Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriDemoSceneYnt: 7DX 2015 - Parti Raporları
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Ynt: 7DX 2015 - Parti Raporları  (Okunma Sayısı 15624 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selim7
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Mart 22, 2015, 18:32:46 ÖS »

Çok güzeldi, Kemal abilerin, Serkan abilerin ve Emir abinin birbirlerine anlattıkları hikâyeler gerçekten hiçbiryerde bulunmaz çok güzel anılardı.

Kemal abinin, bazı commodore'ların balyozla hunharca katledilmelerine ramak kalaki engel oluşunu biraz gülerek biraz üzülerek dinledik. Buna benzer anılar çok var. Meselâ, Serkan abinin bir süre peşlerinden gidipte en sonunda adamların sanki Serkan abiye inat olarak yapmışlar gibi commodore'ların hepsini parçalamalarına şahit olmasını da kendisinden dinledik.

Dinledikçe kendimden geçtim. Bir o kadar değer veren bir grup var, diğer yandan da bir o kadar da değer vermeyen eskiden kalma işe yaramayan alet gözüyle bakan bir takım güruhlar var. Hakkaten bazen çıldırmamak elde değil sanırım. : )

Valla sizler bu gibi adamlarla yıllardır uğraşmışsınız. Sizi tebrik etmek istiyorum. Bir noktadan sonra "Olamaz Ya!." pozisyonlarına girdiğinize eminim. : )

Emir abinin 7DX'lerin nasıl başladığı ile ilgili zaman çizelgesi anlatımı benim gibi son zamanlarda katılanlar için oluşumun ne denli zorluklarla başladığını ve ilerlediğini yüzeysel de olsa anlamamıza fırsat vermiş oldu. Ne de olsa camiânın pek içinde sayılmayız. Partinin de son olması ve bu kalitede bir ortamında belki olamayacak olması gerçekten üzüyor insanı.

Bana kalırsa insanı mutlu eden şey anıların paylaşılması, ortak değerlerinin birbirlerimize aktarılamasıdır. Bu ortama da en önem kazandıran durum da bu idi zaten.

Bazı ayrıntıları da Gökhan abi zaten özetledi. Fotoğraf için çok teşekkürler Gökhan abi.

//wizofwor: bu mesaj 7DX 2015 - Kimler geliyor, ne getiriyor? başlığından taşınmıştır.
« Son Düzenleme: Mart 23, 2015, 10:28:19 ÖÖ Gönderen: Simon (Özay Turay) » Logged

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mart 23, 2015, 00:45:52 ÖÖ »

Bu seneki partiye çok daha hazırlıklı gelmeyi planladığım halde, iş yoğunluğu ve günlük telaşe gibi olağan sebeplerle yine iki ayak bir pabuçta durumunda yakalandım. Son haftaya girdiğimizde elimde bartop kabinin eksiklerini tamamlamak için aldığım malzeme, bir intro fikri ve önceden hazırlanmış görsellerden başka bir şey yoktu.

İki işi bir arada yetiştirecek vaktim olmadığına kanaat getirdikten sonra kabine odaklandım. Dolayısıyla partiye kabin hazır olarak, introyu da mekanda kodlamak düşüncesiyle intikal ettim.

Cumartesi saat 4 gibi geldiğim parti mekanında CGTR tayfasının gösterdiği yere kabini kurarken önceki partilerde hep uzaktan şahit olduğum talihsizlerden biri de beni buldu ve ufak bir dikkatsizlik sonucu hala nasıl olduğunu anlamadığım bir kısa devreyle kabinin içindeki Amiga’nın ses çıkışlarını yaktım. Bu haliyle bile kabin oldukça ilgi topladı. Amiga, timer’lı kabin ve işin marangozluk kısmı hakkında çok sayıda soru aldım. Bartop projem amacına ulaştı diyebilirim.

Zaten genel anlamdaki katılımcı kitlesi de çok iyiydi. Bu sene genç katılımcılar cihazlarla çok ilgilendiler. 6502, asm, VIC konularında çok geyikler döndü. Genç dimağlar zehirlendi.

