Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

  Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
  Mesajları Göster
Sayfa: [1] 2 3 ... 17
1  Genel Kategori / Genel Sohbet / Ynt: Değer kaybı hakkında : Haziran 28, 2022, 21:48:11 ÖS
Böyle değer düşüm davalarında aracın yaşı kilometresi modeli markası gibi bir çok etmen var bildiğim kadarıyla. Ayrıca benim tavsiyem bu işle uğraşan avukat veya aracı kuruluşlarla çalışmanız. Aracı kuruluşlar bu işleri daha hızlı halledebiliyor bilginiz olsun.

Ayrıca farklı komisyon oranlarıyla çalışan şirketler var kimisi %40 alırken kimisi %20 ile çalışıyor bu tamamen şirket veya kişiye göre değişiyor. Burada şirket veya şahısla kim ile çalışırsanız gerçekten bu iş ile ilgilenen birisini bulmanızı öneririm. Zaman burada çalıştığınız kişiye göre kısalıyor sonuçta onlar da bir an önce davayı sonuçlandırıp komisyonlarını almak istiyorlar. Bazı kurumlar değerin büyüklüğüne göre değişiyor gerçi o vekalet ücretini bile ceplerinden karşılıyor.

---Ayrıca dip not olarak düşeyim... Buna benzer davalar yaranlanmalı veya ölümlü trafik kazalarında ve yaralanmalı veya ölümlü iş kazalarından da ödeme alınabiliniyor. Takinini en son bıraktığımda 300 bin tl ye kadar ödemeler alınabiliniyordu. 10 yıla kadar geri dönük dosya açılabiliniyor. Kuzenim bir şirketin ege bölge sorumluluğunu yapıyor o yüzden biraz bilgi sahibiyim.

Sorulmadan söyleyim araç değer düşüm işlerine bakmıyorlar.

Benzer bir değer düşüm davası da ben açtıracaktım. Hatta aracıma evimin otoparkında hasar oldu alabiliriz gibi bir şey demişlerdi 8 yaşındaydı o dönemde aracım, ancak araca hasar veren kişi ortayı çıkmadığı ve dosya açtırıp sigortadan yaptırmayı tercih etmediğim için değer düşüm davasını da açtırmadım.
2  Genel Kategori / Genel Sohbet / Ynt: Floopy ve cdrom sürücüler için lastik kayış arayışı. : Şubat 17, 2022, 12:01:09 ÖS
sagaol brkemreoglu. şimdilik 2 tane cdrom için lazım. ama almak lazım topluca. arada lazım oluyor. aciliyeti yok uğraştırmayım seni.

sorun değil bakar haber veririm size.
3  Genel Kategori / Genel Sohbet / Ynt: Floopy ve cdrom sürücüler için lastik kayış arayışı. : Şubat 17, 2022, 11:26:05 ÖÖ
Türkiyede satan yer varmıdır? nerden temin edebilirim? dvd ve cdromlar zamanla lastiği deforme oluyor. tray bir türlü açılmıyor. aynı şekilde floppylerde de lastik oluyor bazısında. aliexpress de denk geldi ama türkiyede bulamadım. aliexpress den ne alırsan al en az 80tl gümrük kargo fiyatı çıkarıyor artık.

Benim elimde olmalı. kaç adet gerekli size hafta sonu bakıp haber vereyim.
4  Genel Kategori / Tanışma Forumu / Ynt: Merhaba : Aralık 27, 2021, 13:15:45 ÖS
Hoş geldiniz. Yıl başı süprizi gibi olmul sizin için
5  Genel Kategori / Genel Sohbet / Ynt: ikinci el sitelerindeki garip/saçma/uçuk ilanlar : Eylül 22, 2021, 13:47:34 ÖS

Netflix de oyuncakların hikayelriyle ilgili bir programda görmüştüm bunu. Bütün programda türkiyeden geçen tek kısım bu oyuncaklardı onu da çakma bir oyuncakla çıkmamız işin garibi ingiltereye nasıl gitmiş
6  Genel Kategori / Genel Sohbet / Ynt: yeni araç çok yakarmı ? benimki 100km/13lt gibi çıkıyor : Eylül 21, 2021, 14:42:38 ÖS
Birde ilk ehliyet aldığımda babamın bana söylediği bir söz vardı. Ayağınla gaz pedalı arasında yumurta varmış gibi pedala nazik bas. Pedala basış şekliniz bile yakıtınızı anlık olarak çok etkiler haliyle ortalama yakıtınızda.
7  Genel Kategori / Genel Sohbet / Ynt: yeni araç çok yakarmı ? benimki 100km/13lt gibi çıkıyor : Eylül 21, 2021, 14:38:09 ÖS
Öncelikle fevri davranmayın bence arabanın keyfini çıkartmaya bakın ilk dönemde yakıtının fazla olması normal ama 13 litre biraz şüpheci haklısınız. Ancak ilk yağ bakımına kadar yakıtın kolay kolay düşmesini beklemeyin.

Aracınızı alalı daha çok olmadı diye biliyorum kiloetresi ne kadar oldu bilmiyorum da dediğim gibi ilk bakıma kadar biraz yakması normal aracın.

Fabrika verilerine baktığımızda şehir içinde 8-9 litrelere düşecektir diye düşünüyorum. Size tavsiyem depoyu fullemek arkasında kilometreyi not alın ve yol bilgisayarını sıfırlayın mümkün olursa uzun yol yapın. Tekrar depoyu fulleyin kilometre farkından kaç litre yaktığınız belli olur öylelikle yol bilgisayarınıda test etmiş olursunuz.

Birde benzini aldığınız yer konusunda seçici olun mümkün olduğunca markalı ve aynı benzinlik hatta aynı pompa bu konuda biraz kılımdır Kahkaha

Ayrıca uzatmak istemiyorum kendi araçlarımızın yakıt değerlerini paylaşabilirim yıl içerisinde 3 tane sıfır araç almak nasip oldu hepsi farklı markalar yakıtlarını paylaşınca ilk yakıt değerlerinin normal olduğuna karar verirsiniz.
8  Genel Kategori / Genel Sohbet / Ynt: araba sorusu : Eylül 17, 2021, 09:30:04 ÖÖ
Hayırlı olsun güzel günlerde kullanın güzel tercih yapmışsınız.
9  Genel Kategori / Genel Sohbet / Ynt: araba sorusu : Ağustos 23, 2021, 11:04:53 ÖÖ
İkinci bir konu açarak kalabalık yapmak istemedim o yüzden bu konuya yazıyorum lütfen sorun teşkil ederse bildirin.

Ben de bu sıralar bir araç arayışındayım. 150-155 civarı bir bütçeyle çıktım yola.

2016 bir Corsa buldum yarı otomatik 1.4 benzinli. Yakıt çok uzun süre sürmeyi planlamadığım için problem değil benim için yaptığım hesaplarda da fiyat farkını karşılamıyordu. İlk sahibinden çok temiz bir araç en nihayetinde, Tarcanlar ekspertiz'e de göstereceğiz.

Araçla ilgili aklıma takılan tek bir nokta var. araç 5bin km önce bir hararet yapmış. Sahibinin dediğine göre bu olay park halindeyken olmuş ve aracı yürütmeyip direkt yetkili servise çektirmiş. Su pompasının değiştiğini ve tüm testlerinin yapıldığını sonra da hiç sorun yaşamadığını söylüyor. Yetkili servis faturasına da bakacağız haftaiçi.

Benim danışmak istediğim konu şu, ekspertiz'den sonra ve bu şekilde iyi bir şekilde işlem görmüş bu araçtan bu sebeple korkmalı mıyım? Onun dışında hiç şüphemin olmadığı oldukça temiz bir araç gibi duruyor.

