commodore.gen.tr

Arcade Sistemler ve Oyun Konsolları => Arcade Sistemler => Konuyu başlatan: venturis üzerinde Kasım 09, 2008, 23:10:36 ÖS



Konu Başlığı: Neo_geo cd konsol
Gönderen: venturis üzerinde Kasım 09, 2008, 23:10:36 ÖS
arkadaşlar dün bit pazarından 7.5 ytl ye neo-geo cd konsol+güç kaynağı+av kablosu+joyistik aldım.

cihaz şans eseri çalışıyor müzik cd'sini sorunsuz okuyor. Ses Gayet güzel geliyor.

benim merak ettiğim bu konsolun oyunları nasıldır.(ses ve grafik olarak)
oyun cdlerini nasıl bulabilirim.
oyun cdleri kendim hazırlayabilirmiyim.
kopya cd'ye duyarlımıdır cihaz.(chip )

yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.


Konu Başlığı: Ynt: Neo_geo cd konsol
Gönderen: Bakkada üzerinde Kasım 10, 2008, 09:15:28 ÖÖ
Su an cogu insan 7,5 ytlye Neo-Geo cd konsol almis olmanin dumuru ve kiskancligi icindedir :) Bir iki gun sonra yardim gelir mutlaka ...
 Cok sanslisin ustad  8)


Konu Başlığı: Ynt: Neo_geo cd konsol
Gönderen: LW3D üzerinde Kasım 10, 2008, 11:26:00 ÖÖ
Oyunları diğer NeoGeo oyunları gibi (atari salonlarındaki) gibi... Ama NeoGeo AES'deki birçok oyun CD'ye uyarlanmamış (uyarlanamamış). Internetten NeoGeoCD oyunu indirip deneyebilirsin...


Konu Başlığı: Ynt: Neo_geo cd konsol
Gönderen: joker_ üzerinde Kasım 10, 2008, 13:05:04 ÖS
ee ne demişler bana bit pazarının yerini söyle gidip birlikte talan edelim. :)


Konu Başlığı: Ynt: Neo_geo cd konsol
Gönderen: commander64 üzerinde Kasım 10, 2008, 13:05:10 ÖS
 :o


Konu Başlığı: Ynt: Neo_geo cd konsol
Gönderen: pofuduk üzerinde Kasım 10, 2008, 13:22:27 ÖS
Şansa bak. Güle güle kullan arkadaşım. Ben bu aletin sahibi olmak için eski atari salonu sahipleri ile az görüşmemiştim. Sonuçta uçuk fiyatlar yüzünden alamadım tabi.


Konu Başlığı: Ynt: Neo_geo cd konsol
Gönderen: LW3D üzerinde Kasım 10, 2008, 15:37:10 ÖS
Atari salonlarındaki cihaz NeoGeo MVS sistemi... aslında dağılan kapanan atari salonlarından ucuza alınabilirdi... Bir atari salonu sahibi bana hediye yollamıştı hatta (ama sanırım kaybettim). Eski atari salonlarını araştırırsanız, MVS boarda ulaşma şansınız var...


Konu Başlığı: Ynt: Neo_geo cd konsol
Gönderen: ozkano üzerinde Kasım 10, 2008, 23:29:37 ÖS
bu hangi bit pazarı merak ettim :)


Konu Başlığı: Ynt: Neo_geo cd konsol
Gönderen: xout üzerinde Kasım 11, 2008, 01:02:37 ÖÖ
@ozkano ben de geçmiş mesajlarında bahsettiğin bit pazarını merak etmiştim ama yanıtsız bırakılmıştım :) amigatürk ün müdürü de bu konuda açtığım mesajı silmişti
paylaşım ruhu derken link paylaşmadan söz ediyoruz sanırım :)


Konu Başlığı: Ynt: Neo_geo cd konsol
Gönderen: LW3D üzerinde Kasım 11, 2008, 11:08:04 ÖÖ
Istanbulda bit pazarları belli... Sultanbeylide bir pazar var...Bir diğeri topkapıda...Birde dolapdere'de küçük bir pazar açılıyor...Bunun dışında bildiğim yok... Bu üç pazarda pazar günleri kuruluyor...Sultanbeylideki  sanırım otopazarın içinde (2 yıl önce oradaydı), Topkapıdakiyse Surların üzerinde kuruluyor. Dolapderedeki Kurtuluştan aşağı inen dik yokuşun dibinde...


