Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

  Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
  Mesajları Göster
Sayfa: [1]
1  Arcade Sistemler ve Oyun Konsolları / Oyun Konsolları / Ynt: Kalın Kasa PS2'leri Sadece IDE HDD ile SoftMod Yapma : Nisan 04, 2020, 00:01:00 ÖÖ
Sorunu çözdüm, arkadaşımın aynı marka fakat daha eski ve 500gb olan harddiski ile denedim ve oldu. Sıkıntı harddiskin uyumsuz olmasındanmış. Şuan oyunları yükledim ve 500lük ile sıkıntısız oynuyorum OPL üzerinden.

Yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ederim.
2  Arcade Sistemler ve Oyun Konsolları / Oyun Konsolları / Ynt: Ps2 fat kasa FreeHDboot sonrası siyah ekran : Nisan 04, 2020, 00:00:48 ÖÖ
Sorunu çözdüm, arkadaşımın aynı marka fakat daha eski ve 500gb olan harddiski ile denedim ve oldu. Sıkıntı harddiskin uyumsuz olmasındanmış. Şuan oyunları yükledim ve 500lük ile sıkıntısız oynuyorum OPL üzerinden.
3  Arcade Sistemler ve Oyun Konsolları / Oyun Konsolları / Ynt: Kalın Kasa PS2'leri Sadece IDE HDD ile SoftMod Yapma : Mart 31, 2020, 17:27:48 ÖS
Matrix kurulumu dene istersen bir de. Belki olur.

Ekteki dosyaları aynı klasör içinde flash belleğe kopyala ve ULE ile DEV2I.ELF'i çalıştır.
Devam etmek istiyor musun diye soracak. X'e basarak onayladıktan sonra yüklemeyi yapıp PS2'yi kapatacak. Sonrasında otomatik olarak OPL'nin Hardiskten açılması lazım.
Hali hazırda matrix v1.93 var, üzerine mi kurulum yapayım? Yoksa update tarzı bir şey mi oluyor bu?
4  Arcade Sistemler ve Oyun Konsolları / Oyun Konsolları / Ynt: Kalın Kasa PS2'leri Sadece IDE HDD ile SoftMod Yapma : Mart 31, 2020, 06:56:53 ÖÖ

https://www.mediafire.com/file/erxbqbgdajda0x4/FHDB1.93.img.7z

1-Yukardaki linkteki dosyayı hardiske HDD RAW COPY ile yazdır. Winhhip ile oyunları Hdd'ye at.
2-Harddiski PS2'ye tak, Ps2 açılırken joypaddan yuvarlak üçgene basılı tut menüden boot mode HDD yap, yada cihazın içini açıp çipi sök at.



3-1Tb harddiskler özellikle en uyumlu olanlar, ama winhiip ile en fazla 256 tane oyun atılıyor. 256 tane oyunu winhiip ile atıp gerisini "HDLoader game installer" ile atabilirsiniz.

N11'de şuan 99 TL ye satılan adaptörden geçenlerde aldım, "çalışmadı" içini açıp baktım ribbon klipsten çıkmıştı ribbonu taktım çalıştı. Tabii hepsinde bu problem olacak diye bir şey yok.


Selamlar hocam, cevap için teşekkürler.
Dediklerinizi yaptım, fhdb1.93 yazdım hdde raw copy ile.
Cihazı açarken start basılı tutup chipi disable yaptım, başlattım, fakat elimde sadece dönen bir hdd ve sony yazısından sonra simsiyah bir ekran var.

Söylediğiniz üzere network adaptörün içini açıp ribbonlara da baktım, her şey yerli yerinde soketinde görünüyor.

Bunların haricinde internette başka fhdb versiyonları da yazıp denedim, gene aynı sonuç.
5  Arcade Sistemler ve Oyun Konsolları / Oyun Konsolları / Ynt: Kalın Kasa PS2'leri Sadece IDE HDD ile SoftMod Yapma : Mart 30, 2020, 21:55:26 ÖS
Caghazz kardeş bende uzun süre seninle aynı sorunu yaşadım 4 tane hdd değiştirdim. en sonunda aliexpresten ide network adapter aldım. onunla oldu şimdi mis gibi kullanıyorum 500gb a 25 tane oyun attım. Fırsatın varsa adaptörü değiştirmeyi dene.

