commodore.gen.tr

Commodore => Commodore Donanım => Konuyu başlatan: Exu üzerinde Kasım 27, 2018, 15:46:26 ÖS



Konu Başlığı: scart to HDMI için yardım
Gönderen: Exu üzerinde Kasım 27, 2018, 15:46:26 ÖS
Amiga 1200 için scart to hdmi video converter aldım. Ancak ekranda sürekli yatayda sıçramalar oluyor. Bilgisayarı bağladığım kablo CRT televizyona bağladığım scart kablosu. CRT de sıkıntı olmuyordu. Bunun için ayrı kablo mu lazım? Anlayan yardımcı olabilir mi?

https://youtu.be/uR9PpshWNUQ (https://youtu.be/uR9PpshWNUQ)

uR9PpshWNUQ


Konu Başlığı: Ynt: scart to HDMI için yardım
Gönderen: BlitzBasic üzerinde Kasım 27, 2018, 15:53:14 ÖS
Adaptör oynama felan yapıyormu? soketler iyice yerine oturdumu?

Scart2HDMI'da çıkış çözünürlüklerini değiştirip denenebilir belki.

Amiga'nın overscan'i alakası bir yerlerde kalmış olabilirmi? Standart bir oyun ile dene veya WB'yi floppy'den boot et.


Konu Başlığı: Ynt: scart to HDMI için yardım
Gönderen: yucelbilik üzerinde Kasım 27, 2018, 21:22:23 ÖS
Kullandığın monitörün görüntü ayarlarında ölçeksiz diye bir seçenek var ise bir dene derim, scart2HDMI hangi ölçekte gönderirse onu göstersin. seste problem var mı? bir de hangi scart2HDMI cihazından aldın? fotoğraf paylaşabilir misin?


Konu Başlığı: Ynt: scart to HDMI için yardım
Gönderen: Exu üzerinde Kasım 28, 2018, 00:03:11 ÖÖ
hdmi to vga aparat alıp vga monitörde de denedim aynı şekilde sıçrama var. bütün ayarları denedim düzeltemedim. boot ekranında da aynı şey var. display options tan değiştirdim olmadı. converter bozuk olabilir mi?


Konu Başlığı: Ynt: scart to HDMI için yardım
Gönderen: BlitzBasic üzerinde Kasım 28, 2018, 06:28:31 ÖÖ
Son çare olarak başka gir power adaptörü ile dene. Başka birşey aklıma gelmiyor.


Konu Başlığı: Ynt: scart to HDMI için yardım
Gönderen: appiah4 üzerinde Kasım 28, 2018, 06:57:16 ÖÖ
Sorun büyük ihtimalle RGB to SCART kablonuzda, SYNC sinyali doğru gitmiyor gibi görünüyor.


Konu Başlığı: Ynt: scart to HDMI için yardım
Gönderen: ekalkici üzerinde Kasım 28, 2018, 07:53:28 ÖÖ
exu ne yaptın çözebildin mi ? başka scart kablosu denemekte fayda var. Aynı converter bende var herhangi bir sorun yaşamadım.


Konu Başlığı: Ynt: scart to HDMI için yardım
Gönderen: Jax üzerinde Kasım 28, 2018, 08:38:23 ÖÖ
Bendeki dönüştürücüde de ekrandan görüntü gidiyor (ekran kararıyor)ama ses gelmeye devam ediyor. Bir kaç saniye sonra görüntü geri geliyor.


Konu Başlığı: Ynt: scart to HDMI için yardım
Gönderen: appiah4 üzerinde Kasım 28, 2018, 09:44:25 ÖÖ
Bendeki dönüştürücüde de ekrandan görüntü gidiyor (ekran kararıyor)ama ses gelmeye devam ediyor. Bir kaç saniye sonra görüntü geri geliyor.

Sorun kablo.  Parayı bastırıp yurtdışından kaliteli RGB - SCART kablo alınca bu sorun bende geçti.


Konu Başlığı: Ynt: scart to HDMI için yardım
Gönderen: amigateknik üzerinde Kasım 28, 2018, 09:50:01 ÖÖ
Scartkablosu blendaj kablo ile sıfırdan hazırlıyorum istersen link
https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-oyun-konsol-oyun-konsolu-scart-kablosu-sifir-urun-amiga-serisi-icin-lcd-ve-crt-tv-lerde-571995925/detay (https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-oyun-konsol-oyun-konsolu-scart-kablosu-sifir-urun-amiga-serisi-icin-lcd-ve-crt-tv-lerde-571995925/detay)


Konu Başlığı: Ynt: scart to HDMI için yardım
Gönderen: Gokhan Ozkan üzerinde Kasım 28, 2018, 13:05:32 ÖS
Arkadaşlar,

Hazır konu açılmışken ben de bir şey sormak istiyorum.

Amıga 1200 veya A 500 mü LCD televizyona bağlamak için ( Amıgadan cıkan Scart kabloyu)ilk olarak   bu adaptör veya başka bir SCART - HDMI dönüştürücüye bağlarsam ve TV ye de HDMı kablo ile hdmı girişinden bağlarsam görüntü kalitesinde kayıp olurmu.

Esasında en doğrusu direkt Lcd TV nin scart girişinden bağlamak ama, yeni LCD TVlerin bir çoğunda scart gırışını kaldırmışlar.


Konu Başlığı: Ynt: scart to HDMI için yardım
Gönderen: Jax üzerinde Kasım 28, 2018, 13:08:39 ÖS
Scartkablosu blendaj kablo ile sıfırdan hazırlıyorum istersen link
https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-oyun-konsol-oyun-konsolu-scart-kablosu-sifir-urun-amiga-serisi-icin-lcd-ve-crt-tv-lerde-571995925/detay (https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-oyun-konsol-oyun-konsolu-scart-kablosu-sifir-urun-amiga-serisi-icin-lcd-ve-crt-tv-lerde-571995925/detay)

Zaten sizden aldığım kablo ile kullanıyorum. Bence sorun farklı bir yerde.


Konu Başlığı: Ynt: scart to HDMI için yardım
Gönderen: appiah4 üzerinde Kasım 28, 2018, 14:42:02 ÖS
Scartkablosu blendaj kablo ile sıfırdan hazırlıyorum istersen link
https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-oyun-konsol-oyun-konsolu-scart-kablosu-sifir-urun-amiga-serisi-icin-lcd-ve-crt-tv-lerde-571995925/detay (https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-oyun-konsol-oyun-konsolu-scart-kablosu-sifir-urun-amiga-serisi-icin-lcd-ve-crt-tv-lerde-571995925/detay)

Zaten sizden aldığım kablo ile kullanıyorum. Bence sorun farklı bir yerde.

Ben de AmigaTeknik'ten aldığım kablo ile benzer bir sorun yaşadım, 3 TV'mde de çalışmadı (LG, Vestel) ama bu kablonun Samsung TV'lerde çalıştığını biliyorum.

Bu kablolarda kompozit video out'tan alınan Sync sinyalinin belirli bir gerilim seviyesinde ve belirli bir ripple'ın altında olması gerekiyor, bunun için de bazı kapasitörler ve dirençler ekleniyor.  Ben AmigaTeknik ile bizzat görüşerek bulabildiğim en uygun şematiğe göre bu devre elemanlarını ekletmeme rağmen sorun çözülmeyince parasını bastırarak İngiltere'den kablo getirttim ve bütün sorunum çözüldü, RGB to HDMI dönüşümde senkronizasyon kaybetme sorunu dahil.  AmigaTeknik'in kablosunda bir sorun var demiyorum yanlış anlaşılmasın, ama iki kablo arasındaki farkı bilmesem ve anlayamasam da biri işimi görüyor, diğeri görmüyor.  (Dediğim gibi o kablo başka bir evde başka TV'de çalışıyor ama..)

Sizinki de 100% çözülür demiyorum, ama başka bir kablo ödünç alabiliyorsanız deneyin, şaşırabilirsiniz.


Konu Başlığı: Ynt: scart to HDMI için yardım
Gönderen: amigateknik üzerinde Kasım 28, 2018, 15:08:42 ÖS
Kablo emek marka bilandaj lı kablo dur bazi tv lerde drenc gerekebilir genelde bazı lcd tv lerde sıkıntı olan oldu sizdeki kablo nun bi şemasını cıkarmak lazım anlaşılan tabi sokulup toplanıyor sa
Aynı ürün den hdmi bende mevcut bi test ederim bende bilgi veririm bakalım nasıl bi tepki verecek


Konu Başlığı: Ynt: scart to HDMI için yardım
Gönderen: Jax üzerinde Kasım 28, 2018, 17:07:21 ÖS
Bu sorun beni deli ediyor.Oyunun tam ortasinda görüntü gidiyor tabi sonuç game over.


Konu Başlığı: Ynt: scart to HDMI için yardım
Gönderen: amigateknik üzerinde Kasım 28, 2018, 17:12:12 ÖS
Bu sorun beni deli ediyor.Oyunun tam ortasinda görüntü gidiyor tabi sonuç game over.

Sendeki hdmi cevirici ile kablo yu bi ara bana bırak bi inceleyim


Konu Başlığı: Ynt: scart to HDMI için yardım
Gönderen: yucelbilik üzerinde Kasım 28, 2018, 21:35:41 ÖS
hdmi to vga aparat alıp vga monitörde de denedim aynı şekilde sıçrama var. bütün ayarları denedim düzeltemedim. boot ekranında da aynı şey var. display options tan değiştirdim olmadı. converter bozuk olabilir mi?
aynı çeviriciden geçen sene aliexpressden ben de almıştım, 2 saat çalıştı sonra sesi kesildi, daha da gelmedi, çöpe gitti, sonra sadece Scart to HDMI olanından aldım sorunsuz çalışıyor.


Konu Başlığı: Ynt: scart to HDMI için yardım
Gönderen: Exu üzerinde Kasım 29, 2018, 00:27:12 ÖÖ
Nette şöyle bir scart kablosu şeması buldum. Bu standart mı yoksa işe yarar değişik bir kablomu? anlayan var mı?

http://www.amigalog.com/wp-content/uploads/2012/08/SCART_cable.png (http://www.amigalog.com/wp-content/uploads/2012/08/SCART_cable.png)


Konu Başlığı: Ynt: scart to HDMI için yardım
Gönderen: appiah4 üzerinde Kasım 29, 2018, 07:06:05 ÖÖ
Ben bu kabloyu denedim, sağolsun AmigaTeknik bu şemaya uygun olarak hazırlamıştı. Ama dikkat edin kompozit sync hattında (sarı hat) ve RBG select hattında (turuncu hat) kullanılacak dirençlere kesin bir değer yazmıyor, çünkü her TV ve cihaz burada farklı gerilimler arıyor. VSync için standart 0 ile 0.7V arası olması, RGB Select için ise aranan o kadar net değil; RGB Mode select için her TV setinde değer farklı olabiliyor, ortalama 2.5V verilmiş ve bunun için 75 ohm direnç kullanılmış - ama bu direnç benim TV'lerimde yemedi.

Açıkçası ben farklı dirençler ile elime multimetre alıp test etmedim, ama amigateknik ile yazışmalarımızdan kontrol ettiğim kadarı ile VSync hattında 330 ohm direnç kullanarak, RGB Select'te ise 75 ohm direnç kullanarak kabloyu yenilediğimizde sorun çözülmedi. Hatta bunun daha da geliştirilmiş şemasına (http://www.ianstedman.co.uk/Amiga/amiga_hacks/Amiga_SCART/SCART_cable_V1.1.png (http://www.ianstedman.co.uk/Amiga/amiga_hacks/Amiga_SCART/SCART_cable_V1.1.png)) uygun şekilde RGB sinyallerine kapasitör ekleyerek ripple'ı azaltmayı da denedik 220uF/10V kapasitörler ile, işe yaramadı. Büyük ihtimalle biz (bu şemaya göre) doğru şeyi yapmaya çalıştık ama kullandığımız elemanlar elimdeki diğer kabloya göre farklı değerlerde, en olası farklılık da şemanın kesin bir değer veremediği VSync ve RGB Select dirençleri; çünkü sizdeki problem de çok net bir şekilde çeviricinin Sync veya RGB Select sinyalini kaybetmesi şeklinde oluyor.

Burada aklıma gelen bir diğer olası sorun ise, aslında bu kablolarda 5 farklı toprak hattı olması; RGB sinyali, VSync ve Logic için ayrı ayrı; bendeki AmigaTeknik kablosunda bu toprak hatları birbirine köprülenerek tek hat ile bağlanmış. Teorik olarak sorun yaratmaması gerekir gibi düşünmeme rağmen elimdeki diğer kabloda multimetre ile continuity baktığımda hepsinin ayrı ayrı bağlı olduğunu görüyorum. Olası bir diğer sorun da bu olabilir.

Velhasıl kelam, ben bu kabloyu alarak işimi hallettim: https://coolnovelties.co.uk/coolnovelties/amiga-video-cables/1-commodore-amiga-rgb-scart-audio-video-cable.html (https://coolnovelties.co.uk/coolnovelties/amiga-video-cables/1-commodore-amiga-rgb-scart-audio-video-cable.html)

Artık DB-23 kalmadığı için ellerinde DB-25 ile biraz daha ucuza yapıyorlar: https://coolnovelties.co.uk/coolnovelties/amiga-video-cables/310-commodore-amiga-rgb-scart-audio-video-cable-0705693506661.html (https://coolnovelties.co.uk/coolnovelties/amiga-video-cables/310-commodore-amiga-rgb-scart-audio-video-cable-0705693506661.html)

Sipariş edip içini açıp farkı nedir diye bakmak isteyen olursa; ben benimkini söküp bakmak ve bozma riski almak istemedim açıkçası :) Ama bu kablo taktığım her TV, monitör, converter vb. cihazda sorunsuz çalışıyor.


Konu Başlığı: Ynt: scart to HDMI için yardım
Gönderen: ekalkici üzerinde Kasım 29, 2018, 07:48:35 ÖÖ
Nette şöyle bir scart kablosu şeması buldum. Bu standart mı yoksa işe yarar değişik bir kablomu? anlayan var mı?

http://www.amigalog.com/wp-content/uploads/2012/08/SCART_cable.png (http://www.amigalog.com/wp-content/uploads/2012/08/SCART_cable.png)


Exu , verdiğin şemada direnç olarak sadece 1kohm eklenmiş olan kabloyu ben kullanıyorum hiç sorun yaşamadım. Forumdan Defleppard'ın yapımı. İstersen o şekilde bir dene derim.

Diğer iki direnci ekleyince yeni tv'lerde AV'den çıkmama olabiliyor, görüntü takılı kalıyor.Fakat o iki direnç eski Sony tv'lerde işe yarıyor. Eklemezsen bazı eski Sony'lerde çok karanlık bir görüntü alınıyor.


Konu Başlığı: Ynt: scart to HDMI için yardım
Gönderen: amigateknik üzerinde Kasım 29, 2018, 08:54:20 ÖÖ
Appiah4 verdin linkteki kablo hazır scart scartkablosu olabilir 5 metre uzunluğunda 2 keserek uç takarak yapılmış şa benziyor amiga da yada tv üzerinde normalde gnd ler birdir tek şase bile yeterli olabilir tv'de belki farklı lık şase sı yani ayrı olan olabilir ama amiga ların hepsi bir gnd ucları normalde 10 kişiden 1 yada 2 köşede nadir tv den dolayı görüntü ile ilgili sorun olabiliyor bunda da drenc le tv ye göre ayarlama yapmaya çalışıyoruz bende ki hdmi çeviriçisi ile bi deneme yapınca jax nikli arkadaşın da sorunu cözebiliriz belki


Konu Başlığı: Ynt: scart to HDMI için yardım
Gönderen: amigateknik üzerinde Kasım 29, 2018, 19:58:22 ÖS
Bu akşam test etme fırsatım oldu düz a500 de kullandım görüntü tatmin ediyor ses te iyidi 3-5 dakika sonra ses patlak verir hale geldi bendeki ses amiga üzerinden amfili hoparlör bağlayıp hariçi olarak şu vaziyette kulanabilir ancak ama görüntü de ne parazit nede kararma gibi bi sorun görmedim tabi 3-5 saat sonra ne olur o belirsiz en iyisi direk scart girişi olan bir tv diyebiliriz

Test görüntüsü eklendi ilk başta ses sorunsuzdu

video linki

https://youtu.be/LxRhiwRMJYE

3-5 dakika sonra ses bozuldu patlak ses veriyor artık bir ara içini açıp bakarım

Video linki

https://youtu.be/4HC1zQ8dilk


Konu Başlığı: Ynt: scart to HDMI için yardım
Gönderen: Jax üzerinde Aralık 04, 2018, 19:51:08 ÖS
HDMI to Scart dönüştürücünün içindeki çip te ısınma oluyor. Amigateknik bey in tavsiyesi ile üzerine Raspery pi soğutucusundan monte ettim.

Sonuç olarak hiçbir fark olmadı. Görüntü yine gidip geliyor ekran kararıyor.

Bendeki HDMI to Scart aşağıdaki resimdeki gibi. Farklı bir tane almayı düşünüyorum. Belki işe yarar.

https://tr.aliexpress.com/item/1080P-HD-SCART-to-HDMI-Converter-Adapter-HDMI-Splitter-HDTV-Audio-Video-Switch-Projector-with-Power/32715005578.html




Konu Başlığı: Ynt: scart to HDMI için yardım
Gönderen: Exu üzerinde Aralık 07, 2018, 11:14:07 ÖÖ
Beyler, tavsiyeler ile yardımcı olan herkese teşekkür ederim. Daha kaliteli bir scart kablosu alıp linkini paylaştığım 3 tane direnç olan kablodan yaptım (daha doğrusu TV tamircisi bir arkadaşa yaptırttım, benim gözüm kesmedi) şimdi görüntü güzel oldu. Uzun süreli deneyemedim ama sıkıntı olursa gene buradan yazarım.
Bu ara Karaköyde Emka Elektronikte (Emkatr.com) 23 pin D-sub konnektör buldum. 25 pin alıp kesmekten kurtuldum. iğne uctu ama olsun. genede çok iyi oldu.


Konu Başlığı: Ynt: scart to HDMI için yardım
Gönderen: ibo1973 üzerinde Aralık 07, 2018, 11:45:42 ÖÖ
workbench ekranında yukardan aşağıya yada aşağıdan yukarıya doğru çizgiler varmı ? yad bu cigilerden nasıl kurtulunur bilen varmı orjinal 1084 monitörde ve tüplü tvlerde bu çizgiler görünmüyor ancak led-lcd vs tarji tüm ekranlarda özellikle beyazımsı tonlarda ve workbench çözünürlüğünde veya yakın çözünürlüklerde bu çizgilerden sürekli görüyorum .


Konu Başlığı: Ynt: scart to HDMI için yardım
Gönderen: Kaan Akkurt üzerinde Aralık 07, 2018, 11:53:12 ÖÖ
workbench ekranında yukardan aşağıya yada aşağıdan yukarıya doğru çizgiler varmı ? yad bu cigilerden nasıl kurtulunur bilen varmı orjinal 1084 monitörde ve tüplü tvlerde bu çizgiler görünmüyor ancak led-lcd vs tarji tüm ekranlarda özellikle beyazımsı tonlarda ve workbench çözünürlüğünde veya yakın çözünürlüklerde bu çizgilerden sürekli görüyorum .

Parlaklığı ve kontrastı azalttım şimdi hiç görünmüyorlar.


Konu Başlığı: Ynt: scart to HDMI için yardım
Gönderen: ibo1973 üzerinde Aralık 07, 2018, 12:37:28 ÖS
workbench ekranında yukardan aşağıya yada aşağıdan yukarıya doğru çizgiler varmı ? yad bu cigilerden nasıl kurtulunur bilen varmı orjinal 1084 monitörde ve tüplü tvlerde bu çizgiler görünmüyor ancak led-lcd vs tarji tüm ekranlarda özellikle beyazımsı tonlarda ve workbench çözünürlüğünde veya yakın çözünürlüklerde bu çizgilerden sürekli görüyorum .

Parlaklığı ve kontrastı azalttım şimdi hiç görünmüyorlar.
o şekilde görüntü kötü olmadımı ? idare ediyor sanırım değilmi


Konu Başlığı: Ynt: scart to HDMI için yardım
Gönderen: Kaan Akkurt üzerinde Aralık 07, 2018, 12:41:59 ÖS
workbench ekranında yukardan aşağıya yada aşağıdan yukarıya doğru çizgiler varmı ? yad bu cigilerden nasıl kurtulunur bilen varmı orjinal 1084 monitörde ve tüplü tvlerde bu çizgiler görünmüyor ancak led-lcd vs tarji tüm ekranlarda özellikle beyazımsı tonlarda ve workbench çözünürlüğünde veya yakın çözünürlüklerde bu çizgilerden sürekli görüyorum .

Parlaklığı ve kontrastı azalttım şimdi hiç görünmüyorlar.
o şekilde görüntü kötü olmadımı ? idare ediyor sanırım değilmi

Çok kötü olmadı, biraz karanlık tabi ama, çizgilerden iyidir.


Konu Başlığı: Ynt: scart to HDMI için yardım
Gönderen: Jax üzerinde Aralık 07, 2018, 13:43:07 ÖS
Benim sorunumun çözümü ne olabilir arkadaşlar? Yok mu bile? Scart kablosundan mı yoksa adaptörden mi?

Furia lı Amiga 600 e indivision ecs scandoubler takılır mı?


Konu Başlığı: Ynt: scart to HDMI için yardım
Gönderen: ibo1973 üzerinde Aralık 07, 2018, 14:02:38 ÖS
Benim sorunumun çözümü ne olabilir arkadaşlar? Yok mu bile? Scart kablosundan mı yoksa adaptörden mi?

Furia lı Amiga 600 e indivision ecs scandoubler takılır mı?


bence izlemen gereken yol öncelikli olarak sorunun kaynağını tespit etmelisin.

kabloyu upscalerı amigayı farklı cihazlarla farklı yerlerde test ederek sorunun kaynağı budur diyebilmen lazım sorasında çözüm için gerekeni yapabilirsin.


Konu Başlığı: Ynt: scart to HDMI için yardım
Gönderen: haydar_abi üzerinde Aralık 07, 2018, 22:51:58 ÖS
Amiga 600'e Indivision takmak için A603, A604 veya A604n kartlarından gerekli. Bu kartlara saat modülü de takılıyor. IComp'da Indivision'un ön siparişi açılmış 22 Aralıkta gönderilmeye başlanacakmış.


Konu Başlığı: Ynt: scart to HDMI için yardım
Gönderen: ekalkici üzerinde Aralık 08, 2018, 08:42:13 ÖÖ
workbench ekranında yukardan aşağıya yada aşağıdan yukarıya doğru çizgiler varmı ? yad bu cigilerden nasıl kurtulunur bilen varmı orjinal 1084 monitörde ve tüplü tvlerde bu çizgiler görünmüyor ancak led-lcd vs tarji tüm ekranlarda özellikle beyazımsı tonlarda ve workbench çözünürlüğünde veya yakın çözünürlüklerde bu çizgilerden sürekli görüyorum .

Bende scart kablo ile direkt olarak led-lcd ekranlara bağladığımda aynı çizgileri görüyordum. Scart-HDMI converter'dan bağlantı yaptığımda çizgiler çıkmıyor.


Konu Başlığı: Ynt: scart to HDMI için yardım
Gönderen: Jax üzerinde Aralık 08, 2018, 10:35:17 ÖÖ
Amiga 600'e Indivision takmak için A603, A604 veya A604n kartlarından gerekli. Bu kartlara saat modülü de takılıyor. IComp'da Indivision'un ön siparişi açılmış 22 Aralıkta gönderilmeye başlanacakmış.

Indivison ECS V2 100.- Euro fiyatı var. Artı 604n  35.- Euro. RTC Module 20.- Euro
Kargo da eklenirse 170.- Euro toplamda yapıyor.

Acaba Vampire almak daha mı mantıklı olur?


Konu Başlığı: Ynt: scart to HDMI için yardım
Gönderen: ibo1973 üzerinde Aralık 08, 2018, 11:11:09 ÖÖ
workbench ekranında yukardan aşağıya yada aşağıdan yukarıya doğru çizgiler varmı ? yad bu cigilerden nasıl kurtulunur bilen varmı orjinal 1084 monitörde ve tüplü tvlerde bu çizgiler görünmüyor ancak led-lcd vs tarji tüm ekranlarda özellikle beyazımsı tonlarda ve workbench çözünürlüğünde veya yakın çözünürlüklerde bu çizgilerden sürekli görüyorum .

Bende scart kablo ile direkt olarak led-lcd ekranlara bağladığımda aynı çizgileri görüyordum. Scart-HDMI converter'dan bağlantı yaptığımda çizgiler çıkmıyor.

aynı scart kabloyumu scart hdmi çeviriciye bağlıyorsunda çıkmıyor çizgiler biraz daha detaylandırırmısın bendede scart to hdmi çevirici var 2 değişik kablo 2 tv birde scart hdmi çevirici ile denediğimde amiga 500 veya 1200 farketmiyor illaki çıkıyor bu çizgiler .


