commodore.gen.tr

Arcade Sistemler ve Oyun Konsolları => Arcade Sistemler => Konuyu başlatan: Myazgan üzerinde Aralık 27, 2021, 11:55:27 ÖÖ



Konu Başlığı: Naomi ,Kurulum Bİtti Sorunsuz Çalıştı
Gönderen: Myazgan üzerinde Aralık 27, 2021, 11:55:27 ÖÖ
naomi hakkında araştırma yaptım ancak hata yapmak istemediğim için sizlere danışmak istiyorum.

jamma standartında bir arcade kabinim var burada kullanmak istiyorum

ürünü temin ettiğim kişi çalışan bir makınadan söktü .gönderdiği parçalar haricinde başka bir parça olmadığını söyledi.

elimde olan parçalar resimlere ekledim
1 naomi ve bir oyun kartuşu
2 usb kablo
3 ses için anfi
4.power soket ancak power supply yok(ne orjinal nede pc power)
5 sega io oldugunu düşündügüm jamma comverter kartı
6.vga kablosu

şimdi merak ettigim sega io karta gnd 5v ve 12 v kablo lehimlenmiş ucu kesilmiş
naomi karta takılan power kabalosu var ancak ucu kesilmiş.
ayrıca bir power varmıydı bana göndermedi.
acaba,gerilla yöntemi ile jammadan güç alıp naomi boarda güçmü verilmiş.(bunun olma ihtimali yok diye okudum 3.3volta ihtiyacı varmış naominin)

sizce kurulumu nasıl yapmalıyım mutlaka bir power temin etmem gerekirmi.









Konu Başlığı: Ynt: Naomi bana bakıyor ben ona Kurulum hakkında yardım lütfen.
Gönderen: yavuzg üzerinde Aralık 27, 2021, 19:26:10 ÖS
Selam...

Öncelikle şu yazımı şuraya bırakayım :)

https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=13633.0 (https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=13633.0)

Orada ilk başlardaki PC power supply'dan Naomi nasıl beslenir kısmına bakınız. Yazının devamı sizin düzenekle alakalı değil (DIMM, NetDIMM konuları)

Sizin elinizde Sega IO Board + Ses amfisi + Naomi var.

Oldukça pis gözükmesine rağmen burada yapılmış olan sanırım Naomi güç kaynağından SEGA IO board beslenmiş (JAMMA edge'ine lehimli kablolardan anladığımız). Yani ortada bir Naomi güç kaynağı varmış o hem Naomiyi hem de Sega IO board'u beslemiş. Ama sistem aceleyle kabinden kesilip alınırken güç kaynağı geride kalmış belli ki...


Neyse, olaya başlayacağınız nokta bu düzeneği yok saymak :)

1) Sega IO board üzerindeki lehimleri sökün, kartı temizleyin. Bu kart, eğer çalışıyorsa Naomi'nin görüntü ve kontrollerini JAMMA bir kabine aktarabilmek için lazım.

2) Ses amfi kartı (turuncu kablo ile Sega IO board'un jamma edge'ine lehimli olan küçük kart) da Naomi'Nin line-level audio çıkışını JAMMA kabinin çıplak hoparlörüne aktarabilmek için lazım. Bu kartı da temizleyin koyun kenara. Çok elzem değil, çalışmıyorsa zaten Arduino malemesi satan elektronikçilerde veya aliexpress de basit amfi devreleri var, onlardan da kullanabilirsiniz...

3) Naomi'Nin durumu muamma. Çalışıp çalışmadığının rivayet edilmesi açlıştığı anlamına gelmez. Naomi'Nin sorunu hep 3.3V olmuştur. Eğer yanlışlıkla biraz fazla güç verilmişse CPU ve ASIC yanıyor. Oyun kartında ise buffer entegreleri yanıyor. Neyse kötüyü değil iyiyi düşünürsek yapmanız gereken yazımda paylaştığım pinout'u kullanarak bir PC power supply'ı (kaliteli ve güçlü bir tane kullanmanızı öneririm) elinizdeki JST konnektörlerle (bereket onlar gelmiş zira onları bulmak imkansızdır neredeyse) birleştirip bir Naomi güç kaynağı yapmanız lazım.

