commodore.gen.tr

Arcade Sistemler ve Oyun Konsolları => Oyun Konsolları => Konuyu başlatan: eemiroglu84 üzerinde Aralık 08, 2014, 11:57:29 ÖÖ



Konu Başlığı: psp basit softmod
Gönderen: eemiroglu84 üzerinde Aralık 08, 2014, 11:57:29 ÖÖ
Merhaba öncelikle forumu araştırdım bu konunun açılmamış olduğunu gördüm ve bilmeyenler için psp softmod işlemini anlatıyorum. Çok basit olup sorunsuz çalıştı ben 1003 modelinde denedim diğer modellerde çalıştığı söyleniyor psp go hariç.

http://1drv.ms/1u82c57 (http://1drv.ms/1u82c57)

Öncelikle verdiğim linkten gerekli dosyaları alıyoruz bir zipli dosya var birde EBOOT.PBP isimli orijinal son günceleme dosyası, eğer cihazımız 6.60 son sürümde değilse bunu kuruyoruz. Cihazımızda memory stick kart olması gerekiyor bir de usb kabloya ihtiyacımız var.


-Cihazımız son sürümde değilse EBOOT.PBP dosyasını psp/game dizinine pc den kopyalayıp usb kabloyu ayırıyoruz psp oyun sekmesinde memory stick e giriyoruz ve güncellemeyi talimatları takip ederek kuruyoruz bu işlem bittikten sonra güncelleme dosyasını siliyoruz. Ayarlardan cihazın sürümünün 6.60 olduğunu kontrol ediyoruz ve cihazımız softmod için hazır.

-Şimdi tekrar usb bağlantısını yapıp indirdiğimiz zipli dosyayı arşivden çıkarıyoruz 3 adet klasör çıkıyor bunları da psp/game dizinine kopyalıyoruz. Usb bağlantıdan ayırıyoruz. Tekrar oyun sekmesinden memory stick e giriyoruz pro update i çalıştırıyoruz siyah ekran gelince gelen yazılara X tuşuna basarak kuruyoruz ve cihaz açılıp kapanıyor açıldığında versiyonun kalıcı olarak değiştiğini görüyoruz 6.60 PRO B. Ardından CIPL Flasher çalıştırıp X e basıp kuruyoruz bu softmod işleminin kalıcı olmasını sağlıyor, açılıp kapanıyor cihaz ve softmod işlemi tamamlanmış oluyor.CIPL Flasher uygulaması son çıkan modellerde 300X brick sorunu yaşanabiliyormuş o yüzden bu modellerde çalıştırmadan önce iyice araştırıp ondan sonra karar verin

-Bu işlemden sonra artık psp iso larını oynayabilirsiniz ana dizinde ISO isimli bir klasör oluşması gerekiyor eğer oluşmadıysa kendimiz oluşturuyoruz iso dosyalarını buraya atıyoruz. Oyunları bu siteden temin edebilirsiniz http://mcpsp.com/forums/psp-icin-ps1-oyunlari.140/ (http://mcpsp.com/forums/psp-icin-ps1-oyunlari.140/)


Konu Başlığı: Ynt: psp basit softmod
Gönderen: asit üzerinde Aralık 08, 2014, 12:06:20 ÖS
abi dosyaların link nı direk vermen mumkun mu ?


Konu Başlığı: Ynt: psp basit softmod
Gönderen: eemiroglu84 üzerinde Aralık 08, 2014, 12:08:07 ÖS
Bu linkten hemen indirebiliyorsun zaten. http://1drv.ms/1u82c57 (http://1drv.ms/1u82c57)


Konu Başlığı: Ynt: psp basit softmod
Gönderen: asit üzerinde Aralık 08, 2014, 12:14:18 ÖS
link de bir sorun vardı galiba gözükmüyordu simdi olmuş tesekkurler


Konu Başlığı: Ynt: psp basit softmod
Gönderen: Simon (Özay Turay) üzerinde Aralık 08, 2014, 12:47:32 ÖS
CIPL Flasher kurmaya gerek yok, hatta bazı modellerde brick'e bile sebep olabilir. PROUPDATE ve FastRecovery'i PSP/GAME klasörüne atın, yukarıda anlatıldığı şekilde ancak sadece PROUPDATE çalıştırın, restarttan sonra karışıklık olmasın diye PROUPDATE'i silin.

FastRecovery cihazın pili falan biterse ve yüklü oyunlar görünmüyorsa çalıştırılarak adı üstünde hızlı kurtarma işlemi yapmanızı sağlıyor.