Easytronic'ler biraz vites geçişlerinde hissettirme yapıyor sorun yok derseniz kullanabilirsiniz. Tarcanlara götürecekseniz conta yanık testi yapıyorlar diye biliyorum ama siz yinede söyleyin. Hararet yaptıysa üst kapakta hasar oluşturmasın. Tabi kapak açılmadan yine durumu çok net belli olmazda kaçak testini yaptırmakta yarar var. Kötüleri söylediysem kusura bakmayın sadece hazırlıklı olun diye söylüyorum.

Ayrıca tarcanlara götürürseniz sonrasında prosedürü paylaşabilirmisiniz fiyat vs internette çok fazla dedikodu var ama net bilgi yok.

Şimdiden hayırlı olsun.

10  Genel Kategori / Genel Sohbet / Ynt: araba sorusu : Ağustos 17, 2021, 10:18:47 ÖÖ
Genelde 100bin bütçe ile araç bakanlara bu sıralarda verdiğim tek bir örnek var. Bakacağınız araba en az 10 yaşında olacak kilometre olarak yüksek kilometrelerde olacak ve istediğiniz yerde kontorl ettirseniz de yakın vadede sorun çıkartma olasılığı var. @hakkan hocamın da dediği gibi sanayı 2. adresiniz olabilir.

Kendimden de örnek vermek gerekirse yıl başında benzer şekilde bir araç almam gerekiyordu elimdeki nakiti verip üzerine kredi çekerek sıfır bi araç aldım 2 hafta önce de onu değiştirdim sadece bir basamak olarak kullandım. O dönemde herkes aldığım araç ticari bi araç olduğu için laf etmişti, ben de 10 yaşında yüksek kilometrede ne olduğu belli bir araç almak yerine sıfır bir araç aldım diyordum. Nihayetinde garnatisi olan en ufak şeyde bayinin başını ağrıtabileceğim bir durum vardı.

Size önerim bütçenizi zorlayabiliyorsanız şu dönemde ÖTV indirimleriyle alabileceğiniz her hangibir sıfır araca yönelmeniz olur.

Yıllar sonra ilk aracınız olacağı için sıfır almak da biraz düşündürücü olabilir ama yinede şu şartlarda 10 yaşlarında ne olduğu belli olmayan bir araç yerine sıfır her zaman tercihimdir.
11  Diğer Nostaljik Bilgisayarlar / IBM Uyumlular / Retro x86 Sistemler / Ynt: Vintage Computers Club - Grafik kartı, ses kartı ve işlemci koleksiyonum : Mayıs 21, 2021, 10:38:36 ÖÖ
Çok keyifli çok başarılı bir site olmuş takip etmesi kolay anlaşılır. Büyük bir merakla işlemcileri listelediğiniz zamanı bekliyorum.
12  Genel Kategori / Genel Sohbet / Ynt: ikinci el sitelerindeki garip/saçma/uçuk ilanlar : Mart 16, 2021, 15:00:37 ÖS

Kendisine sordum. PC mi Atari-ST versiyonumu diye. PC dedi. Fiyatta bir hata olup olmadığını sordum. Hata yok. "Ürün emsalsizdir" dedi. 1 TL'ye aynısının yapılabileceğini bilip bilmediğini sordum... 1 TL'den 10 tane yap o zaman bana dedi. Ben de hepsi aynı oyun olmasın 10 farklı oyun göndereyim dedim. Orada iletişimimiz koptu  
Değişik kafalar.. anlamak imkansız

aynısını yapasım geldi Kahkaha
13  Diğer Nostaljik Bilgisayarlar / IBM Uyumlular / Retro x86 Sistemler / Ynt: At kasa tekrar üretilebilir mi? : Mart 09, 2021, 09:25:23 ÖÖ
Bende bulunan kasada at delikleri yok.Mini atx olarak geçiyor.Bir nalburdan yardım istemek gerekiyor galiba.Çünkü kaçlık matkap ucu kullanmam gerekiyor ya da diş açmak için hangi ucu kullanmak lazım?Onları bilemiyorum.
Bu atxlerde kullanılan 555 devresi nedir?Yani bir tane at Psu var elimde ama güvenemiyorum.Atx güç kaynağında ne yapmam lazım tam olarak?