4) O USB kablo gerçek USB kablo değil. Bir ucu Naomi'ye diğer ucu Sega IO board'a takılacak

5) VGA kablo bir ucu Naomi'ye diğeri Sega IO'ya bağlanacak.

6) SEGA IO kabininizdeki JAMMA konnektöre bağlanacak.

7) Ses amfisi bir ucu JAMMA'ya (veya hoparlöre) diğer RCA audio uçları Naomi'ye bağlanaak

8 ) Naomi kabine koyacağınız PC den çevirme güç kaynağına bağlanacak.

Herşey yolunda giderse sistem çalışacak :)

Kolay gelsin

Not: USB kablo gerçek USB kablo değil derken yanlış anlaşılma olmasın, kablo USB kablo ama aslında üzerinden USB protokolünde bir iletişim olmuyor. Yani USB gibi gözüküyor ama gerçek USB değil. Onu kastettim :)


Konu Başlığı: Ynt: Naomi bana bakıyor ben ona Kurulum hakkında yardım lütfen.
Gönderen: Myazgan üzerinde Aralık 27, 2021, 23:18:02 ÖS
Selam...

Öncelikle şu yazımı şuraya bırakayım :)

https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=13633.0 (https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=13633.0)

Orada ilk başlardaki PC power supply'dan Naomi nasıl beslenir kısmına bakınız. Yazının devamı sizin düzenekle alakalı değil (DIMM, NetDIMM konuları)

Sizin elinizde Sega IO Board + Ses amfisi + Naomi var.

Oldukça pis gözükmesine rağmen burada yapılmış olan sanırım Naomi güç kaynağından SEGA IO board beslenmiş (JAMMA edge'ine lehimli kablolardan anladığımız). Yani ortada bir Naomi güç kaynağı varmış o hem Naomiyi hem de Sega IO board'u beslemiş. Ama sistem aceleyle kabinden kesilip alınırken güç kaynağı geride kalmış belli ki...


Neyse, olaya başlayacağınız nokta bu düzeneği yok saymak :)

1) Sega IO board üzerindeki lehimleri sökün, kartı temizleyin. Bu kart, eğer çalışıyorsa Naomi'nin görüntü ve kontrollerini JAMMA bir kabine aktarabilmek için lazım.

2) Ses amfi kartı (turuncu kablo ile Sega IO board'un jamma edge'ine lehimli olan küçük kart) da Naomi'Nin line-level audio çıkışını JAMMA kabinin çıplak hoparlörüne aktarabilmek için lazım. Bu kartı da temizleyin koyun kenara. Çok elzem değil, çalışmıyorsa zaten Arduino malemesi satan elektronikçilerde veya aliexpress de basit amfi devreleri var, onlardan da kullanabilirsiniz...

3) Naomi'Nin durumu muamma. Çalışıp çalışmadığının rivayet edilmesi açlıştığı anlamına gelmez. Naomi'Nin sorunu hep 3.3V olmuştur. Eğer yanlışlıkla biraz fazla güç verilmişse CPU ve ASIC yanıyor. Oyun kartında ise buffer entegreleri yanıyor. Neyse kötüyü değil iyiyi düşünürsek yapmanız gereken yazımda paylaştığım pinout'u kullanarak bir PC power supply'ı (kaliteli ve güçlü bir tane kullanmanızı öneririm) elinizdeki JST konnektörlerle (bereket onlar gelmiş zira onları bulmak imkansızdır neredeyse) birleştirip bir Naomi güç kaynağı yapmanız lazım.

4) O USB kablo gerçek USB kablo değil. Bir ucu Naomi'ye diğer ucu Sega IO board'a takılacak

5) VGA kablo bir ucu Naomi'ye diğeri Sega IO'ya bağlanacak.

