commodore.gen.tr

Amiga => Amiga Emülasyon => Konuyu başlatan: Murat Çileli üzerinde Mart 03, 2014, 11:09:46 ÖÖ



Konu Başlığı: Amiga Forever
Gönderen: Murat Çileli üzerinde Mart 03, 2014, 11:09:46 ÖÖ
Bilmeyenler için... Amiga Forever, Amiga'nın lisanslı emülatörü. Arka planda WinUAE ve WinFellow kullanıyor. Şimdiye kadar WinUAE kullanan biri olarak Amiga Forever'ı   tavsiye ediyorum. WinUAE gibi ayarlarla ve konigürasyon dosyalarıyla boğuşmuyorsunuz. Program, ADF dosyalarını import ediyor ve uygulamaya özel konfigürasyonları, ekran görüntülerini ve uygılama bilgilerini otomatik oluşturuyor. Ayrıca programla Bootable DVD oluşturarak bilgisayarınızın ayrı bir HDD bölümüne kurulum yapabiliyorsunuz. Program normalde ücretli ancak "malum" yerlerden indirebilirsiniz.

(http://i.imgur.com/4CUIuoM.jpg)


Konu Başlığı: Ynt: Amiga Forever
Gönderen: ozgur106 üzerinde Mart 03, 2014, 11:38:28 ÖÖ
süpermiş ancak mac versiyonu yok galiba teşekkürler


Konu Başlığı: Ynt: Amiga Forever
Gönderen: leon81 üzerinde Ocak 11, 2015, 23:57:31 ÖS
hayırlı akşamlar.bilgisyarıma amiga forever plus emulator kurdum.yalnız çalışmasında ve oyunlarda sıkıntı yaşıyorum.ağır çalışıyor.yapmam gereken ayarlar mı var.bilgisayarım celeron işlemci 1gb ram ve xp eğer yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...


Konu Başlığı: Ynt: Amiga Forever
Gönderen: Murat Çileli üzerinde Ocak 12, 2015, 00:01:37 ÖÖ
Bildiğim kadarıyla Amiga Forever oyunları en uygun ayarlarla çalıştırıyor. Yani buna rağmen bir yavaşlık varsa, sistem gereksinimlerin yetersiz olabilir. Bilgisayar özelliklerin nedir?


Konu Başlığı: Ynt: Amiga Forever
Gönderen: leon81 üzerinde Ocak 12, 2015, 00:04:55 ÖÖ
celeron 2.4 işlemci 1gb ram xp sp3 masaütü bilgisayar.sadece winuae kuruluyken oyunlarda sıkıntı yoktu.ama bunda kasıyor...


Konu Başlığı: Ynt: Amiga Forever
Gönderen: Murat Çileli üzerinde Ocak 12, 2015, 00:08:04 ÖÖ
Amiga Forever da arka planda WinUAE kullanıyor. Ayarlar bölümünden bazı ayarları değiştirip denemen belki faydalı olabilir.


Konu Başlığı: Ynt: Amiga Forever
Gönderen: leon81 üzerinde Ocak 12, 2015, 00:10:11 ÖÖ
ilgin için teşekkürler.ayarları kurcalayıp bir sonuca ulaşmaya çalışacağım.iyi geceler...


Konu Başlığı: Ynt: Amiga Forever
Gönderen: Sensation üzerinde Ocak 12, 2015, 00:16:36 ÖÖ
Amiga ile gerçek donanımla ilgilenmiştim ama birazdan emulasyonunu denicem AF2014P ile. Teşekkürler.


Konu Başlığı: Ynt: Amiga Forever
Gönderen: wizofwor üzerinde Ocak 12, 2015, 00:33:57 ÖÖ
@ozgur106:

Mac için FS-UAE deneyebilirisin.
link: http://fs-uae.net (http://fs-uae.net)


Konu Başlığı: Ynt: Amiga Forever
Gönderen: eonder87 üzerinde Şubat 17, 2015, 13:57:37 ÖS
hocam ben amigaforever2014p için klavye ayarlarını merak etmiştim onu nasıl yapıyoruz çünkü eski amiga500 ümde tüm tuşları kullanabiliyordum hatta mortal kombat2 bile oynuyordum tüm tuşlarla 4 tuş yada 6 tuş ayarları ile...


Konu Başlığı: Ynt: Amiga Forever
Gönderen: wizofwor üzerinde Şubat 17, 2015, 14:12:13 ÖS
Hangi tüm tuşlar? Bir iki tane iki tuşlu joystick modeli hatırlıyorum. Onlar da herkeste yoktu. Tercih de edilmezdi zaten.


