commodore.gen.tr

Amiga => Amiga Donanım => Konuyu başlatan: Exu üzerinde Şubat 02, 2019, 08:28:21 ÖÖ



Konu Başlığı: pcmica ram
Gönderen: Exu üzerinde Şubat 02, 2019, 08:28:21 ÖÖ
Günaydın gençler. konu daha önce açıldı mı bilemiyorum, aradım bulamadım. A1200 için pcmcia ram almak istiyorum. takınca direkt görür mü, yoksa tanıtmak mı lazım? her model olur mu, seçici midir?

Hewlett-Packard 2MB DRAM memory module (For LaserJet 4LC, 5L) - C3938A

böyle bişey var alsam olur mu?


Konu Başlığı: Ynt: pcmica ram
Gönderen: cinar üzerinde Şubat 02, 2019, 08:33:08 ÖÖ
A60ü'de pratik olabilir ama A1200 için peknyararlı olmayacaktır. Bunun bir açıklaması ve kendi konusu vardı ama aklımda tek kalan şey bu. Herhalde PCMCIA bus hızı ile alakalıydı.


Konu Başlığı: Ynt: pcmica ram
Gönderen: Voltron üzerinde Şubat 02, 2019, 08:40:37 ÖÖ
@Exu, Amiga'da DRAM değil SRAM kartlar ram olarak kullanılabilir ve RAM olarak kullanmadan önce AmigaOS içerisindeki Prepcard programı ile RAM olarak hazırlanması gerekir. A1200 de PCMCIA ram oldukça yavaş çalışır. A600 de daha verimli olur. MAX 4MB PCMCIA ram takılabilir.


Konu Başlığı: Ynt: pcmica ram
Gönderen: Exu üzerinde Şubat 02, 2019, 09:11:31 ÖÖ
1200 için pcmcia ram çok mantıklı değil anladığım.


Konu Başlığı: Ynt: pcmica ram
Gönderen: Voltron üzerinde Şubat 02, 2019, 09:23:36 ÖÖ
A1200 de çalışmasına çalışır da, PCMCIA Bus yavaş olduğu için Amiga'yı da yavaşlatacaktır.


Konu Başlığı: Ynt: pcmica ram
Gönderen: haydar_abi üzerinde Şubat 02, 2019, 10:04:36 ÖÖ
Evet bende sgram yazan 4 mb bir pcmcia ram var aldığımda taktım çalışıyordu. Hala da çalışıyor. Bunlarda 16 bit erişim olduğundan 1200 de bazen sıkıntı olabiliyor. Örneğin DPaint 5 çakılıyordu.

8 MB ve pilli olanların da 4 MBsi RAD Disk olarak kullanılıyor diye biliyorum.

Eski laptoplardan çıkan pcmcia ramlar uymadı girişleri daha ince.

1200 için PCMCI yerine Turbo slotundan takılan 4 veya 8 MB ram kartlar daha mantıklı 1200'ün daha hızlı çalışmasını sağlıyorlar.