commodore.gen.tr

Amiga => Amiga Donanım => Konuyu başlatan: bazak üzerinde Eylül 14, 2020, 21:18:54 ÖS



Konu Başlığı: Blizzard 1230 IV - siyah ekran
Gönderen: bazak üzerinde Eylül 14, 2020, 21:18:54 ÖS
Forumu aradım ama bulamadım. Umarım 2. kez açmıyorumdur.

A1200'e cihazı takınca Power Led'i yanıyor, HDD elektrik alıyor çalışmaya başlıyor, ama sonra görüntü gelmiyor. Ram'ini söküp denedim. Bana mısın demedi. Blizzard'ı çıkarınca sorunsuzca açılıyor. Bilgisi olan var mıdır?


Konu Başlığı: Ynt: Blizzard 1230 IV - siyah ekran
Gönderen: bazak üzerinde Eylül 14, 2020, 21:20:10 ÖS
A500 PSU ile de denedim, sonuç aynı...


Konu Başlığı: Ynt: Blizzard 1230 IV - siyah ekran
Gönderen: ekalkici üzerinde Eylül 14, 2020, 21:26:56 ÖS
Ramspeed jumperi yavaş (70ns)'e alıp bir deneyin derim. Olmadı maprom jumperi da iptal edin bir de öyle deneyin.


Konu Başlığı: Ynt: Blizzard 1230 IV - siyah ekran
Gönderen: ercanersoy üzerinde Eylül 14, 2020, 21:43:15 ÖS
Ramspeed jumperi yavaş (70ns)'e alıp bir deneyin derim. Olmadı maprom jumperi da iptal edin bir de öyle deneyin.

Bu çözümler sorunu çözmezse bu sorun güç kaynağının arızalı veya uygun olmadığından olabilir.


Konu Başlığı: Ynt: Blizzard 1230 IV - siyah ekran
Gönderen: bazak üzerinde Eylül 14, 2020, 21:56:39 ÖS
1 tane amiga 500 bir tane de amiga 500+ PSU var. sonuç aynı...


Konu Başlığı: Ynt: Blizzard 1230 IV - siyah ekran
Gönderen: ercanersoy üzerinde Eylül 14, 2020, 21:58:33 ÖS
Amiga 500 güç kaynakları yetmeyebilir. Bu güç kaynaklarının Amiga 500'ü iyi çalıştırabiliyor olup olmadığına bakmanızı öneririm.


Konu Başlığı: Ynt: Blizzard 1230 IV - siyah ekran
Gönderen: ozkano üzerinde Eylül 14, 2020, 22:00:16 ÖS
turbo kartın soketini temizleyin


Konu Başlığı: Ynt: Blizzard 1230 IV - siyah ekran
Gönderen: bazak üzerinde Eylül 14, 2020, 22:02:29 ÖS
bir yerde PC PSU'su kullanın diyor, HDD olduğu için güç yetmiyordur diyor. Ya da HDD için ayrı PSU daha mantıklı diyen de var...


Konu Başlığı: Ynt: Blizzard 1230 IV - siyah ekran
Gönderen: ekalkici üzerinde Eylül 14, 2020, 22:08:08 ÖS
Yukarıda bahsettiğim jumperları denediniz mi? Eğer netice vermez ise ozkano'nun da dediği gibi turbo kartı taktığınız soketi silgi ile temizleyin. Bu şekilde tekrar bir deneyin.


Konu Başlığı: Ynt: Blizzard 1230 IV - siyah ekran
Gönderen: bazak üzerinde Eylül 14, 2020, 22:11:55 ÖS
Jumperları da denedim. Olumsuz. Startup Sequence ekrana gelmiyor bir türlü...


Konu Başlığı: Ynt: Blizzard 1230 IV - siyah ekran
Gönderen: ekalkici üzerinde Eylül 14, 2020, 22:17:15 ÖS
Turbo kartı taktığınız soketi silgi ile temizlemeyi deneyin birde. Varsa başka bir edo ram ile de deneyin. Turbo kartı başka bir anakartta deneyebilirsiniz.
1200'de hangi rom takılı ve startup-sequence içeriğini paylaşabilir misiniz.


Konu Başlığı: Ynt: Blizzard 1230 IV - siyah ekran
Gönderen: Oğuzhan üzerinde Eylül 14, 2020, 22:27:15 ÖS
1 tane amiga 500 bir tane de amiga 500+ PSU var. sonuç aynı...

adaptörler ağır versiyon mu hafif versiyon mu?

Ağırlar 2,5A hafifler 4,5A güç verebiliyor.


Konu Başlığı: Ynt: Blizzard 1230 IV - siyah ekran
Gönderen: bazak üzerinde Eylül 14, 2020, 22:42:02 ÖS
sabah sağlam kafa silgiyle bir sileyim dediğiniz gibi. Rom versiyonuna bakamadım, ama kickstart 40.68, workbench 40.42

Turbo kartı taktığınız soketi silgi ile temizlemeyi deneyin birde. Varsa başka bir edo ram ile de deneyin. Turbo kartı başka bir anakartta deneyebilirsiniz.
1200'de hangi rom takılı ve startup-sequence içeriğini paylaşabilir misiniz.


