commodore.gen.tr

Amiga => Amiga Yazılım => Konuyu başlatan: AmigaMania üzerinde Mart 24, 2020, 18:12:13 ÖS



Konu Başlığı: EasyNET sorunu [Çözüldü]
Gönderen: AmigaMania üzerinde Mart 24, 2020, 18:12:13 ÖS
Merhaba arkadaşlar, temiz sistem kurduktan sonra A1200'ü internete bir türlü bağlayamadım. Bütün eski ayarlarım gitti. Modemden bir türlü IP alamıyorum. Sürekli hata alıyorum. Kurulumda hiçbir şeyi atladığımı sanmıyorum.

Easynet'in iki sürümü de var elimde ikisini de denedim. V 1.0 ve ve V1.2
MiamiDX ile de denedim
Modemdeki şifrelemeyi WPA/PSK'dan WEP'e çevirdim yine de olmadı. Her türlü varyasyonu denediğimi sanıyorum. Yardımcı olabilecek birileri çıkar mı? Şu karantina günlerinde meşgale olsun.
Kullandığım konfigürasyon A1200 030/40 Classic WB-OS3.9 LinkSYS WPC11 Wifi card
Şimdiden teşekkürler.


Konu Başlığı: Ynt: EasyNET sorunu [Çözüldü]
Gönderen: emarti üzerinde Mart 24, 2020, 18:40:37 ÖS
https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=14709.0 (https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=14709.0)

Miamidx falan gerek yok. Prism driver ile ilgili olabilir. linkteki yazımın sonlarında nasıl ayarlama yapman gerekir bir fikir verebilir.


Konu Başlığı: Ynt: EasyNET sorunu [Çözüldü]
Gönderen: AmigaMania üzerinde Mart 24, 2020, 18:45:18 ÖS
Buradan da faydalandım @emarti niyeyse olmadı bir türlü. Şimdi de "AmiTCP/IP version 3 or later must be started first" demeye başladı


Konu Başlığı: Ynt: EasyNET sorunu [Çözüldü]
Gönderen: AmigaMania üzerinde Mart 24, 2020, 19:55:08 ÖS
"AmiTCP/IP version 3 or later must be started first" bu sorunu çözdüm, bağlanıyor gibi görünüyor ama maalesef nete ulaşamıyor. Interface settingste ağ tarat dediğimde modemi görüyorum.


Konu Başlığı: Ynt: EasyNET sorunu [Çözüldü]
Gönderen: Feandreu üzerinde Mart 24, 2020, 21:38:37 ÖS
Hocam modem arayuzunden wireless modunu sadece b veya bg olarak ayarlamayi denediniz mi ?


Konu Başlığı: Ynt: EasyNET sorunu [Çözüldü]
Gönderen: AmigaMania üzerinde Mart 24, 2020, 21:46:17 ÖS
Hocam modem arayuzunden wireless modunu sadece b veya bg olarak ayarlamayi denediniz mi ?
hemen deniyorum 👍


Konu Başlığı: Ynt: EasyNET sorunu [Çözüldü]
Gönderen: AmigaMania üzerinde Mart 24, 2020, 22:13:03 ÖS
o kısmı da atladık modem de Amiga'yı gördü. Şimdi Ibrowse'da "Unable to open bsdsocket library or compatible networking interface" hatası alıyorum


Konu Başlığı: Ynt: EasyNET sorunu [Çözüldü]
Gönderen: emarti üzerinde Mart 25, 2020, 00:15:28 ÖÖ
Modem için WPA kullanıyorsan TKIP aktif olmalı AES değil. Yada WEP olarak ayarlayacaksın. Gerçi WEP için denedim dedin.


Konu Başlığı: Ynt: EasyNET sorunu [Çözüldü]
Gönderen: AmigaMania üzerinde Mart 25, 2020, 00:39:50 ÖÖ
Modem için WPA kullanıyorsan TKIP aktif olmalı AES değil. Yada WEP olarak ayarlayacaksın. Gerçi WEP için denedim dedin.
Her şeyi yeniden sıfırdan kurdum bu arada OS'u da Connecting to wireless networks... derken 1200'ü kilitliyor reset bile atamıyorum. Power buttondan kapatıp açmam gerekiyor. Kafayı yedirtti yine bana :D


Konu Başlığı: Ynt: EasyNET sorunu [Çözüldü]
Gönderen: Alpyre üzerinde Mart 25, 2020, 11:26:53 ÖÖ
Merhaba arkadaşlar, temiz sistem kurduktan sonra...

