commodore.gen.tr

Amiga => Amiga Donanım => Konuyu başlatan: Oğuzhan üzerinde Mayıs 20, 2019, 08:34:03 ÖÖ



Konu Başlığı: Amiga 4000 Mediator Problem
Gönderen: Oğuzhan üzerinde Mayıs 20, 2019, 08:34:03 ÖÖ
Selamlar,


Amiga 4000'imle ilgili bazı sorunlarım vardı. Ramhack sebep oluyor diye düşünüp iptal etmiştik ve sonrasında arasıra yine sorun oluyordu. Bir kaç soğuk lehim sonrası sorunsuz ve stabil artık.

Ama başka bir sorunum var :)

Eskiden mediator kurulumu sorunsuz oluyordu, ama resetler yüzünden doğru düzgün kullanamıyordum sistemi. Artık sistem sorunsuz olduğu için temiz bir kurulum yapmak istedim...

Sistem : A4000D + 16MB Ram + Buster 11 + 060 CPU


Mediator PCI 4000Di 3V. MK-III
- RTL Ethernet Card
- Radeon 9200 128MB
- CT4570 Sound Card
- Spider II USB 2.0


Temiz OS 3.9 Kurulumu
BB 1-2-3-4 Kurulumu

Mediator Hızlı Kurulum (CD version)
2.0 Update Hızlı Kurulum
2.5 Update Hızlı Kurulum


son stabil pci.library kurdum (betasını da denedim)


Picasso96 kurdum. cybervision 64/3d seçtim grafik kartı olarak.
devs:monitors'deki cybervision'ı Radeon olarak isimlendirdim.
information'dan board type'ı Radeon yapıp çıktım.


kurulum adımlarına göre şimdi radeon'a çift tıklamam, sonrasında picassomode96'yı çalıştırıp yapılandırma yapmam lazım.

çift tıklıyorum. VGA'ya sinyal geliyor, mouse serbest 3 saat 5 saat dolaştır sorun yok. NE zaman x bir yere tıklayayım çakılıyor ve sistem reboot ediyor.

Neyse sonra sistem açılınca gidip picassomodeu çalıştırayım diyorum. çift tıklıyorum sistem reset atıyor.

Sorun ne olabilir?

Not: Sadece radeon takılı iken de denedim olmadı. Tek denemediğim şey BB'leri kurmadan denemekti. Bu akşam da farklı bir fikir gelmezse öncesi BB'siz sonra BB1'li sonra BB2'li olarak sıfırdan deneyeceğim. Çünkü sisteme farklı hiç bir şey kurmuyorum çakışabilecek.


Konu Başlığı: Ynt: Amiga 4000 Mediator Problem
Gönderen: Oğuzhan üzerinde Haziran 18, 2019, 13:22:29 ÖS
Sorun çözüldü.

BB3 ve BB4 kurmayın :)