commodore.gen.tr

Diğer Nostaljik Bilgisayarlar => FPGA/ARM Sistemler => Konuyu başlatan: AmigAmigA üzerinde Haziran 29, 2021, 08:33:43 ÖÖ



Konu Başlığı: mümkün değil olmuyor...
Gönderen: AmigAmigA üzerinde Haziran 29, 2021, 08:33:43 ÖÖ
Yaklaşık 1 sene önce pi4 aldım,emulasyon falan yapar patlatırız diye,linuxun ne menem şey olduğunu biliyorum zaten.Neyse birçok imaj falan kurup çalıştırdım,güzel bir cihaz küçük ama güçlü yani,onu bok eden linuxun ta kendisi.Adamlar bir sistem kurmuş,mümkün değil normal bir kullanıcı,hatta bilgisayar mühendisliği okuyan bir kişi işin içinden çıkamaz yani,yaklaşık 6 aydır retropie kurmaya çalışıyorum, :)daha coreleri gösteremedim cihaza o derece. :)Daha önceleri Lakka kuruyordum fakat son sürümlerde pi2scart desteklemiyor onuda kullanamıyorum artık.Diyeceğim odur ki bana yardım eden olursa biraz daha cebelleşeceğim olmazsa pi4pi2scart setini çok uyguna yada takasa vereceğim,hadi kalın sağlıcakla...


Konu Başlığı: Ynt: mümkün değil olmuyor...
Gönderen: Kaan Akkurt üzerinde Haziran 29, 2021, 09:12:05 ÖÖ
3 raspberry 1 de ubuntu yüklü pc ye retropie kurdum. Hiç sorun yaşamadım.

Sizin raspberrry ile yapamadığınız nedir? core göremedim yazmışsınız.

raspberry pi 4 için gerekli imajı indirip tfcard a yazın. (win32imager ile) raspberry e takıp çalıştırın. İlk ayarlamaları (wifi,klavye,samba)gibi ayarları yapıp kaydedin.
yeniden başlatınca gamepad i tanıtın
Raspberry i internete bağladıysanız şimdi bilgisayarınızdan raspberry e dosya aktarımına hazırsınız. Tabi elinizde aktaracak rom ve oyulara ait imajların da olması lazım :)

rertopie ile ilgili videolar youtube ta bolca var. Sadece videoları izleyerek çözülür bu iş.

- hazır imajlar yerine kendiniz başta sıfırdan kurulum yapın.

- pi4 için olan imajı kullanın, diğerleri zaten çalışmaz :)

https://retropie.org.uk/download/



Konu Başlığı: Ynt: mümkün değil olmuyor...
Gönderen: Oğuzhan üzerinde Haziran 29, 2021, 09:36:02 ÖÖ
Eğer diyorsanız ki "evet ben her şeyi emule edeceğim tek cihazda" işiniz biraz zor haklısınız.

Ama "ben amiga emule edeceğim" diyorsanız pimiga harika çalışıyor.
Ya da sadece arcade(mame) çalıştıracağım diyorsanız PinHP'nin imajı hem pi4 hem de pi2scart destekliyor.


Konu Başlığı: Ynt: mümkün değil olmuyor...
Gönderen: Ranthor üzerinde Haziran 29, 2021, 09:37:43 ÖÖ
Hazir imagelar var direk sd carda görmüyorsun, kurulum bile yok


Konu Başlığı: Ynt: mümkün değil olmuyor...
Gönderen: AmigAmigA üzerinde Haziran 29, 2021, 09:39:04 ÖÖ
Kaan hocam romlardan bioslara kadar herşey hazır,retropiedeki retroarch corelerini onlarda içinde olmasına rağmen yok diyor,siz retropiede emulasyon yaptınızmı bilmiyorum ama bu sorun hemen bütün nette sorulmuş.dosya aktarımı samba veya ftp programları ile yapılabildiğini biliyorum ben zaten harici usbden romları gösterebiliyorum sorun yok.Tek sorun retroarchta "no cores" sorunu:)


Konu Başlığı: Ynt: mümkün değil olmuyor...
Gönderen: Kaan Akkurt üzerinde Haziran 29, 2021, 09:56:40 ÖÖ
Core dediğin emulatörleri retropie setup içinden seçerek indiriyorsun. İster yeniden derleyerek ister binary dosyalarını kullanırsın. Derleme bayağı uzun sürüyor ama :) ondan sonra kullanılabilir oluyorlar. Pi4 ile hiç denemedim. Emulatorler eksik olabilir. Sonuçta onları da başkaları hazırlıyor.

(https://i.ibb.co/r7FMzwn/DSC-0004.jpg)
(https://i.ibb.co/s59Tzvw/DSC-0003.jpg)


Konu Başlığı: Ynt: mümkün değil olmuyor...
Gönderen: Agony üzerinde Haziran 29, 2021, 09:59:42 ÖÖ
Retroarch o konuda biraz uğraştırıcı. Her romu açmaz, her core her oyunda çalışmaz. Bilgisayarda ya da başka bir cihazda çalışan romlar çalışmaz...vs Bu aslında Linux'un değil, Retroarch'ın sorunu gibi.

Retroarch'ı Amiga ya da Commodore için deniyorsanız yanlış olur. Retro bilgisayar emülasyonu konusunda da sıkıntılı biraz. Ama, MAme olsun, Nintendo olsun işe yarıyor.

Sen hangi konsolda takıldı tam olarak?

NOT: Aslında Retroarch coreları da internetten indiriyordu.


Konu Başlığı: Ynt: mümkün değil olmuyor...
Gönderen: Ranthor üzerinde Haziran 29, 2021, 11:24:05 ÖÖ
arcadepunkta içinde herşey olan 128GB lik vb imajlar var bence onlara terfi edin.
retroarchlarda vb window manager yok komut satırına alışık değilseniz yorabilir


Konu Başlığı: Ynt: mümkün değil olmuyor...
Gönderen: Voltron üzerinde Haziran 29, 2021, 11:28:30 ÖÖ
3b+ ve Pi2Scart ya da Vga666 için CRTPi-RGB kurmak yeterli. imajı SD'ye yazdıktan sonra config dosyası içinde 2 karakterlik bir ayardan başka yapılacak pek bir şey yok. Her sistemin doğal çözünürlüğü otomatik ayarlanıyor. Pandora's box lardan çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim.

CRTPi 3.0'ın Pi4 için test versiyonu da mevcut ama şu an sadece composit çıkış destekliyor. 666 ve Pi2Scart sürümü çıkana kadar idare edebilir.

Pi4 sürümü de Pi2Scart/gertVga666 destekliyormuş.
https://drive.google.com/file/d/14W3Xe2rEC14NlErDUE0BmTV5Gaih7RKh/view?usp=sharing (https://drive.google.com/file/d/14W3Xe2rEC14NlErDUE0BmTV5Gaih7RKh/view?usp=sharing)

https://www.reddit.com/user/ErantyInt/comments/glp71p/crtpi4rca_v34fx_composite_tvout_for_your_pi4/ (https://www.reddit.com/user/ErantyInt/comments/glp71p/crtpi4rca_v34fx_composite_tvout_for_your_pi4/)