Konu Başlığı: Ynt: Neo_geo cd konsol
Gönderen: venturis üzerinde Kasım 13, 2008, 15:23:39 ÖS
hepinize ilginiz için teşekkür ederim arkadaşlar.
arayıpta bulamadığım bir cihaz geçti elime biraz sanşlıyım bu konuda.
internette çok fahiş fiyatlara satılmasına rağmen benim 7.5 ytl ye almam biraz komik. (eminim bana kızmışsınızdır bu fiyata aldım diye)
en azından şöyle düşünün fabrikaya ham madde olarak gideceğine en azından onun değerini anlayanın birinin eline geçti.,

yalnız benim anlamadığım genel özellkleri amigaya yakın olmasına rağmen bu kadar ses ve grafik yönünden bu iyi oyunlar nasıl çıkıyor.
neogeo nun oyunları çok hoşuma gitti. internetten emülatörlerini buldum.
çoğu oyunlarını beğendim.

teşekkürler,


Konu Başlığı: Ynt: Neo_geo cd konsol
Gönderen: venturis üzerinde Kasım 13, 2008, 15:28:26 ÖS
arkadaşlar bu arada xxx.rom-world adresinden neogeo cd romlarını buldum ortalama oyunlar 60-140 mb arası bunu nerodan cd ye yazsak cihazda çalışırmı. bunun başka bir yöntemi varmı.


Konu Başlığı: Ynt: Neo_geo cd konsol
Gönderen: wizofwor üzerinde Kasım 14, 2008, 08:33:47 ÖÖ
hepinize ilginiz için teşekkür ederim arkadaşlar.
arayıpta bulamadığım bir cihaz geçti elime biraz sanşlıyım bu konuda.
internette çok fahiş fiyatlara satılmasına rağmen benim 7.5 ytl ye almam biraz komik. (eminim bana kızmışsınızdır bu fiyata aldım diye)
en azından şöyle düşünün fabrikaya ham madde olarak gideceğine en azından onun değerini anlayanın birinin eline geçti.,

yalnız benim anlamadığım genel özellkleri amigaya yakın olmasına rağmen bu kadar ses ve grafik yönünden bu iyi oyunlar nasıl çıkıyor.
neogeo nun oyunları çok hoşuma gitti. internetten emülatörlerini buldum.
çoğu oyunlarını beğendim.

teşekkürler,


Donanım yönünden Amiga ile pek alakası olduğu söylenemez. Sistemde Co-processor yok. Ama iki CPU var. 12Mhz TMP68HC000 ve 4MHz Zilog Z80. 380 sprite desteği var, 2MB progam + 4MB video belleği var. Çok farklı bir sistem.


Konu Başlığı: Ynt: Neo_geo cd konsol
Gönderen: Pixelponny üzerinde Kasım 26, 2008, 13:40:10 ÖS
Best buy of the year :)

Neo Geo CD benim için hayal makine gibi bir şey. Eğer oyunlarını indirmek istersen, Underground Gamer adlı private tracker'a üye olabilirsin. Ben Amiga 32 CD oyunlarımı oradan indiriyordum (CD Image olarak). Neo Geo CD için de bir dünya oyun bulabileceğinden eminim. Eğer üye olamazsanız bana email atabilirsiniz. 5 tane daha davetiyem var.


Konu Başlığı: Ynt: Neo_geo cd konsol
Gönderen: LW3D üzerinde Kasım 26, 2008, 14:03:39 ÖS
NeogeoCD'nin ekipmanlarını düşünüyorumda...bunları toplu olarak bulmak, hele bit pazarında bulmak çok kolay değil...Bit pazarında bu fiyata ancak adaptorunu alabilirsiniz... Bana çok inandırıcı gelmedi..


Konu Başlığı: Ynt: Neo_geo cd konsol
Gönderen: Arda üzerinde Kasım 26, 2008, 17:20:37 ÖS
ya tasarım dandik megadrive'lara benzediği içinarada kaynamış olabilir...


