commodore.gen.tr

Diğer Nostaljik Bilgisayarlar => Diğer Bilgisayarlar => Konuyu başlatan: AmigaEsref üzerinde Mayıs 31, 2019, 21:32:25 ÖS



Konu Başlığı: PC'den CRT tv'ye Görüntü Aktarma Sorunu (Çözüldü)
Gönderen: AmigaEsref üzerinde Mayıs 31, 2019, 21:32:25 ÖS
Evet çözümü burada da paylaşıyorum. Atakan abiye çok çok teşekkür ederim. Ben işlerden dolayı yaptıydım yapacaktım derken. Kabloyu hazırlamış. Sonsuz teşekkürler abi. Aşağıda şeması olan kablo çalışıyor arkadaşlar. Tek gerekenler eski bir ati ekran kartı. Aşağıdaki başlıkta arkadaşımız daha önce paylaşmış driverları ve destekleyen ekran kartlarını oradan indirebilirsiniz.

Önce 32 bit xp kurdum. Sonrasında XP 32-bit v6.5 CRT_ Emudriver kurdum. Şöyle yapıyoruz. Xp kurduktan sonra herhangi bir driver kurmuyorsunuz. Ekran kartı için. Buradan indirdiğiniz zipte kendi içinde "driver" klasörü var. Buradan kurulum yapıyorsunuz. Ati driverı kuruyor. Sonrasında Exe dosyası var ona tıklayıp ekran çözünürlüğünüzü düşürdüğünüzde, scarttan görüntü alabiliyorsuz. Xp 32 versiyonunda reset attığınızda ayarlarınız bozulmuyor. İyi eğlenceler sevgiler :)

Bu arada kabin işine girişebilirsem. Mame ve diğer detayları o başlıkta paylaşmayı düşünüyorum.

https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=11853.0 (https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=11853.0)


Xz8Be0nytfg



Konu Başlığı: Ynt: CRT tv'ye PC'den Görüntü Aktarma Sorunu
Gönderen: Cimihendriks üzerinde Mayıs 31, 2019, 21:41:06 ÖS
Sanırım bu sayfa yardımcı olabilir hocam

http://ixbtlabs.com/articles2/radeon-tv-out/index.html (http://ixbtlabs.com/articles2/radeon-tv-out/index.html)


Konu Başlığı: Ynt: CRT tv'ye PC'den Görüntü Aktarma Sorunu
Gönderen: Cimihendriks üzerinde Mayıs 31, 2019, 21:42:15 ÖS
Bir de radeo kartlardaki 7 pinli s videoymuş, sizinki de öyle mi?

Evet öyleymiş,

https://urun.n11.com/kablolar/s-video-7-pin-3-rca-rgb-ses-kablosu-siyah-30cm-P330751146?gclsrc=aw.ds&&gclid=Cj0KCQjwocPnBRDFARIsAJJcf956xW4uWVz2acWuXwDgWN_M5kM6DHpyb_TC7hEI3oZg2oEyWSMykeAaAj9gEALw_wcB

Şu tarz bir kablo sorunu çözebilir belki


Sizin kablo da öyleymiş, hep dikkat etmeden yazıyorum kusura bakmayın :)


Konu Başlığı: Ynt: CRT tv'ye PC'den Görüntü Aktarma Sorunu
Gönderen: evreno üzerinde Mayıs 31, 2019, 21:54:57 ÖS
Eşref kaliteli bir görüntü almak istiyorsan Ati Radeon 4xxx bir ekran kartı al ikinci el çok pahalı bir şey değil zaten
Hem bios mod da yaparsın çok güzel görüntü alırsın
Calamity driver ve groovy mame ile
Scart kablonun yapımı da basit
Arcade bölümündeki sabit konular arasında var gerekli anlatımlar
Takıldığın bir şey olursa yaz yardımcı oluruz


Konu Başlığı: Ynt: CRT tv'ye PC'den Görüntü Aktarma Sorunu
Gönderen: AmigaEsref üzerinde Mayıs 31, 2019, 23:52:41 ÖS
Eşref kaliteli bir görüntü almak istiyorsan Ati Radeon 4xxx bir ekran kartı al ikinci el çok pahalı bir şey değil zaten
Hem bios mod da yaparsın çok güzel görüntü alırsın
Calamity driver ve groovy mame ile
Scart kablonun yapımı da basit
Arcade bölümündeki sabit konular arasında var gerekli anlatımlar
Takıldığın bir şey olursa yaz yardımcı oluruz
Teşekkürler tamam abi. Ben önce o zaman bir Ati Radeon 4xxx bulmakla başlıyayım.


Konu Başlığı: Ynt: CRT tv'ye PC'den Görüntü Aktarma Sorunu
Gönderen: Astalavista Retro Gaming üzerinde Haziran 01, 2019, 02:29:38 ÖÖ
Pc den görüntüyü Hdmi ile alsam dönüştürücü vasıtasıyla 1702 Monitörümde Youtube dan video izleyebilir miyim?Görüntü alabilir miyim?Nelere dikkat etmem gerekir?Bu başlık vasıtasıyla bilenlere ben de sormak istiyorum.Şimdiden teşekkürler.


Konu Başlığı: Ynt: CRT tv'ye PC'den Görüntü Aktarma Sorunu
Gönderen: NoStres üzerinde Haziran 01, 2019, 02:40:42 ÖÖ
Selam AmigaEsref,

Bu sorun bende de oluyordu; bilgisayar açıkken vidyo kablosunu takınca görüntü gelmiyordu yeniden başlatınca görüntü alıyordum, bir de TV'ye takılacak olan skart sanırım input konumunda olması gerek.

Kullandığım Kart : Ati Radeon 9600 128MB AGP idi; çözünülürlük çök kötü idi, görüntü ayarlarını yükseltince ekranın dışına çıkıyordu, oda televizyondan ekrana sığdırmıyordu.


Konu Başlığı: Ynt: CRT tv'ye PC'den Görüntü Aktarma Sorunu
Gönderen: sad_face05 üzerinde Haziran 02, 2019, 00:59:43 ÖÖ
Bu sorun bende de oluyordu; bilgisayar açıkken vidyo kablosunu takınca görüntü gelmiyordu yeniden başlatınca görüntü alıyordum,
O olay TV Out portunun Plug and Play desteklememesinden kaynaklı olabilir. Scartcade tarzı bir alet ile daha düzgün (ve net) sonuçlar alınabilir :)

Edit: Başlığı ters yazmışsın galiba :)
Ayrıca Windows 7 kullandığını fark ettim. X550'nin 7 driverları, XP'de oldukları kadar iyi değiller. İmkanın ve vaktin varsa Windows XP kullanmanı öneririm.


Konu Başlığı: Ynt: CRT tv'ye PC'den Görüntü Aktarma Sorunu
Gönderen: AmigaEsref üzerinde Haziran 02, 2019, 01:20:32 ÖÖ
Bu sorun bende de oluyordu; bilgisayar açıkken vidyo kablosunu takınca görüntü gelmiyordu yeniden başlatınca görüntü alıyordum,
O olay TV Out portunun Plug and Play desteklememesinden kaynaklı olabilir. Scartcade tarzı bir alet ile daha düzgün (ve net) sonuçlar alınabilir :)

Edit: Başlığı ters yazmışsın galiba :)
Ayrıca Windows 7 kullandığını fark ettim. X550'nin 7 driverları, XP'de oldukları kadar iyi değiller. İmkanın ve vaktin varsa Windows XP kullanmanı öneririm.
Aynen başlık ters :D xp kurmadan aklımda bir kaç birşey var bir onları deneyeceğim. Olmadı xp kuracağım. Teşekkür ederim.


Konu Başlığı: Ynt: PC'den CRT tv'ye Görüntü Aktarma Sorunu
Gönderen: g 600 üzerinde Haziran 02, 2019, 08:26:49 ÖÖ
Olayın bir de tv tarafı var, bazı televizyonlarda scartı kumandadan AV, S Video ya da RGB olarak ayarlamak gerekiyor
 :)


Konu Başlığı: Ynt: PC'den CRT tv'ye Görüntü Aktarma Sorunu
Gönderen: g 600 üzerinde Haziran 02, 2019, 08:34:08 ÖÖ
No Stres arkadaşımız yazmış adaptör anahtarı output yerine input konumunda olmalı