Gecenin benim için en akılda kalanları Nerdworking’in atolyelerinin işleyişini anlattığı sunum, Amiga 500 üzerindeki video mapping, ve kıran kırana geçen Outrun yarışmasıydı. Map/Plush’la tanışmış olmak da güzel bir detaydı. 

Sohbet muhabbet derken Skate ve Joker_’den tasarladığım introyla ilgili bir kaç ip ucu aldıktan sonra gece 3 gibi mekandan ayrıldım. Evde iki saat tırmaladıktan sonra, bu intro’nun bu gün bitmeyeceğini anlayıp pes ettim.

Sabah kalkar kalkmaz tekrar parti mekanındaydım. Kır pidesiyle karnımı doyurduktan sonra. Bir taraftan patlangaçlı şeker atıştırırken, intro için hazırladığım petscii’yi bir iki rötüşla party relase olarak hazırladım ve son dakikada yetiştirdim. Oylamayı beklerken Commander64’ün: “Çöpteki bilgisayarları gördünüz mü?” nidasıyla kendimi otoparkın yanındaki çöpleri karıştırırken buldum. Bu esnada çekilmiş fotoğraflar var. Umarım internette yayınlanmazlar. Bulduğum kasa içersinden bol miktardan buton/switch/kablo kurtardım. Aslında daha çok malzeme vardı ama akşam yenen pizzalar da aynı yere atıldığı için malzemelerin çoğu domates sosluydu. 

Oylama muhabbeti ve Endo’nun doğum gününden sonra Joker_, Kirkoryan, Simon ve Commander64’le beraber mekandan ayrıldık.5 kişilik after party etkinliğimizde döner ve çaydan başka anlatacak fazla şey yok. Saat 7’ye doğru kimin organize edeceğini bilmediğimiz bir sonraki partide buluşmak üzere söyleşerek ayrıldık. Simon’u da otogara bıraktıktan sonra, 8:30 gibi evdeydim.

Partinin ardından, 14 yıl boyunca yaşanan türlü badirelere rağmen hiç sıkılmadan uğraşarak bizlere bu güzel ortamı sunan, fiziksel yorgunluğu, stresi ve mali yükü üstlenen güzel insanlara teşekkür etmek istiyorum. Her son bir başlangıçtır. Son 7DX'in çok daha güzel şeylerin başlangıcı olmasını umuyorum. Scene’le tanışmama vesile olduğunuz, bu güzel ortamı sağladığınız için çok teşekkürler.
« Son Düzenleme: Mart 23, 2015, 09:48:49 ÖÖ Gönderen: wizofwor » Logged

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mart 23, 2015, 15:19:53 ÖS »

Eğlenceli bir parti oldu. Tüm organizatörlere ayrı ayrı teşekkürler. Kendime gelip uyanabilirsem parti raporunu yazarım Kahkaha
ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Mart 23, 2015, 21:02:14 ÖS »

parti ortamının benim için tek eksik alanı uyku alanı olmaması, hem ışık hemde ses baya beni yordu arabaya gidip uyumayı denedim ondada dondum

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Mart 23, 2015, 21:16:59 ÖS »

birde 170 mbit internet oldugunu bilseydim download için pilgisayar getirirdim

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
sonyz1
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Mart 23, 2015, 21:51:17 ÖS »

Keşke gelebilseydim.hep istedim ama olmadı.Her defasında imreniyorum şu resimleri görünce .Bu arada fazla amiga donanım göremedim.her taraf diz üstülerle dolu görünüyor.İnşallah biz kendimiz commodore cular olarak yaparız bir parti.....Her taraf sadece commodore amiga.....
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Mart 27, 2015, 01:14:01 ÖÖ »

Son partiden bir kaç fotoğraf da benden.

Niye bu kadar az fotoğraf çektim bilmiyorum.

* IMG_0579.JPG (438.33 KB, 1466x764 - Görüntüleme: 1648 kez.)

