket oyunlarımı a500'ümde oynuyorum. Bu arada disketler çok çabuk bozulan şeyler belki disketlerde bozulmuş olabilir. En kötü ihtimalde disket okuyucun bozulmuş olabilir.


Konu Başlığı: Ynt: amiga 1200 de amiga 500 disket oyunlarını oynamak
Gönderen: haydar_abi üzerinde Eylül 15, 2018, 15:48:35 ÖS
Anlattığım yöntem zaten 1.3 kickstart yüklendikten sonra geçerli. Bazen 3.0 romda da geçerli olduğu oyunlar oluyor. 1200'ü yeni aldığımız zamanlar whd vs. bilmez idük.


Konu Başlığı: Ynt: amiga 1200 de amiga 500 disket oyunlarını oynamak
Gönderen: ibo1973 üzerinde Eylül 15, 2018, 15:51:15 ÖS
Ben olsam bir A500 + alırdım abi onunda yeri bir başka :) ama alternatif çözüm ne dersen Relokick ile oynayabilirsin. Ben disket oyunlarımı a500'ümde oynuyorum. Bu arada disketler çok çabuk bozulan şeyler belki disketlerde bozulmuş olabilir. En kötü ihtimalde disket okuyucun bozulmuş olabilir.

amiga 500 üm var ancak 1200 ü söküp onu takmak çok işime gelmiyor.
konunun başında yazdığım gibi denediğim şeyler arasında 1.3 e çevirmek var ancak netice alamıyorum


Konu Başlığı: Ynt: amiga 1200 de amiga 500 disket oyunlarını oynamak
Gönderen: haydar_abi üzerinde Eylül 15, 2018, 17:03:50 ÖS
Bu konuda ACA kartlar bir çözüm sunmuş. Fasramın 1 MB'si slow fastram olarak kullanılmış. Kikstart 3.1 den alt versiyonlarda 1mb slow fast ram aktif (amiga 500 uyumlu) oluyor ve daha iyi çalışıyor. Aynı yöntem Vampire kartlarda da kullanılmış. Yani degraderi kendinde.


Konu Başlığı: Ynt: amiga 1200 de amiga 500 disket oyunlarını oynamak
Gönderen: AmigaEsref üzerinde Eylül 15, 2018, 17:28:48 ÖS
Ben olsam bir A500 + alırdım abi onunda yeri bir başka :) ama alternatif çözüm ne dersen Relokick ile oynayabilirsin. Ben disket oyunlarımı a500'ümde oynuyorum. Bu arada disketler çok çabuk bozulan şeyler belki disketlerde bozulmuş olabilir. En kötü ihtimalde disket okuyucun bozulmuş olabilir.

amiga 500 üm var ancak 1200 ü söküp onu takmak çok işime gelmiyor.
konunun başında yazdığım gibi denediğim şeyler arasında 1.3 e çevirmek var ancak netice alamıyorum
Bursa ya geçtiğimde istersen abi çalıştığını teyit ettiğim bir amiga 500 oyunu göndereyim en azından follpy de mi sorun anlamış oluruz abi. Sevgiler


Konu Başlığı: Ynt: amiga 1200 de amiga 500 disket oyunlarını oynamak
Gönderen: ibo1973 üzerinde Eylül 15, 2018, 19:03:50 ÖS
Ben olsam bir A500 + alırdım abi onunda yeri bir başka :) ama alternatif çözüm ne dersen Relokick ile oynayabilirsin. Ben disket oyunlarımı a500'ümde oynuyorum. Bu arada disketler çok çabuk bozulan şeyler belki disketlerde bozulmuş olabilir. En kötü ihtimalde disket okuyucun bozulmuş olabilir.

amiga 500 üm var ancak 1200 ü söküp onu takmak çok işime gelmiyor.
konunun başında yazdığım gibi denediğim şeyler arasında 1.3 e çevirmek var ancak netice alamıyorum
Bursa ya geçtiğimde istersen abi çalıştığını teyit ettiğim bir amiga 500 oyunu göndereyim en azından follpy de mi sorun anlamış oluruz abi. Sevgiler


sağol gerek yok keza genel bir durum  amiga 500 de çalışan oyunların nerdeyse tamamı çalışmıyor


Konu Başlığı: Ynt: amiga 1200 de amiga 500 disket oyunlarını oynamak
Gönderen: ibo1973 üzerinde Eylül 15, 2018, 19:05:19 ÖS
Bu konuda ACA kartlar bir çözüm sunmuş. Fasramın 1 MB'si slow fastram olarak kullanılmış. Kikstart 3.1 den alt versiyonlarda 1mb slow fast ram aktif (amiga 500 uyumlu) oluyor ve daha iyi çalışıyor. Aynı yöntem Vampire kartlarda da kullanılmış. Yani degraderi kendinde.

anladım bunu deniyicem degrader.

degrader olsada olmasada başka çözüm yolu bilenler donanımsal olabilir.


Konu Başlığı: Ynt: amiga 1200 de amiga 500 disket oyunlarını oynamak
Gönderen: AmigaEsref üzerinde Eylül 15, 2018, 19:08:13 ÖS
tamam abi o zaman şunu onerebikirim turbo kartı sökup a1200 kendi ekranında boot edip relokick disketini takıp sonra Amiga oyunu denemen olmuyorsa abi. Goteğin varsa  goteğe relokick ve bir disketlik bir oyun atıp deneme yapabilirsin eğer çalışiyorsa floopy disk gitmiştir.


Konu Başlığı: Ynt: amiga 1200 de amiga 500 disket oyunlarını oynamak
Gönderen: ibo1973 üzerinde Eylül 16, 2018, 11:06:29 ÖÖ
Donanımsal çözüm bilen varmıdır ? 1.3 ve 3.9 arası swichle vs ile geçilebilicek bir çözüm amiga 500 lerdeki gibi ?.

birde bilizkick hakkında kulanım kılavuzu video vs arıyorum ingilizcede olabilir türkçe olursa tadından yenmez :D kulanım kılavuzundaki kulanım şeklinden bi şey anlamadım lafı çooooooook fazla dolandırmışlar.


Konu Başlığı: Ynt: amiga 1200 de amiga 500 disket oyunlarını oynamak
Gönderen: AmigaEsref üzerinde Eylül 25, 2018, 22:52:51 ÖS
Bu arada ben bir Bursa'ya geldim. önerdiklerimi benim a1200 de denedim başarılı olamadım. Relokick'i boot etmiyor. Ramkart ve cf karttan kaynaklanıyor sanırım. Acaba başlangıçta Amiga a1200'ü mor ekranlı floopy nin çıktığı kickstarter ekranında boot etme şansı var mı birde ordan denemek lazım. Ram kartı ve işletim sistemi olsada a1200 mor ekranlı kickstarter menü ile başlangıçta boot edilebilir mi?


Konu Başlığı: Ynt: amiga 1200 de amiga 500 disket oyunlarını oynamak
Gönderen: haydar_abi üzerinde Eylül 25, 2018, 23:27:50 ÖS
Amiga 1200de relokick, skick, degrader, boot menü varsa turbonun maprom desteği ile eski kicstartları yükleyip birçok oyunu oynamak mümkün. Çok az oyun buna itiraz edecektir. Biraz ram varsa basit bir Harddisk ile WHDLoad veya jst ile eski oyunlar oynanabilir.

Kickstart swiç gibi bir alet olsa da farketmeyecektir.

Bazı 2MB boş çip isteyen oyunlar ise Resetrun programı yardımı ile oynanabiliyor.


Konu Başlığı: Ynt: amiga 1200 de amiga 500 disket oyunlarını oynamak
Gönderen: AmigaEsref üzerinde Eylül 25, 2018, 23:36:26 ÖS
Haydar abi Amiga 1200'ün mousun 2 tuşuna basınca boot etme menüsü çıkıyorya. Onun gibi res atarken amigayı kendi mor kickstar ekranında boot etiren bir kısa yol var mı acaba?


Konu Başlığı: Ynt: amiga 1200 de amiga 500 disket oyunlarını oynamak
Gönderen: haydar_abi üzerinde Eylül 26, 2018, 07:08:13 ÖÖ
Resetleyince sonrasan yapılan ayarlar da uçtuğu için yine aynı şekilde boot ekranına girmek gerekiyor. Kikcstart 1.3 yüklü ise bu ekran zaten yok demektir.


Konu Başlığı: Ynt: amiga 1200 de amiga 500 disket oyunlarını oynamak
Gönderen: AmigaEsref üzerinde Eylül 26, 2018, 11:44:24 ÖÖ
Relokick'i görse abi, ilk açarken yani yüklese resetledikten sonra tekrar yaparım aynı işlemi onda sorun yok abi. Ram kart ve AmigaOs kurulu iken nedense, floppy başta reset attığımda otomatik relokick'i çalıştırmadı. Başka bir oyun disketi taktığımda ve res attımğımda işletim sistemine geçmeden otomatik disketten oyunu yükledi. Skick, Degrader birde onları deniyeyim. Olmadı Haydar abi bir video çekeyim konuyla ilgili ordan bakarız. Teşekkürler abi.


Konu Başlığı: Ynt: amiga 1200 de amiga 500 disket oyunlarını oynamak
Gönderen: AmigaEsref üzerinde Eylül 27, 2018, 13:16:30 ÖS
@ibo1973 abi çok iyi olmasada bir çözüm buldum video çekerek anlatmak en pratiği olduğu için oradan bakabilirsiniz. Daha iyi bir çözüm bulduğumda videoyu yenileyeceğim. Dosyalarıda wetransfer linkine attım nerede baksam bulamıyorum sıkıntı çıkmasın forumda.

Dosyalar: https://we.tl/t-gDUk1Adi1G (https://we.tl/t-gDUk1Adi1G)

1CpSSuTH2DQ


Konu Başlığı: Ynt: amiga 1200 de amiga 500 disket oyunlarını oynamak
Gönderen: Jax üzerinde Eylül 27, 2018, 14:07:57 ÖS
@ibo1973 abi çok iyi olmasada bir çözüm buldum video çekerek anlatmak en pratiği olduğu için oradan bakabilirsiniz. Daha iyi bir çözüm bulduğumda videoyu yenileyeceğim. Dosyalarıda wetransfer linkine attım nerede baksam bulamıyorum sıkıntı çıkmasın forumda.

Dosyalar: https://we.tl/t-gDUk1Adi1G (https://we.tl/t-gDUk1Adi1G)

1CpSSuTH2DQ


Eşref Amiganın üzerini strech film ile kaplamışsın. Zarar vermesin cihaza. Aşırı ısınma veya statik elektrik gibi.


Konu Başlığı: Ynt: amiga 1200 de amiga 500 disket oyunlarını oynamak
Gönderen: AmigaEsref üzerinde Eylül 27, 2018, 16:05:54 ÖS
@Jax ilgin için çok teşekkür ederim. Odam tadilatta toz olmasın diye geçici olarak strecli bitince kaldıracağım. Sadece video için çalıştırdım. Teşekkürler.


Konu Başlığı: Ynt: amiga 1200 de amiga 500 disket oyunlarını oynamak
Gönderen: haydar_abi üzerinde Eylül 27, 2018, 21:00:25 ÖS
Kickstart 1.3 Goteki görüyor fakat başlangıç seçeneği olmadığından direkt DF0'dan boot ediyor. DF1'den boot etmiyor. Bir zamanlar minik bir DF1 booter program vardı ismini hatırlamıyorum. Bazı program disketlerinin bootundan çalışıyordu.


Konu Başlığı: Ynt: amiga 1200 de amiga 500 disket oyunlarını oynamak
Gönderen: AmigaEsref üzerinde Eylül 28, 2018, 11:25:51 ÖÖ
Haydar abi ismini hatırlayabilirsen bir deneriz. Relokick 1.41 başlangıçta miss gibi boot edip çalıştırıyordu. Res atıncada devam ediyordu. dolaysıyla df1 den de boota imkan tanıyordu ama yemedi :). Bakalım napicaz bu sorunu :)