Konu Başlığı: Ynt: scart to HDMI için yardım
Gönderen: ekalkici üzerinde Aralık 08, 2018, 11:31:02 ÖÖ
workbench ekranında yukardan aşağıya yada aşağıdan yukarıya doğru çizgiler varmı ? yad bu cigilerden nasıl kurtulunur bilen varmı orjinal 1084 monitörde ve tüplü tvlerde bu çizgiler görünmüyor ancak led-lcd vs tarji tüm ekranlarda özellikle beyazımsı tonlarda ve workbench çözünürlüğünde veya yakın çözünürlüklerde bu çizgilerden sürekli görüyorum .

Bende scart kablo ile direkt olarak led-lcd ekranlara bağladığımda aynı çizgileri görüyordum. Scart-HDMI converter'dan bağlantı yaptığımda çizgiler çıkmıyor.

aynı scart kabloyumu scart hdmi çeviriciye bağlıyorsunda çıkmıyor çizgiler biraz daha detaylandırırmısın bendede scart to hdmi çevirici var 2 değişik kablo 2 tv birde scart hdmi çevirici ile denediğimde amiga 500 veya 1200 farketmiyor illaki çıkıyor bu çizgiler .

Bunu en bariz whload başlangıç ekranında görüyordum. Oyun açınca mavi renkli gelen ekranda. Scart to hdmi ye bağlayınca bu ekranda hiçbirini görmüyorum artık. Öncesinde yukarıdan aşağıya çizgiler bariz belli oluyordu.


Konu Başlığı: Ynt: scart to HDMI için yardım
Gönderen: Jax üzerinde Aralık 08, 2018, 11:59:41 ÖÖ
Yukarıdan aşağıya çizgiler benim Scart-HDMI çevirici de de var.


Konu Başlığı: Ynt: scart to HDMI için yardım
Gönderen: haydar_abi üzerinde Aralık 08, 2018, 18:07:58 ÖS
Bendeki çizgiden çok tahta desenini andırıyor. Next YE-314 Scart to HDMI converter var. TV-Monitör aldıktan sonra skartı direkt takıyorum daha net.


Konu Başlığı: Ynt: scart to HDMI için yardım
Gönderen: Jax üzerinde Aralık 15, 2018, 11:20:59 ÖÖ
Bendeki çizgiden çok tahta desenini andırıyor. Next YE-314 Scart to HDMI converter var. TV-Monitör aldıktan sonra skartı direkt takıyorum daha net.

Haydar abi Amiga 600 e vampir mi almalı yoksa indivision ecs mi daha iyi olur? Tabi işin maliyet yönüde önemli.


Konu Başlığı: Ynt: scart to HDMI için yardım
Gönderen: haydar_abi üzerinde Aralık 15, 2018, 13:09:35 ÖS
İndivision Amiga ekran modlarını titremesiz hale getiriyor (DVI çıkış). 600'e takmak için A604n aparatına ihiyacın var. Çip 2MB oluyor. Saat veya saat portuna takılan usb vb. cihazlar takılabiliyor.

Vampir'e gelince İşlemci yeni nesil 68080 oluyor (ortalama 100mhz 68060).
FPU aritmetik işlemci. Ram 126MB. Picasso grafik kartı (HDMI çıkış). Şimdilik Amiga çıkışını da düşünerek uyumlu en az iki girişli Monitör veya TV Monitör. gerekiyor.

Aga alfa yazılım çıktı. 2 MB çip yapıyor. Normal modlar HDMI üzerinden fakat; Picasso desteği yok. Yüksek pal çözünürlük titremeli olmuş. 256 renk var. Şimdilik elveda disket sürücüler. Ama 1200 oyunları çalışıyor. AGA yazılım bittiğinde Picasso ve AGA ekran HDMI üzerinde olacak. Ses çipi 16 bit ve 8 kanala yükseltilecek. bunlar yazılımla olacağından Amiga üzerindekileri kullanmayacak.


Konu Başlığı: Ynt: scart to HDMI için yardım
Gönderen: Jax üzerinde Ocak 01, 2019, 11:52:04 ÖÖ
Sorunumu çözdüm. Meğer HDMI kablo da sorun varmış. Farklı bir kablo ile denedim şimdilik sorun yok. :)