commodore.gen.tr

Diğer Nostaljik Bilgisayarlar => Sinclair - Emulasyon => Konuyu başlatan: мemrah üzerinde Ekim 13, 2008, 22:28:34 ÖS



Konu Başlığı: BASin Sinclair Basic tuhafliklari
Gönderen: мemrah üzerinde Ekim 13, 2008, 22:28:34 ÖS
BASin de 128 editor ROM'unun var oldugunu ve full blown bir emulator gibi calistigini farkettim. BASin'den makine kodu girip calistirmayi denerken, editor ROM'unu page ettim, ve calisti! Hayret ettim, cunku bu sanirim normalde yapilmasi dusunulmemis birsey ve basin editorunun kontrolu de 128 editorune geciyor, bir sure sonra da BASin crash ediyor. Denemek isteyen Basin editorunde

USR 0

yazsin, BASin 48 initialize ekranini gosterecek. Ardindan :

USR 202

yazip ENTER.. Karsinizda 128 editor ROM.. Bir nevi full emulator oldu BASin..




Konu Başlığı: Ynt: BASin Sinclair Basic tuhafliklari
Gönderen: Arda üzerinde Ekim 13, 2008, 23:10:15 ÖS
eheh, evet güzel buluş. aslında basin'de spin ile aynı z80 kodunu (woody'nin specemu çekirdeği) ve değiştirilmemiş ROM dosyalarını kullanan bir emulatör. Tek farkı tüm hata kodlarının ve giriş/çıkış kanallarının trapleniyor olması.

Biraz reklam yapayım, Basin emekleme aşamasında iken ben de VBspec'i modifiye ederek sinclair basic programlama işimi yürütmeye çalışıyordum. Son zamanlarda dunny'nin inadı ve ısrarı üzerine memory manager'ı entegre etmeye çalışıyorum basin'e, sık sık bana işi bitirmem konusunda mesaj verse de kod hiç de hızlı gitmiyor. Doğrusu kodun durumu (pascal olmasına karşın) deli bohçası gibi. Dephi bohçası da diyebiliriz. R15 çıkacak yakında, belki onun peşine memory managerli r15.1 çıkartırız.

Basin'e eklemeye çalıştığım memory manager'ın görüntüsü:
(http://www.veanewmedia.com/ardae/fish/basin-mem-manager-tool.gif)

lakin bu görüntü ihtiyaca göre şiddetle deşikliğe uğrayabilir.