Konu Başlığı: Ynt: Amiga Forever
Gönderen: eonder87 üzerinde Şubat 17, 2015, 16:53:44 ÖS
Quickshot'un joystick'i vardı zaten oyunları klavyeden oynardım sadece afterburner gibi oyunları joystick ile oynardım...

http://www.thosewerethedays.de/items/joysticks/spectravideo_quickshot_professional_qs-130f_620x660.JPG (http://www.thosewerethedays.de/items/joysticks/spectravideo_quickshot_professional_qs-130f_620x660.JPG)

mk2 gibi oyunları klavye ile oynuyordum... ancak emülasyonda 2-4-6 buton seçeneklerini göremedim oyun desteklese bile...

birazdan bi mk2 indireceğim eğer o çalışırsa anlarım ki oyun desteklemiyor... çünkü mk2 çok tuşlu bir oyun...


Konu Başlığı: Ynt: Amiga Forever
Gönderen: drift üzerinde Eylül 26, 2015, 23:59:41 ÖS
Merhaba retrocular, anılarım depreşti.amiga forever kurdum bilgisayarıma , civilization indirdim 3 disket.
Nasıl yükleyeceğeğim yardım eder mısınız.


Konu Başlığı: Ynt: Amiga Forever
Gönderen: wizofwor üzerinde Kasım 16, 2015, 00:13:43 ÖÖ
@drift: Sorun nasıl cevapsız kalmış. Elimin altında güncel olarak kullandığım kurulu fiziksel veya emulasyon Amiga sistemi olmadığı için net cevap veremeyeceğim. Ancak bildiklerimi yazayım. Konuyu atlayan arkadaşlara da bir hatırlatma olsun.

Civilization'ı doğrudan disketten oynayabiliyor olmalısın. Bu ilk seçenek. Yanlış hatırlamıyorsam F12 tuşuyla disket değiştiriliyordu. İkinci seçenek harddiske kurmak. Bunun için önce bir harddisk imajı yaratman ve üzerine Workbench kurman lazım. Bunlar Amiga Forever'da hazır geliyor olabilir. Disketlerden biri install disketidir. Workbench altında bu disketi kullanarak oyunu sabit diske kurabilirsin. Son seçenek'de WHDLoad versiyonunu kullanmak. Yine Workbench altında WHDLoad kurulumunu yaptıktan sonra internetten bulacağın oyunun WDHLoad versiyonunu kopyalayıp çalıştırablirsin.


Konu Başlığı: Ynt: Amiga Forever
Gönderen: eonder87 üzerinde Kasım 16, 2015, 04:51:43 ÖÖ
Selam arkadaşlar daha önceden de yazmıştım çoklu tuş gerektiren oyunlar derken geçen gün turrican'ı denedim

tek tuş ile oynayamadım ilk tırmanma gerektiren yerde ip atıp çıkmam gerekirken ip atma tuşunu bulamadım yani yön + fire tuşu ile yapamadım...


Konu Başlığı: Ynt: Amiga Forever
Gönderen: ozgur106 üzerinde Şubat 19, 2016, 15:15:59 ÖS
Arkadaşlar az önce 11 usd ödeyerek Amiga Forever 2016 value edition aldım ancak onda sadece 1.3 rom var ama bende daha önceden tüm romlar mevcut bu romları entegre edebilirmiyim yoksa 20 usd daha verip upgrade yapmam gerekecek


Konu Başlığı: Ynt: Amiga Forever
Gönderen: EMREZ üzerinde Şubat 20, 2016, 00:54:10 ÖÖ
benim bildiğim yükseltme ücretsiz ancak 29$ kadardı benim aldığımda, daha farklı versiyonu yoktu.


Konu Başlığı: Ynt: Amiga Forever
Gönderen: ozgur106 üzerinde Ocak 20, 2017, 15:19:08 ÖS
dün commodore forever da choplifter oyununda dualshock 4 ile oynadım başka oyuna geçince altta algılamasına rağmen oyuna etki etmedi deneyen var mı ? amiga ve commodore forever programlarım lisanslıdır.


Konu Başlığı: Ynt: Amiga Forever
Gönderen: Voltron üzerinde Ocak 21, 2017, 05:15:25 ÖÖ
dün commodore forever da choplifter oyununda dualshock 4 ile oynadım başka oyuna geçince altta algılamasına rağmen oyuna etki etmedi deneyen var mı ? amiga ve commodore forever programlarım lisanslıdır.

commodore forever'ın vice kullandığını varsayarsak, Swap joytick denediniz mi ?


Konu Başlığı: Ynt: Amiga Forever
Gönderen: ozgur106 üzerinde Ocak 16, 2019, 09:06:19 ÖÖ
Amiga Forever 2016 value edition kullanıyorum lisanslı bu arada ....geçen gün içindekiler dışında oyun yüklemek istedim kabul etmedi acaba sınırlandırılmış mı ? önceden oluyordu son güncellemeler oldu bilemiyorum