commodore.gen.tr

Arcade Sistemler ve Oyun Konsolları => Arcade Sistemler => Konuyu başlatan: yavuzg üzerinde Ocak 09, 2015, 09:15:27 ÖÖ



Konu Başlığı: Arcade kabine uygun TV modelleri - Yardım lütfen
Gönderen: yavuzg üzerinde Ocak 09, 2015, 09:15:27 ÖÖ
Selamlar millet! Bildiğiniz üzere yeni arcade projeleri yapım aşamasında. Sizlerin bir konuda yardımına ihtiyacım var.

Konu; Arcade kabine uygun tüplü televizyon modelleri

Peki soru nedir derseniz kısaca anlatayım...

Bir TV'yi arcade kabinde kullanmak için aradığımız özellikler şöyle;

1) CRT yani tüplü tabir edilen modelde olmalı
2) SCART girişi olmalı. Ama çok eskiden cine5 sebebiyle uyduruk (composite video) "SCART taktırılmış" değil harbiden RGB girişi olan SCART girişi olan (bunu ilgili TV'nin kullanım kılavuzundan bulabilirim)
3) TV'nin elektriği kesilip tekrardan geldiğinde direk açılması, stand-by'da kalmaması (EN ÖNEMLİ ÖZELLİK!!!)

Burada sizlerden beklediğim yardım konusu da zaten bu son özellik. 2.el sitelerinde gördüğüm ilanlarda tek alamadığım bilgi bu.

Evinizde varsa kullandığınız CRT TV'lerde bu basit testi benim için yapabilir misiniz?

Yapacağınız basit test;

1) TV'yi açın (kumandadan veya düğmesinden)
2) Elektrik fişini çekin
3) Elektrik fişini tekrardan takın.

TV açıldı mı?

Yani yeniden kumandadan açmak zorunda kalmadıysanız benim aradığım model bir TV demekki...

TV'nizi değil sadece marka modelini istiyorum :)

Mevcut projelerim kapsamında aradığım ekran boyutu 48-55 ekran arası. Ama daha büyük veya küçük modelleri de deneyebilirseniz sorun değil, bilgi bankası oluşmuş olur....

Buraya yazdığınız modellerden ayrıca bir liste de oluşturabiliriz benzer projelere başkaları da faydalanır...

Şimdiden teşekkrüler...



Konu Başlığı: Ynt: Arcade kabine uygun TV modelleri - Yardım litfen
Gönderen: mesa üzerinde Ocak 09, 2015, 09:22:32 ÖÖ
Ustam bende 70 ekran beko tv var malesef uyku moduna donuyor ama arcade sasede direct aciliyor


Konu Başlığı: Ynt: Arcade kabine uygun TV modelleri - Yardım litfen
Gönderen: yavuzg üzerinde Ocak 09, 2015, 10:03:34 ÖÖ
Ustam bende 70 ekran beko tv var malesef uyku moduna donuyor ama arcade sasede direct aciliyor

mesa bilgi için teşekkürler. Eve gittiğinde o beko'nun modeline bakıp yazabilirmisin? En azından "almamam" gereken modelleri de tespit etmiş oluruz... ;)


Konu Başlığı: Ynt: Arcade kabine uygun TV modelleri - Yardım litfen
Gönderen: LW3D üzerinde Ocak 09, 2015, 11:07:55 ÖÖ
Benim evde sadece 37 Ekran bir Sony ekranım var (emektar - A1200'le beraber almıştım). Babamlarda bir CRT ekran var ama, ekranı çok iyi değil gibi..En yakın zamanda bakıp bilgi vereceğim (büyük ihtimalle alınmayacaklar listene eklersin).


Konu Başlığı: Ynt: Arcade kabine uygun TV modelleri - Yardım litfen
Gönderen: Sensation üzerinde Ocak 09, 2015, 11:26:46 ÖÖ
SCHAUB LORENZ tv var aşağıdaki evde, dener yazarım. UMSA için almıştım zamanında 2.el. Şimdi kiracının evinde. :D


Konu Başlığı: Ynt: Arcade kabine uygun TV modelleri - Yardım litfen
Gönderen: i_r_on üzerinde Ocak 09, 2015, 11:41:26 ÖÖ
Scart'ın 8 no'lu pin'ini araştırdınız mı? Bazı televizyonlarda bu pin üstünden doğrudan power on olmayı destekliyormuş. Muhtemelen Sony gibi sağlam markaların televizyonlarında olabilir bu özellik.