Merhaba. "Temiz sistem kurduktan sonra" card reset yaması yeniden yapıldı mı?
http://aminet.net/util/boot/CardReset.lha (http://aminet.net/util/boot/CardReset.lha)


Konu Başlığı: Ynt: EasyNET sorunu [Çözüldü]
Gönderen: AmigaMania üzerinde Mart 25, 2020, 12:29:40 ÖS
Merhaba arkadaşlar, temiz sistem kurduktan sonra...

Merhaba. "Temiz sistem kurduktan sonra" card reset yaması yeniden yapıldı mı?
http://aminet.net/util/boot/CardReset.lha (http://aminet.net/util/boot/CardReset.lha)
Merhaba C:CardPatch
Run >NIL: C:CardReset TICKS 50
Bu şekilde yazdım hata var mı acaba?


Konu Başlığı: Ynt: EasyNET sorunu [Çözüldü]
Gönderen: Alpyre üzerinde Mart 25, 2020, 12:57:29 ÖS
Doğru yazılmış evet de... ben bu konuyu bir kaç yıl öncesinden hatırladım şimdi.

https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=9510.msg100681#msg100681 (https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=9510.msg100681#msg100681)


Konu Başlığı: Ynt: EasyNET sorunu [Çözüldü]
Gönderen: AmigaMania üzerinde Mart 25, 2020, 13:13:20 ÖS
Doğru yazılmış evet de... ben bu konuyu bir kaç yıl öncesinden hatırladım şimdi.

https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=9510.msg100681#msg100681 (https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=9510.msg100681#msg100681)
Ahahah old but good days :) Tekrar bir göz atayım oraya epeyce yardımınız olmuştu @Alpyre


Konu Başlığı: Ynt: EasyNET sorunu [Çözüldü]
Gönderen: Def Leppard üzerinde Mart 25, 2020, 13:22:29 ÖS
Eski bir leptop ile wi-fi karta firmware atılırsa belki olabilir başka çözüm yolu yoktur. Bu şekilde calistirdiklarim olmuştu.

linksys wpc11 amiga forumlarında da geçiyor. firmware atıp yapanlar var lakin gördügüm kadarıyla linkler ölü durumda. nette firmware bulunup atılabilirse olma ihtimali var. tabi zamanında belki zaten firmware atılmış da olabilir konuyu iyi bilmiyorum. yada o şekilde satın alınmış da muhtemel, sorun başkada olabilir.

https://amigaworld.net//modules/newbb/viewtopic.php?forum=25&topic_id=26191&post_id=704847&viewmode=thread&order=1

Linkler ölü


Konu Başlığı: Ynt: EasyNET sorunu [Çözüldü]
Gönderen: Alpyre üzerinde Mart 25, 2020, 13:44:05 ÖS
Def Leppard haklı, jdryyz firmware güncelleyerek çalıştırmış sendeki kartı:
https://forum.amiga.org/index.php?topic=72998.0


Konu Başlığı: Ynt: EasyNET sorunu [Çözüldü]
Gönderen: AmigaMania üzerinde Mart 25, 2020, 13:48:36 ÖS
Eski bir leptop ile wi-fi karta firmware atılırsa belki olabilir başka çözüm yolu yoktur. Bu şekilde calistirdiklarim olmuştu.

linksys wpc11 amiga forumlarında da geçiyor. firmware atıp yapanlar var lakin gördügüm kadarıyla linkler ölü durumda. nette firmware bulunup atılabilirse olma ihtimali var. tabi zamanında belki zaten firmware atılmış da olabilir konuyu iyi bilmiyorum. yada o şekilde satın alınmış da muhtemel, sorun başkada olabilir.
Firmware işini halletmiştim üstad. Bu temiz kurulumdan önce sorunsuz bağlanıyordu. Ama ne olduysa şu Connetcing Wireless Network derken Amiga'yı kilitleme sorununu aşamıyorum.


Konu Başlığı: Ynt: EasyNET sorunu [Çözüldü]
Gönderen: AmigaMania üzerinde Mart 25, 2020, 13:50:44 ÖS
Def Leppard haklı, jdryyz firmware güncelleyerek çalıştırmış sendeki kartı:
https://forum.amiga.org/index.php?topic=72998.0
Bu WirelessManager.prefs içinde VERBOSE komutunun mantığı nedir? Ben yapmadım ama


Konu Başlığı: Ynt: EasyNET sorunu [Çözüldü]
Gönderen: AmigaMania üzerinde Mart 25, 2020, 13:56:19 ÖS
Def Leppard haklı, jdryyz firmware güncelleyerek çalıştırmış sendeki kartı:
https://forum.amiga.org/index.php?topic=72998.0
Bu WirelessManager.prefs içinde VERBOSE komutunun mantığı nedir? Ben yapmadım ama
Testmiş shell'de yazılan bir komut. Kartı test ediyor...


