commodore.gen.tr

Amiga => Amiga Donanım => Konuyu başlatan: gokhangokhan üzerinde Ocak 14, 2022, 23:58:09 ÖS



Konu Başlığı: Monitör Hatasi
Gönderen: gokhangokhan üzerinde Ocak 14, 2022, 23:58:09 ÖS
Merhaba amiga 500 monitörüm bugün artık kırmızı renkleri siyah göstermeye başladı. Monitörü 1987 de aldım bugüne kadar hiçbir sıkıntı çekmemiştim. Bunun bir çözümü var mıdır yoksa miadını doldurdu mu artık.


Konu Başlığı: Ynt: Monitör Hatasi
Gönderen: fort_apocalypse üzerinde Ocak 15, 2022, 00:41:01 ÖÖ
Arıza 3 noktada olabilir.

A500
A500 ile monitör arasındaki kablo
1084S monitör

Monitörün arızalı olduğuna karar vermeden önce diğer ikisinin sağlam olduğundan kesin emin olmak gerekli.


Konu Başlığı: Ynt: Monitör Hatasi
Gönderen: gokhangokhan üzerinde Ocak 15, 2022, 09:28:58 ÖÖ
A500 kesin sağlam ama kablonun sağlamlığını nasıl kontrol edebilirim ?


Konu Başlığı: Ynt: Monitör Hatasi
Gönderen: evreno üzerinde Ocak 15, 2022, 12:22:55 ÖS
Zamanında bir CRT monitörde başıma gelmişti bu durum
Sorun tüpün arkasına takılan kartta lehim çatlağı olmasıydı
Bu durumu da kontrol etmenizi tavsiye ederim
Zaten fazla bir bileşen olmayan küçük bir kart
Lehimlerini tazeleyip kontrol edebilirsiniz


Konu Başlığı: Ynt: Monitör Hatasi
Gönderen: witchdoktor üzerinde Ocak 15, 2022, 12:36:44 ÖS
Ustalar iyi bilir, eğer içini açacaksanız CRT'de birikmiş elektriğin boşaltılması önemli.

https://m.youtube.com/watch?v=0X28FX_XxtU


Konu Başlığı: Ynt: Monitör Hatasi
Gönderen: gokhangokhan üzerinde Ocak 15, 2022, 13:03:49 ÖS
Bu dediğinizin nasıl yapılacağını hiç bilmiyorum en fazla joystick tamiri onun lehimlemesini falan yapabiliyorum elektriği nasıl boşaltirim içini açmadan önce


Konu Başlığı: Ynt: Monitör Hatasi
Gönderen: Commandate üzerinde Ocak 15, 2022, 13:31:05 ÖS
birkaç saat kapalı kalsın elektriği boşalır


Konu Başlığı: Ynt: Monitör Hatasi
Gönderen: gokhangokhan üzerinde Ocak 15, 2022, 15:19:33 ÖS
Teşekkürler içini açmayı deneyeyim akşam inşallah basit bir şeydir :)


Konu Başlığı: Ynt: Monitör Hatasi
Gönderen: gokhangokhan üzerinde Ocak 15, 2022, 16:16:27 ÖS
Sorunu buldum sanırım kablonun içini bir açtım durum bu