Wikipedia'dan
Alıntı
SCART allows a connected device to bring it in and out of standby mode or to switch it to the AV channel. A VCR or other playback device will optimally power on when a cassette is inserted, power on the TV (or switch it to video mode) and then start playing immediately if the cassette's write protection tab is absent. When turned off, the VCR will ask the TV to power off, which it will do if it had been powered on by the VCR's request and if it remained in video mode. Only some TVs will do this—most only implement automatic switching to and from the SCART input.
The same signal can be used by a satellite receiver or set-top box to signal a VCR that it is supposed to start and stop recording ("pin 8 recording"). This configuration usually requires that the VCR be farther from the TV than the source, so the signal usually travels "down".


Konu Başlığı: Ynt: Arcade kabine uygun TV modelleri - Yardım litfen
Gönderen: yavuzg üzerinde Ocak 09, 2015, 11:49:59 ÖÖ
Scart'ın 8 no'lu pin'ini araştırdınız mı? Bazı televizyonlarda bu pin üstünden doğrudan power on olmayı destekliyormuş. Muhtemelen Sony gibi sağlam markaların televizyonlarında olabilir bu özellik.

@i_r_on, Pin 8 olayını biliyorum. NeoGeo kabin projemde uygulamıştım. Zaten TV açıkken bile pin 8'e 12V vermek gerekiyor AV moduna geçebilmek için.

Ancak maalesef her TV bu sinyale göre stand-by'dan çıkmıyor. Gerçi çok TV test etmedim ama evdeki denediğim TV'lerde olmadı.


Konu Başlığı: Ynt: Arcade kabine uygun TV modelleri - Yardım litfen
Gönderen: i_r_on üzerinde Ocak 09, 2015, 11:55:55 ÖÖ
Scart'ın 8 no'lu pin'ini araştırdınız mı? Bazı televizyonlarda bu pin üstünden doğrudan power on olmayı destekliyormuş. Muhtemelen Sony gibi sağlam markaların televizyonlarında olabilir bu özellik.

@i_r_on, Pin 8 olayını biliyorum. NeoGeo kabin projemde uygulamıştım. Zaten TV açıkken bile pin 8'e 12V vermek gerekiyor AV moduna geçebilmek için.

Ancak maalesef her TV bu sinyale göre stand-by'dan çıkmıyor. Gerçi çok TV test etmedim ama evdeki denediğim TV'lerde olmadı.


Başka tv'lerde de denemekte fayda olabilir. Doğrudan power-on'a geçme çok da yeni  olmayan tv'lerde var daha çok herhalde. Görüntü kalitesi daha iyi olan ve daha yeni olan tv'leri kullanma imkanı olabilir bu özellik kullanılırsa. Çok fazla modelde de yok sanırım bu özellik, tespit etmek de zor muhtemelen.


Konu Başlığı: Ynt: Arcade kabine uygun TV modelleri - Yardım litfen
Gönderen: yavuzg üzerinde Ocak 09, 2015, 12:00:39 ÖS
Başka tv'lerde de denemekte fayda olabilir. Doğrudan power-on'a geçme çok da yeni  olmayan tv'lerde var daha çok herhalde. Görüntü kalitesi daha iyi olan ve daha yeni olan tv'leri kullanma imkanı olabilir bu özellik kullanılırsa. Çok fazla modelde de yok sanırım bu özellik, tespit etmek de zor muhtemelen.

Tespit etmesi zor, sorup soruşturması da zor. O yüzden daha basitçe bu işi halletmiş olan model TV varmıdır diye foruma sorayım dedim zaten...

NeoGeo kabinde Panasonic TV kullandım. Bu özellik onda var. Ancak ikinci el Panasonic TV bulmak zor ;)


Konu Başlığı: Ynt: Arcade kabine uygun TV modelleri - Yardım litfen
Gönderen: i_r_on üzerinde Ocak 09, 2015, 12:02:33 ÖS
Tespit etmesi zor, sorup soruşturması da zor. O yüzden daha basitçe bu işi halletmiş olan model TV varmıdır diye foruma sorayım dedim zaten...

NeoGeo kabinde Panasonic TV kullandım. Bu özellik onda var. Ancak ikinci el Panasonic TV bulmak zor ;)

Valla yurtdışında eziyorlarmış crt tv'leri dijital tv furyasından sonra... Geri dönüşüm merkezleri önünde bekleyip, hoop durun yapmayın şeklinde temin edilebilir. Türkiyede işlemez gerçi.

Sony tv'lerde de olabilir belki bu özellik.


