Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Emulatör; 1 Soru, 1 Fikir  (Okunma Sayısı 6116 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
NoStres
Deneyimli

One Love, One Heart, One Destiny

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ağustos 01, 2015, 23:32:04 ÖS »

Merhaba Dostlar; Arcade emülatör ile ilgili 1 sorum olacak , soracağım soru aynı zamanda bir fikir oluşturdu bende, herkesle paylaşmak istedim.

Yıllar önce mecidiyeköy Game Land salonunda bana, bol miktarda jeton harcatan Chase H.Q oyununu geçenlerde tekrar oynamak istedim, rom dosyasını buldum, ve güç bela Name emülatör ile hallettim.

Soru : chasehq.zip dosyası ve vb. arcade rom larını çalıştırabilecek üniversal bir DOS emülatör var mıdır?

Fikir : Elimizde DOS emülatör olduğunu farz edelim; eski bir 386 veya 486 gibi bilgisayarlarla, win98 başlangıç disketi kullanarak DOS emulatörünün exe'sini direk boot tekniği ile çalıştırsak, arcade kabin yapan arkadaşların işini görmez mi?.

Fikir; olur mu, olmaz mı bilemem. Çeşit olsun.

* hq.jpg (535.41 KB, 1024x768 - Görüntüleme: 1441 kez.)

* name.jpg (170.89 KB, 1024x768 - Görüntüleme: 1457 kez.)
« Son Düzenleme: Ağustos 01, 2015, 23:34:00 ÖS Gönderen: NoStres » Logged

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ağustos 01, 2015, 23:48:36 ÖS »

Bildiğim kadar bu oyun Mame oyunu. Bu oyunun dos versiyonu varmı?

Birde Game Land, Şişli'deki Novabaran'ın altkatındamıydı?
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ağustos 01, 2015, 23:52:53 ÖS »

Yukarıda resimlerini paylaştığın Mame'in DOS versiyonu var. Hatta beta iken öncelikli olarak DOS için geliştiriliyor, Windows için Mame32 versiyonu ayrıca çıkıyordu. Sonradan durum değiştiyse bilmiyorum. Kısaca bu istediğini yapabilirsin ancak DOS altında pek çok ek özellik -ki buna directX kullanan görüntü filtreleri de dahil-  çalışmayacaktır. 

segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ağustos 01, 2015, 23:55:25 ÖS »

Bu oyunu atari salonunda çok oynardım az jeton harcatmadı bana da. 3. aşamadan sonra baya bir zorlaşıyordu. Mame de sınırsız jeton olduğu için bitirdim oyunu ama tabi atari salonunda direksiyon ile oynamanın keyfi başkaydı.

NoStres
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ağustos 02, 2015, 00:02:02 ÖÖ »

Bildiğim kadar bu oyun Mame oyunu. Bu oyunun dos versiyonu varmı?

Birde Game Land, Şişli'deki Novabaran'ın altkatındamıydı?
Exe varmı bilmniyorum ama sega ve diğer konsolara uyarlanmış dandik kopyaları var, hepsini indirdim orijinali bu resimdeki. Game Lang'ın olduğu yer bilgisayarcıların olduğu sokağın başında idi şuan yerinde Gold Bilgisayar var

NoStres
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Ağustos 02, 2015, 00:11:49 ÖÖ »

Bu oyunu atari salonunda çok oynardım az jeton harcatmadı bana da. 3. aşamadan sonra baya bir zorlaşıyordu. Mame de sınırsız jeton olduğu için bitirdim oyunu ama tabi atari salonunda direksiyon ile oynamanın keyfi başkaydı.

Aynen kabinde oynamak bambaşka

NoStres
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ağustos 02, 2015, 01:20:07 ÖÖ »

Yukarıda resimlerini paylaştığın Mame'in DOS versiyonu var. Hatta beta iken öncelikli olarak DOS için geliştiriliyor, Windows için Mame32 versiyonu ayrıca çıkıyordu. Sonradan durum değiştiyse bilmiyorum. Kısaca bu istediğini yapabilirsin ancak DOS altında pek çok ek özellik -ki buna directX kullanan görüntü filtreleri de dahil-  çalışmayacaktır. 
DOS versiyonunu denedim; 8 Adet ses seceneği var 1 tanesi hariç hata veriyor, görüntü rezalet , geliştirilmiş DOS emülatörleri varsa atrık fikri yapmak isteyen uğraşacak öyle görünüyor. Mame32'yi kullanmak şuan en iyisi.   

i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Ağustos 02, 2015, 01:22:30 ÖÖ »

DOS oyununu arcade kabinde kullanmak çok mantıklı değil. Sonuçta orjinalinde biz DOS'lu bilgisayarları eski standart VGA / SVGA monitörlerde kullanıyorduk.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
NoStres
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Ağustos 02, 2015, 04:02:03 ÖÖ »

Punisher'ı Mame32'de çalıtıramamıştım, DOS versiyoru ile çalıştı, bilginize.

* IMG_20150802_034506.jpg (510.8 KB, 1600x1200 - Görüntüleme: 1277 kez.)

* IMG_20150802_034610.jpg (454.09 KB, 1600x1200 - Görüntüleme: 1423 kez.)

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: