commodore.gen.tr

Genel Kategori => Genel Sohbet => Konuyu başlatan: AmigAmigA üzerinde Mart 24, 2019, 10:33:58 ÖÖ



Konu Başlığı: Bir program arıyorum
Gönderen: AmigAmigA üzerinde Mart 24, 2019, 10:33:58 ÖÖ
Yf92TfTG5HA&feature
Bir satırdaki veya sütundaki numaranın ardışık olarak artmasını nasıl sağlayabiliriz?Sadece numara artacak satırda değişiklşik olmayacak.
Aklıma c64ten örnek vermek geldi,şöyle:
https://www.youtube.com/watch?v=Yf92TfTG5HA&feature=youtu.be (https://www.youtube.com/watch?v=Yf92TfTG5HA&feature=youtu.be)


Konu Başlığı: Ynt: Bir program arıyorum
Gönderen: ibo1973 üzerinde Mart 24, 2019, 11:17:11 ÖÖ
Bir satırdaki veya sütundaki numaranın ardışık olarak artmasını nasıl sağlayabiliriz?Sadece numara artacak satırda değişiklşik olmayacak.
Aklıma c64ten örnek vermek geldi,şöyle:
https://www.youtube.com/watch?v=Yf92TfTG5HA&feature=youtu.be (https://www.youtube.com/watch?v=Yf92TfTG5HA&feature=youtu.be)

tam olarak nerde kulanmak için arıyorsun ? aradığın kodmu ? eğer kodsa hangi programlama dilinde ? bunları detatlandırırsan daha çok yardımcı olabilen çıkabilir belki.


Konu Başlığı: Ynt: Bir program arıyorum
Gönderen: AmigAmigA üzerinde Mart 24, 2019, 11:24:16 ÖÖ
Bir siteden video indiriyorum linkteki sadece numara değişiyor farklı video için.
Mesela https//sibnet/video/112.html gibi.


Konu Başlığı: Ynt: Bir program arıyorum
Gönderen: cdemir üzerinde Mart 24, 2019, 12:08:47 ÖS
Excelde köprü ve & işlevi ile çok kolayca bu işlemi yapabilirsiniz.
Eğer liste olarak lazım değil ve linkleri tıklayarak açmanız gerekiyorsa; excelde farklı kaydet ile dosyayı html olarak kaydebilirsiniz.
Sadece liste lazımsa, köprü işlevine de gerek yok. :)


(https://i.hizliresim.com/alrg8B.png)

Örnek excel dosyası : https://www.dosyaupload.com/r8m3 (https://www.dosyaupload.com/r8m3)



Konu Başlığı: Ynt: Bir program arıyorum
Gönderen: AmigAmigA üzerinde Mart 24, 2019, 16:23:04 ÖS
Teşekkürler cdemir hocam link olarak gerekli değil sadece liste lazım nasıl sıralıyorsun alt alta?


Konu Başlığı: Ynt: Bir program arıyorum
Gönderen: emarti üzerinde Mart 24, 2019, 16:48:21 ÖS
Soruyu anlamadım


Konu Başlığı: Ynt: Bir program arıyorum
Gönderen: AmigAmigA üzerinde Mart 24, 2019, 18:10:38 ÖS
Ardışık olarak 2500e kadar gidecek sayı.Bunu elle yapmam 1 hafta alır o yüzden program lazım.


Konu Başlığı: Ynt: Bir program arıyorum
Gönderen: emarti üzerinde Mart 24, 2019, 19:03:48 ÖS
Ardışık olarak 2500e kadar gidecek sayı.Bunu elle yapmam 1 hafta alır o yüzden program lazım.

C64, Amiga yoksa PC'de mi?
İçi boş excel tablosuna benzer birşey mi?
2-3 satır örneklersen iyi olur.



Konu Başlığı: Ynt: Bir program arıyorum
Gönderen: emarti üzerinde Mart 24, 2019, 19:06:00 ÖS
Yoksa istediğin şey şu mu?

https//sibnet/video/XXXXXX.html

XXXXXX yerine ardışık sayı yazılıp 2500 satır link çıktısı mı?