Konu Başlığı: Ynt: Blizzard 1230 IV - siyah ekran
Gönderen: bazak üzerinde Eylül 14, 2020, 22:43:26 ÖS
Bir tanesi ağır, 0.4A görünüyor, diğeri 0.3A

sabah sağlam kafa silgiyle bir sileyim dediğiniz gibi. Rom versiyonuna bakamadım, ama kickstart 40.68, workbench 40.42

Turbo kartı taktığınız soketi silgi ile temizlemeyi deneyin birde. Varsa başka bir edo ram ile de deneyin. Turbo kartı başka bir anakartta deneyebilirsiniz.
1200'de hangi rom takılı ve startup-sequence içeriğini paylaşabilir misiniz.


Konu Başlığı: Ynt: Blizzard 1230 IV - siyah ekran
Gönderen: bazak üzerinde Eylül 14, 2020, 22:46:27 ÖS
startup sequence 1


Konu Başlığı: Ynt: Blizzard 1230 IV - siyah ekran
Gönderen: bazak üzerinde Eylül 14, 2020, 22:46:50 ÖS
startup sequence 2


Konu Başlığı: Ynt: Blizzard 1230 IV - siyah ekran
Gönderen: bazak üzerinde Eylül 14, 2020, 22:47:10 ÖS
startup sequence 3


Konu Başlığı: Ynt: Blizzard 1230 IV - siyah ekran
Gönderen: ekalkici üzerinde Eylül 14, 2020, 22:56:44 ÖS
3.1 rom ve wb 3.1 kullanıyor görünüyosunuz startup-sequence normal görünüyor. Birde user startup dosyanız varsa onu çalıştırır. 


Konu Başlığı: Ynt: Blizzard 1230 IV - siyah ekran
Gönderen: amiga.os üzerinde Eylül 14, 2020, 22:58:10 ÖS
Startup-sequence kontrol etmemiz için makineye görüntü geliyor olması lazım. Hiç görüntü gelmiyorsa bakmaya gerek yok bence. Farenin iki tuşuna basılı tutarak açtığınız zaman boot ekranı geliyor mu?


Konu Başlığı: Ynt: Blizzard 1230 IV - siyah ekran
Gönderen: bazak üzerinde Eylül 14, 2020, 23:04:49 ÖS
1230 takılıyken fare tuşlarına basınca menü gelmiyor.


Konu Başlığı: Ynt: Blizzard 1230 IV - siyah ekran
Gönderen: Verminaard üzerinde Eylül 14, 2020, 23:36:06 ÖS
Mesajların hepsini okudum ancak göremedim, bu kart daha önce çalışıyordu da şimdi birden çalışmaz mı oldu yoksa kartı yeni aldınız ve hiç mi çalışmıyor?


Konu Başlığı: Ynt: Blizzard 1230 IV - siyah ekran
Gönderen: bazak üzerinde Eylül 14, 2020, 23:37:32 ÖS
kartı bir arkadaşım hediye etti, amiga 1200'ü olmadığı için hiç denememiş.


Konu Başlığı: Ynt: Blizzard 1230 IV - siyah ekran
Gönderen: amiga.os üzerinde Eylül 14, 2020, 23:41:09 ÖS
En kestirme yol başka bir A1200 ile test etmek, bu durumda sizdeki A1200 ile mi anlaşamıyorlar yoksa karta ve karttaki bileşenlere mi fokuslanmak lazım onu anlayabilirsiniz.


Konu Başlığı: Ynt: Blizzard 1230 IV - siyah ekran
Gönderen: Verminaard üzerinde Eylül 14, 2020, 23:49:35 ÖS
Blizzard Amiga'yla en uyumlu karttır, bir sorun olmadığı sürece böyle cihaz seçme falan yapmaması gerekir. Muhtemelen kart bozuk. Fazla kurcalamadan bu işlerden anlayan birilerine yollamanızda/göstermenizde fayda var.

Edit: A1200'e timefix de gerekebilir. O da elinizden gelmiyorsa yeltenmemeniz gereken bir şey :)


Konu Başlığı: Ynt: Blizzard 1230 IV - siyah ekran
Gönderen: amiga.os üzerinde Eylül 14, 2020, 23:54:26 ÖS
Blizzard Amiga'yla en uyumlu karttır, bir sorun olmadığı sürece böyle cihaz seçme falan yapmaması gerekir. Muhtemelen kart bozuk. Fazla kurcalamadan bu işlerden anlayan birilerine yollamanızda/göstermenizde fayda var.

Edit: A1200'e timefix de gerekebilir. O da elinizden gelmiyorsa yeltenmemeniz gereken bir şey :)

Evet katılıyorum Blizzard kartlar makine seçmezdi pek ama sıfır değil. Bence de ustalardan destek almak gerekiyor, onların da ilk yapacağı kendi Amiga'larında denemek olacaktır ne de olsa  :)


Konu Başlığı: Ynt: Blizzard 1230 IV - siyah ekran
Gönderen: bazak üzerinde Eylül 15, 2020, 00:21:59 ÖÖ
20 yıla yakındır uzağım, çok unutmuşum :/


Konu Başlığı: Ynt: Blizzard 1230 IV - siyah ekran
Gönderen: Jax üzerinde Eylül 15, 2020, 08:34:22 ÖÖ
Merhaba, kartı soketine takarken sonuna kadar sokete itmeyin. Bir parça boşluk kalsın soketin sonu ile. Bu şekilde deneyebilir misiniz? Bazı kartlar soketin sonuna kadar itildiğinde çalışmayabiliyor.