Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

  Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
  Mesajları Göster
Sayfa: [1] 2 3 ... 18
1  Arcade Sistemler ve Oyun Konsolları / Oyun Konsolları / Ynt: Yayınlanmamış ve Bilinmeyen Yüzlerce "indirilebilir" PS2 Oyunu Ortaya Çıktı! : Mart 25, 2021, 13:17:36 ÖS
@Fatih Yıldırım, hocam sanırım hiç bir bölgede yayınlanmamış iki proje var listede; Aliens ve ATWINMON.

benim de ilgimi çekti direkt ona baktım.

çok güzel j-rpg'ler var ama. oynamamış olanlar için süper hizmet.
2  Genel Kategori / Genel Sohbet / Ynt: Beni Eğitin: Seiyuu Olmak : Mart 17, 2021, 16:31:09 ÖS
Hevesini kırmak istemem ama Japonya'da seslendirme konusu çok ciddiye alınan, üniversitelerde kürsüsü olan bir alan. Alaylısı neredeyse yok..

(eğer hala devam ediyorsa) Rüştü Asyalı'nın Kavacık'taki eğitim kurumu çok fazla seslendirmeci yetiştirdi. Göztepe'deki Müjdat Gezen Sanat Merkezi de hakeza.

3  Genel Kategori / Genel Sohbet / Ynt: Eskiden buralar böyle değildi... Forum Hakkında... : Mart 12, 2021, 09:59:04 ÖÖ
Foruma 5 yıl ara vermiş, retro ile hiçbir alakası kalmamış ama forumda aktiften burada bulunmaktan keyif almış (projeleri takip etmekten hala keyif alıyorum) biri olarak gözlemlerimi aktarayım

- İçerik epey rafineleşmiş.
- Al-sat başlıkları çok azalmış.
- Hemen herkesin üslubunda ufak bir asabiyet seziyorum, son 1-2 yıl hiç kimseye iyi gelmedi.

@LW3D ama sende değişiklik yok abi Kahkaha
4  Genel Kategori / Genel Sohbet / Ynt: Karakteri Bozuk Satıcı : Mart 10, 2021, 15:10:50 ÖS
turkishmusic.org'deki gibi konuya giresim geldi bir anda (:

Hoşgörü göstereni tepeleyen, öküzlük yapana abi çeken bir millet olduk malesef. Eyyorlamam bu kadar.
5  Genel Kategori / Genel Sohbet / Ynt: Neden Projelerimiz Tutmuyor? : Ocak 21, 2021, 10:56:21 ÖÖ
Yavuz aslında "tutma" konusunda güzel örnek vermiş. Ben farklı bir noktaya değineyim... Bir şeyin tutması için kaç deneme gerekir kısmına. Elde edilen başarılar ya da tutmalar ilk denemede mi elde edilmişlerdir? 10.deneme? 100? Oyunla alakalı Angry Birds oyunu ve Rovio örnek verilir. 51 oyun yapıyorlar, hiç biri başarılı olmuyor. 1 tane daha yapıyorlar ve 2 milyar indirilen bir oyun olarak tarihe geçiyorlar.

Not: önceki 51 oyunlarını bilmiyorum. Belki görsem başka bir konuyla ilgilen derdim belki de. Çünkü bazen ısrar etmenin anlamı da yoktur. Özellikle oyun vb. konularda ekip çalışması olmadan bir insanın grafik, müzik ve koddan anlaması çok zordur. Bugün 2010'u geçtik, 2019'dan bile farklı bir dünyadayız. Angry Bird bugün zor başarılı olurdu. Çünkü başarılı ürün başka, onu pazarlamak bambaşka şeyler...



http://www.yeniisfikirleri.net/angry-birds-nasil-ortaya-cikti/



abi final fantasy'nin de hikayesi buna benzer diye biliyorum. hatta son mermi olduğu için oyunun adını final fantasy koymuşlar sanırım.
6  Arcade Sistemler ve Oyun Konsolları / Oyun Konsolları / Ynt: NES/FC/FDS Oyunlarını Konuşalım : Ocak 11, 2021, 15:14:47 ÖS
https://www.youtube.com/watch?v=XjUz8IT0CYg

saçma bir şekilde şu oyunu özlemiyorum değil

bu arada yeni nesil konsollar için de "eski tarz" oyunlar epey mevcut. psnstore'da ps4 ve vitada oynayabileceğiniz 10-20 tl bandında yeni-retro oyunlar bulabilirsiniz.
7  Genel Kategori / Genel Sohbet / Ynt: BIKTIM (Sizinde usandığınız şeyleri yazabilirsiniz) : Ocak 07, 2021, 11:07:23 ÖÖ
ondan sonra 5-6 sene önce retrolara daldık bir anda.
şimdi retrodan da sıkıldım aslında.
eldekileri satılığa çıkaracağım.