Bu arada resmi download linki https://code.google.com/p/procfw/downloads/list son versiyon da https://procfw.googlecode.com/files/660PRO-C2.rar ;)


Konu Başlığı: Ynt: psp basit softmod
Gönderen: eiji üzerinde Aralık 08, 2014, 12:55:08 ÖS
CIPL Flasher kurmaya gerek yok, hatta bazı modellerde brick'e bile sebep olabilir. PROUPDATE ve FastRecovery'i PSP/GAME klasörüne atın, yukarıda anlatıldığı şekilde ancak sadece PROUPDATE çalıştırın, restarttan sonra karışıklık olmasın diye PROUPDATE'i silin.

FastRecovery cihazın pili falan biterse ve yüklü oyunlar görünmüyorsa çalıştırılarak adı üstünde hızlı kurtarma işlemi yapmanızı sağlıyor.

Bu arada resmi download linki https://code.google.com/p/procfw/downloads/list son versiyon da https://procfw.googlecode.com/files/660PRO-C2.rar ;)

tamamen aynı şekilde yapmıştım softmode'u. hiçbir sıkıntı yaşamadım.


Konu Başlığı: Ynt: psp basit softmod
Gönderen: eemiroglu84 üzerinde Aralık 08, 2014, 13:08:47 ÖS
CIPL Flasher kurmaya gerek yok, hatta bazı modellerde brick'e bile sebep olabilir. PROUPDATE ve FastRecovery'i PSP/GAME klasörüne atın, yukarıda anlatıldığı şekilde ancak sadece PROUPDATE çalıştırın, restarttan sonra karışıklık olmasın diye PROUPDATE'i silin.

FastRecovery cihazın pili falan biterse ve yüklü oyunlar görünmüyorsa çalıştırılarak adı üstünde hızlı kurtarma işlemi yapmanızı sağlıyor.

Bu arada resmi download linki https://code.google.com/p/procfw/downloads/list son versiyon da https://procfw.googlecode.com/files/660PRO-C2.rar ;)
Hocam CIPL Flasher i kurmamızın sebebi soft mod işleminin kalıcı olmasını sağlamak pili çıkarınca yaptığımız işlem siliniyor. Brick gibi bir sorun oluşur mu onu bilemiyorum. Benim psp 1003 bende bir sorun olmadı pili çıkartıp denedim eski haline dönmedi 1003 kullanan varsa ben denedim sorunsuz çalışıyor.


Konu Başlığı: Ynt: psp basit softmod
Gönderen: hsm_ayz üzerinde Aralık 08, 2014, 13:11:43 ÖS
CIPL Flasher kurmaya gerek yok, hatta bazı modellerde brick'e bile sebep olabilir. PROUPDATE ve FastRecovery'i PSP/GAME klasörüne atın, yukarıda anlatıldığı şekilde ancak sadece PROUPDATE çalıştırın, restarttan sonra karışıklık olmasın diye PROUPDATE'i silin.

FastRecovery cihazın pili falan biterse ve yüklü oyunlar görünmüyorsa çalıştırılarak adı üstünde hızlı kurtarma işlemi yapmanızı sağlıyor.

Bu arada resmi download linki https://code.google.com/p/procfw/downloads/list son versiyon da https://procfw.googlecode.com/files/660PRO-C2.rar ;)

tamamen aynı şekilde yapmıştım softmode'u. hiçbir sıkıntı yaşamadım.

Özayın tarifleri sayesinde 2 tane 1000 serisi softmode yaptım. Aşırı emulatör oynamaktan ikisinide bozdum :).. 3ncüde 3000 serisini tercih ettim, yakındır oda elimde patlar bu gidişle. Eğer emulatör oynayacaksanız CPU'ya fazla yüklenmeyin sanırım, çabuk gidiyor.


Konu Başlığı: Ynt: psp basit softmod
Gönderen: Simon (Özay Turay) üzerinde Aralık 08, 2014, 13:11:50 ÖS
Yeni modellerde kalıcı CFW yüklenemiyor. Seninki 1000 serisi olduğu için sorun oluşmamış. Artı geçici CFW bile yüklesen FastRecovery ile hızlıca tekrar aktive edilebiliyor. Riske girmeye gerek yok bence. ;)


Konu Başlığı: Ynt: psp basit softmod
Gönderen: Simon (Özay Turay) üzerinde Aralık 08, 2014, 13:16:07 ÖS
Özayın tarifleri sayesinde 2 tane 1000 serisi softmode yaptım.