6) SEGA IO kabininizdeki JAMMA konnektöre bağlanacak.

7) Ses amfisi bir ucu JAMMA'ya (veya hoparlöre) diğer RCA audio uçları Naomi'ye bağlanaak

8 ) Naomi kabine koyacağınız PC den çevirme güç kaynağına bağlanacak.

Herşey yolunda giderse sistem çalışacak :)

Kolay gelsin

Not: USB kablo gerçek USB kablo değil derken yanlış anlaşılma olmasın, kablo USB kablo ama aslında üzerinden USB protokolünde bir iletişim olmuyor. Yani USB gibi gözüküyor ama gerçek USB değil. Onu kastettim :)

yavuz ustad kesinlikle haklı çıktınız bugun satıcı kişinin üstüne gidince bir power oldugu ortaya çıktı.
bir kaç güne elimde olacak.


Konu Başlığı: Ynt: Naomi bana bakıyor ben ona ,Kurulum Bİtti Sorunsuz Çalıştı
Gönderen: Myazgan üzerinde Aralık 30, 2021, 09:11:30 ÖÖ
Power elime ulaştı ancak ne yazıkki orjinal olmayan pc powerdan  çevirme çok eski markası belli olmayan bir üründü.
sisteme takmadan Volt degerlerini ölçmek istedim.İyiki ölçmüşüm.
11.98v
4.92v
3.08v
bu değerler yük altında daha da düşecegini düşünüp elimde olan bir PC-PSU kullandım
bu power 12.17v 5.09v 3.18v veriyor.
Sistemi kurdum ve start verdim.sorunsuz çalıştı.ancak bazı cevapsız sorularım var.
1.Başlangıçta naomi logosu ve oyuna geçtikten sonraki Sega Logosu daha Net ancak Oyuna girdikten sonra bir miktar Işık azalıyor.Bu durum Normalmidir.
Aslında benden kaynaklı olabilir Işıgı kısık Kullanıyorum diger oyunlarda ancak bunda bir miktar açmak zorudna kaldım
2.usb kablo çok kısa bildiğimiz yazıcı usb kablosu ile değiştirsem çalışır mı
3.vga kablosu aynı usb gibi pc lerde kullandığımız standar vga kablosu ile aynımıdır.deforme olmuş değiştirmek istiyorum



Konu Başlığı: Ynt: Naomi bana bakıyor ben ona ,Kurulum Bİtti Sorunsuz Çalıştı
Gönderen: Aykiri1 üzerinde Aralık 30, 2021, 10:32:23 ÖÖ
Usb kablosunu değiştirebilirsiniz
Standart vga kablosudur.


Konu Başlığı: Ynt: Naomi bana bakıyor ben ona ,Kurulum Bİtti Sorunsuz Çalıştı
Gönderen: Myazgan üzerinde Aralık 30, 2021, 10:48:17 ÖÖ
Usb kablosunu değiştirebilirsiniz
Standart vga kablosudur.
teşekkür ederim.


Konu Başlığı: Ynt: Naomi bana bakıyor ben ona ,Kurulum Bİtti Sorunsuz Çalıştı
Gönderen: yavuzg üzerinde Aralık 30, 2021, 18:09:23 ÖS
Power elime ulaştı ancak ne yazıkki orjinal olmayan pc powerdan  çevirme çok eski markası belli olmayan bir üründü.

Orjinal Naomi PSU'da çok dandik bir PC power supply gibi gözükür aslında. Üzerinde SEGA falan yazmasını bekleme :P ama iyi yapmışsın işini görmüşse kalite ve yeni bir PC supply daha iyidir. ;)


Alıntı
1.Başlangıçta naomi logosu ve oyuna geçtikten sonraki Sega Logosu daha Net ancak Oyuna girdikten sonra bir miktar Işık azalıyor.Bu durum Normalmidir.

Monitörünün tipini durumunu bilmemekle birlikte genel olarak evet, Naomi, eğer ayarı değiştirilmemişse 480i (interlaced) görüntü verir ki o da 240p civarı görüntü veren diğer arcade kartlardan biraz daha soluk algılanabilir aynı monitör ayarında.