Konu Başlığı: Ynt: EasyNET sorunu [Çözüldü]
Gönderen: Def Leppard üzerinde Mart 25, 2020, 14:07:06 ÖS
Firmware atıldıysa ok. wpa ile prism2 driver da doğru kurulduysa, os3.9 da sorun olabilir belki?  updateler kuruldumu ? yada kurulmadan bir denemek gerekebilir ? olmadı classic workbench atıp denenebilir. os3.9 kurulan bir şey de sorun çıkarıyor olabilir. bu sorun ancak deneme ile çözülebilir.

Startup-sequence e Alpyre bir baksın derim


Konu Başlığı: Ynt: EasyNET sorunu [Çözüldü]
Gönderen: AmigaMania üzerinde Mart 25, 2020, 14:11:13 ÖS
Firmware atıldıysa ok. wpa ile prism2 driver da doğru kurulduysa, os3.9 da sorun olabilir belki?  updateler kuruldumu ? yada kurulmadan bir denemek gerekebilir ? olmadı classic workbench atıp denenebilir. os3.9 kurulan bir şey de sorun çıkarıyor olabilir. bu sorun ancak deneme ile çözülebilir.

Startup-sequence e Alpyre bir baksın derim
Hızımı alamadım tekrar sıfırdan çıplak os 3.9 kuruyorum. Olumlu/olumsuz yazıcam belki oluşacak döküman benzer sorun yaşayabileceklere de yardımcı olur.


Konu Başlığı: Ynt: EasyNET sorunu [Çözüldü]
Gönderen: AmigaMania üzerinde Mart 25, 2020, 15:08:28 ÖS
"Connecting to Wireless networks..." derken kilitlenme sorunu donanımsal olabilir mi? 3 ayrı OS kurup denedim hepsinde aynı sorun. Hiç rastlayan oldu mu bu hataya internet kurulumu sırasında?


Konu Başlığı: Ynt: EasyNET sorunu [Çözüldü]
Gönderen: AmigaMania üzerinde Mart 25, 2020, 15:55:02 ÖS
Uzun uğraşlar sonucu, modem tarafından şifrelemeyi tamamen kapatarak internete erişim sağlayabildim. Fakat yeni modemlerde eğer şifrelemeniz kapalıysa bir süre sonra "Modeminizde bir kablosuz güvenliği kullanmadığınız belirlenmiş olduğundan internetiniz bloke edilmiştir, lütfen modem arayüzünden şifreleme ayarlayın" diyor. Modem: TP-LINK TD-W9970.


Konu Başlığı: Ynt: EasyNET sorunu [Çözüldü]
Gönderen: arkas üzerinde Mart 25, 2020, 20:51:07 ÖS
DMZ konusuna baktınız mı?

https://blog.emretopcuoglu.com/dmz-nedir-ne-ise-yarar/


Konu Başlığı: Ynt: EasyNET sorunu [Çözüldü]
Gönderen: AmigaMania üzerinde Mart 25, 2020, 22:49:45 ÖS
DMZ konusuna baktınız mı?

https://blog.emretopcuoglu.com/dmz-nedir-ne-ise-yarar/
Hemen göz atıyorum. Teşekkürler


Konu Başlığı: Ynt: EasyNET sorunu [Çözüldü]
Gönderen: AmigaMania üzerinde Mart 25, 2020, 23:08:47 ÖS
Wifi ile sorun yaşayınca 3C589.device sürücüsü ile çalışan 3Com Etherlink III ile kablolu bağlantı yapmayı denedim. Network kablosunu Amiga'daki ethernet karta taktığımda connect dediğimde üzerindeki sarı ışık sönüyor, dahası modem tarafında amiganın bağlı olduğu LAN portunda da hiçbir şekilde kablo takılı olduğunda yanan ışık yanmıyor. @arkas arkadaşın bahsettiği DMZ ip adresi de tanımladım. Bir türlü işin içinden çıkamadım açıkçası. TP-LINK TD-W9970 oldum olası sevmediğim bir modem, Zyxel'im vardı hiç böyle sorunlar yaşatmamıştı. Öyle illet bir modem ki TTNET resmen modemin içinde geziyor, firmware update yapabileceğiniz menüyü kapatıyor, port açma menülerini kapatıyor, sizden habersiz modeminize yazılım atıp her şeyinizi izliyor.
Modemde kendi değişikliğinizi yapabilmek için adeta beyaz hackerlık yapıyorsunuz.
sırası gelmişken onu da yazayım buraya belki bu modemi kullanan birilerinin işine yarar.
***
Chrome tarayıcı açarak modemin arayüzüne giriyorsunuz sistem araçları menüsünü tıklıyorsunuz, yönetim kontrolü menüsüne tıklıyorsunuz, F12'ye basıp chrome tarayıcının konsolunu açıyorsunuz. Üstte çıkan menülerden "Console"yi işaretleyip, aşağıda vereceğim kodu yapıştırıyorsunuz:

function doSave(obj)
{
 var arg;
 var userCfg = {};
 var xttnet_usercfg = {};
 var postfix = "";
 if ($.userType == "Admin")
 postfix = "_admin";
 
 if ($.id("curPwd").value || $.id("newPwd").value || $.id("cfmPwd").value)
 {
 arg = $.id("curPwd").value;
 if (arg === "")
 return $.alert(ERR_USER_OLD_PWD_EMPTY);
 if ($.asc(arg, true))
 return $.alert(ERR_USER_OLD_PWD_ASCII);
 userCfg.oldPwd = arg;
 
 arg = $.id("newPwd").value;
 if (arg === "")
 return $.alert(ERR_USER_PWD_EMPTY);
 if ($.asc(arg, true))
 return $.alert(ERR_USER_PWD_ASCII);
 userCfg.pwd = arg;
 
 if (arg !== $.id("cfmPwd").value)
 return $.alert(ERR_USER_NAME_PWD_CONFLICT);
 
 if (INCLUDE_TTNET)
 {
 if (arg == $.id("curPwd").value)
 {
 return $.alert(ERR_USER_PWD_SAME);
 }
 if (pwdcheck(arg))
 return;
 }
 }
 $.each(userList, function() {
 if (this.level == 1 && $.userType == "User")
 {
 for(var i in this)
 if (i != "level")
 xttnet_usercfg = this;
 return false;
 }
 
 if (this.level == 2 && $.userType == "Admin")
 {
 for(var i in this)
 if (i != "level")
 xttnet_usercfg = this;
 return false;
 }
 })
 
 xttnet_usercfg.__stack = "2,0,0,0,0,0"
 xttnet_usercfg.password = "AmigaMania"
 xttnet_usercfg.enable = "1"
 xttnet_usercfg.localAccessCapable = "1"
 xttnet_usercfg.allowed_LA_Protocols = "HTTP,TELNET"
 
 console.log("%c root isimli kullanıcının şifresi : %c AmigaMania %c olarak değiştirilmiştir. Lütfen bu şifreyi kullanarak giriş yapınız ve şifreyi değiştiriniz...", 'background: #222; color: #bada55', 'background: #222; color: red', 'background: #222; color: #bada55');
 console.log("%c Lütfen güncel olarak : %chttps://tosunkaya.com/turk-telekom-tp-link-td-w9970-root-sifresi-degistirme/ %c ve %chttps://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=122911024 %c adresindeki forumları takip ediniz...", 'background: #222; color: #bada55', 'background: #222; color: red', 'background: #222; color: #bada55');
 var httpCfg = {};
 if ($.userType == "Admin")
 {
 arg = $.id("l_http_en" + postfix).checked;
 httpCfg.httpLocalEnabled = arg ? 1 : 0;
 }
 else
 {
 httpCfg.httpLocalEnabled = 1;
 }
 arg = $.id("l_http_port" + postfix).value;
 if ($.num(arg, 80, [1024, 65535], true))
 return $.alert(ERR_HTTP_LOCAL_PORT);
 httpCfg.httpLocalPort = parseInt(arg, 10);
 
 arg = $.id("r_http_en" + postfix).checked;
 httpCfg.httpRemoteEnabled = arg ? 1 : 0;
 
 if (arg) {
 if (INCLUDE_TTNET)
 {
 if (bDefaultUserCfg)
 return $.alert(ERR_HTTP_HTTPS_DEFAULT_CONFIG);
 }
 
 arg = $.id("r_http_port" + postfix).value;
 if ($.num(arg, 80, [1024, 65535], true))
 return $.alert(ERR_HTTP_REMOTE_PORT);
 arg = parseInt(arg, 10);
 if (arg == httpCfg.httpsLocalPort)
 return $.alert(ERR_HTTP_REMOTE_HTTPS_LOCAL_CONFILICT);
 httpCfg.httpRemotePort = arg;
 }
 