Konu Başlığı: Ynt: Arcade kabine uygun TV modelleri - Yardım litfen
Gönderen: skonac üzerinde Ocak 09, 2015, 22:40:59 ÖS
Merhabalar,
Neden arcade monitör aramak yerine TV aradığını sorabilir miyim :)


Konu Başlığı: Ynt: Arcade kabine uygun TV modelleri - Yardım litfen
Gönderen: yavuzg üzerinde Ocak 09, 2015, 23:50:45 ÖS
Merhabalar,
Neden arcade monitör aramak yerine TV aradığını sorabilir miyim :)

Basit. 80'ler veya 90'lardan kalma ortalama bir CRT TV günde maksimum 4 saat çalışmıştır (Eee tek kanal zamanı)

Ortalama bir arcade monitör günde "minimum" 12-16 saat çalışmıştır ;)

Çoğunun tüpünde popüler oyunların skor ekranının izi vardır onların, temizini bulmak zor bu devirde...

Bir de tabii 55 ekran TV'yi ortalama 30-50 TL'ye bulmak mümkün ikinci el sitelerinde...

Alternatif olarak arcade monitör de arıyorum elbette ama uygun TV tercih sebebi...


Konu Başlığı: Ynt: Arcade kabine uygun TV modelleri - Yardım litfen
Gönderen: yavuzg üzerinde Ocak 09, 2015, 23:53:16 ÖS
Sony tv'lerde de olabilir belki bu özellik.

Arcade olayında SONY'den uzak duruyorum. LCD taklidi yapmaya çalışna "flat" CRT TV'lerden nefret ederim ;)

Bana şöyle kaba saba, bombelisinden TV lazım :D


Konu Başlığı: Ynt: Arcade kabine uygun TV modelleri - Yardım litfen
Gönderen: skonac üzerinde Ocak 09, 2015, 23:59:05 ÖS
Merhabalar,
Neden arcade monitör aramak yerine TV aradığını sorabilir miyim :)

Basit. 80'ler veya 90'lardan kalma ortalama bir CRT TV günde maksimum 4 saat çalışmıştır (Eee tek kanal zamanı)

Ortalama bir arcade monitör günde "minimum" 12-16 saat çalışmıştır ;)

Çoğunun tüpünde popüler oyunların skor ekranının izi vardır onların, temizini bulmak zor bu devirde...

Bir de tabii 55 ekran TV'yi ortalama 30-50 TL'ye bulmak mümkün ikinci el sitelerinde...

Alternatif olarak arcade monitör de arıyorum elbette ama uygun TV tercih sebebi...


Anlıyorum. Bakayım etrafa, bulursam denerim.


Konu Başlığı: Ynt: Arcade kabine uygun TV modelleri - Yardım litfen
Gönderen: mesa üzerinde Ocak 10, 2015, 07:36:16 ÖÖ
S870 sx beko tv bendeki


Konu Başlığı: Ynt: Arcade kabine uygun TV modelleri - Yardım litfen
Gönderen: CommodoreFan ® üzerinde Ocak 10, 2015, 14:07:31 ÖS
Yavuz üstadım hatırlarsın belki, sana özel mesajla "forumlardan öğrendiğime göre görülmesi bile zor olan ufacık bir direnç yüzünden stand by modundan çıkmayan, her şeyi sağlam bir 72 siemens var kurtarmak istediğim" demiştim. Gerçekten de o ufacık direnci değiştirince olay çözüldü, ama bu defa da stand by moduna hiç geçmiyor :D Sana bu sonucu da yazmıştım, muhtemelen görmedin. Fişi takınca stand by modunda açıldığı için senin işini görmez maalesef ama bir kere açılınca da bir daha stand by yapmıyor :D

Yani diyeceğim, tv'lerde bu işe bakan ufacık bir direnç veya bir parça var demek ki. Onunla yapılan ufak bir oynama (değer değiştirme vs..) sonucu direkt etkilediğine göre bu özelliğe sahip olmayan herhangi bir tv'yi isteğine uydurmak daha mantıklı gibi. Tabi daha yüksek değerli bir parça takmak mı yoksa düşük takmak mı gerekir onu bilemedim.


Konu Başlığı: Ynt: Arcade kabine uygun TV modelleri - Yardım litfen
Gönderen: yavuzg üzerinde Ocak 10, 2015, 17:15:57 ÖS
@commodorefan, hatırlıyorum senin olayı :)

Elbette ki TV'nin şasesine müdahale ettikten sonra (ki popüler TV'lerin şase şemaları genellikle internette bulunuyor) stand-by modunu by-pass edecek yöntemler geliştirmek mümkün. Tabi her TV şasesinde ayrı bir çalışma yapmak lazım. Genellikle kumandadan gelen infrared sinyali okyan gözün de bağlı olduğu bir micro işlemci vardır. Oraya giden veya ondan çıkıp ana güç ünitesini tetikleyen röle civarında bir mod ile bu iş halledilir.

Ancak o da ayrı bir uğraşı gerektirir, bir TV tamirciliğimiz kalmıştı zaten :P

En temizi aliexpress'den sıfır arcade şase alıp ikinci el sitelerinden de temiz az kullanılmış bir TV bulup tüpünü araklamak, da... o da uzun ve daha pahalı bir çözüm...

Onlar bir yana da koskoca forumda muhtemelen bir kaç kişi dışında kimsede CRT TV yok anlaşılan. Geri dönüşlerin sayısına bakılırsa ;)


Konu Başlığı: Ynt: Arcade kabine uygun TV modelleri - Yardım litfen
Gönderen: Simon (Özay Turay) üzerinde Ocak 10, 2015, 17:36:14 ÖS
Benim annemin evinde var. Yarın kontrol edeceğim senin için.


Konu Başlığı: Ynt: Arcade kabine uygun TV modelleri - Yardım litfen
Gönderen: CommodoreFan ® üzerinde Ocak 10, 2015, 18:17:45 ÖS
@commodorefan, hatırlıyorum senin olayı :)

Elbette ki TV'nin şasesine müdahale ettikten sonra (ki popüler TV'lerin şase şemaları genellikle internette bulunuyor) stand-by modunu by-pass edecek yöntemler geliştirmek mümkün. Tabi her TV şasesinde ayrı bir çalışma yapmak lazım. Genellikle kumandadan gelen infrared sinyali okyan gözün de bağlı olduğu bir micro işlemci vardır. Oraya giden veya ondan çıkıp ana güç ünitesini tetikleyen röle civarında bir mod ile bu iş halledilir.

Ancak o da ayrı bir uğraşı gerektirir, bir TV tamirciliğimiz kalmıştı zaten :P

En temizi aliexpress'den sıfır arcade şase alıp ikinci el sitelerinden de temiz az kullanılmış bir TV bulup tüpünü araklamak, da... o da uzun ve daha pahalı bir çözüm...

Onlar bir yana da koskoca forumda muhtemelen bir kaç kişi dışında kimsede CRT TV yok anlaşılan. Geri dönüşlerin sayısına bakılırsa ;)

Bende bir iki tane crt halen var ve yer problemi vs. olmadığı sürece elimden çıkarmak istemiyorum çünkü bunlarla dreamcast, xbox classic hatta c64 bile oynamanın keyfi apayrı :) Bir de şöyle bir durum var, benim kabinin içindeki arçelik de elektrik gelince stand by moduna geçtiği için ilk başta kumandadan açıyorum. Bu işin hem böyle bir dezavantajı hem de tv'yi açmak zorunda kalmadan marquee ışığını yakarak (ikisi içeriden aynı prize bağlılar) odayı estetik şekilde aydınlatabilme avantajı var.

Bende dediğim gibi elindeki bir tv'ye ayarlaman daha mantıklı gibi. Sonuçta tv tamirciliğine de bulaşsan emin ol şaşırmayız :D Gerçi bu tamirden çok ufak bir modlama sayılır.


Konu Başlığı: Ynt: Arcade kabine uygun TV modelleri - Yardım litfen
Gönderen: SiDtune üzerinde Ocak 10, 2015, 21:32:11 ÖS
Schaub Lorenz P-2101TF var, elektrik verince direkt açılıyor.


Konu Başlığı: Ynt: Arcade kabine uygun TV modelleri - Yardım litfen
Gönderen: cdemir üzerinde Ocak 10, 2015, 21:39:00 ÖS
Üstad bende de yok malesef. Gerçi olanlarda bozuktu. Test edemezdim zaten :)


Konu Başlığı: Ynt: Arcade kabine uygun TV modelleri - Yardım litfen
Gönderen: yavuzg üzerinde Ocak 11, 2015, 00:12:11 ÖÖ
Schaub Lorenz P-2101TF var, elektrik verince direkt açılıyor.

Süper... Yazdık bu modeli bir kenara ;)


Konu Başlığı: Ynt: Arcade kabine uygun TV modelleri - Yardım litfen
Gönderen: Sensation üzerinde Ocak 11, 2015, 00:22:58 ÖÖ
Schaub Lorenz P-2101TF var, elektrik verince direkt açılıyor.

Süper... Yazdık bu modeli bir kenara ;)

Belkide bu markanın CRT tüm modellerinde böyledir abi ha ne dersin ?

Ben de deneyim kesin cevap olur gibi. 70 ekran olması lazımdı. Yarın sabah kahvaltıdan önce yazıcam kesin olarak. Yine foto işine dönmeyecek kısmetse. :D


Konu Başlığı: Ynt: Arcade kabine uygun TV modelleri - Yardım litfen
Gönderen: SiDtune üzerinde Ocak 11, 2015, 01:11:08 ÖÖ
Bu modelin ekranı düz, işine yarar ama belki. Bir de Schaub Lorenz marka küçük bükük ekranlı var. Deneyemem onu fakat yanlış hatırlamıyorsam o da elektrik verilince direkt açılıyor.


Konu Başlığı: Ynt: Arcade kabine uygun TV modelleri - Yardım litfen
Gönderen: wolfiem üzerinde Ocak 11, 2015, 01:27:43 ÖÖ
Retro cihazlar, C64 vs. için kullandığım 37 ekran bir Schaub Lorenz var. Gerçi RGB desteği yok ama bu TV'de elektrik verince direk açılıyor. Hatta o kadar inatçı ki (sanırım kumandam bozulmuş) deneme yaptıktan sonra power düğmesinden kapatmak zorunda kaldım :)

Modeli: Spectra P-1048

(http://www.dijitalworld.com/images/SCHAUB-LORENZ-37-ekran-televizyon__37674529_0.jpg)


Konu Başlığı: Ynt: Arcade kabine uygun TV modelleri - Yardım litfen
Gönderen: SiDtune üzerinde Ocak 11, 2015, 01:31:26 ÖÖ
Sanırım Schaub Lorenz'e yöneleceksin  ::)


Konu Başlığı: Ynt: Arcade kabine uygun TV modelleri - Yardım litfen
Gönderen: Simon (Özay Turay) üzerinde Ocak 11, 2015, 13:04:55 ÖS
Sanırım Schaub Lorenz'e yöneleceksin  ::)

Bana da öyle geliyor. Annemdeki de direk açılıyor, arkada 2 SCART önde SCART1 ile paylaşımlı Composite var, üstelik SCART2 RGB destekliyor.

Modeli: Schaub Lorenz Planet P-2108JT

200TL'ye sıfır olarak Kipa'dan almıştım LCD TV'ler yaygınlaşmaya başlayıp tüplü TV'ler ucuzladığında. :D

(https://dl.dropboxusercontent.com/u/18575245/%23CGTr/P-2108JT01.jpg)

(https://dl.dropboxusercontent.com/u/18575245/%23CGTr/P-2108JT02.jpg)

(https://dl.dropboxusercontent.com/u/18575245/%23CGTr/P-2108JT03.jpg)

(https://dl.dropboxusercontent.com/u/18575245/%23CGTr/P-2108JT04.jpg)


Konu Başlığı: Ynt: Arcade kabine uygun TV modelleri - Yardım litfen
Gönderen: yavuzg üzerinde Ocak 11, 2015, 21:16:14 ÖS
@wolfiem, @simon çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için...

@simon, birebir aynısından bugün bit pazarında vardı bi tezgahta!!! Gittim geldim ama emin olamadığım için o ağırlığı taşıma riskine girmedim...

Neyse, satılmadıysa haftaya alırız artık :)


Konu Başlığı: Ynt: Arcade kabine uygun TV modelleri - Yardım litfen
Gönderen: yolcunet üzerinde Ocak 11, 2015, 21:25:46 ÖS
yavuz sana bunlar lazım bu hafta halldecem merak etme o iş tamam   :D :D :D :D :) :)


Konu Başlığı: Ynt: Arcade kabine uygun TV modelleri - Yardım litfen
Gönderen: june8efe üzerinde Ocak 11, 2015, 21:51:00 ÖS
bende de 37 ekran seg var.
70 ekranda snes,n64 vs görüntü nasıl olur 55 ekrana göre?


Konu Başlığı: Ynt: Arcade kabine uygun TV modelleri - Yardım litfen
Gönderen: euklides üzerinde Ağustos 15, 2015, 20:50:38 ÖS
Sony Trinitron 55 ekran, Model No : KV-X2141D, test ettim, 3 özelliğide sağlıyor, bilginiz olsun


Konu Başlığı: Ynt: Arcade kabine uygun TV modelleri - Yardım litfen
Gönderen: Selim7 üzerinde Ağustos 16, 2015, 22:27:23 ÖS
 Yavuz abi Merhaba, ;D

 Bir modelde benden; Elektrik gelince direkt açılıyor. Ama şu sıralar, kendi elimizle kumandadan av tuşuna basmadığımız zaman ekran karınca ekranında kalıyor. Önceden böyle değildi. Ayarı bozuldu ve birtürlü ayarlayamıyoruz. Kumanda orjinal kumandası değil ve şu anki kumandanın ayarları kısıtlı.
 Bir Philips modeli, 72 Ekran. Ekran tam arcade ekranı.

(http://i288.photobucket.com/albums/ll168/selimdikici/WP_20150816_22_02_48_Pro_zpsiuh32fjz.jpg)

(http://i288.photobucket.com/albums/ll168/selimdikici/160820151306_zpscmz9ntpl.jpg)


Konu Başlığı: Ynt: Arcade kabine uygun TV modelleri - Yardım litfen
Gönderen: yavuzg üzerinde Ağustos 16, 2015, 23:23:57 ÖS
@euklides, @selim7, çok teşekkürler bilgiler için.

Her ne kadar son dönem yaptığım kabinlerde sağolsun @yolcunet destek oldu ve arcade monitor kullandım. Ancak şunu da belirteyim, arcade monitör yerine TV kullanmayı tercih ederim. Neden derseniz arcade monitorün şasesini, tüpünü ayarlamak gerçekten bilimden çok bir sanat :) Düzgün bir görüntü tutturmak için o kadar uğraştım ki yine de ayarlarıyla oynanmamış düzgün görüntü veren bir TV kullanmak bizim gibi acemiler için bu konuda yapılacak en mantıklı hareket...

Özellikle arcade monitör tüpünün (ki sıradan CRT TV'lerin tüpünden farksız) arkasındaki manyetik halkalar ile daha önce oynanmışsa doğru dürüst ayar tutturmak (static convergence) gerçekten çok uğraştırıyor (Yıllarını TV tamirine vermiş ustaların buradan hakkını vermek isterim). Ayrıca ayarsız tüpün bazı kenarlarında oluşan "edge convergence" problemleri (RGB renklerinin ekranda birbirinden 1-2mm ayrı yerlere isabet etmesi durumu) çozmek için minik mıknatıslı şeritler falan kullanıp ayna karşısında hassas ayarlar yapmak öldürücü (ben o işten vaz geçtim mesela).

Özetle, iyi görüntü veren, fişe taktın mı ekranı açılan şasesi olan (karlı ekrana düşmese önemli değil, SCART'ın 8'inci pinine 12V verince AV'ye geri geçer) bir TV kullanmak işinizi çok kolaylaştırıyor...

Bir diğer alternatif de TV tüpü (manyetik halkaları ile oynanmamış ve convergence problemi olmayacak şekilde fabrika ayarlı) ve arcade mmonitör şasesi kullanmak. Bu sayede TV'nin power verince açılma problemi veya SCART'ın bir önemi kalmaz... (Bunu tecrübe etmedim gerçi, şase ve tüp uyumunu bilmek lazım).


Konu Başlığı: Ynt: Arcade kabine uygun TV modelleri - Yardım litfen
Gönderen: Selim7 üzerinde Ağustos 17, 2015, 00:33:58 ÖÖ
Şu an bizim tv av ye almıyor. Sebebi bahsettiğin sebep olabilir mi Yavuz abi? Her seferinde kumandadan av'ye basmak için tv kumandasını aramak da ayrı bir dert olmaya başladı. Şu günlerde iyice kabak tadı verdi doğrusu. : )


Konu Başlığı: Ynt: Arcade kabine uygun TV modelleri - Yardım lütfen
Gönderen: Heroman üzerinde Mart 02, 2017, 15:46:33 ÖS
Arkadaşlar bi model de  ben yazayım dedim, belki işine yarayan olur..
Kendim test etmedim ama arkadaş elektrik gelince direkt açıldığıni söylüyor, stanby de kalmiyormus...

SCHAUP LORENZ  süper color
SUNSET P2802-T model


Konu Başlığı: Ynt: Arcade kabine uygun TV modelleri - Yardım lütfen
Gönderen: Chameleon üzerinde Eylül 20, 2017, 22:52:26 ÖS
Gaza geldim Rasperry pi aldım. Belki onunla bişeyler yaparım diye de 37 ekran Sony KV-1451D TV aldım. Dediğini denedim, fişini çıkartıp takınca alet yeniden açılıyor.


Konu Başlığı: Ynt: Arcade kabine uygun TV modelleri - Yardım lütfen
Gönderen: yavuzg üzerinde Eylül 20, 2017, 23:04:37 ÖS
Gaza geldim Rasperry pi aldım. Belki onunla bişeyler yaparım diye de 37 ekran Sony KV-1451D TV aldım. Dediğini denedim, fişini çıkartıp takınca alet yeniden açılıyor.

Raspi'yi normal TV'ye görüntü verecek şekilde ayarlamak üzerine baya bi uğraşıp ayar yapmak gerekiyor sanırım.

Yani normal composite video çıkışı değil de, HDMI ayarlarıyla oynayıp HDMI üzerinden Analog RGB alıyorlar sanırım bir şekilde...

Varsa/olacaksa tecrübelerin bu konuda paylaşırsan seviniriz... ;)



Konu Başlığı: Ynt: Arcade kabine uygun TV modelleri - Yardım lütfen
Gönderen: i_r_on üzerinde Eylül 20, 2017, 23:16:57 ÖS
@Chameleon : Alttaki başlıkta CRT'den görüntü almak için bir yöntem anlattım. Belki işini görür. Uygulayacaksan mutlaka bir ucu erkek vga diğer tarafı da erkek skart olan bir kablo kullan. Composite'ten de görüntü alınabiliyor Raspberry pi'dan ancak o konuda hiç tecrübem yok.

http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=14320.0 (http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=14320.0)


Konu Başlığı: Ynt: Arcade kabine uygun TV modelleri - Yardım lütfen
Gönderen: Chameleon üzerinde Eylül 21, 2017, 02:12:20 ÖÖ
Gaza geldim Rasperry pi aldım. Belki onunla bişeyler yaparım diye de 37 ekran Sony KV-1451D TV aldım. Dediğini denedim, fişini çıkartıp takınca alet yeniden açılıyor.

Raspi'yi normal TV'ye görüntü verecek şekilde ayarlamak üzerine baya bi uğraşıp ayar yapmak gerekiyor sanırım.

Yani normal composite video çıkışı değil de, HDMI ayarlarıyla oynayıp HDMI üzerinden Analog RGB alıyorlar sanırım bir şekilde...

Varsa/olacaksa tecrübelerin bu konuda paylaşırsan seviniriz... ;)


Bir iki yerde "HDMI to Component - COMING SOON!!!" ibaresi gördüm ama tam olarak çalışan bir örneğe denk gelmedim. Nette gördüklerim arasında en iyileri genelde gpio üzerinden adaptörle çevirmek üzerine. Aliexpressten gert vga adaptör sipariş verdim. Onunla 240p 15khz ye düşürüp, sonrada scartcade isimli güzide cihazdan edinip ;D tecrübe sahibi olabilirim diye düşünüyorum. Şu anda raspberrye çok uzağım olayın içine girdikçe yeni yöntemleri de araştırırım kesin.

@Chameleon : Alttaki başlıkta CRT'den görüntü almak için bir yöntem anlattım. Belki işini görür. Uygulayacaksan mutlaka bir ucu erkek vga diğer tarafı da erkek skart olan bir kablo kullan. Composite'ten de görüntü alınabiliyor Raspberry pi'dan ancak o konuda hiç tecrübem yok.

http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=14320.0 (http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=14320.0)

Hocam çok teşekkürler, yabancı kaynakları boşuna aramışım, burda mis gibi duruyormuş :D Süper anlatmışsın. Benim gibi vasat elektronik bilgisi olan biri bile bunu rahatlıkla yapabilir. Aliexpressten gert vga adptör gelsin hemen başlıyorum üzerinde uğraşmaya


Konu Başlığı: Ynt: Arcade kabine uygun TV modelleri - Yardım lütfen
Gönderen: Heroman üzerinde Ağustos 07, 2018, 18:43:35 ÖS
Selam arkadaşlar, geçenlerde bi arkadaşın evinde otururken elektrik gitti  kisa bir süre sonra tekrar gelince tv direk açıldı. Tabiki hemen aklıma modelini almak geldi belki bir arkadaşın işine yarar diyerek paylaşmak istedim..

Sony trinitron Kv29fx30e....72 ekran


Konu Başlığı: Ynt: Arcade kabine uygun TV modelleri - Yardım lütfen
Gönderen: ggurumlu üzerinde Ağustos 21, 2018, 16:30:20 ÖS
yavuz abi ben mortal kombat 4 kabinim için Philips 25PT4475/58 model 63 ekran tv satın aldım açma kapama düğmesi açıkken direk prize takarken açılıyor tvde 2 adet scart girişi var bu tvyi kabine takacağım önceden şasi kullanıyordum video renk kablolarını direk bağlayabiliyordum (beyaz,mavi,kırmızı,sync)bağlantı konusunda bana yardımcı olabilirmisin


Konu Başlığı: Ynt: Arcade kabine uygun TV modelleri - Yardım lütfen
Gönderen: BioMenace üzerinde Ağustos 21, 2018, 22:16:03 ÖS
Sanırım bir tek ben neden o özelliğe ihtiyaç duyulduğunu merak ediyorum :D

Elektrik kesilsin. Tekrar tuşuna basar açarız. Açmaz mıyız?


Konu Başlığı: Ynt: Arcade kabine uygun TV modelleri - Yardım lütfen
Gönderen: Heroman üzerinde Ağustos 21, 2018, 22:25:45 ÖS
Tv kumandasiyla kabini açmamak ve ugrasmamak standby de  kalmamasi için ve arcade ruhuna hitap etmediği için...


Konu Başlığı: Ynt: Arcade kabine uygun TV modelleri - Yardım lütfen
Gönderen: commodore007 üzerinde Kasım 17, 2018, 15:38:28 ÖS
Winnie The Pooh 37 ekran bilmeyen kalmamıştır ancak stokta bulunuyorken ben de aldım ve denedim.

Kendiliğinden açılıyor. 16:9 moduna geçemedim kumanda da bu ayar yoktur, scartcade ile geçmedi.
Bana lazım değil ama bilgi olsun. Mame ile her çözünürlüğe sorunsuz geçebiliyor sorun çözülüyor.

Scart girişi ise beni hüsrana uğrattı en kaliteli scart kablosundan aldım takamadım, scart soketinin fazlalıkları engel oluşturdu. Yarım santim belki 1 cm boşluk bırakmışlar. Kaliteli kablolarda daha büyük çapta olabiliyor. Soketi kesmeyi denedim ama alüminyum olduğunu anlayınca tekrar şoka uğradım.  ;D

Yeni meni demedim acımadan gece vakti tv nin scart girişinde sorun yaratan yanlardaki plastiği ısıtılmış bıçakla sağdan soldan yarım cm kadar keserek ayırdım. Her kabloyu sorunsuz takabilmem gerekiyor.  >:( Oynamasın diye de bağcık ile sabitledim.

37 ekran show tv vardı eski, onunla karşılaştırdım görüntü tuhaf geldi nedenini anlamam biraz zaman aldı sonuçta uzun süredir CRT tv ile uğraşmamıştım. Eski tv de çizgiler bariz olarak dikey olarak seçilebiliyor. Bundaysa halen anlamış değilim ama scanline etkisi biraz uzaktan rahatça seçiliyor, yatay çizgiler görülüyor.

Yakından bakıldığında eski tv de olan görüntüyü tercih ederim çünkü disney tv de arada mesafe olması gerekiyor yoksa görüntü bulanık izlenimi yaratıyor. Bulanık derken görüntü net ancak renklerin daha belirgin olarak canlı anlaşılması için gözle biraz mesafe olmalı.

Gelelim servis menüsüne. Burada pek çok ayar mevcut.

TV üstünden sesi sonuna kadar kısıyoruz ve basılı tutmaya devam ediyoruz. Kumandamızdan 3 kere "0" a basıyoruz. Dikkat edin yaptığınız değişiklikler otomatik kayıt ediliyor. Ayarları değiştirmeden menüde gezmeye başlamadan önce ayarların görüntüsünü almanızı öneririm.

Servis menüsünden çıkmak için kumandamızdan "Quick View" tuşunu kullanıyoruz.

Servis moduna geçtiğimizde doğru şekilde yaptıysak, büyük harflerle kırmızı renk FACTORY yazısını görmeniz lazım.

Şimdi "Sleep" tuşuna basarak menüye giriyoruz. B/W BALANCE seçenekleri geliyor. Yukarı aşağı tuşuyla 7 farklı ayarı görebiliriz, sağ sol tuşuyla değiştirebilirsiniz. 

Diğer ayarların olduğu menüye (Adjust) geçmek için tekrar "Sleep" tuşuna basın. Burada da 6 farklı ayar menüsü var sayfa da diyebiliriz. Bu kez sayfalar arasında dolaşmak için menü 0 dan 5 nolu menüye "mute" tuşuna, geriye doğru gitmek için "info" tuşunu kullanabilirsiniz. Hangi menü sayfasında değişiklik yapacaksak aşağı yukarı ile üstüne gelelim yine kumandamızdan sağ sol yaparak değiştirebiliriz.

B/W BALANCE menüsünde "mute" tuşuna basarsanız ekran kararıyor ama korkmayın tekrar basarsanız geri gelir.
"Quick View" kullanarak servis menüsünden çıkmak yerine (tuş bozuldu diyelim.) "mute" ile ekranı kapatın ve TV yi kapatıp açın. 






Konu Başlığı: Ynt: Arcade kabine uygun TV modelleri - Yardım lütfen
Gönderen: Aykiri1 üzerinde Kasım 17, 2018, 16:47:55 ÖS
görüntü fena değil
güle güle kullanın