* IMG_0584.JPG (278.66 KB, 979x734 - Görüntüleme: 1677 kez.)

* IMG_0590.JPG (105.31 KB, 491x450 - Görüntüleme: 1642 kez.)

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mart 27, 2015, 02:20:12 ÖÖ »

birde 170 mbit internet oldugunu bilseydim download için pilgisayar getirirdim

Ne indircektin ki? Şu ana kadar yaptığım download'ların %50'sini <=512kbps, %25'ini 2Mbps, %12.5'ini 8Mbps, %6.25'ini de 50Mbps hızla yapmışımdır

Hız yavaşken filmlerin 20-50GB versiyonlarını indirmeye uğraşırken şu anda 2-3GB'lık 1080p sürümler işimi görüyor
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Mart 27, 2015, 03:03:41 ÖÖ »

Bu arada aynı internet bağlantısı ile çindeki minipro'nun üreticisinin sitesinden kurulum dosyasını saniyede 15k ile falan indirdik. boğaziçinin internet'i çini protesto ediyordu ya da minipro'nun üreticisinin sitesi çok dandik bir yerde host ediliyordu

Edit :
Parti raporumu da yazayım bari,

İşler yoğun, evde de çocuk olunca çok vakitli çıkamadım cumartesi günü. Devreyi partide çalıştırırım belki ümidiyle önce Kadıköy'e gidip osilatör aldım swinsid için. Oradan köprüye doğru yola çıktım ama bir baktım tabelaya boğaz köprüsü yalan olmasın 1 saat mi diyordu, iki saat mi neyse köprüyü geçmem bile epey vakit aldı. Son anda belki 256 byte yarışmasına katılırım diye trafikte ne yapabilirim diye düşündüm biraz. Sonra kafama dank etti bilgisayarın monitörünü evde unutmuşumtum. Adam akıllı bir notebook almamanın cezası.

En son sanırım 7dx10'a katılmıştım galiba, yeri de tam olarak çıkaramadım. Epey bir daire çizdim mekanın etrafında. Forumdan kimsenin telefon numarası da olmayınca 7dx başlığına telefon numaramı yazdım birisi beni arasın diye Sonra oradaki üniversiteli gençlere sorunca buldum yeri.

Neyse efendim saat bu sırada 8'i epey geçmişti. Simalarını az çok forumda bildiğim kişilerle tanıştım, muhabbet iyiydi. Sağolsun Joker bana monitörünü kullanmam için verdi. Devreyi kurcalayabildim biraz bu sayede. Devre sid çalamasa da kablo yığınından müteşekkil olması sebebiyle epey ilgi çekti

Gecenin ilerleyen saatlerinde impetigo'nun windowsta usb sürücüsü tarafından görülmeyen xu1541'ini ayağa kaldırmaya çalıştık ama başarılı olamadık.

Bu arada yarışmalara katılım ilan edildiğinden daha geç saatlere kadar da mümkün imiş, o noktada monitörü getirmemiş olmama üzüldüm. Gerçi kolay gibi gözükse de 256 byte en zor yarışmalardan biri sanırım. Bir şey çıkmayabilirdi de benden.

Neyse efendim yarışmalar, yiyecek, içecek, sohbet muhabbet falan derken oldukça keyifli geçti zaman. Saat 04:00 civarı ben mekandan ayrıldım. Klasik hayat, ertesi günü eve misafir ağırlamamız gerekti, pazar gününü pas geçmek zorunda kaldım. Partinin tekrar yapılamama ihtimali gerçekten üzücü.

Partide tanıştığım herkese teşekkür ederim, insanın etrafında ilgi alanında rahatça konuşabileceği insanların ve ortamın olması gerçekten güzel bir şey.

« Son Düzenleme: Mart 27, 2015, 03:39:43 ÖÖ Gönderen: i_r_on » Logged

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
merlininkazani
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Mart 27, 2015, 11:06:49 ÖÖ »

Harika bir etkinlikti. Bu sayede yeniden müzik işine döndüm. Release bekleyin  benden
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: