commodore.gen.tr

Amiga => Amiga Donanım => Konuyu başlatan: savagery üzerinde Mayıs 22, 2020, 16:27:08 ÖS



Konu Başlığı: Vampire'li A500'ü yatay kasaya toplama projesi
Gönderen: savagery üzerinde Mayıs 22, 2020, 16:27:08 ÖS
Kardeşim ile bir işe kalkıştık ama şimdiden çıkan işten oldukça memnunum.
Öteden beri beğendiğim HP yatay kasaya A500'ü sığdırdık.

Henüz daha eksikleri var tabi. Kasanın ön kapaklarına bir adet MikroSD kart yuvası, kulaklık girişi ekleyeceğiz.

Disket sürücü kısmını kapatacağız.

Ve arka taraf için 3 parçadan oluşan Amiga 500'ün girişlerine uygun bir 3d model hazırlıyorum. Onu bastırıp birleştireceğim.

Ve en sonunda klavye ve kasaya gerekli stickerlar hazırlayıp yapıştıracağım.

Ama dediğim gibi bu haliyle bile A 4000 havasında bir sistem oldu.

Fikirlerinizi duymak isterim.
 



Konu Başlığı: Ynt: Vampire'li A500'ü yatay kasaya toplama projesi
Gönderen: zanpinoz üzerinde Mayıs 22, 2020, 17:19:18 ÖS
Gülegüle kullan alper abi sd kart kablosunu kasa içinde tutmak için 3d

printer da kapak yaptırmam gerkicek gibi gözüküyor. 


Konu Başlığı: Ynt: Vampire'li A500'ü yatay kasaya toplama projesi
Gönderen: fort_apocalypse üzerinde Mayıs 22, 2020, 17:41:40 ÖS
Çok güzel oluyor, cuk oturmuş kasaya. Elinize, aklınıza sağlık.
Favori konulara kaydediyorum bu başlığı.


Konu Başlığı: Ynt: Vampire'li A500'ü yatay kasaya toplama projesi
Gönderen: witchdoktor üzerinde Mayıs 22, 2020, 17:48:35 ÖS
Proje harika, çekimler ise berbat olmuş Savagery, senden beklemezdim 😉


Konu Başlığı: Ynt: Vampire'li A500'ü yatay kasaya toplama projesi
Gönderen: onursapci üzerinde Mayıs 22, 2020, 18:33:41 ÖS
Tebrikler Alper


Konu Başlığı: Ynt: Vampire'li A500'ü yatay kasaya toplama projesi
Gönderen: ksercan5 üzerinde Mayıs 22, 2020, 19:02:13 ÖS
Eline sağlık. Ben de kaç haftadır benzer bir proje yapmak için düşünüp duruyorum. Bir ara komple pleksiden şeffaf yapayım diye düşündüm. Hatta kaba bir taslak çizdim ama hala kararsızım. Checkmate'in güzel kasaları var ama onlar da çok pahalı geldi bana. Hazır satılan A500 boyutlarına uygun kasa da pek yok sanırım? Sizin desktop'un modeli ne acaba? İkini el bakayım ben de. Çünkü güzel oturmuş anakart. Kolay gelsin detaylı anlatım ve fotoları bekliyorum.


Konu Başlığı: Ynt: Vampire'li A500'ü yatay kasaya toplama projesi
Gönderen: Mathman üzerinde Mayıs 22, 2020, 19:15:31 ÖS
Güç kaynağı işini nasıl çözüyorsun, disket sürücü veya gotek göremedim, takmayacak mısın?


Konu Başlığı: Ynt: Vampire'li A500'ü yatay kasaya toplama projesi
Gönderen: savagery üzerinde Mayıs 22, 2020, 19:21:56 ÖS
Teşekkürler.
Kasa HP'nin piyasada çokça bulunan bir modeli. İlk fırsatta bakar yazarım.

Güç kaynağı şimdilik dışarıda. Pc güç kaynağından bozma. Kasaya sığdıramadım.
Kardeşim " ben sana daha küçük bir güç kaynağı yaparım " dedi.

Gotek şu an takılı. Çalışıyor da.
 


Konu Başlığı: Ynt: Vampire'li A500'ü yatay kasaya toplama projesi
Gönderen: savagery üzerinde Mayıs 22, 2020, 19:22:50 ÖS
Bu arada, kareşimin yapacağı daha küçük boyuttaki güç kaynağını Anakartın altına yerleştirsek bir sorun yaşar mıyız?


Konu Başlığı: Ynt: Vampire'li A500'ü yatay kasaya toplama projesi
Gönderen: ibo1973 üzerinde Mayıs 22, 2020, 22:08:47 ÖS
gotek usb si 4 tel lehimle kasa önündeki usblere alınmalı bence. 4 tel lehimlik iş


Konu Başlığı: Ynt: Vampire'li A500'ü yatay kasaya toplama projesi
Gönderen: EMREZ üzerinde Mayıs 23, 2020, 19:56:00 ÖS
Çok güzel bir çalışma olmuş. tebrikler
herkese iyi bayramlar


Konu Başlığı: Ynt: Vampire'li A500'ü yatay kasaya toplama projesi
Gönderen: ksercan5 üzerinde Haziran 03, 2020, 14:31:30 ÖS
Merhaba,

Ben de şans eseri sizinki ile aynı kasayı bulmayı başardım. Çalışır ve içi dolu bir şekilde (Anakart, FDD, CPU, RAM) 130₺ 'ye mal oldu. İçini boşaltıp temizledim. Dahili PSU'yı çıkarmadan anakart sığmadığı için onu da çıkardım. Güç kaynağı olarak Meanwell tarzı birşey içine koyabilirim. Anakartı aşağı koyarsam HDD ve Floppy raylarını kesmek zorunda kalacağımdan anakartı yükselterek üste koymayı düşünüyorum. Böylece alta güç kaynağı vs. koyabilirim. Sizin projenin son halini de merak ediyorum. Saygılar.


Konu Başlığı: Ynt: Vampire'li A500'ü yatay kasaya toplama projesi
Gönderen: cinar üzerinde Haziran 03, 2020, 14:52:11 ÖS
Kasanın kaba ölçülerini yazabilir mi birileri? :)


Konu Başlığı: Ynt: Vampire'li A500'ü yatay kasaya toplama projesi
Gönderen: ksercan5 üzerinde Haziran 03, 2020, 15:08:00 ÖS
39x34x11


Konu Başlığı: Ynt: Vampire'li A500'ü yatay kasaya toplama projesi
Gönderen: savagery üzerinde Haziran 03, 2020, 15:44:37 ÖS
Akşam fotolarını çekip atayım. Şimdilik kapattım. Derli toplu. Sorunsuzca da çalışıyor ama.

Ön ve arka panel için 3d modeller yapacağım. Bastırmak için. Sizinle de paylaşırım. Ön tarafı bilemem ama arkası için işinize yarar eminim.

Valla A4000'i aratmıyor bu haliyle. :)


Konu Başlığı: Ynt: Vampire'li A500'ü yatay kasaya toplama projesi
Gönderen: ksercan5 üzerinde Haziran 03, 2020, 15:55:15 ÖS
Öndeki düğmeleri ve ışıkları da kullanılır hale getirmek istiyorum. Belki onları kontrol eden bir tane Arduino pro mini kullanırım. Bir tane de hızlandırıcı kart arıyorum tabi haliyle. Onun da CF kart girişini ön tarafa verebilirim veya direk çalışır ise IDE HDD de takabilirim. Kasa olması aslında olasılıkları bayağı arttırıyor. Güzel birşey çıkacak ortaya. 3d modellerinizi bekliyorum heyecanla.

Not: hızlandırıcı kart için tavsiyelerinizi de rica ediyorum. Sonuçta siz kullanıyorsunuz. Piyasada da 3-4 çeşit kart mevcut.


