commodore.gen.tr

Genel Kategori => Genel Sohbet => Konuyu başlatan: mtchannel üzerinde Eylül 03, 2022, 16:51:55 ÖS



Konu Başlığı: Telefon uygulaması hakkında soru
Gönderen: mtchannel üzerinde Eylül 03, 2022, 16:51:55 ÖS
Merhaba arkadaşlar. Android uygulamalar hakkında bir kaç sorum olacaktı.

1-) mesela okeyi açtım diyelim. orta tuşa basıp ana ekrana döndüğümde komple kapanmasını istiyorum. normal şartlarda orta tuşun yanında iki pencere olan dokunmatik kısıma basınca telefonda ne kadar uygulama açtıysanız mesela okey diyelim hepsini gösteriyor. oradan'da silinmesini istiyorum. arka planda çalışmasını istemiyorum. bunu yapan bir uygulama varmı ?

2-) elimde bir adet samsung g610f var. root atmadım orjinal firmware halinde ve hafıza kartsız olarak kullanıyorum. içine tüm işime yarayan her şeyi yükledim.
amacım şu; herhangi bir durumda imajı geri yüklediğimde imajı aldığım tarihte nasıl ne ayarladığıysam - tüm kısayollar - tüm ayarlar o tarihtekinin aynısı olsun istiyorum. bunu smart switch yedek alarak yapıyor ancak mesela adw launcher kullanıyorum masaüstü ayarlarım birebir aynı gelmiyor. ondan dolayı komple imaj alma mantığında bir şeyler düşünüyorum.
- harddisk imajı alır gibi bu telefonunda komple imajını alabilirmiyim ?
- alırsam ilerde recovery yaptığımda imajı aldığım tarihte tüm ayar ve programlar geri gelirmi ? çünkü çok fazla program ve ayar yapıyorum. uğraşmak istemiyorum.

şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.


Konu Başlığı: Ynt: Telefon uygulaması hakkında soru
Gönderen: Cengiz Demir üzerinde Eylül 03, 2022, 18:08:14 ÖS
1-
a- Uygulamanın pil tasarruf ayarlarına bakın. Arka planda çalışma kısıtlama seçeneği varsa aktif edin. Hemen olmasa bile bir müddet sonra uygulama sonlanacaktır.

b- Eğer telefon tuşlarına işlev atama özelliği varsa geri tuşuna uzun basılınca varsayılan uygulamayı sonlardır olarak ayarlayın. Eğer telefonda bu özellik yoksa bunu yapan uygulamalar var. Ama o işlem için root isteyebilirler.

2- Tam imaj için; custom recovery lazım.
Diğer türlü istediğiniz şekilde imaj alamazsınız.
Telefonunuza uygun twrp recovey yükleyip backup/restore yapabilirsiniz.
Recovery yüklemeden önce; geliştirici seçeneklerinden Oem kilit açma ve usb debug seçeneğini aktif etmeniz, Samsung usb sürücülerini bilgisayara yüklemeniz gerekiyor.
Yalnız bu işlemi yaptığınızda telefon sıfırlanabilir. Bu durumu göze alarak telefondaki verilerinizi yedekleyerek yapın işlemleri. ;)

Bu videoada işlemler gösteriliyor.
Videoda TWRP içinden format data/yes işlemi gösterilmiş. (Uygulamaları ve SD karttaki tüm verileri siler)
TWRP ye girdiğinizde, bunu yapmadan sistem restart yapıp bir bakın eğer telefon düzgünce açılırsa ve uygulamalarınız vb yerinde duruyorsa. Telefonu kapatıp, Twrp modunda açın. Backup alın. Düzgün açılmazsa, açılırken recoverye düşerse, format/data yes yapmanız gerekiyor.
(Ses açma ve home tuşuna basılı tutarken güç düğmesine basılı tutuyorsunuz. Twrp ekranı göründüğünde bırakıyorsunuz tuşları.)
 
https://www.youtube.com/watch?v=Y1R5GowH7Og (https://www.youtube.com/watch?v=Y1R5GowH7Og)



Konu Başlığı: Ynt: Telefon uygulaması hakkında soru
Gönderen: Aykiri1 üzerinde Eylül 03, 2022, 18:12:18 ÖS
boot loader ile yedek almalısınız ve root olmadan olmaz
twrp yükleyin.
boot loader risklidir hatırlatayım