Aynı evreyi yaşadım ben de, epey zaman oldu

Bazen keşke yapmasaydım dediğim oluyor, özellikle elimdeki famicom kartuş koleksiyonunu şu an baştan yapmaya kalkmak ufak bir servete malolabilir. Ama genel olarak rafta-kolide durmaktan başka birşeye yaramayan objelerden kurtulmak epey iyi geliyor - özgürleştirici bir etkisi var.

Kimse alınmasın koleksiyonculara saygım büyük - sadece benlik değilmiş

10 paramın bir papel etmemesinden..
Bıkmaktan öte alışıyoruz sanki... Bu daha da kötü.
8  Genel Kategori / Genel Sohbet / Ynt: Hayatımı Değiştiriyorum : Aralık 22, 2020, 10:58:45 ÖÖ
Japonya, Japonca geçince hem bir selam vermek hem de iki kelam etmek istedim

Japonya'ya 3 kez seyahat etmiş, Nouryuku Shiken'de 3 kyuu sertifikası olan bir abin olarak ufak bir iki gözlemimi ileteyim. Gözlemlerimi de hem popüler hem de geleneksel Japon kültürüne aşık bir insan olarak yaptığımı belirteyim baştan.

Japonlar'la aranızda hiç çalışan oldu mu bilmiyorum ama benim epey fırsatım oldu. İş ortamında daha statik insanlar hiç görmedim. Bir japon için her işin bir klavuzu vardır, klavuz dışı hareket ettiğiniz anda onların nazarında yapılan her iş "usulsüzdür". Bu yüzden bizim gibi (ister iyi ister kötü olarak değerlendirebilirsiniz) pratik zekası fazla, halledelim de nasıl olur olsun mantığındaki akdeniz milletleri için pek geçinilebilecek insanlar değiller iş hayatında. Çok farklı milletlerden insanlarla çalışma fırsatı buldum, her zaman en keyif aldığım insanlar İtalyanlar ve Yunanlar oldu tamamen benzerliklerimizden ötürü.

Diyelim Japonya'da yaşama kararı aldın, bir şekilde gittin yerleştin. Bunu söylediğim için üzgünüm ama Japonlar tüm dünya üzerindeki en ırkçı ulus olabilir. Evet naziktirler, naiftirler ama yabancıları kabullenmezler ki kendi aralarında bile sosyal mesafenin çok yüksek olduğu çok soğuk insanlardan bahsediyoruz. Bir yabancı olarak, özellikle bir ortadoğulu olarak Gaikokujin - kabaca gaijin sıfatından asla kurtulamazsın. Türklere gerçekten sempatiyle bakan tek ulus Koreliler (Kore'den benden para almayan restoranlar oldu), Japonlar'ın bize bakışı özellikle şu son 4-5 yıldır hızla türeyen kılıksız dönerciler yüzünden epey kötüleşti.

Hem mesleki, hem de lisan-retorik gibi alanlarda durmaksızın kendini geliştirmeye devam et - hiç kullanmayacağın bir dili öğrenmen bile alakasız durumlarda işe yarayabiliyor. Hayal et, ama hayallerinin seni küçük bir fanusa sıkıştırmasına izin verme. Yaptığın işlerde başkalarından ne kadar ayrılırsan o denli başarılı olursun ve aklından hiç geçmeyen kapılar açılır önünde.

Sevgiler

Not: Hiçbir dil sınıf ortamı olmadan ya da o ülkede bulunmadan öğrenilmez. O yüzden Japonca öğrenmek için gerekli kursları araştır derim.
9  Genel Kategori / Genel Sohbet / Ynt: Veda : Temmuz 27, 2016, 10:41:31 ÖÖ
beni bayağı mağdur etmiştin ps3 konusunda.... alıcam diyerek 3 gün oyalayıp sonra anlamsız bir açıklama ile vazgeçip...bir kaç ciddi alıcıyı kaçırmama ve normal fiyatından aşağı satmama sebep olmuştun....

abi kusura bakma da bu mevzu gerçekten sana yara açmış.

anlamsız bir açıklama yapmadım ben sana. başkası için istediğimi anlattım, adam cihaz bulmuş vazgeçmiş. ki ben sana süre tanı ben senden alırım dedim elimde ps3 olmasına rağmen.

aynı mevzu defalarca başıma geldi, kimlerdi alıcam diyip almayanlar sattıklarımı ben unuttum artık... cihazı alsam paranı vermesem falan tamam da, neyse. ps3'ü bana veremedin diye kiranı mı ödeyemedin, evine haciz mi geldi bir türlü unutamamışsın (:

sağlık olsun. buraya tek olumsuz laf edecek kişi sensindir galiba. eyvallah.
10  Genel Kategori / Genel Sohbet / Veda : Temmuz 27, 2016, 08:30:42 ÖÖ
Bu haftasonu itibariyle elimde "retro" namına hiçbi'şey kalmayacak olması vesilesiyle commodore.gen.tr benim için misyonunu tamamlamış oluyor.