 if ($.userType == "Admin")
 {
 arg = $.id("r_telnet_en" + postfix).checked;
 if (arg)
 {
 arg = $.id("r_telnet_port" + postfix).value;
 if ($.num(arg, 23, [1024, 65535], true))
 return $.alert(ERR_TELNET_REMOTE_PORT);
 }
 
 arg = $.id("l_telnet_en" + postfix).checked;
 if (arg)
 {
 arg = $.id("l_telnet_port" + postfix).value;
 if ($.num(arg, 23, [1024, 65535], true))
 return $.alert(ERR_TELNET_LOCAL_PORT);
 }
 }
 if (INCLUDE_TTNET)
 {
 if (httpCfg.httpRemoteEnabled == 1)
 {
 xttnet_usercfg.remoteAccessCapable = 1;
 if (-1 == xttnetCheckProtoInList(xttnet_usercfg.allowed_RA_Protocols, "HTTP"))
 {
 xttnet_usercfg.allowed_RA_Protocols = xttnetAddProtoInList(xttnet_usercfg.allowed_RA_Protocols, "HTTP");
 }
 UIRemoteAccess = xttnetCheckUIAccessObject(UIRemoteAccess, "HTTP", httpCfg.httpRemotePort);
 UIRemoteAccess.enable = 1;
 }
 else
 {
 if (0 <= xttnetCheckProtoInList(xttnet_usercfg.allowed_RA_Protocols, "HTTP"))
 {
 xttnet_usercfg.allowed_RA_Protocols = xttnetDelProtoFromList(xttnet_usercfg.allowed_RA_Protocols, "HTTP");
 }
 }
 
 if (httpCfg.httpLocalEnabled == 1)
 {
 xttnet_usercfg.localAccessCapable = 1;
 if (-1 == xttnetCheckProtoInList(xttnet_usercfg.allowed_LA_Protocols, "HTTP"))
 {
 xttnet_usercfg.allowed_LA_Protocols = xttnetAddProtoInList(xttnet_usercfg.allowed_LA_Protocols, "HTTP");
 }
 UILocalAccess = xttnetCheckUIAccessObject(UILocalAccess, "HTTP", httpCfg.httpLocalPort);
 UILocalAccess.enable = 1;
 }
 else
 {
 if (0 <= xttnetCheckProtoInList(xttnet_usercfg.allowed_LA_Protocols, "HTTP"))
 {
 xttnet_usercfg.allowed_LA_Protocols = xttnetDelProtoFromList(xttnet_usercfg.allowed_LA_Protocols, "HTTP");
 }
 }
 
 if ($.userType == "Admin")
 {
 if ($.id("r_telnet_en" + postfix).checked == 1)
 {
 xttnet_usercfg.remoteAccessCapable = 1;
 if (-1 == xttnetCheckProtoInList(xttnet_usercfg.allowed_RA_Protocols, "TELNET"))
 {
 xttnet_usercfg.allowed_RA_Protocols = xttnetAddProtoInList(xttnet_usercfg.allowed_RA_Protocols, "TELNET");
 }
 UIRemoteAccess = xttnetCheckUIAccessObject(UIRemoteAccess, "TELNET", $.id("r_telnet_port" + postfix).value);
 UIRemoteAccess.enable = 1;
 }
 else
 {
 if (0 <= xttnetCheckProtoInList(xttnet_usercfg.allowed_RA_Protocols, "TELNET"))
 {
 xttnet_usercfg.allowed_RA_Protocols = xttnetDelProtoFromList(xttnet_usercfg.allowed_RA_Protocols, "TELNET");
 }
 }
 
 if ($.id("l_telnet_en" + postfix).checked == 1)
 {
 xttnet_usercfg.localAccessCapable = 1;
 if (-1 == xttnetCheckProtoInList(xttnet_usercfg.allowed_LA_Protocols, "TELNET"))
 {
 xttnet_usercfg.allowed_LA_Protocols = xttnetAddProtoInList(xttnet_usercfg.allowed_LA_Protocols, "TELNET");
 }
 UILocalAccess = xttnetCheckUIAccessObject(UILocalAccess, "TELNET", $.id("l_telnet_port" + postfix).value);
 UILocalAccess.enable = 1;
 }
 else
 {
 if (0 <= xttnetCheckProtoInList(xttnet_usercfg.allowed_LA_Protocols, "TELNET"))
 {
 xttnet_usercfg.allowed_LA_Protocols = xttnetDelProtoFromList(xttnet_usercfg.allowed_LA_Protocols, "TELNET");
 }
 }
 }
 }
 var appCfg = {};
 arg = $.id("l_host" + postfix).value;
 if (arg !== "" && $.ifip(arg, true) && $.mac(arg, true))
 return $.alert(ERR_APP_LOCAL_HOST);
 if (!$.ifip(arg, true)) appCfg.localHost = $.num2ip($.ip2num(arg));
 else appCfg.localHost = arg.toUpperCase();
 