Konu Başlığı: Ynt: Telefon uygulaması hakkında soru
Gönderen: mtchannel üzerinde Eylül 03, 2022, 19:41:13 ÖS
çok sağolun arkadaşlar yeterince detaylı bilgi verdiniz. verdiğiniz bilgileri video vb. şekilde güzelce araştırıp bir döküman yapacağım. sonrasında uygulamaya başlayacağım. geçmişte twrp ile uğraştım ancak sadece custom rom atıyordum. backup ile uğraşmamıştım. arkadaşın elinde kullanmadığı fazladan aynı model g610f var. hatta internetten firmware indirip odin ile manuel iki telefona'da aynı firmware'yi yükledim. testlerimi arkadaşınkinde yapıp backup ve recovery olayını tam anlamıyla öğrendikten sonra kendi telefonumda uygulamasını yapacağım.

arkadaşlar peki önerebileceğiniz düzgün harita uygulaması varmı ?
genelde her yere uzakta olsa yürümeyi tercih eden birisi olarak çok ihtiyacım var.
peki neden istiyorum ?
evvelsi gün marketçi bir abimizden bir ürün alacak oldum. sağolsun gel dene istediğin kadar test et öyle al dedi. mesafe 4km. whatsapptan konum attı. google maps ile ortalama yolun 2km'sini bitirdim sonra bir anda fark ettim'ki ben gidiyorum harita durmuş. internetim var konum açık. ne olduğunu anlamadım. telefonu kapattım açtım aynı sorun devam ediyor. 4.5g çekiyor bulunduğum alan çekim sorunu yok. sonra az dinleneyim bir yandan sorunu giderip yola devam edeyim dedim. dinlenirken yandex map yükledim. konumu yazdım bir baktım geldiğim istikametin tam tersini gösteriyor ve yine aynı sorun devam ediyor ben gidiyorum harita sabit duruyor. bırak istikameti yalan doğru söylemesini o'da takıldı. yoldan birini çevirdim gençlerden sağ olsunlar telefondan gideceğim noktayı kendi telefonlarına yazdılar. artık telefon kullanmadan bir şekilde gideceğim istikameti gencin telefonundaki yönleri kağıda yazarak buldum.
bana google maps ve yandex maps dışında önerebileceğiniz öncelikle ücretsiz, eğer ücretsizlerde güvenilecek bir uygulama yoksa ücretli uygulamada olabilir satın alabilirim sorun olmaz. hatta mümkünse haritayı çevrimdışı indirebilirsemde süper olur. sonuçta yayan gideceğim için güncel trafik durumuna ihtiyacım yok.
biraz uzun oldu kusura bakmayın. gerçekten o gün pisi pisine kafama güneş geçti. yavaş yavaş yürüyerek dinlenerek 10-20 dk'lık yolu 1 saatte gittim.


Konu Başlığı: Ynt: Telefon uygulaması hakkında soru
Gönderen: mtchannel üzerinde Eylül 05, 2022, 12:27:26 ÖS
merhabalar. sizlerin paylaştığı bilgileri detaylıca inceleme fırsatı buldum. ancak maalesefe yedek telefon olmadığı için(arkadaştaki yedek olarak gördüğüm telefonu babasına vermiş) kendi telefonumda işlemlere başladım.

yaptığım işlemleri anlatayım sizlere
------------------------------------
1-) öncelikle ne olur ne olmaz diye odinle eski haline döndürmek için orjinal firmware indirdim.
2-) sonrasında uyumlu twrp buldum ve hazır yapmışken rootladım.
3-) sonra telefon üzerinde yapacağım tüm değişiklikleri yaptım ve son kullanılacak haline getirdim.
(telefon ayarları-program içi ayarları-yüklenecek her şey yüklendi vb.)
4-) sonra hafıza kartı taktım twrp modunda açtım.(telefon hafızası 16gb ve boş alan 4.5gb kaldı)
(kendi hafızasında yedek alacak kadar yer kalmadığı için hafıza kartına alırım diye düşündüm ancak maalesef twrp sd card görmüyor ve araştırmalarım sonucu bu herkeste yaşanan bir olay. twrp'den kaynaklı kısacası fixlenmesi lazım)
5-) sonrasında hafıza kartı olayı olmayınca adb sideload üzerinden pc'den cmd olarak bağlanarak twrp'ye full backup aldım.
(backup alırken hangilerini yedeklemem için sordu 9 seçenek vardı hepsini seçtim)

çok önemli bir recovery sorusu ?
(deneme fırsatım olmadığı için soruyorum. ancak telefon çöker vb. durum yaşarsam almış olduğum backup'u deneyeceğim)
1-) recovery yaptık diyelim %100 oldu ve reboot yaptık. telefon direk açılacakmı ?
(bilgisayar imajı alıp recovery yapılmış gibi diyeyim siz anlayın)
2-) recovery yaptıktan %100 bittikten sonra herhangi bir sıfırlama-reset işlemi uygulamıyor değilmi ?

kısacası telefon backup halindeyken nasılsa recovery yaptıktan sonrada aynen öyle olacak hayalindeyim.

kusura bakmayın uzun uzun yazıyorum çünkü derdimi ve kendimi iyice sizlere anlatabilmek için. sizleri bu kadar uzun yazıyla boğduğum için özür dilerim.