Konu Başlığı: Ynt: Bir program arıyorum
Gönderen: AmigAmigA üzerinde Mart 24, 2019, 19:33:48 ÖS
Evet öyle xxxler değişecek link olması önemli değil zaten direkt indirilemiyorbir programla indirebiliyorum, liste olması yeterli.


Konu Başlığı: Ynt: Bir program arıyorum
Gönderen: emarti üzerinde Mart 24, 2019, 19:38:42 ÖS
Listenin her satırdaki kuralı var mı? Yani XXXXX öncesi ve sonrası text olacak mı?


Konu Başlığı: Ynt: Bir program arıyorum
Gönderen: AmigAmigA üzerinde Mart 24, 2019, 19:41:21 ÖS
Aynen textin tamamı olacak sayı bir artarak devam edecek.


Konu Başlığı: Ynt: Bir program arıyorum
Gönderen: cdemir üzerinde Mart 24, 2019, 19:52:35 ÖS
@AmigAmigA

Linkteki excel dosyası rahatlıkla işinizi görür.
B Sütununa 1 den 2500' e kadar rakamları yazdıracaksınız.
İsterseniz
1- B1'e 1 yazıp B2'ye =B1+1 yazın ve B2 deki formülü 2500 satıra kadar kopyalayın.
(B2'nin sağ alt köşesine doğru fare ile gittiğinizde imleç artı şekline dönüşecek bu durumdayken fare ile basılı tutup aşağıya doğru çekin. )
 
2- B1'e 1 B2'ye 2 yazın B1 ve B2 yi seçin ve B2'nin sağ alt köşesine doğru fare ile gittiğinizde imleç artı şekline dönüşecek bu durumdayken fare ile basılı tutup aşağıya doğru çekin.

Hangisi kolayınıza gelirse o yöntemi uygularsınız.

A1 hücresindeki sabit yazıyı size uygun olarak değiştireceksiniz (A1 hücresini seçin ve F2 ye basın) ve formulü aşağıya doğru kopyalayacaksınız. Yukarıdaki seçeneklerde anlatığım sürükleme işlemini kullanabilirsiniz.

Eğer excel bilginiz yoksa, olması gereken sabit yazıları bildirirseniz, hazırlayıp text dosyasına atabilirim :)


Konu Başlığı: Ynt: Bir program arıyorum
Gönderen: Ranthor üzerinde Mart 24, 2019, 19:54:30 ÖS
Rasperry  pi'in yada windows 10 'da native linux 'un varsa ben iki satirda yaptiririm sana, windowscu biri varsa hypershellde de yapar sana.

Basit dillerden python ya da perl de işini  görür  platform bağımsız


Konu Başlığı: Ynt: Bir program arıyorum
Gönderen: emarti üzerinde Mart 24, 2019, 19:58:21 ÖS
@AmigAmiga söylediklerine göre pascalda birşeyler karaladım. Uygulamayı çalıştırdığında aynı gerekli parametreleri girmeni isteyen bir GUI arayüz sonrasında buttona tıklarsan aynı dizine OUTPUT.TXT çıktısı verir.

https://yadi.sk/d/MqAfPrpIfXarxw


(https://i.ibb.co/dLgW2W1/Ba-l-ks-z-1.jpg) (https://ibb.co/MG62V2W)





Konu Başlığı: Ynt: Bir program arıyorum
Gönderen: emarti üzerinde Mart 24, 2019, 20:02:38 ÖS
Unutmadan hiçbirşey girmezsen sadece sayıları basar :)


Konu Başlığı: Ynt: Bir program arıyorum
Gönderen: AmigAmigA üzerinde Mart 24, 2019, 20:06:17 ÖS
Teşekkürler arkadaşlar pc başına geçince dediklerinizi hemen deneyeceğim.


Konu Başlığı: Ynt: Bir program arıyorum
Gönderen: AmigAmigA üzerinde Mart 25, 2019, 07:56:15 ÖÖ
emarti program çalışmadı,xp ve win10'da denedim.


Konu Başlığı: Ynt: Bir program arıyorum
Gönderen: Alpyre üzerinde Mart 25, 2019, 09:14:20 ÖÖ
Win7'de açtı bende. Win7 uyumluluk kipinde denedin mi?