Konu Başlığı: Ynt: PC'den CRT tv'ye Görüntü Aktarma Sorunu
Gönderen: Heroman üzerinde Haziran 02, 2019, 12:09:16 ÖS
Eşref kabin olayina girceksen gir bence hiç durma bu forum eninde sonunda bir kabin yaptırıyor adama, crt tv ile başlaman çok güzel bence şase olayi biraz daha riskli.bendeki pc kabin xp'de gerçekten canavar gibi görüntü veriyor, evreninde dediği gibi atiradeon HD 4X serisi bi harika bendeki asus 4350 serisi slient tarzi scanline'ları gerçek arcade havası veriyor...

crtemu driver grorwn mame ile bu olayi cozebilirsin,olmadi soft15khz ilede yapabilirsin.Baglanti ise bahsi gecilen sitelerde rahatlikla yapilabilir, yada cokda uzakta aramana gerek yok sevgili ustad Scarcade V2  :) cikarmak uzereymis  :D yağ seker hazir, pinball de bitti  scartcade ile cam gibi goruntu alabilirsin ...

biara bi uğramıştım XP64 ile nedense daha canlı renkler almıştım bi kaç foto var aşagıda gerçi arcade şase ama kolay gelsin sana..
http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=12129.0 (http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=12129.0)


Konu Başlığı: Ynt: PC'den CRT tv'ye Görüntü Aktarma Sorunu
Gönderen: sad_face05 üzerinde Haziran 02, 2019, 17:57:42 ÖS
Arcade kabin için VGA CRT monitörler de uygundur, @Tengrist ile VGA CRT'de 320x240 120Hz görüntü elde edebildik ve muhteşem bir görüntü aldık. VGA CRT'lerin tek problemi en düşük yatay frekansı genelde 30KHz, bu da demek oluyor ki 240p de 120Hz den düşük dikey tarama hızında görüntü veremezler.


Konu Başlığı: Ynt: PC'den CRT tv'ye Görüntü Aktarma Sorunu
Gönderen: Tengrist üzerinde Haziran 02, 2019, 20:52:00 ÖS
Açıkçası ben olsam, ben de @sad_face05'in de dediği gibi iyi bir CRT Monitör tercih ederdim. Aşağıdaki görüntüyü Raspberry Pi 3'den standart bir HDMI to VGA adaptörü ile elde etim. 240p 120hz görüntü veriyor. Eminim ki doğrudan VGA ile daha iyi sonuç verecektir.

(https://i.imgyukle.com/2019/06/02/kOT1dy.md.jpg)


Konu Başlığı: Ynt: PC'den CRT tv'ye Görüntü Aktarma Sorunu
Gönderen: AmigaEsref üzerinde Haziran 02, 2019, 22:41:56 ÖS
@Heroman amd 2600 işlemci (32 bit) var pc'de 32 bit xp kuracağım bu akşam. Elimdeki ati x550'yi xp de s-videoda bir zorlayacağım. Aşağıdaki linkteki işlemleri bir takip edip test edeceğim.

https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=11853.0 (https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=11853.0)

Ati'nin hd 4xxx serilerine bakınıyorum. Birde vga scart kablo yapmam gerekecek sanırım. Eğer 4000 serisi bir ekran kartı alırsam.

@Tengrist ve @sad_face05 öneriler için teşekkür ederim ama arcade bir pc yapacaksam en az 52 ekran olmalı diye düşünüyorum. Crt monitörler vga olanlar biraz ufak kalıyor. Sonuçları iyi ama biraz büyük ekran olsun istiyorum sonuçta onu bir kabine koymayı planlıyorum. Bunun içinde evdeki SEG 55 ekranı kullanmayı planlıyorum. Amigalarım içinde bir Sony Trinitron almak istiyorum. İstanbul'da büyük crt bulmak belki kolaydır ama Bursa'da 19 inclere 200 tl çekiyorlar hatta bir ilanda 500 gördüm :)


Konu Başlığı: Ynt: PC'den CRT tv'ye Görüntü Aktarma Sorunu
Gönderen: Heroman üzerinde Haziran 02, 2019, 23:09:46 ÖS
Evet  pcdata çok detaylı anlatmıştı verdiğin linkte, ilk başta her oyunun ayri bir çözünürlükleri oluyo unutma ,onun için tvnin servis ayarlarini çok kurcalama optimum bir ayar bul, arcade kabin için en ideal ekranlar 55 ve ötesi bence crt seçimin güzel,sonuçları Paylaş kolay gelsin


Konu Başlığı: Ynt: PC'den CRT tv'ye Görüntü Aktarma Sorunu
Gönderen: AmigaEsref üzerinde Haziran 02, 2019, 23:21:55 ÖS
Evet  pcdata çok detaylı anlatmıştı verdiğin linkte, ilk başta her oyunun ayri bir çözünürlükleri oluyo unutma ,onun için tvnin servis ayarlarini çok kurcalama optimum bir ayar bul, arcade kabin için en ideal ekranlar 55 ve ötesi bence crt seçimin güzel,sonuçları Paylaş kolay gelsin
Tamam abi şuan Rufus programında win xp hazırlıyorum 32 bit. Muafak olursam birşeylerde paylaşacağım. Teşekkür ederim.


Konu Başlığı: Ynt: PC'den CRT tv'ye Görüntü Aktarma Sorunu
Gönderen: sad_face05 üzerinde Haziran 03, 2019, 11:21:20 ÖÖ
19"+ VGA CRT'ler bulması kolay değil ama genelde ucuz oluyorlar. Ama daha büyüğü tercihse, bir şey diyemeyiz :)
Rufus ile XP kurarken problem yaşamıştım ben. Sende öyle bir problem olursa optik medya tek şansın.


Konu Başlığı: Ynt: PC'den CRT tv'ye Görüntü Aktarma Sorunu
Gönderen: AmigaEsref üzerinde Haziran 03, 2019, 11:40:09 ÖÖ
Rufus ile kurdum gece. Problem olmadı. Xp'de crt ayar modları daha iyi. Aşamadaki driverları kurdum, sinyali ve cözünürluğu düşürdüm. 240x200 15.67 hz kadar indirdim çözünürlüğü ama bir türlü s-video çıkışından tv ye görüntü alamadım. S-video ile 1084 s, samsund 22 inch lcd, 52 ekran SEG crt tv de denedim bir hareket olmadı. Ama Xp kesinlikle bu iş için onu anladım. Şimdi vga to scart kablo peşindeyim. Gelişmeleri paylaşacağım.


Konu Başlığı: Ynt: PC'den CRT tv'ye Görüntü Aktarma Sorunu
Gönderen: Heroman üzerinde Haziran 03, 2019, 13:24:19 ÖS
Üstad şu 2, partiyi patlatsa ne iyi olurdu "scartcade V2 yi bekleyeler kulübü " bayramda sevindirirdi bizim gibi garipleri :D :D

Eşref xp biçilmiş kaftan bu iş için


Konu Başlığı: Ynt: PC'den CRT tv'ye Görüntü Aktarma Sorunu
Gönderen: AmigaEsref üzerinde Haziran 03, 2019, 14:28:24 ÖS
Xp güzel abi. Vga to Scart için ögleden sonra arkadaş sanayiye gidiyordu aldı benide ama hepsi kapalıydı. Bayramdan sonraya sarktı gibi.


Konu Başlığı: Ynt: PC'den CRT tv'ye Görüntü Aktarma Sorunu
Gönderen: sad_face05 üzerinde Haziran 03, 2019, 23:50:43 ÖS
Ben de biraz araştırma yaptım, ATI kartlarda senkronizasyon sinyalleri pozitifmiş. H ile V'yi 1k resistör ile birbirine bağlayıp SCART'ta Sync pinine vermek, ATI kartlarda işe yarıyormuş. Sonrasında da TV'yi RGB moduna alıp ekran kartını soft15khz ile 15khz moduna almak kalıyormuş.


Konu Başlığı: Ynt: PC'den CRT tv'ye Görüntü Aktarma Sorunu
Gönderen: Heroman üzerinde Haziran 04, 2019, 09:18:00 ÖÖ
(https://i.hizliresim.com/bv4lrd.gif)
AmigaEşref yapacağın kablonun şeması işine yarar belki :) sanada artık ArcadeEşref diyebiliriz :D


Konu Başlığı: Ynt: PC'den CRT tv'ye Görüntü Aktarma Sorunu
Gönderen: AmigaEsref üzerinde Haziran 04, 2019, 11:44:51 ÖÖ
Teşekkür ederim abi aynen bundan bir tane hazırlayacağım. Driverlarda var.


Konu Başlığı: Ynt: PC'den CRT tv'ye Görüntü Aktarma Sorunu
Gönderen: sad_face05 üzerinde Haziran 05, 2019, 20:31:51 ÖS
(https://i.hizliresim.com/bv4lrd.gif)
AmigaEşref yapacağın kablonun şeması işine yarar belki :) sanada artık ArcadeEşref diyebiliriz :D
İşte bu şema ATI kartlarda sorunsuz işe yarıyormuş, çünkü ATI kartların senkronizasyon sinyalleri pozitifmiş. Resistörleri eklemeyi kesin unutma yoksa iki senkronizasyon sinyali kısa devre yapabiliyormuş. Diode eklemek de fena olmaz galiba. Sonuçları hazırladığında kesinlikle buraya paylaş, dört gözle bekliyorum :))


Konu Başlığı: Ynt: PC'den CRT tv'ye Görüntü Aktarma Sorunu
Gönderen: AmigaEsref üzerinde Haziran 06, 2019, 21:12:48 ÖS
Bu şemada resistör hangisi ben sadece direnç göruyorum


Konu Başlığı: Ynt: PC'den CRT tv'ye Görüntü Aktarma Sorunu
Gönderen: Heroman üzerinde Haziran 06, 2019, 21:18:59 ÖS
resistör ile direnç aynı şey benim bildiğim. .


Konu Başlığı: Ynt: PC'den CRT tv'ye Görüntü Aktarma Sorunu
Gönderen: AmigaEsref üzerinde Haziran 06, 2019, 22:17:04 ÖS
Aynen direnç demekmiş 😂


Konu Başlığı: Ynt: PC'den CRT tv'ye Görüntü Aktarma Sorunu
Gönderen: Faradrim üzerinde Haziran 07, 2019, 21:30:33 ÖS
Üstad şu 2, partiyi patlatsa ne iyi olurdu "scartcade V2 yi bekleyeler kulübü " bayramda sevindirirdi bizim gibi garipleri :D :D

Eşref xp biçilmiş kaftan bu iş için

Umut bir gün olacak ben de bekliyorum :)


Konu Başlığı: Ynt: PC'den CRT tv'ye Görüntü Aktarma Sorunu
Gönderen: AmigaEsref üzerinde Haziran 07, 2019, 22:38:02 ÖS
Bugün sanayide bir tane açık elekronikçi buldum. Bir kaç parça olanlardan aldım. Ölçü aleti de aldım elektronik kendime. Ama scart yokmuş. Diğer dükkanlarda kapalıydı. Bekleyeceğiz biraz daha anlaşılan.


Konu Başlığı: Ynt: PC'den CRT tv'ye Görüntü Aktarma Sorunu
Gönderen: Heroman üzerinde Haziran 08, 2019, 11:50:23 ÖÖ
Dedim, bu forum adama kabin yaptırır, içinde varsa açığa çıkartir  :D


Konu Başlığı: Ynt: PC'den CRT tv'ye Görüntü Aktarma Sorunu
Gönderen: Heroman üzerinde Haziran 08, 2019, 11:57:58 ÖÖ
Üstad şu 2, partiyi patlatsa ne iyi olurdu "scartcade V2 yi bekleyeler kulübü " bayramda sevindirirdi bizim gibi garipleri :D :D

Eşref xp biçilmiş kaftan bu iş için

Umut bir gün olacak ben de bekliyorum :)

Faradim Üstad bu ara yoğun gibi sanki yazilarini sesini özler olduk , ama yakinda bu işe el atacak gibi
]  :)



Konu Başlığı: Ynt: PC'den CRT tv'ye Görüntü Aktarma Sorunu
Gönderen: sad_face05 üzerinde Haziran 08, 2019, 23:20:19 ÖS
Bugün sanayide bir tane açık elekronikçi buldum. Bir kaç parça olanlardan aldım. Ölçü aleti de aldım elektronik kendime. Ama scart yokmuş. Diğer dükkanlarda kapalıydı. Bekleyeceğiz biraz daha anlaşılan.

Haydi bakalım, takip ediyorum :)


Konu Başlığı: Ynt: PC'den CRT tv'ye Görüntü Aktarma Sorunu (Çözüldü)
Gönderen: AmigaEsref üzerinde Haziran 22, 2019, 16:16:12 ÖS
Arkadaşlar problem çözüldü. Powered by Atakan abi :). Ayrıntıları en baş sayfada paylaştım. Video da mevcut. Sevgiler.