Konu Başlığı: Ynt: Telefon uygulaması hakkında soru
Gönderen: Cengiz Demir üzerinde Eylül 05, 2022, 17:24:54 ÖS
Hocam TWRP backupu norton ghost vb gibi düşünün.
Ordan geri aldığınızda ek hiç bir işlem yapmadan. PC ilk imaj aldığınız halde açılıyor ya.
Telefon da o şekilde. TRWP' de yedek geri alma işlemi yaptığınızda, restart sistem yapmanız gerekli.
Eğer yedeğinizde sorun yoksa. Yedek aldığınız günkü gibi çalışır.
Ben telefonda orjinal romum yedeğini twrp ile alır, custom romu dener eğer beğenmezsem twrp ile yine orjinale dönerdim vb.



Konu Başlığı: Ynt: Telefon uygulaması hakkında soru
Gönderen: mtchannel üzerinde Eylül 05, 2022, 18:52:25 ÖS
@Cengiz Demir merhaba. söyledikleriniz içimi rahatlattı. gözüm arkada kalmaz artık.

custom rom kullanmak mantıklımı sizce ?
Ben j7 prime g610f android 8.1.0 orjinal firmware rom kullanıyorum. şu anda orjinal rom üzerinde sadece twrp - root ve backup işlemi yaptım. backup cepte. android 10 custom rom arayışına girdim nedense :) kaç tanesini denediysem ya bluetooth çalışmıyor yada görüntülü görüşme. adam akıllı custom rom yok. gerçi firma uygun görse orjinal yükseltme gerçekleştirirdi. adı üstünde portluyorlar. haliyle full stabil rom bulmak imkansız gibime geliyor. araştırmalarıma devam ediyorum ancak android 10 olsa bana ne kazandıracak j7 prime gibi bir telefonda tartışılır. yada custom rom'un bir avantajı var ben bilmiyorum.


Konu Başlığı: Ynt: Telefon uygulaması hakkında soru
Gönderen: Cengiz Demir üzerinde Eylül 06, 2022, 10:03:09 ÖÖ
Custom rom ların AOSP olanları; orjinal romlara göre daha sade oldukları için, daha performanslı çalışabilirler. Yada orjinale göre daha az pil tüketimi olabilir.

Diğer samsung vb modellerden port edilenlerle de, yeni modellere gelen bazı özellik ve görsel değişiklikleri tecrübe edebilirsiniz.

Ama söylediğiniz gibi custom romlarda da buglar oluyor.
O yüzden biraz tercih meselesi, buglar sizi rahatsız etmiyorsa, yada ekstra kazandığınız özellikler için katlanırım diyorsanız, kullanılabilir. :)



Konu Başlığı: Ynt: Telefon uygulaması hakkında soru
Gönderen: mtchannel üzerinde Eylül 07, 2022, 14:45:03 ÖS
@Cengiz Demir merhaba. bugün recovery ihtiyacı duydum. twrp açtım ve cmd komut isteminde "adb restore backup.ab" kendisi otomatik olarak geri yüklemeye başladı. toplamda 9 kategoriyi geri yükleyecek (data-system vb.) ancak sistem imajı geri yükleniyor kısmında sona gelince reset atıyor ve twrp ile geri açılıyor. backup ortalama 10 gb. farklı bir yöntemle geri yükleme yapılabilirmi ? yoksa tüm sıfırdan yaptığım ince ayarlar programlar hepsi çöp olacak. müsayit olunca dönersen memnun olurum.


Konu Başlığı: Ynt: Telefon uygulaması hakkında soru
Gönderen: mtchannel üzerinde Eylül 07, 2022, 15:07:07 ÖS
vallaha sinirlendim sildim backup'u. android dump tool var ancak oda sadece system imajını alıyor komple almıyor. yada ben beceremedim. bilgisi olan varsa paylaşırsa çok memnun olurum.