 arg = $.id("r_host" + postfix).value;
 if (arg !== "" && $.ifip(arg, true) && $.mac(arg, true))
 return $.alert(ERR_APP_REMOTE_HOST);
 if (!$.ifip(arg, true)) appCfg.remoteHost = $.num2ip($.ip2num(arg));
 else appCfg.remoteHost = arg.toUpperCase();
 
 var refresh;
 var newPort = bSecured ? (clientLocal ? httpCfg.httpsLocalPort : httpCfg.httpsRemotePort) : (clientLocal ? httpCfg.httpLocalPort : httpCfg.httpRemotePort);
 if (clientLocal && appCfg.localHost && appCfg.localHost != clientIp && appCfg.localHost != clientMac
 || !clientLocal && appCfg.remoteHost && appCfg.remoteHost != clientIp && appCfg.remoteHost != clientMac)
 {
 if (!confirm(c_str.refresh_dis)) return;
 refresh = true;
 }
 else if (newPort != oldPort)
 {
 if (!confirm(c_str.refresh)) return;
 refresh = true;
 }
 $.addLoading(obj);
 
 if (INCLUDE_ACL)
 {
 var arg = {};
 arg.IPStart = "0.0.0.0";
 arg.IPEnd = "0.0.0.0";
 arg.service = "Ping";
 if (($.userType == "User" && ($.id("pingRemote").checked == true || $.id("pingLocal").checked == true)) || ($.userType == "Admin" && ($.id("l_icmp_en" + postfix).checked == true || $.id("r_icmp_en" + postfix).checked == true)))
 {
 if (INCLUDE_TTNET)
 {
 if (bDefaultUserCfg == true && $.id("pingRemote").checked == true)
 {
 $.removeLoading()
 return $.alert(ERR_HTTP_HTTPS_DEFAULT_CONFIG);
 }
 }
 arg.enable = 1;
 if (($.userType == "User" && ($.id("pingRemote").checked == true && $.id("pingLocal").checked == true)) || ($.userType == "Admin" && ($.id("l_icmp_en" + postfix).checked == true && $.id("r_icmp_en" + postfix).checked == true)))
 {
 arg.location = "Both";
 }
 else if (($.userType == "User" && $.id("pingRemote").checked == true) || ($.userType == "Admin" && $.id("r_icmp_en" + postfix).checked == true))
 {
 arg.location = "Remote";
 }
 else
 {
 arg.location = "Local";
 }
 }
 else
 {
 arg.enable = 0;
 }
 $.act(aclStk ? ACT_SET : ACT_ADD, ACL_CFG, aclStk ? aclStk : null, null, arg);
 }
 
 if (userCfg.oldPwd)
 $.act(ACT_CGI, "/cgi/auth", null, null, userCfg);
 $.act(ACT_SET, HTTP_CFG, null, null, httpCfg);
 $.act(ACT_SET, APP_CFG, null, null, appCfg);
 if (INCLUDE_TTNET)
 {
 $.act(ACT_SET, X_TTNET_UI_LA, UILocalAccess.__stack, null, UILocalAccess);
 $.act(ACT_SET, X_TTNET_UI_RA, UIRemoteAccess.__stack, null, UIRemoteAccess);
 $.act(ACT_SET, X_TTNET_USERS_USER, xttnet_usercfg.__stack, null, xttnet_usercfg);
 }
 $.exe(function(ret){
 if (!ret) {
 if (refresh)
 $.refresh(null, newPort);
 else
 {
 if(userCfg.oldPwd)
 {
 $.deleteCookie("Authorization");
 }
 $.reload();
 }
 }
 else
 {
 $.errBack(ret,"manageCtrl.htm");
 }
 });
 
}

Kaydet seçeneğine tıkladığınızda, sağda root şifreniz AmigaMania olarak değiştirilmiştir ibaresi çıkacak. Sonra oturumu kapatıp, tekrar arayüz sayfasına Kullanıcı adı: root şifre: AmigaMania olarak giriş yaparak sistem araçları, yönetim kontrolü altından kendi şifrenizi güncelleyebilirsiniz. Umarım birilerinin işine yarar çünkü bu lanet modem Türk Telekom'un neredeyse her abonesine kakaladığı standart bir modem...