Ben bile unutmuşum tarif ettiğimi daha önce, sanırım başlık açmadığım satır arasında soruya cevap verdiğim için. :D

http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=7389.msg75376#msg75376 (http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=7389.msg75376#msg75376)


Konu Başlığı: Ynt: psp basit softmod
Gönderen: eiji üzerinde Aralık 08, 2014, 13:25:56 ÖS
CIPL Flasher kurmaya gerek yok, hatta bazı modellerde brick'e bile sebep olabilir. PROUPDATE ve FastRecovery'i PSP/GAME klasörüne atın, yukarıda anlatıldığı şekilde ancak sadece PROUPDATE çalıştırın, restarttan sonra karışıklık olmasın diye PROUPDATE'i silin.

FastRecovery cihazın pili falan biterse ve yüklü oyunlar görünmüyorsa çalıştırılarak adı üstünde hızlı kurtarma işlemi yapmanızı sağlıyor.

Bu arada resmi download linki https://code.google.com/p/procfw/downloads/list son versiyon da https://procfw.googlecode.com/files/660PRO-C2.rar ;)

tamamen aynı şekilde yapmıştım softmode'u. hiçbir sıkıntı yaşamadım.

Özayın tarifleri sayesinde 2 tane 1000 serisi softmode yaptım. Aşırı emulatör oynamaktan ikisinide bozdum :).. 3ncüde 3000 serisini tercih ettim, yakındır oda elimde patlar bu gidişle. Eğer emulatör oynayacaksanız CPU'ya fazla yüklenmeyin sanırım, çabuk gidiyor.

hocam emulatör bozuyor mu cihazları ya. korkuttun şimdi beni


Konu Başlığı: Ynt: psp basit softmod
Gönderen: EmuMaster üzerinde Aralık 08, 2014, 13:35:09 ÖS
Cipl flasher 3*** ve üst seride bricke yol açıyor diye biliyorum. Bir araştırma yapsın yinede herkes. 1000 ve 2000 serisinde brick olmuyor diye biliyorum ama yinede araştırın.

Rehber güzel dostum yinede bir uyarı ekle istesen mesaja.


Konu Başlığı: Ynt: psp basit softmod
Gönderen: eemiroglu84 üzerinde Aralık 08, 2014, 13:39:41 ÖS
Cipl flasher 3*** ve üst seride bricke yol açıyor diye biliyorum. Bir araştırma yapsın yinede herkes. 1000 ve 2000 serisinde brick olmuyor diye biliyorum ama yinede araştırın.

Rehber güzel dostum yinede bir uyarı ekle istesen mesaja.
Tamam bir not düşelim


Konu Başlığı: Ynt: psp basit softmod
Gönderen: hsm_ayz üzerinde Aralık 08, 2014, 13:43:07 ÖS
CIPL Flasher kurmaya gerek yok, hatta bazı modellerde brick'e bile sebep olabilir. PROUPDATE ve FastRecovery'i PSP/GAME klasörüne atın, yukarıda anlatıldığı şekilde ancak sadece PROUPDATE çalıştırın, restarttan sonra karışıklık olmasın diye PROUPDATE'i silin.

FastRecovery cihazın pili falan biterse ve yüklü oyunlar görünmüyorsa çalıştırılarak adı üstünde hızlı kurtarma işlemi yapmanızı sağlıyor.

Bu arada resmi download linki https://code.google.com/p/procfw/downloads/list (https://code.google.com/p/procfw/downloads/list) son versiyon da https://procfw.googlecode.com/files/660PRO-C2.rar (https://procfw.googlecode.com/files/660PRO-C2.rar) ;)

tamamen aynı şekilde yapmıştım softmode'u. hiçbir sıkıntı yaşamadım.

Özayın tarifleri sayesinde 2 tane 1000 serisi softmode yaptım. Aşırı emulatör oynamaktan ikisinide bozdum :).. 3ncüde 3000 serisini tercih ettim, yakındır oda elimde patlar bu gidişle. Eğer emulatör oynayacaksanız CPU'ya fazla yüklenmeyin sanırım, çabuk gidiyor.

hocam emulatör bozuyor mu cihazları ya. korkuttun şimdi beni

Emin değilim, fat 1003' de ekran komple beyaza döndü. Sıfır aldığım 1006' da bu hale geldi;

http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=8493.0 (http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=8493.0)

Her ikisindede ortak yaptığım tekşey emulatör oynamaktı. Ama son aldığım 3000 dayanıklı çıktı.