Konu Başlığı: Ynt: Neo_geo cd konsol
Gönderen: LW3D üzerinde Kasım 26, 2008, 17:23:57 ÖS
NeoGeoCD'yi yakından görmediğin belli oluyor :) Bayağ iri bir makinadır :) Hatta irilik diyince aklıma ilk gelen cihaz :)


Konu Başlığı: Ynt: Neo_geo cd konsol
Gönderen: Alcofribas üzerinde Kasım 26, 2008, 17:41:15 ÖS
Daha 1 saat evvel iki tane NeoGeo CD gördüm :) İki farklı tipteydiler(biri üstten biri önden cd yüklemeli) ve gerçekten epey iri makinalar. Midi müzik setlerinin katlarına benziyor.

Bitten çıkmaması için bir sebep yok. Bunu en iyi LW3D bilir ama, demek bugün negatif enerji yüklü :)


Konu Başlığı: Ynt: Neo_geo cd konsol
Gönderen: ozkano üzerinde Kasım 26, 2008, 17:51:52 ÖS
neogeo cd gerçekten baya buyuk bir makina lw3d nin dediği gibi en buyuk konsollardan biridir kendileri ama içleri kof tur :)


Konu Başlığı: Ynt: Neo_geo cd konsol
Gönderen: Alcofribas üzerinde Kasım 26, 2008, 17:53:58 ÖS
lw3d nin gibi en buyuk konsollardan biridir kendileri ama içleri kof tur :)

Sen şimdi LW3D kardeşime "büyük ama içi kof bir konsol" mu dedin? Ben tam anlamadım :)


Konu Başlığı: Ynt: Neo_geo cd konsol
Gönderen: LW3D üzerinde Kasım 26, 2008, 17:56:47 ÖS
Bitten çıkmaz demedim...Bitten 7.5 YTL'ye takım halinde almak neredeyse imkansız dedim... Koca cihaz + video kablosu (özel) + özel joypad + Adaptor... Bunlar bir arada olacak ve satıcı 7.5YTL'ye verecek. Bana çok zor geldi :)


Konu Başlığı: Ynt: Neo_geo cd konsol
Gönderen: Alcofribas üzerinde Kasım 26, 2008, 17:59:17 ÖS
İstanbul dışı bitlerden biri olabilir ama. Arkadaş nereden olduğunu sanırım belirtmedi. Diğer bitler İstanbul a göre bitin biti kalıyor...off offf, shift bitinden bitin bitine düştük yahu :)


Konu Başlığı: Ynt: Neo_geo cd konsol
Gönderen: ozkano üzerinde Kasım 26, 2008, 18:05:11 ÖS
alco düzeltme yaptım


Konu Başlığı: Ynt: Neo_geo cd konsol
Gönderen: Alcofribas üzerinde Kasım 26, 2008, 18:06:07 ÖS
alco düzeltme yaptım

Tamam, dikkate aldım bunu...


Konu Başlığı: Ynt: Neo_geo cd konsol
Gönderen: LW3D üzerinde Kasım 26, 2008, 18:06:22 ÖS
Alıntı
İstanbul dışı bitlerden biri olabilir ama.

zor be...ama öyle olsun..senimi kıracağız... NeoGeoCD ile mutluluklar dilerim :)


Konu Başlığı: Ynt: Neo_geo cd konsol
Gönderen: commander64 üzerinde Kasım 26, 2008, 18:09:27 ÖS
Mahallenizde yolda yürürken elinde atari jaguar bulduğunuz anda imkansızın olmadığına inanırsınız ama illa şu cihazı bulacam diye uğraşırsanız bulmak çok zor :) Siz cihazı değil, cihaz sizi bulur :)


bit pazarı out
byte pazarı in :)


Konu Başlığı: Ynt: Neo_geo cd konsol
Gönderen: Alcofribas üzerinde Kasım 26, 2008, 18:16:05 ÖS
Alıntı
İstanbul dışı bitlerden biri olabilir ama.
NeoGeoCD ile mutluluklar dilerim :)

Ben almadım canım, bir arkadaşımda gördüm. Öyle şeylere para vermem ben :)

Mahallenizde yolda yürürken elinde atari jaguar bulduğunuz anda imkansızın olmadığına inanırsınız ama illa şu cihazı bulacam diye uğraşırsanız bulmak çok zor :) Siz cihazı değil, cihaz sizi bulur :)

Kesinlikle buna inanıyorum. Eskiciden 1084 aldıktan sonra bu şans mı yoksa algıda seçicilik mi diye düşünmüştüm :) Ama sonra başka bir arkadaşım yolda yine eskiciden Dragon32  ve başka bir konsol daha aldığını söyleyince "bu olsa olsa nasip" dedim :)

Ha bir tanesinin de kucağına bavuldan A600 zıplamıştı.


