Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

  Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
  Mesajları Göster
Sayfa: [1] 2 3 ... 6
1  Genel Kategori / Proje / Ynt: Raspberry PI ve GertVGA (VGA666) ile TV'de 240p : Nisan 04, 2024, 00:19:15 ÖÖ
Selamlar,
Hiç raspberry pi 5 ile kullanmayı deneyen oldu mu? Çalışır diyorlar ama daha tam olarak açıklayan görmedim.

Şuarada birisi sormuş, anladığım kadariyla sonuçta almış ben beceremedim
https://forums.raspberrypi.com/viewtopic.php?t=363997&sid=0f26fd182d80d390d0f1d3461f8bf60a

Burada da birisi video sonuçlarını paylaşıp duruyor:
https://www.youtube.com/@majisuu30454
2  Genel Kategori / Genel Sohbet / Ynt: 3D Printing parça parça tekniği : Haziran 28, 2023, 00:11:59 ÖÖ
Tam bir sanat eseri!
Cihaz, filament tipi nedir? Resolution en iyi kalite sanırım 0,12mm mi?
Estafurullah ama gerçekten post processing olayına önem veririm Birde ben printerı özellikle heykel ve figür baskısı için kulanıyorum. O layer izleri işin bütün kalitesini bozuyor bana göre. Benim printerım anycubic i3 mega, yenilerin yanında çok ilkel kalıyor ama iş görüyor. Filament olarak Uzaras marka pla+ kullanıyorum. 5 yıldır kullandığım tek filament markası bu. Dediğiniz gibi bu baskıyı 0.1-0.16 aralağında almışımdır büyük ihtimal. Bir de kendimce gizli bir formulum var Kahkaha Polisan Selulozik dolgu verniği. Baskının üzerine 1/1 ölçüde incelttiğim dolgu verniğini sürüyorum(2-3 kat). Airbrushla atacaksam biraz daha inceltiyorum. Bunu tatmin edici bir görüntü elde edene kadar tekrarlıyorum. Çok fazla detay olan yerlerde çok az sürüyorum, detayları yok etmemek için. Sonra başlıyor zımpara olayı. Zımpra içinde sünger zımparaları kullanıyorum. detayların içine çok daha rahat giriyorlar ve çok yıpratıcı değiller. Vernik kolay zımparalanıyor, layerların içini doldurunca da ortaya pürüzsüz bir souç çıkıyor.
3  Genel Kategori / Genel Sohbet / Ynt: 3D Printing parça parça tekniği : Haziran 27, 2023, 18:25:41 ÖS
Selam, Ben meshmixer ile parçalayarak basıyorum. Mesh mixer ile parcalarken, jointler yapıyorum. böylece parçay birleştirirken kayma, kenarının tutmaması gibi durumlar olmuyor. Bazen çabuk yapışması sorun olabiliyor. Öyle zamanlarda japon yapıştırıcısı yerine epoxy yapıştırıcı kullanıyorum. Birleşim izleirni kapatmak için, birleşim yeri geniş ise modelcilerin kllandığı çift kompenentli putty ile içini dolduruyorum. Eğer birleşim yeri basit bi iz ise, oto tamircilerinin kullandığı çelik macununu kullanıyorum. En son olarakta nefret ettiğim işlem olan günlerce zımpara













4  Genel Kategori / Genel Sohbet / Ynt: Kapasitörler hakkında bilgiler : Nisan 05, 2023, 14:36:08 ÖS
aynen, ordan sadece siprişi bildiriyosunuz. Para ödeme hiç bişi yok. Gerisi ekomda. Zaten sipraişe başlayın o sizi yönlendirir.
5  Genel Kategori / Genel Sohbet / Ynt: Kapasitörler hakkında bilgiler : Nisan 05, 2023, 14:08:54 ÖS
150 euro dese de 80 euroluk. çip kapasitör vs. ticaridir diye alıkonuldu. çıkarmak için upsnin gümrükçü ortağı tarafından 4 katı bir para teklif edildi.

Yurtdışından alışveriş yapılmasın diye ellerinden geleni yapıyorlar. Geçmiş olsun.