Konu Başlığı: Ynt: Bir program arıyorum
Gönderen: emarti üzerinde Mart 25, 2019, 09:19:34 ÖÖ
emarti program çalışmadı,xp ve win10'da denedim.

Bu native bir uygulama, çalışmalı. Windows10'da derledim. X86 sürümü mü kullanıyorsun windowsun? Bu uygulama 64 bit.


Konu Başlığı: Ynt: Bir program arıyorum
Gönderen: AmigAmigA üzerinde Mart 25, 2019, 09:21:15 ÖÖ
evet 32 bit win10,.


Konu Başlığı: Ynt: Bir program arıyorum
Gönderen: emarti üzerinde Mart 25, 2019, 09:29:01 ÖÖ
evet 32 bit win10,.

PC başına geçince x86 sürümünü gönderirim.


Konu Başlığı: Ynt: Bir program arıyorum
Gönderen: Ranthor üzerinde Mart 25, 2019, 09:40:16 ÖÖ
windows 10 market storedan ubuntu kurarsan.

10'u 2500 adresi de istedigin seklinde editlersen..

for i in {1..10};do echo www.aliveli.com/ (http://www.aliveli.com/)$i.html ;done;

www.aliveli.com/1.html (http://www.aliveli.com/1.html)
www.aliveli.com/2.html (http://www.aliveli.com/2.html)
www.aliveli.com/3.html (http://www.aliveli.com/3.html)
www.aliveli.com/4.html (http://www.aliveli.com/4.html)
www.aliveli.com/5.html (http://www.aliveli.com/5.html)
www.aliveli.com/6.html (http://www.aliveli.com/6.html)
www.aliveli.com/7.html (http://www.aliveli.com/7.html)
www.aliveli.com/8.html (http://www.aliveli.com/8.html)
www.aliveli.com/9.html (http://www.aliveli.com/9.html)
www.aliveli.com/10.html (http://www.aliveli.com/10.html)


Konu Başlığı: Ynt: Bir program arıyorum
Gönderen: AmigAmigA üzerinde Mart 25, 2019, 09:56:13 ÖÖ
evet 32 bit win10,.

PC başına geçince x86 sürümünü gönderirim.
eyvallah


Konu Başlığı: Ynt: Bir program arıyorum
Gönderen: emarti üzerinde Mart 25, 2019, 11:58:41 ÖÖ
x86 sürümü hazır: https://yadi.sk/d/IqKU8m_wLd06ng

(https://i.ibb.co/vBt2Dqg/2019-03-25-11-54-11.png) (https://imgbb.com/)


Konu Başlığı: Ynt: Bir program arıyorum
Gönderen: wizofwor üzerinde Mart 25, 2019, 15:01:01 ÖS
Sırf öğrenmek için powershell'de nasıl yazarım diye baktım. Aşağıdaki şekilde oluyor.

For ($i=0; $i -le 10; $i++) { echo  www.hede.com/ (http://www.hede.com/)$i.html }

Küçük eşit eşitsizliği için '<=' yerine '-le' operatörünü kullanmak hangi sivri zekalının fikri çok merak ettiğimi itiraf etmek zorundayım.


Python'da da aşağıdaki şekilde yapılıyor.

for i in range(0,10):
   print ("www.hede.com/ (http://www.hede.com/)"+str(i)+".html")



Konu Başlığı: Ynt: Bir program arıyorum
Gönderen: emarti üzerinde Mart 25, 2019, 15:23:53 ÖS
Aslında windows komut isteminde de yapılabilir. Fakat çıktıyı ekrana verirseniz bir anlamı yok, bir dosyaya transfer olmalı

Bir text dosyasının içine şunları yazıp uzantısı BAT olacak şekilde kaydedin. İlgili parametrelerde değişikliğinizi yapıp tıklayın. Sonuç output.txt dosyasında.

Lakin işlem 2500 için çok uzun sürüyor

Kod:
@echo off
set baslangic=0
set bitis=250
set onceki=http://deneme.org.tr/
set sonraki=.htm
del output.txt
echo Lufen bekleyiniz...
FOR /L %%G IN (%baslangic%,1,%bitis%) DO echo %onceki%%%G%sonraki% >> output.txt
echo Ayni dizinde OUTPUT.TXT dosyasi olusturuldu
echo Ok.
pause


Konu Başlığı: Ynt: Bir program arıyorum
Gönderen: wizofwor üzerinde Mart 25, 2019, 15:45:35 ÖS
Amaç bu sayfaları kaydetmek değil miydi? Kaydedecek program consoldan parametre gönderebiliyorsak, txt aşamasını atlayıp powershell'de doğrudan programa komut göndermek daha iyi olmaz mı?


Konu Başlığı: Ynt: Bir program arıyorum
Gönderen: emarti üzerinde Mart 25, 2019, 15:57:23 ÖS
Amaç bu sayfaları kaydetmek değil miydi? Kaydedecek program consoldan parametre gönderebiliyorsak, txt aşamasını atlayıp powershell'de doğrudan programa komut göndermek daha iyi olmaz mı?

Programın ne olduğunu söylemedi ama text dosyasını okuyabilir yeteneğe sahipmiş dediği üzere...


Konu Başlığı: Ynt: Bir program arıyorum
Gönderen: wizofwor üzerinde Mart 25, 2019, 18:26:23 ÖS
O konuda haklısın. Biraz gizem söz konusu.


Konu Başlığı: Ynt: Bir program arıyorum
Gönderen: AmigAmigA üzerinde Mart 25, 2019, 20:13:31 ÖS
Olayı açayım,mail.ru sitesinden online anime videolarını indiriyorum.Animetürk sitesinden bir arkadaş koymuş yaklaşık 2500 adet.Videoları ben vso downloader ile indiriyorum birçok downloader denedim olmadı belki sizde alternatif bir program vardır.Linki programa paste edip bikaç saniye bekledikten sonra program indirmeye başlıyor.Bu arada emarti teşekkür ediyorum büyük bir yükten kurtardın beni.İndirmek isteyenler buyursun.
https://my.mail.ru/ok/574154374292/video/_myvideo/(0-2441 arası).html


Konu Başlığı: Ynt: Bir program arıyorum
Gönderen: emarti üzerinde Mart 25, 2019, 20:58:43 ÖS
Videolar sanırım belli ardışık sayı ile artmıyor artmış olsa direkt video linkini oludturabilirdin.

İşe yaramasına sevindim


Konu Başlığı: Ynt: Bir program arıyorum
Gönderen: NoStres üzerinde Mart 27, 2019, 02:58:31 ÖÖ
Herkese Selam,

Böyle başlıklar atmayın gece gece uğraştırdınız beni :)

Buda benden olsun; Javascript ile yaptım, mac - android alayını selamlayan, WEB browserda kullanabileceğiniz bir yazılım oldu.

iyi günlerde kullanın. :)

HTML KOD:
Kod:
<html>
<body>
<input type="text" id="metinbasi" value="Bağlantı Başı"><br>
<input type="text" id="kactan" value="kaçtan?">
-
<input type="text" id="kaca" value="Kaça?"><br>
<input type="text" id="metinsonu" value="Bağlatı sonu"><br>
<input type="checkbox" id="kutu">Bağlantılı olsun.<br>
<button type="button" onclick="kodbasla()">Sırala</button>
<script>
//Kod : NoStres
function kodbasla() {
var RAM = "";
var metinbasi = document.getElementById("metinbasi").value;
var kactan = document.getElementById("kactan").value;
var kaca = document.getElementById("kaca").value;
var metinsonu = document.getElementById("metinsonu").value;
var baglantikutu = document.getElementById("kutu");
var banlanti = "";
var i;
for (i = kactan; i < kaca; i++) {
if (baglantikutu.checked == true) { //Bağlantılı olsun veya olmasın.
RAM = RAM + "<a href="+ metinbasi + i + metinsonu + ">" + metinbasi + i + metinsonu + "</a>"+"<br>";
} else {
  RAM = RAM + metinbasi + i + metinsonu + "<br>" ; //RAM doldur.
}
}
 document.getElementById("yaz").innerHTML = RAM; //RAM print et (ekrana yazdır).
 RAM = ""; //RAM boşalt.
}
</script>
<p id="yaz"></p>
</body>
</html>

Not : Kodu metin editörde html uzantılı olarak kaydedip offline olarak kullanabilirsiniz.