Tabi o SEGA IO boardunun durumuyla da alakalı olabilir zira görüntü oradan geçiyorsa oradaki çıkış kondansatörleri de bitik olabilir. Kısık ışık bundan da kaynaklanıyor olabilir.

Bu arada Naomi'yi dipswitch ayarlarıyle 480p (VGA) ayarlaman da mümkün. Hatta bildiğin VGA monitör de kullanabilirsin ;) Tabi tek kabin varsa diğer oyunların VGA monitörde oynamaz..


Konu Başlığı: Ynt: Naomi bana bakıyor ben ona ,Kurulum Bİtti Sorunsuz Çalıştı
Gönderen: Myazgan üzerinde Aralık 31, 2021, 08:28:23 ÖÖ
Power elime ulaştı ancak ne yazıkki orjinal olmayan pc powerdan  çevirme çok eski markası belli olmayan bir üründü.

Orjinal Naomi PSU'da çok dandik bir PC power supply gibi gözükür aslında. Üzerinde SEGA falan yazmasını bekleme :P ama iyi yapmışsın işini görmüşse kalite ve yeni bir PC supply daha iyidir. ;)


Alıntı
1.Başlangıçta naomi logosu ve oyuna geçtikten sonraki Sega Logosu daha Net ancak Oyuna girdikten sonra bir miktar Işık azalıyor.Bu durum Normalmidir.

Monitörünün tipini durumunu bilmemekle birlikte genel olarak evet, Naomi, eğer ayarı değiştirilmemişse 480i (interlaced) görüntü verir ki o da 240p civarı görüntü veren diğer arcade kartlardan biraz daha soluk algılanabilir aynı monitör ayarında.

Tabi o SEGA IO boardunun durumuyla da alakalı olabilir zira görüntü oradan geçiyorsa oradaki çıkış kondansatörleri de bitik olabilir. Kısık ışık bundan da kaynaklanıyor olabilir.

Bu arada Naomi'yi dipswitch ayarlarıyle 480p (VGA) ayarlaman da mümkün. Hatta bildiğin VGA monitör de kullanabilirsin ;) Tabi tek kabin varsa diğer oyunların VGA monitörde oynamaz..


Orjinal naomi power olmadıgına eminim.kesip biçilmiş pc psu idi.:)(senstron idi markası)
naomi  DIPSW 15khz modunda.arcade monitörüm hantarex marka durumu iyi sayılır.bir parça ışıgı açınca ışıl ışıl oluuyor.parlak ve net.sıkıntı sanırsam bende diger mvs ve pandora kartları biraz kısık kullanıyordum.akşam oda ışıgı kapalı oynamayı seviyorum.parlak görüntü rahatsız ediyor.

ayrıca,naomi kabin içine dik olarak koymak zorunda kaldım.netteki tüm görseller yatay herhangi bir sakıncası olabilirmi?


Konu Başlığı: Ynt: Naomi bana bakıyor ben ona ,Kurulum Bİtti Sorunsuz Çalıştı
Gönderen: Myazgan üzerinde Ocak 13, 2022, 17:53:11 ÖS
özellikle karanlık sahnelerde (oyun boot edene kadar çok fark ediliyor) kayan bir parlama görüyorum ekranda.daha çok parazit gibi.oyuna girdiginde renkli sahnelerde belli değil.
bu sıkıntı diğer arcade kartlarımda kesinlikle yok.
sizce sebebi ne olabilir.
ayrıca;

yabancı forumlarda araştırma yaparken benzer bir sıkıntı yaşan birine bir cevap verilmiş.
ancak tam anlayamadım google translate ile çevirebildim.

Deneyebileceğiniz birkaç şey.
1. İki PSU arasında iyi bir toprak köprüsüne sahip olduğunuzdan emin olun. aynı seviyede çalışacakları şekilde iki PSU'dan gelen toprağı birbirine bağlamanız gerekir, JVS kablonuz şu anda bunu sağlıyor olabilir, bu da ideal değildir.

2. Tüm Toprak Topraklarınızın da birbirine bağlı olduğundan emin olun (PSU'nuzdan gelen toprak çıkışıyla aynı değil). Topraklama, PSU'ların metal kafeslerine gitmeli ve AC girişinizdeki topraklama ucuna bağlanmalıdır. Dolabınızda iyi topraklama sağlamak, paraziti ortadan kaldırmanın en iyi yoludur. Sadece toprak zeminini sabitleyerek ÇOK SAYIDA ses ve video gürültüsünü, uğultuyu ve diğer rahatsızlıkları düzelttim.


sizce burada tam olarak ne demiş olabilir.

https://www.arcade-projects.com/threads/nanao-ms8-26-screen-shimmer-naomi-2-capcom-io.6855/ (https://www.arcade-projects.com/threads/nanao-ms8-26-screen-shimmer-naomi-2-capcom-io.6855/)




Konu Başlığı: Ynt: Naomi ,Kurulum Bİtti Sorunsuz Çalıştı
Gönderen: networker üzerinde Ocak 13, 2022, 21:51:06 ÖS
hocam merhaba gönderdiğiniz linkte adam capcom i/o board kullanmış sende capcom i/o board yok. muhtemelen senin sorununla onun sorunu aynı değil. adam orada netdimm deniyor(yani multigame) netdimm ile naomi yapılandırırken bir kaç ayar var onlardan sorun yasıyor oradaki arkadas. sonrasında mini cute kabininde denemiş topraklamalı bir kabin olduğu için ve sorunsuz çalışmış farklı kabinlerde farklı sorunlar yaşanabiliyor işin özeti.
NOT: Kabinlerde topraklama nasıl yapılır bilmiyorum. Bende Capcom I/O board ile naomi oyunlarını sorunsuz oynarken SEGA I/O ile ses alamıyorum bununla ilgili bir araştırma yapmadım.


Konu Başlığı: Ynt: Naomi ,Kurulum Bİtti Sorunsuz Çalıştı
Gönderen: Myazgan üzerinde Ocak 13, 2022, 22:11:57 ÖS
Haklısınız ekipmanlar farklı ama sorun çok benzer parazit
Parazit de anladığım kadarı ile Naomi 15 kHz ile çalışan bir çok Arcade şasi ekranda oluyormuş

Ben sadece iki psu arasında toprak köprüsü nasıl yapılır yapmak gerekirmi merak ettim


Konu Başlığı: Ynt: Naomi ,Kurulum Bİtti Sorunsuz Çalıştı
Gönderen: yavuzg üzerinde Ocak 13, 2022, 22:27:24 ÖS
Yaptığınız bağlantıları net bir şekilde fotoğrafla veya bir şemayla anlatırsanız daha yardımcı olabilirim...

Mevcut kabininizdeki JAMMA konnektörü ve güç kaynağı duruyor anladığım kadarıyla.

Naomi'ye güç nereden gidiyor? Kendi güç kaynağından mı?

SEGA I/O kartı nereye bağlı? Kabindeki mevcut JAMMA soketine mi? (O fotoğraftaki lehimleri söktünüz mü?)

SEGA I/O kartı nereden besleniyor? Kabinin PSU'sunda mı?

Eğer SEGA I/O ile Naomi ayrı güç kaynaklarından besleniyorsa GND seviyeleri farklı olur.

Farklı güç kaynakları kullanıyorsanız DC GND'larını birleştimeniz gerekir. Ayrıca kabinin 220V prize giden toprak hattı bağlantısı varsa farklı güç kaynaklarının da toprak bağlantılarının bu ana hatta bağlı olduğuna emin olun.

Yanlız 220V toprak hattı ile DC GND aynı şeyler değildir, onları birbirine bağlamayın sakın!!!

Bunların hepsi siz doğrulamadığınız sürece bir varsayım tabii.


 


Konu Başlığı: Ynt: Naomi ,Kurulum Bİtti Sorunsuz Çalıştı
Gönderen: Myazgan üzerinde Ocak 14, 2022, 09:35:07 ÖÖ
Yaptığınız bağlantıları net bir şekilde fotoğrafla veya bir şemayla anlatırsanız daha yardımcı olabilirim...

Mevcut kabininizdeki JAMMA konnektörü ve güç kaynağı duruyor anladığım kadarıyla.

Naomi'ye güç nereden gidiyor? Kendi güç kaynağından mı?

SEGA I/O kartı nereye bağlı? Kabindeki mevcut JAMMA soketine mi? (O fotoğraftaki lehimleri söktünüz mü?)

SEGA I/O kartı nereden besleniyor? Kabinin PSU'sunda mı?

Eğer SEGA I/O ile Naomi ayrı güç kaynaklarından besleniyorsa GND seviyeleri farklı olur.

Farklı güç kaynakları kullanıyorsanız DC GND'larını birleştimeniz gerekir. Ayrıca kabinin 220V prize giden toprak hattı bağlantısı varsa farklı güç kaynaklarının da toprak bağlantılarının bu ana hatta bağlı olduğuna emin olun.

Yanlız 220V toprak hattı ile DC GND aynı şeyler değildir, onları birbirine bağlamayın sakın!!!

Bunların hepsi siz doğrulamadığınız sürece bir varsayım tabii.


 

Öncelikle kurulumu şu şekilde yaptım.

-Kabindeki jamma soketine sega i/o kartı taktım.gücü buradan yani kabin güç kaynağından alıyor.(sega i/o kart temizledim gereksiz kabloları söktüm.ses için olan bağlantılar duruyor.

-Naomi için atx güç kaynağı mevcut.sega naomi proje sayfanızda ki şemayı kullandım.(https://i.hizliresim.com/pzcn8kg.jpg) (https://www.hizliresim.com/pzcn8kg)

-Bu durumda sizin varsayımınız doğru naomi ile sega i/o ayrı güç kaynakları ile
besleniyor.

-Her iki güç kaynağında 3'lü priz ile aynı prizden alıyorum.kabinden prize bir topraklama kablosu gitmiyor.

ancak belirtiğiniz DC GND leri birleştirme hususunu anlamadım.

Ayrıca bahsetmiş olduğum parazit kabine güç verdigimde jamma konnektörü sega i/o bağlı iken başlıyor naomi açık kapalı olması farketmeksizin.vga kablosunu sega i/o dan çıkardığımda parazit kayboluyor.farklı vga kablosu ile denedim sonuç aynı.

Bir video ekledim ama parazit belli değil maalesef.
https://youtu.be/GmIxCGRC5Gc (https://youtu.be/GmIxCGRC5Gc)


Konu Başlığı: Ynt: Naomi ,Kurulum Bİtti Sorunsuz Çalıştı
Gönderen: yavuzg üzerinde Ocak 14, 2022, 16:05:11 ÖS
ATX PSU'Nun GND (Ground) kablosu ile Kabindeki arcade PSU'nun GND kablosunu birleştireceksiniz.

Ama bu sorununuzu çözer mi emin değilim. SEGA IO board'un bir sıkıntısı da olabilir. Ama basit bir işlem, denemeye değer...

Bir de Naomi'nin kasa fanı ne durumda? Bazen fanlardan da parazit gelebiliyor.


Konu Başlığı: Ynt: Naomi ,Kurulum Bİtti Sorunsuz Çalıştı
Gönderen: Myazgan üzerinde Ocak 14, 2022, 16:28:41 ÖS
ATX PSU'Nun GND (Ground) kablosu ile Kabindeki arcade PSU'nun GND kablosunu birleştireceksiniz.

Ama bu sorununuzu çözer mi emin değilim. SEGA IO board'un bir sıkıntısı da olabilir. Ama basit bir işlem, denemeye değer...

Bir de Naomi'nin kasa fanı ne durumda? Bazen fanlardan da parazit gelebiliyor.

kabindeki güç kaynagı için butonlardaki switchlere giden gnd kablolarından alsam olurmu.?

Açıkcası fanlar epeydir aklımda temizlik yapmak için,çok sesli çalışıyor.gnd birleştirme çözüm olmaz ile fan temizligine gidecegim.


Konu Başlığı: Ynt: Naomi ,Kurulum Bİtti Sorunsuz Çalıştı
Gönderen: yavuzg üzerinde Ocak 14, 2022, 18:16:16 ÖS
direk güç kaynağından direk güç kaynağına kalın bir kablo çekmeniz daha doğru olur.

Maksat dolaştırmamak. ;)


Konu Başlığı: Ynt: Naomi ,Kurulum Bİtti Sorunsuz Çalıştı
Gönderen: Myazgan üzerinde Ocak 15, 2022, 12:46:33 ÖS
malesef işe yaramadı.hatta sebebini bilmediğim bir şekilde i/o kart arızalandı bir çalışıyor bir çalışmıyor.

artık ugraşmak istemiyorum .bu haliyle satışa çıkaracagım.


Konu Başlığı: Ynt: Naomi ,Kurulum Bİtti Sorunsuz Çalıştı
Gönderen: yavuzg üzerinde Ocak 15, 2022, 15:00:10 ÖS
Naomi insanı bezdirir :)


Konu Başlığı: Ynt: Naomi ,Kurulum Bİtti Sorunsuz Çalıştı
Gönderen: Myazgan üzerinde Ocak 19, 2022, 11:44:02 ÖÖ
Naomi insanı bezdirir :)

Tavsiyeniz sayesinde.arızalanan filtre kapasitör söktüm.yerine çok temiz bir bağlantı yaptım.şuan sorunsuz çalışmakta.teşekkür ederim.



Konu Başlığı: Ynt: Naomi ,Kurulum Bİtti Sorunsuz Çalıştı
Gönderen: yavuzg üzerinde Ocak 19, 2022, 12:14:51 ÖS
Hadi bakalım "şimdilik" geçmiş olsun :) Dedim ya, Naomi bezdirir, daha neler neler çıkartacak kaprisli kadın :)


Konu Başlığı: Ynt: Naomi ,Kurulum Bİtti Sorunsuz Çalıştı
Gönderen: Myazgan üzerinde Ocak 19, 2022, 12:16:43 ÖS
Başıma gelen olayı paylaşmak istiyorum.olabilecek bir problemin önüne geçebilir.

sistemde 2 güç kaynağı olduğundan;
1-kabindeki güç kaynagı sega i/o kartı besliyor.
2.naomi anakartı besliyor.
bu tarz senaryolarda yani 2 power olan naomi kurulumlarında parazit olabiliyormuş.benimde başıma geldi.rahatsız etmeyen ancak var olan paraziti gidermek için 2 Powera ait gnd leri birleştirmek gerekiyormuş.

işlem basitti ancak sahip olduğum arcade makinamdaki power ait 2 adet gnd çıkışı var.herhangi birini gözüme kestirip bir kablo ile diğer power gnd kablosunu birleştirdim ve sistemi açtım ancak maalesef bu sefer hiç açılmadı sega i/o kart hatta naomi anakart tamamaen arızalanabilirdi.çok şükür ucuz atlattık.
sebebine gelince 2 adet gnd 1 tanesi maalesef +5 volt veriyormuş.
resimdeki powerden sizlerde var ise lütfen gndleri kontrol edin.hatta bilgi için burada paylaşın lütfen.

(https://i.hizliresim.com/nzxbsrh.jpg) (https://www.hizliresim.com/nzxbsrh)


Konu Başlığı: Ynt: Naomi ,Kurulum Bİtti Sorunsuz Çalıştı
Gönderen: Heroman üzerinde Ocak 19, 2022, 14:19:28 ÖS
Bende var miraç kardeşim,  kontrol ediyim 2 adet vardı çok ilginç 5 volt