Konu Başlığı: Ynt: PC'den CRT tv'ye Görüntü Aktarma Sorunu (Çözüldü)
Gönderen: atakantas üzerinde Haziran 22, 2019, 17:42:59 ÖS
Arkadaşlar problem çözüldü. Powered by Atakan abi :). Ayrıntıları en baş sayfada paylaştım. Video da mevcut. Sevgiler.
Rica ederim.Ne yaptık ki ? Asıl olay şimdi başlıyor :D


Konu Başlığı: Ynt: PC'den CRT tv'ye Görüntü Aktarma Sorunu (Çözüldü)
Gönderen: Heroman üzerinde Haziran 23, 2019, 20:42:38 ÖS
Güzel olmuş Eşref Güle güle kullan darısı kabine...


Konu Başlığı: Ynt: PC'den CRT tv'ye Görüntü Aktarma Sorunu (Çözüldü)
Gönderen: AmigaEsref üzerinde Haziran 23, 2019, 22:12:27 ÖS
Saol abi kabinin yolu var abi ama başlığı açıp en azından kafamdakileri çizip aktarırım zamanla yaparım diye düşünüyorum. En çok kafamı bu olay yoruyordu. Şuanda çözünürlük ve Mame ile ilgili kafamda neredeyse soru işareti kalmadı. Hafiften tasarıma geçip ilerleyen zamanlarda da yapımına başlarım diye tahmin ediyorum abi. Bu arada sizde de oluyor mu? Mame oyunlarında çoğunda sorun alıyorum.


Konu Başlığı: Ynt: PC'den CRT tv'ye Görüntü Aktarma Sorunu (Çözüldü)
Gönderen: Heroman üzerinde Haziran 23, 2019, 22:37:07 ÖS
Eşref, vertical ve horizontal oyunlarda tam ayarı bulmak nerdeyse imkansiz ya mame ayarlarindan her oyunu kendi çözünürlüğunde aç seçeneğini kullancaksin şimdi adini hatırlamıyorum yada  çözünürlüğü 320*240 v.s yada  en ideal titreşimsiz bir ayarda ayarlaman gerek , en az ekran yırtılması  olan ayarı bulmaya caliş çokta kafa yorma  oyunlarin tadiiini cikar


Konu Başlığı: Ynt: PC'den CRT tv'ye Görüntü Aktarma Sorunu (Çözüldü)
Gönderen: evreno üzerinde Haziran 24, 2019, 15:51:12 ÖS
Eşref calamity driver mı kullandın?
Groovy mame ile tüm mame oyunlarını sorunsuzca oynarsın
sağ sol taraftan hafif kaybın olur ama ona da yapacak bir şey yok
ben Super Pang oyununda sağ sol tarafı kenar duvarların ucu görünecek şekilde ayarladım televizyonun servis menüsünden diğer oyunlarda sorunsuz sığdı bu ayarlar ile
şu başlıktaki konuyu incele istersen
benim programladığım frontend

https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=13097.0 (https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=13097.0)


Konu Başlığı: Ynt: PC'den CRT tv'ye Görüntü Aktarma Sorunu (Çözüldü)
Gönderen: AmigaEsref üzerinde Haziran 24, 2019, 15:51:40 ÖS
Abi hatadan kastım romla ilgili. Ekran kayması ve çözünürlüğe çok takılmadım senin dediğin gibi. Windowsta çözünürlüğü 320x240 yaptım baya oyunu kurtarıyor. Ben oyun indirip oynamada sıkıntı yaşıyorum yarısından fazlası çalışmıyor oyunların.

Şöyle bir yazı yazıyor ekte de resmini paylaştım.

"The selected machine is missing one or required ROM or CHD images. Please select a different machine."

Oyunuda açmıyor. Çözümü olan?


Konu Başlığı: Ynt: PC'den CRT tv'ye Görüntü Aktarma Sorunu (Çözüldü)
Gönderen: Kaan Akkurt üzerinde Haziran 24, 2019, 15:54:15 ÖS
Abi hatadan kastım romla ilgili. Ekran kayması ve çözünürlüğe çok takılmadım senin dediğin gibi. Windowsta çözünürlüğü 320x240 yaptım baya oyunu kurtarıyor. Ben oyun indirip oynamada sıkıntı yaşıyorum yarısından fazlası çalışmıyor oyunların.

Şöyle bir yazı yazıyor ekte de resmini paylaştım.

"The selected machine is missing one or required ROM or CHD images. Please select a different machine."

Oyunuda açmıyor. Çözümü olan?

Bu mame oyunlarında hazır paketler vardı. Bol gigabyte boyutlarda :) onları bulup indirip kullanabilirsin.



Konu Başlığı: Ynt: PC'den CRT tv'ye Görüntü Aktarma Sorunu (Çözüldü)
Gönderen: evreno üzerinde Haziran 24, 2019, 15:55:25 ÖS
Romlar sorunlu
mamenin belli bir versiyonundan sonra bazı değişiklikler yapıldı
romların içerisine key dosyaları atmak gerekiyor çalışması için
özellikle capcom oyunlarında
ben eski sürüm mame kullanıyorum uğraşmamak için :D
0.160 versiyonmuş az önce baktım
istersen sen de bu versiyonu kullanabilirsin


Konu Başlığı: Ynt: PC'den CRT tv'ye Görüntü Aktarma Sorunu (Çözüldü)
Gönderen: AmigaEsref üzerinde Haziran 24, 2019, 15:55:37 ÖS
Teşekkürler evreno. Yazıyı bir inceliyeyim abi ben yazılımı https://www.mamedev.org/ (https://www.mamedev.org/) burdan indirdim.

@Kaan abi daha dün 44 gb indirdim dolu oyun var ama açamıyorum :(


Konu Başlığı: Ynt: PC'den CRT tv'ye Görüntü Aktarma Sorunu (Çözüldü)
Gönderen: AmigaEsref üzerinde Haziran 24, 2019, 15:56:34 ÖS
Romlar sorunlu
mamenin belli bir versiyonundan sonra bazı değişiklikler yapıldı
romların içerisine key dosyaları atmak gerekiyor çalışması için
özellikle capcom oyunlarında
ben eski sürüm mame kullanıyorum uğraşmamak için :D
0.160 versiyonmuş az önce baktım
istersen sen de bu versiyonu kullanabilirsin
Aaa yeni sürümde sorun olmz diye olabildiğince güncelini kurayım dedim bende senin versiyonunu kurup deniyim abi çok çok teşekkür ederim.


Konu Başlığı: Ynt: PC'den CRT tv'ye Görüntü Aktarma Sorunu (Çözüldü)
Gönderen: Kaan Akkurt üzerinde Haziran 24, 2019, 16:00:45 ÖS
Teşekkürler evreno. Yazıyı bir inceliyeyim abi ben yazılımı https://www.mamedev.org/ (https://www.mamedev.org/) burdan indirdim.

@Kaan abi daha dün 44 gb indirdim dolu oyun var ama açamıyorum :(

O zaman doğrudur evreno nun yazdığı gibi eski versiyona bakmalısın :)


Konu Başlığı: Ynt: PC'den CRT tv'ye Görüntü Aktarma Sorunu (Çözüldü)
Gönderen: AmigaEsref üzerinde Haziran 24, 2019, 16:08:39 ÖS
160 versiyonda da aynı hatayı verdi abi. Şöyle bir şey yapabilir miyiz? Bana sende çalışan Metal Slug varsa mail atar mısın abi? Metal Slug 6 dışında diğer versiyonları açmadı bendeki pakette. Bende bir deniyim. Belki indirdiğim dosyalar sıkıntılıdır.


Konu Başlığı: Ynt: PC'den CRT tv'ye Görüntü Aktarma Sorunu (Çözüldü)
Gönderen: AmigaEsref üzerinde Haziran 24, 2019, 16:38:41 ÖS
Versiyon 152 kurdum gene aynı, bu arada evrano abi keylere baktım zipin içinde bir key var ama ekte paylaştım. Bunu bir yere yazmam gerekiyor mu?


Konu Başlığı: Ynt: PC'den CRT tv'ye Görüntü Aktarma Sorunu (Çözüldü)
Gönderen: HkRecai üzerinde Haziran 24, 2019, 16:50:22 ÖS
Bence herhangi bir torrentten 40-60 gb artık paketi ne büyüklükte yaptılarsa indirip kurcamaladan içine hangi mame sürümünü koymuşlarsa o şekilde kullanmak daha iyi. Eski romlara yeni mame yeni romlara eski mame sorun yaşatır.


Konu Başlığı: Ynt: PC'den CRT tv'ye Görüntü Aktarma Sorunu (Çözüldü)
Gönderen: AmigaEsref üzerinde Haziran 24, 2019, 17:06:27 ÖS
Bence herhangi bir torrentten 40-60 gb artık paketi ne büyüklükte yaptılarsa indirip kurcamaladan içine hangi mame sürümünü koymuşlarsa o şekilde kullanmak daha iyi. Eski romlara yeni mame yeni romlara eski mame sorun yaşatır.

Oda çok mantıklı abi


Konu Başlığı: Ynt: PC'den CRT tv'ye Görüntü Aktarma Sorunu (Çözüldü)
Gönderen: evreno üzerinde Haziran 24, 2019, 20:10:40 ÖS
key uzantılı dosyaları rom un zip dosyası içerisine eklemek gerekiyor
seçmece bir rom setim var (5-6 GB) müsait bir zamanda drive a yüklerim olmazsa
sen 32 bit sistem mi kullanıyorsun


Konu Başlığı: Ynt: PC'den CRT tv'ye Görüntü Aktarma Sorunu (Çözüldü)
Gönderen: AmigaEsref üzerinde Haziran 24, 2019, 20:14:01 ÖS
Evet abi 32 bit xp harika olur. Hatta driverında yer kaplamasın direk wetransfer bile olur. notepade kodu yazıp, *.txt uzantısını key yapsam ve zipe yüklesem olur mu abi ? çok mu saçma birşey yazdım :D


Konu Başlığı: Ynt: PC'den CRT tv'ye Görüntü Aktarma Sorunu (Çözüldü)
Gönderen: evreno üzerinde Haziran 24, 2019, 20:23:33 ÖS
Bir yerlerden indirmişim zamanında neresi hatırlamıyorum
eke ekledim ilgili rom içerisindeki .key uzantılı dosyayı elindeki roma ekleyerek kullanıyorsun sendeki rom u winrar da aç sonrasında winrar penceresine key uzantılı dosyayı sürükle

eski versiyonlarda bu işi yapmaya gerek yok dediğim gibi
onlarda mamenin içerisine gömülü olduğu için bu keyler direk açıyor oyunu
sonra üreticilerle sorun yaşamamak için mame kaynak kodundan çıkardılar bu keyleri

yok sıkıntı değil birden fazla drive hesabı var zaten birine atarım :D


Konu Başlığı: Ynt: PC'den CRT tv'ye Görüntü Aktarma Sorunu (Çözüldü)
Gönderen: evreno üzerinde Haziran 24, 2019, 20:27:19 ÖS
bu arada bu hata sadece key dosyasından dolayı vermez elindeki rom mame nin kullandığın versiyona uygun değil ise de bu hatayı alırsın
hatanın neyden kaynaklandığını tam olarak görmek istersen
komut isteminde mame nin olduğu klasöre git
mame.exe rom_dosya_adi şeklinde komut vererek mameyi çalıştırırsan sana hata detayını gösterecektir.


Konu Başlığı: Ynt: PC'den CRT tv'ye Görüntü Aktarma Sorunu (Çözüldü)
Gönderen: AmigaEsref üzerinde Haziran 24, 2019, 21:17:38 ÖS
Keyleride attım ama olmuyor. Bu arada MAME versionunu düşürerek gittim. 089. versiyonda oyunları açmaya başladı. Ama thumbnail yok sadece yazılardan seciyoruz. Sanırım bu çözüm olacak gibi. Artık Thumbnailerden fedakarlık edeceğiz. Robotech'in oyunları varmış hemnde 93 yılında duygulandım.


Konu Başlığı: Ynt: PC'den CRT tv'ye Görüntü Aktarma Sorunu (Çözüldü)
Gönderen: evreno üzerinde Haziran 24, 2019, 21:48:02 ÖS
Eşref o da çok eski sürümmüş :)

şuan romları yüklüyorum bitince özelden link atarım indirirsin

uygun mame sürümünün linki
https://github.com/mamedev/mame/releases/download/mame0160/mame0160b.exe

kabinde mameyi kullanmak pek konforlu bir şey değil
sen yazdığım frontend i bir incele oyun seçmek falan her şey çok iyi
paylaştığım başlıkta videolar için de link vermiştim
fakat videolar 20 GB falandı sanırım bilgin olsun :D

eğer CRT Front end i kullanmak istersen takıldığın bir şey olursa yaz yardımcı olurum


Konu Başlığı: Ynt: PC'den CRT tv'ye Görüntü Aktarma Sorunu (Çözüldü)
Gönderen: AmigaEsref üzerinde Haziran 24, 2019, 21:51:08 ÖS
Tamam abi çok teşekküre ederim.