Konu Başlığı: Ynt: psp basit softmod
Gönderen: eemiroglu84 üzerinde Aralık 08, 2014, 13:47:43 ÖS
3000 serisi slim olan son çıkanlar daha az sorun çıkarıyorlar.


Konu Başlığı: Ynt: psp basit softmod
Gönderen: onuryıldız üzerinde Şubat 27, 2017, 13:51:32 ÖS
PSP 3004 PB model bir PSP'm var. Versiyon 6.20. 6.60'a yükseltmeyi denediğimde update işlemi başlıyor gözüküyor ancak ''the update cannot be started the data is corrupted'' hatası veriyor. Sorun nedir?


Konu Başlığı: Ynt: psp basit softmod
Gönderen: zangief_34 üzerinde Şubat 27, 2017, 13:53:18 ÖS
baska bır hafıza kartı ıle deneyın.


Konu Başlığı: Ynt: psp basit softmod
Gönderen: onuryıldız üzerinde Şubat 28, 2017, 13:10:47 ÖS
Denedim olmadı maalesef.


Konu Başlığı: Ynt: psp basit softmod
Gönderen: ozgur106 üzerinde Aralık 06, 2018, 13:39:08 ÖS
ps1 oyunu çalıştırır mı bu soft mod


Konu Başlığı: Ynt: psp basit softmod
Gönderen: ibeser (Ayak Takımı) üzerinde Aralık 06, 2018, 14:12:20 ÖS
ps1 oyunu çalıştırır mı bu soft mod
Softmod yaptığınız cihazlarda, direkt PS1 oyunları yükleyebilir (EBOOT.PBP) ve PSP cihazının gücünü ve kalitesini daha da iyi görebilirsiniz.


Konu Başlığı: Ynt: psp basit softmod
Gönderen: ozgur106 üzerinde Aralık 06, 2018, 15:53:50 ÖS
süppper çok teşekkür  şu classic te kırılsa :D


Konu Başlığı: Ynt: psp basit softmod
Gönderen: ozgur106 üzerinde Aralık 07, 2018, 08:36:12 ÖÖ
ps1 oyunu çalıştırır mı bu soft mod
Softmod yaptığınız cihazlarda, direkt PS1 isoları yükleyebilir ve PSP cihazının gücünü ve kalitesini daha da iyi görebilirsiniz.


deneme yaptım ama ps1 ıso yu görmüyor


Konu Başlığı: Ynt: psp basit softmod
Gönderen: ozgur106 üzerinde Aralık 07, 2018, 09:30:51 ÖÖ
gene ayarları sapıttı herhalde stickte prob ayarı vsh menu ama görmüyor


Konu Başlığı: Ynt: psp basit softmod
Gönderen: ozgur106 üzerinde Aralık 07, 2018, 10:52:16 ÖÖ
cfw-6-60-pro-b yardım lazım


Konu Başlığı: Ynt: psp basit softmod
Gönderen: Levent (Lvnt) üzerinde Aralık 07, 2018, 16:42:02 ÖS
ps1 oyunu çalıştırır mı bu soft mod
Softmod yaptığınız cihazlarda, direkt PS1 isoları yükleyebilir ve PSP cihazının gücünü ve kalitesini daha da iyi görebilirsiniz.
Ps2 oyunları çalıştırabilen portable birşeyler çıktı mı?


Konu Başlığı: Ynt: psp basit softmod
Gönderen: eemiroglu84 üzerinde Aralık 07, 2018, 16:54:01 ÖS
ps1 oyunu çalıştırır mı bu soft mod
Softmod yaptığınız cihazlarda, direkt PS1 isoları yükleyebilir ve PSP cihazının gücünü ve kalitesini daha da iyi görebilirsiniz.


deneme yaptım ama ps1 ıso yu görmüyor
İlk mesajda paylaştığım siteden indirirseniz çalışır.


Konu Başlığı: Ynt: psp basit softmod
Gönderen: eemiroglu84 üzerinde Aralık 07, 2018, 17:01:59 ÖS
Yada convert programı indirip dönüştürmek gerekiyor.


Konu Başlığı: Ynt: psp basit softmod
Gönderen: ozgur106 üzerinde Aralık 10, 2018, 08:04:12 ÖÖ
teşekkürler coolrom dan ındırmıştım oradan deneyeceğim