Ben hi-fi sistemim için aliexpresse güvenemedim. Mouser ya da digikey'den al dediler. https://www.digikey.com adresinden sipariş verdim. Türkiyede ithalat işlerini ekom (https://www.e-komponent.com) ile yönetiyolar. Gümrük+kargo Hesaplamalarını onlar çıkartı. Kendim getirtmeye kalkmaktan daha uyguna geldi. Eve de yurtiçi kargo ile göndermişler. BAşka hiçbirşeyle uğraşmadım.

Yani digikey.com'dan sipariş verince gerisini e-komponent.com hallediyor. "alışverişi e-komponent.com'dan yapmamıza gerek yok". Doğru mu anladım?


Aldığım ürünler zaten ekompent te yoktu. Ben sipraişi digi-keyden geçtim onlar'da ekoma yönlermişler siparişimi.  Ertesi gün bana eomdan aşağıdaki mail geldi.



Ben de kendilerine teklifin benim için uygun olduğunu bir an önce işlemleri başlatabileceğimize dair mail attım ve alışveriş sepetinin linkini beklediğimi söyledim.



Sonrası sepete gidip kredi kartı bilgilerini vermekten ibaret. Başka birşeye karışmadım. Bir hafta sonrada elime geldi kapasitörler.
 
6  Genel Kategori / Genel Sohbet / Ynt: Kapasitörler hakkında bilgiler : Nisan 05, 2023, 12:13:52 ÖS


Şöyle bir araştırdım da, Aliexpress veya yerel elektronikçiden vs. rastgele alınmaz cidden.

Ben de ilk kez şu siteden sipariş vereceğim.
https://www.mouser.com.tr/

Bu siteden daha önce alışveriş yapan var mı? Gümrük vs. bir sorunla karşılaşan?


Ben hi-fi sistemim için aliexpresse güvenemedim. Mouser ya da digikey'den al dediler. https://www.digikey.com adresinden sipariş verdim. Türkiyede ithalat işlerini ekom (https://www.e-komponent.com) ile yönetiyolar. Gümrük+kargo Hesaplamalarını onlar çıkartı. Kendim getirtmeye kalkmaktan daha uyguna geldi. Eve de yurtiçi kargo ile göndermişler. BAşka hiçbirşeyle uğraşmadım.
7  Arcade Sistemler ve Oyun Konsolları / Arcade Sistemler / Ynt: Crt bartop arcade kabin : Kasım 12, 2022, 09:56:43 ÖÖ
Kendisinden birşeyler alırken tanışmıştımm. Bu işler için byük bir atolye kurup, kendi tasarladığı modellerini üreticeğini söylemşti. Demek yapmaya başlamış. Hayırlısı olsun.
8  Genel Kategori / Genel Sohbet / Ynt: Maksat muhabbet olsun He-Man vs Thundercats : Eylül 23, 2022, 14:09:11 ÖS
He-man çocukluğumun çizgi filmidir, oyuncağını almak için bayramda herkesin elini öpmüştüm Çok severim ama ne yazıki bir Thundercats değildir gözümde. Thundercats 90 ların başında  starda yayınlanıyordu yanlış hatırlamıyorsam. İlk okula gidiyordum. Şarkısını söylediğimde özel güçler kazandığımı hayal ederdim. İlk yayından kaldırılışında bütün gün ağlamıştım  

Thunder...Thunder...Thundercatssss
9  Genel Kategori / Genel Sohbet / Ynt: Sony crt deki titreme sorunu ? : Ağustos 09, 2022, 10:07:58 ÖÖ
İşe yaramasina sevindim
Bir de 300 tl 37 ekran crt bir tv icin cok fazla bence. Millet evinden bedavaya atiyor bunları. Bundan 5 sene önce annemler LCD ye geçtiklerinde 70 ekran trinitronu eskiciye veremediler. Bizim icin degerliler sadece, normal kullanicilar icin artik teknolojisi eskimis bir yığıntı. Bende letgo'dan cok komik bir rakama almistim.
10  Genel Kategori / Genel Sohbet / Ynt: Sony crt deki titreme sorunu ? : Ağustos 08, 2022, 10:34:23 ÖÖ
Alıntı
Lakin çin üretimi kumandalarla servis menusüne girilemiyor diye duymuştum yanlış mı biliyorum yanlış biliyorsam yazarsanız sevinirim. Eğer doğru biliyorsam bu bir sorun olmaz mı ?

Bende de aynı model tv var. Zamanında letgo'dan almıştım. Kumandası yoktu. Kumandayı çin malı muadil olarak bir alışveriş sitesinden aldım. Bir başlıkta atmıştım ama burada da göndereyim, servis menüsü için bir şablon hazırlamıştım.