Kıyak yapanı, kazık atanı, tüccarı, koleksiyoncusu ile 5-6 senedir içinde bulunduğum retro camiasında belki bana biraz sivri dilli olduğum için epey uyuz olanlar vardır ama tek bir kişiyi bile mağdur etmemişimdir. Hatta yüzüme gülüp arkamdan enayi bu diyenleri de duydum.

Merhabam, sohbetim olanlarda mutlaka telefon numaram vardır. Lan retro muhabbeti yapmayacaksak ne konuşacaz diyenlerin kendi tasarrufu (:

Gerek bilgisiyle gerek el becerisiyle yardımcı olmaya çalışan, yardım eden herkese çok teşekkürler.
11  Genel Kategori / Genel Sohbet / Ynt: Nintendo ds r4 kart kernel sorunu (Sorunla ilgili video yükledim) : Temmuz 26, 2016, 16:44:51 ÖS
r4'ler zamanında çalışıyorlardı (ne kernel kullandım naptım hatırlamıyorum) sonra bi anca cos diye ikisi de aynı anda gitti (birini ds lite'ta, birini 3ds'te kullanıyordum) hatta ben de epey uğraştım yapamadım gittim yeni bir r4 aldım.

göndereli 3 ay olmuş hala çözüm bulamadıysan şansına küs, bozulmuş olabilirler.
12  Genel Kategori / Genel Sohbet / Ynt: Japonya'daki retro oyun dükkanları : Temmuz 22, 2016, 16:10:30 ÖS
Böyle mekanları canlı gezmek gerek... Heyecan verici Teşekkürler İlker..
Kesinlikle yerinde görmek lazım.. Ama biraz uzak oralar yahu
Ben teşekkür ederim.

@erji
Figür de hoş güzel ama benim koyacak yerim kalmadı oda da... Koliye de koyamazsın, ortalıkta görülmeli...

benim evin heryerine dağılmış halde sergileniyor abi figürler (: bir ara fotoğraf koyarım buralara, alan yaratan çok iyi çözümler var.
13  Genel Kategori / Genel Sohbet / Ynt: Japonya'daki retro oyun dükkanları : Temmuz 22, 2016, 13:11:37 ÖS
Daha yeni dönmüş biri olarak söyleyeyim; Japonya tahmin edildiği gibi bir retro cenneti falan değil, Samurai'nin sık sık dediği gibi mevzu.

Kutusuz, junk statüsündeki oyunlar ve konsollar da dünya para. Özellikle Akihabara'daki tüm dükkanlar inanılmaz pahallılar. İnanın ben famicom kartuşlarını ebay'den 3, 4 kat ucuz alıyordum.. Oradaki dükkanlar uyanmışlar yani bu işte sağlam para olduğuna.

O yüzden gittiğimde retro namına pek bir şey almadan döndüm. Osaka Denden Town civarlarında fiyatlar daha iyiydi. 2-3 kartuş falan aldım oradan. Zaten memleketin taşına toprağına hatununa bakmaktan retro metro unuttum Kahkaha

Ne alınır derseniz japonya'dan söyleyeyim: figür. Eğer benim gibi anime-manga kültüre meraklıysanız boş bavulla gidin ve içini figür doldurun. Özellikle tertemiz ikinci el figürler 500/600 yen gibi paralara satılıyorlar (burada o figürleri 100 TL'den listelerler en az).


14  Genel Kategori / Genel Sohbet / Ynt: Xbox One S'in Türkiye'de Satışa Çıkacağı Tarih Belli Oldu! : Temmuz 19, 2016, 18:38:14 ÖS
Xbox one s ne ya araba modeli gibi (:
15  Genel Kategori / Genel Sohbet / Ynt: En son hangi ürünü aldınız? : Temmuz 19, 2016, 14:01:59 ÖS
Japonya artık bitmiş retro konusunda 3 yada 5 seneye kalmaz birşey kalmaz çok nadir şeyler çıkmıyor artık.. Ama hatunları çok güzelleşmeye başlamış bunlar güzel gelişmeler  Kahkaha

hatunlar fena (: ah o roppongi geceleri bea Kahkaha
Sayfa: [1] 2 3 ... 18