Konu Başlığı: Ynt: Vampire'li A500'ü yatay kasaya toplama projesi
Gönderen: savagery üzerinde Haziran 03, 2020, 16:00:40 ÖS
Benim A500^de Vampire v2 var. Çok memnunum. Ama piyasada ha deyince bulunamıyor.

Diğer A500'ümde Aca500 var . O da oldukça iyi. Ama yan slottan takılıyor. Sanırım bu kasa için imkansız gibi.

Witcher'e bakabilirsiniz. O kart güzel.

Bir de alıp kullanmak istediğim HC533 turbo kart var. Youtube'ta incelediğime göre oldukça performanslı bir kart.

https://bigbookofamigahardware.com/bboah/product.aspx?id=2058

 


Konu Başlığı: Ynt: Vampire'li A500'ü yatay kasaya toplama projesi
Gönderen: ksercan5 üzerinde Haziran 03, 2020, 16:07:20 ÖS
Yandan takılanlar uymaz evet. Aslında yan slota takılıp aşağıya doğru uzatılan bir adaptör olsa güzel olurdu. Aslında resimdekilerden yapılabilir mi diye düşünüyorum. Chackmate kasalarda var galiba benzer bir sistem.


Konu Başlığı: Ynt: Vampire'li A500'ü yatay kasaya toplama projesi
Gönderen: hakdead üzerinde Haziran 03, 2020, 18:08:31 ÖS
Aynı kasadan isteyen varsa bende mevcut mesaj atsın :)


Konu Başlığı: Ynt: Vampire'li A500'ü yatay kasaya toplama projesi
Gönderen: hakdead üzerinde Haziran 03, 2020, 18:10:25 ÖS
Bu arada cihaz gayet güzel duruyor; fakat hp logo amblemleri yerine güzel etiketler düşünebilir, mevcut boş kalan yuvalara vs 3d printer ile süslemeler yapılabilir


Konu Başlığı: Ynt: Vampire'li A500'ü yatay kasaya toplama projesi
Gönderen: ksercan5 üzerinde Haziran 14, 2020, 19:20:20 ÖS
Aynı kasa olduğu için son yaptıklarımı bu başlığa yazmak istedim. Kasa içerisine anakartı koymak için resimlerideki gibi 3d yazıcıdan destek ayakları hazırladım. Bir tanesini de GOTEK üzerindeki iki boşluğa gircek şekilde yaptım. Şu haliyle kart biraz yukarıda ama gayet sağlam oturmuş oluyor. Alt bölmeye de ilave donanım koyulabilir daha sonra. Arka tarafındaki portlara ulaşmak için bir miktar kesim yapmak gerekecek ama.


Konu Başlığı: Ynt: Vampire'li A500'ü yatay kasaya toplama projesi
Gönderen: BioMenace üzerinde Haziran 18, 2020, 11:34:03 ÖÖ
Güncel fotoğraf alabilir miyiz? :)

savagery hocam A500'ün orijinal klavyesini cihazdan söküp bağımsız bir klavye yaptın değil mi? Özellikle bu kısmı merak ediyorum :)


Konu Başlığı: Ynt: Vampire'li A500'ü yatay kasaya toplama projesi
Gönderen: witchdoktor üzerinde Haziran 18, 2020, 14:07:13 ÖS
Güncel fotoğraf alabilir miyiz? :)

savagery hocam A500'ün orijinal klavyesini cihazdan söküp bağımsız bir klavye yaptın değil mi? Özellikle bu kısmı merak ediyorum :)


Tahminim; PS/2 klavye & mouse kullanıyordur.


Konu Başlığı: Ynt: Vampire'li A500'ü yatay kasaya toplama projesi
Gönderen: BioMenace üzerinde Haziran 18, 2020, 14:43:59 ÖS
Güncel fotoğraf alabilir miyiz? :)

savagery hocam A500'ün orijinal klavyesini cihazdan söküp bağımsız bir klavye yaptın değil mi? Özellikle bu kısmı merak ediyorum :)


Tahminim; PS/2 klavye & mouse kullanıyordur.

Tüh, bahsettiğim çözüm ilgimi çekiyordu.