Konu Başlığı: Ynt: Neo_geo cd konsol
Gönderen: Arda üzerinde Kasım 26, 2008, 18:36:56 ÖS
içi en kof konsol hangisi? valla en son aldığım megadrive2'nin içinden selpak büyüklüğünde bir pcb çıktı gerisi boş kutu. nerde o karmakarışık amstradlar, sinclairler, c64'ler...


Konu Başlığı: Ynt: Neo_geo cd konsol
Gönderen: LW3D üzerinde Kasım 26, 2008, 18:37:23 ÖS
Kısmete her zaman inanırım... Bu cihazlar çıkmaz demedim... Bit pazarından 1-2 ay önce, çok temiz, Memotech RS128 almış adamım :)

Bana tek garip gelen 7.5 YTL'ye 4 parçadan oluşan, iri bir cihazın alınması... Çakma gamewatch sorsam, 7.5 YTL diyen satıcıların, böyle bir sistemi 7.5'a vermiş olmaları kısmetten öte bişey... :)


Konu Başlığı: Ynt: Neo_geo cd konsol
Gönderen: peandoas üzerinde Kasım 27, 2008, 00:20:58 ÖÖ
içi en kof konsol hangisi? valla en son aldığım megadrive2'nin içinden selpak büyüklüğünde bir pcb çıktı gerisi boş kutu. nerde o karmakarışık amstradlar, sinclairler, c64'ler...

Tam emin değilim ama, NES klonlarının içinde kartuş slotunu çevreleyecek kadar PCB ancak oluyor. Bendeki Megadrive 2'nin pcbsi ise kutuyu tamamen dolduruyordu ama eski revizyonlardandı belki.

Ben Amstrad'ın (6128) pcbsini gördüğümde aynı şeyi düşündüm, C64'ünkinden daha yalın gibiydi.


Konu Başlığı: Ynt: Neo_geo cd konsol
Gönderen: solitude üzerinde Kasım 27, 2008, 10:14:00 ÖÖ
istanbuldaki bitlerin yeri konusunda bilgi verecek arkadaş var mı?
herkes bitten birşey bulduğunu söylüyor var ama önemli olan önce bitin yerini bulmak. :)
Hadi artık açıklayın... :)




Konu Başlığı: Ynt: Neo_geo cd konsol
Gönderen: LW3D üzerinde Kasım 27, 2008, 11:41:00 ÖÖ
kişiye özel açıklama yapmıyoruz...Gerekli bilgileri bir kere verdik... Forumu takip eden, (hatta foruma bile gerek yok) mesajları okuyan biri nerde olduğunu bulur...


Konu Başlığı: Ynt: Neo_geo cd konsol
Gönderen: solitude üzerinde Kasım 27, 2008, 13:06:08 ÖS
beklediğim cevap bu değildi, ama yine de teşekkürler.


Konu Başlığı: Ynt: Neo_geo cd konsol
Gönderen: LW3D üzerinde Kasım 27, 2008, 14:43:22 ÖS
Bir arkadaşımızda sağolsun, beni uyararak, yazdığımın sert olduğunu söyledi..Sert bir anlamda söylememiştim ama, öyle algılanmış...

Mesaj yazdığınız başlıkta (evet bu başlığın ilk sayfası!), bu bilgi verilmişken, tekrar sorulunca, iyi ama biz boşuna mı yazıyoruz? diye düşünmeden edemiyor insan. Yukardaki mesajda bunun bir yansıması... Sert olduysa kusura bakmayın... Ama durum böyleyken, böyle...


Konu Başlığı: Ynt: Neo_geo cd konsol
Gönderen: solitude üzerinde Kasım 27, 2008, 15:48:55 ÖS
ilk sayfayı iyi okumamışım, siz kusura bakmayın.