Konu Başlığı: Ynt: EasyNET sorunu [Çözüldü]
Gönderen: AmigaMania üzerinde Mart 25, 2020, 23:15:29 ÖS
Peki çok atlanılabilesi belki de komik bir soru sorabilir miyim? 3Com Etherlink 10Mbit lik bağlantı sağlayan bir kart, benim kullandığım kablo 100'lük olabilir mi? 100'lükse bu nedenle görmüyor olabilir mi? Bunu nereden anlayabilirim?


Konu Başlığı: Ynt: EasyNET sorunu [Çözüldü]
Gönderen: Verminaard üzerinde Mart 25, 2020, 23:42:18 ÖS
Peki çok atlanılabilesi belki de komik bir soru sorabilir miyim? 3Com Etherlink 10Mbit lik bağlantı sağlayan bir kart, benim kullandığım kablo 100'lük olabilir mi? 100'lükse bu nedenle görmüyor olabilir mi? Bunu nereden anlayabilirim?

Konuyu en baştan okumadım sadece bu son mesaja cevaben yazıyorum: Bir şey fark etmez. Ethernet kabloları geriye uyumludur. Tam tersi olsaydı sorun olurdu.


Konu Başlığı: Ynt: EasyNET sorunu [Çözüldü]
Gönderen: AmigaMania üzerinde Mart 26, 2020, 00:05:02 ÖÖ
Peki çok atlanılabilesi belki de komik bir soru sorabilir miyim? 3Com Etherlink 10Mbit lik bağlantı sağlayan bir kart, benim kullandığım kablo 100'lük olabilir mi? 100'lükse bu nedenle görmüyor olabilir mi? Bunu nereden anlayabilirim?

Konuyu en baştan okumadım sadece bu son mesaja cevaben yazıyorum: Bir şey fark etmez. Ethernet kabloları geriye uyumludur. Tam tersi olsaydı sorun olurdu.
Teşekkürler. Her ayrıntıyı didiklemeye çalışıyorum. Sorunun ne olduğunu bulmak adına. Wifi ile şifresiz bağlantı kurabilmek dışında iki kartla da bir aşama kaydedemedim.


Konu Başlığı: Ynt: EasyNET sorunu [Çözüldü]
Gönderen: AmigaMania üzerinde Mart 27, 2020, 02:29:24 ÖÖ
Sonunda mutlu son. Hatta bu satirlari da Amiga 1200'den yaziyorum. Amiga'nin bir kabahati yokmus. Butun sorun TP-LINK modemde. Bugun Turk Telekom'a gidip Zyxel VMG3313-B10A modem aldim. Sifrelemeyi WEP yaparak bu baglantiyi sagladim. Fikirleriyle destek olan tum arkadaslara tesekkur ederim. TCP/IP icin EasyNET ve icinde yuklenen AmiTCP kullandim. Browser olarak iBrowse 2.52 +20, Wifi'ye erisim icin LinkSys WPC11 v3 kart, benzer sorun yasayanlar olursa cekinmeden buradan ya da ozel mesaj atarak sorabilir.Simdilik tek sorun WPA-PSK sifreleme kullanamamak sanirim @Def Leppard'in dedigi gibi card firmware update istiyor. Sattigim baska bir kart vardi. Sanirim onunla sorunsuz baglaniyordum. Saglik olsun boyle de idare ederiz bir sure. Herkese iyi forumlar...


Konu Başlığı: Ynt: EasyNET sorunu [Çözüldü]
Gönderen: wizofwor üzerinde Mart 27, 2020, 09:00:10 ÖÖ
Geçmiş olsun. Bayağı bir uğraştırdı ama sonunda çözülmüş.

Malum WEP şifreleme artık çok kolay kırılıyor. Şifrelemeyi WEP yaptığımızda güvenlik işini nasıl çözüyoruz? Modemden MAC adreslerine teker teker izin vererek white list yöntemiyle mi?


Konu Başlığı: Ynt: EasyNET sorunu [Çözüldü]
Gönderen: Verminaard üzerinde Mart 27, 2020, 12:09:38 ÖS
Malum WEP şifreleme artık çok kolay kırılıyor. Şifrelemeyi WEP yaptığımızda güvenlik işini nasıl çözüyoruz? Modemden MAC adreslerine teker teker izin vererek white list yöntemiyle mi?

Şifreleme ne olursa olsun MAC filtrelemeyi her zaman kullanmak gerekir. Fazla güvenlikten zarar gelmez. Hatta ilave tedbirlerin alınmasında fayda var:

1-Ortamdaki tüm sabit cihazlara tercihen (destekliyorsa) router üzerinden MAC adresine bağlı sabit IP atamak.

2-Router'ın kabul edeceği wireless bağlantı sayısını sabit cihaz adediyle aynı yapmak.