11  Genel Kategori / Genel Sohbet / Ynt: LEGO BTTF : Mart 18, 2022, 17:57:47 ÖS
Bunun daha önce küçük bir seti vardı. Onun fiyatlar uçtu tabi. Bu da Türkiyede 2500 bandından aşağıda olmaz. Muadili ecto-1 lisanlı mağazasında 2700 kusurlara satıldı. Bu arada ön sipariş verip adınıza önceden ayırtabilirsiniz. Ben hemen tükeneceğini sanmam, bugüne kadar retro setlerden (batman1989 batmobile, 1989 batwing, ecto-1) hemen tükeneni görmedim. Hele önceki BTTF lego, üetimde kaldığı 2 yıl boyunca çok rahat bulunuyordu. Ama yinede ön sipariş vermeniz faydanıza. Döviz kurlarından dolayı fiyatlar daima yukarı ivmeleniyor. Ayrıca, adore ya da linsanlı lego mağazaları varken başka yerlerden pahalı fiyatlara almayın. Hiçbiryerde bulunmayan bir ürün olur orası ayrı ama bunlar dağıtıcı fiyatından Türkiyeye geleccek.
12  Arcade Sistemler ve Oyun Konsolları / Arcade Sistemler / Ynt: Bartop Arcade Prototip : Ocak 24, 2022, 21:13:30 ÖS


Bu kısımlar mdf olur. Konsolun üstü büyük ihtimal sac olur. Diğer yerleri printerdan basarım. Yer yer değişikliklere gidebilirim tabi. Ahşap işçiliğide zorlayacak yerler, eğer sağlamlıkta gerektirmiyorsa, printerdan halletme tarafarıyım.
13  Arcade Sistemler ve Oyun Konsolları / Arcade Sistemler / Ynt: Bartop Arcade Prototip : Ocak 24, 2022, 14:33:45 ÖS
Evet, arkaya ve hatta belki tepeye de havalandırma delikleri açmam lazım. Şu anki haliyle çok uzun ömürlü olmayabilir  Masum
14  Arcade Sistemler ve Oyun Konsolları / Arcade Sistemler / Ynt: Bartop Arcade Prototip : Ocak 23, 2022, 18:29:04 ÖS
Doğru, ölçüleri de versem daha iyi olurmuş. Çizmeye ilk başladığımda bauhouseda satılan 12 mm.lik mdfler ile yaparım diye düşündüm. Bu arada ölçü değişikliklerinden dolayı tasarımda değişiklikler olacak bazı yerlerde mecburen. Ama genel hattı etkilemeyeceğini düşünüyorum. Mesela Üst kısımda lcd kullanırım diye düşünmüştüm, naomide oyun seçmek için ama onun ölüçüsünü göz kararı yaptım. Raspberry kullnırsam yukarıda lcd kullanmam bile.
Sanwanın, alt ölçüsü 34 mm'miş. Panelin orta kısmını baz alırsam ve panelin altında 18 mm lik mdf de kullansam, geriye 40.785 mm kalıyor. Bu şekilde olursa üst kısmı saç yaparsam kurtarır diye düşünüyorum. Gerçi kaç mm. lik saç yeterli olur, esnemlere dayanır bilmiyorum, test etmem veya araştırmam lazım. Ona göre tekrar düzenlemem gerekebilir.  

Edit: Kendi yazdığımı bile çıkartamamışım  Masum 56.768-18.00 = 38.785 Bu ölçü sıkıntı. Alttan garantiye almak için 0.5 cm ya da 1 cm yükseltmek daha iyi olacak sanki

15  Arcade Sistemler ve Oyun Konsolları / Arcade Sistemler / Ynt: Bartop Arcade Prototip : Ocak 23, 2022, 16:22:20 ÖS
eğer ağırlığı yeterince iyiyse shoryuken çekerken kasayla beraber çekmezsin,

Ahahah çok güldüm buna  Doğru, ağırlık önemli. Onu hiç düşünmemiştim. Kasanın ana hatlarını yine mdf'den yaparım diye düşünüyorum. crt tv'ninde ağırlığı var. Eğer yine de kurtarmazsa dediğin gibi bir sabitleyici lazım 👍
Sayfa: [1] 2 3 ... 6