İnternette denemediğim yöntem kalmadı. FMCB yapabildim, menüye girebildim fakat ne yaparsam yapayım HDD görmüyor ps2. Winhiip ile formatlayıp oyun atıyorum, hddyi takınca ya hiç açılmıyor siyah ekranda kalıyor ps2 ya da girebilirse fmcb giriyor, ordan opl girip oyunları göster diyorum hdd algılanmadı diyor.
Network adaptöründe sıkıntı var desem, hdd dönüyor içerde, onda sıkıntı yok diye tahmin ediyorum. Geriye tek seçenek hdd uyumlu değil kalıyor.
6  Arcade Sistemler ve Oyun Konsolları / Oyun Konsolları / Ynt: Kalın Kasa PS2'leri Sadece IDE HDD ile SoftMod Yapma : Mart 30, 2020, 16:07:28 ÖS
Bir sıkıntı yaşıyorum, günlerdir araştırıyorum fakat çözüm üretemedim, heyecanla yeni bir konu açtım fakat buradan devam ettirmek daha mantıklı olacak sanırım lakin buraya yönlendirildim ve açtığım konuya cevap alamadım.

N11'den sata network adapter aldım, 1tb harddiskim ile kullanmak üzere.
Cihazım fat ps2 scph-50004, 1.93v matrix chip var üzerinde. HDMi converter ile samsung smart tvde oynuyorum.

25 sayfada bahsi geçen her şeyi denedim fakat hiç bir sonuç alamadım. FHDB yapmaya çalıştığımda direk sony yazısı bile gelmeden siyah ekranda kalıyor(hdd çalışıyor.)

Harddisk kullanmadan CD ile FMCB yapmaya çalıştığımda ise Cannot read disk hatası alıyorum.

Kısaca boot menüsüne bir türlü gelemedim.

Ne yapmam gerek, daha önce başına gelen var mıdır?
7  Arcade Sistemler ve Oyun Konsolları / Oyun Konsolları / Ynt: Ps2 fat kasa FreeHDboot sonrası siyah ekran : Mart 30, 2020, 14:58:54 ÖS
Bu arada chip modelimi bilmiyordum, HDDi çıkarıp normal başlatırken starta basılı tuttum ve "Disabled v1.93" yazdı, sanırım matrix model chip var kasada.
8  Arcade Sistemler ve Oyun Konsolları / Oyun Konsolları / Ynt: Ps2 fat kasa FreeHDboot sonrası siyah ekran : Mart 30, 2020, 14:48:57 ÖS
FHDB1.9 dosyası sıkıntılı olabilir diye başka bir kaynaktan yenisini indirip tekrar formatlayıp denedim, hala aynı sıkıntıyı yaşıyorum, siyah ekran..
9  Arcade Sistemler ve Oyun Konsolları / Oyun Konsolları / Ynt: Ps2 fat kasa FreeHDboot sonrası siyah ekran : Mart 30, 2020, 14:02:28 ÖS
https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=7420.0

Bu başlıktan sorunu çözebilirsiniz.


Teşekkür ederim, konuya daha önce göz gezdirmiştim. Bende freemcboot yüklü bir memory card yok, kendim de üretemiyorum(yapmaya çalışırken disk okunamıyor hatası aldığımdan dolayı.)

Freehdboot ile freemcboot'a gerek kalmadan kullanabileceğimi düşünüyordum fakat freemcboot zorunlu sanırım, gönderdiğiniz konudan öyle anladım.
10  Arcade Sistemler ve Oyun Konsolları / Oyun Konsolları / Ps2 fat kasa FreeHDboot sonrası siyah ekran : Mart 30, 2020, 12:40:11 ÖS
Selamlar, forumunuzu yeni keşfettim. Gençliğimden kalma bir fat ps2 (scph-50004) sahibiyim, gözünde sıkıntı olduğundan HDD takmaya karar verdim. Sata network adaptör aldım ve 1tb hddime Freehdboot yaptım (https://revive.today/ps2/freehdboot-tutorial)

Her şey bittikten sonra ps2ye harddiski taktım fakat hiç bir görüntü alamadım. Cihaz bootlanmıyor. Sadece siyah ekran var. Hdd çalışıyor, kendi içinde dönüyor fakat ses ve görüntü yok.

Sıkıntı ne olabilir acaba?

Teşekkür ederim şimdiden.
Sayfa: [1]