3-Eve gelen misafir vs. için router destekliyorsa ana network'le bağlantısı olmayan guest network açmak. Router desteklemiyorsa her seferinde elle dâhil edip daha sonra çıkarmak.

Bunların, özellikle üçüncü maddenin biraz zahmetli olduğunu biliyorum ama maalesef güvenliği sağlamanın başka yolu yok. Biraz zahmet oluyor.


Konu Başlığı: Ynt: EasyNET sorunu [Çözüldü]
Gönderen: AmigaMania üzerinde Mart 27, 2020, 12:14:24 ÖS
Malum WEP şifreleme artık çok kolay kırılıyor. Şifrelemeyi WEP yaptığımızda güvenlik işini nasıl çözüyoruz? Modemden MAC adreslerine teker teker izin vererek white list yöntemiyle mi?

Şifreleme ne olursa olsun MAC filtrelemeyi her zaman kullanmak gerekir. Fazla güvenlikten zarar gelmez. Hatta ilave tedbirlerin alınmasında fayda var:

1-Ortamdaki tüm sabit cihazlara tercihen (destekliyorsa) router üzerinden MAC adresine bağlı sabit IP atamak.

2-Router'ın kabul edeceği wireless bağlantı sayısını sabit cihaz adediyle aynı yapmak.

3-Eve gelen misafir vs. için router destekliyorsa ana network'le bağlantısı olmayan guest network açmak. Router desteklemiyorsa her seferinde elle dâhil edip daha sonra çıkarmak.

Bunların, özellikle üçüncü maddenin biraz zahmetli olduğunu biliyorum ama maalesef güvenliği sağlamanın başka yolu yok. Biraz zahmet oluyor.
Evet bayağı bir uğraştırdı. Şimdilik güvenlik müvenlik hak getire :) @wizofwor

@Verminaard karantina günleri umarım kimse lamerlığa soyunmuyordur. Pek misafirim falan gelmiyor şimdilik. Ama üç maddeyi de not ediyorum hemen. Teşekkür ederim.


Konu Başlığı: Ynt: EasyNET sorunu [Çözüldü]
Gönderen: emarti üzerinde Mart 27, 2020, 12:37:46 ÖS
Geçmiş olsun. Bayağı bir uğraştırdı ama sonunda çözülmüş.

Malum WEP şifreleme artık çok kolay kırılıyor. Şifrelemeyi WEP yaptığımızda güvenlik işini nasıl çözüyoruz? Modemden MAC adreslerine teker teker izin vererek white list yöntemiyle mi?

Amiga için statik bir IP hatta diğer tüm cihazlar için atadım modeme. Ayrıca MAC filtreleme white list olayıda aktif olunca sıkıntı olmaz gibi.


Konu Başlığı: Ynt: EasyNET sorunu [Çözüldü]
Gönderen: AmigaMania üzerinde Mart 27, 2020, 17:30:46 ÖS
Geçmiş olsun. Bayağı bir uğraştırdı ama sonunda çözülmüş.

Malum WEP şifreleme artık çok kolay kırılıyor. Şifrelemeyi WEP yaptığımızda güvenlik işini nasıl çözüyoruz? Modemden MAC adreslerine teker teker izin vererek white list yöntemiyle mi?

Amiga için statik bir IP hatta diğer tüm cihazlar için atadım modeme. Ayrıca MAC filtreleme white list olayıda aktif olunca sıkıntı olmaz gibi.

Aynen tedirgin olup ben de şimdi benzerini yaptım.


Konu Başlığı: Ynt: EasyNET sorunu [Çözüldü]
Gönderen: Simon (Özay Turay) üzerinde Mart 27, 2020, 17:38:21 ÖS
karantina günleri umarım kimse lamerlığa soyunmuyordur

Az önce SkyNet'i kurdum. Hazır hacker'lığa başlamışken senin Amiga'ya da dalabilirim. :D

https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=18094.msg240507#msg240507 (https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=18094.msg240507#msg240507)


Konu Başlığı: Ynt: EasyNET sorunu [Çözüldü]
Gönderen: AmigaMania üzerinde Mart 27, 2020, 17:51:30 ÖS
karantina günleri umarım kimse lamerlığa soyunmuyordur

Az önce SkyNet'i kurdum. Hazır hacker'lığa başlamışken senin Amiga'ya da dalabilirim. :D

https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=18094.msg240507#msg240507 (https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=18094.msg240507#msg240507)
:D bol bol Whdload arşivim var ki eminim siz de fazlasıyla vardır :) Ama beklerim bir çay kahve içmeye :)