https://www.cimri.com/pafta-makinesi/en-ucuz-troy-36110-110-parca-kilavuz-pafta-seti-fiyatlari,93202482

şöyle diş açma setleri var sadece örnek olarak gönderiyorum 3-4 tane deliğe diş açmak için bu kadar para verilmez tabi. dişlerin derinliği metrik cinsten boy boy oluyor sizin kasanın üzerinde bulunan bağlantı ayaklarına göre diş açtırabilirsiniz. düz delik delinip diş açılacak sadece. nalburlar değil de tornacıya giderseniz daha kolay hallolur işiniz. tabi naz yapıp uğraşamam demezse...
14  Diğer Nostaljik Bilgisayarlar / IBM Uyumlular / Retro x86 Sistemler / Ynt: At kasa tekrar üretilebilir mi? : Mart 09, 2021, 08:51:48 ÖÖ
Vida delikleri nereye açılacak? Arka plaketi hangi ölçülerde kestireceğim? Güç kaynağı oturacak mı? Anahtar sistemi (açma kapama) nasıl olacak gibi...

Bu durumda başlangıç noktası anakart montaj delikleri. Üzerinde çalıştığınız kasanın AT montaj delikleri varsa bu adımı geçebilirsiniz. Yoksa deliklerin konumunu doğru bulabilmek için PCI ve ISA slotları referans almanız gerekecek. Kartın en üstteki PCI yuvasına ve en alttaki ISA yuvasına birer kart takıp anakartın kasa içerisindeki olması gereken konumu yaklaşık hesaplamanız gerekecek. Anakartın duruş şekli keslinleşince montaj deliklerinden ispirtolu kalemle montaj deliklerinin yerini belirleyip matkap ucuyla vidalama deliklerini açıp buraya kasanın kendi orjinal montaj vidalarını (üstü dişi olur) takabilirsiniz. Ondan sonra I/O shield , power switch montajı gelir. En azından ben böyle başlardım.

Burada bir örneği mevcut ;

https://www.vogons.org/viewtopic.php?p=235141#p235141



burada soruların hepsinin cevabı var neredeyse. atx kasada at anakartlar için bağlantı deliklerinin olması güzel. muhtemelen eski dönem görsel olarak at kasalara benzeyen atx kasaların çoğunda da vardır. poweri de atx den çevireceğiniz için uymama gibi bir problem görünmüyor.

@Aktug hocam çözmüş olayı görünüyor

Bir tek boş i/o shield ile olay çözülüyor gibi görünüyor.
15  Diğer Nostaljik Bilgisayarlar / IBM Uyumlular / Retro x86 Sistemler / Ynt: At kasa tekrar üretilebilir mi? : Mart 08, 2021, 15:53:25 ÖS
Yeniden üretmek çok maliyeti ve eziyetli olur bence. At görünümüne yakın Atx kasayı modifiye etmek daha kolay olmalı. Hem at ve atx kasaların  I/O shield'leri farklı mı ? sadece büyüklük olarak söylüyorum. klavye portu falan bir şekilde kasada açılabilir yada kasanın arkası kople açık olsun görünmyecek yerde çok sorun olmaz. Açma kapama düğmeside bir şekilde uydurulur. Çok uydurkaydır sistem gibi oldu ama amaç at anakartları canlandırmak olsun.

Benim elime çok geçerdi AT sistemler neredeyse 1bucuk senedir hiç görmedim bile. Bulsak bile dedikleri gibi ya sararmış yada çok pis oluyor
Sayfa: [1] 2 3 ... 17