Çok güzel bir hatıra.. Büyük bir zevkle okudum. Eğer mümkünse, Bruce Gordon'dan gelmiş mektubun bir kopyasını alsak hoş olur. Hatta Sam Coupe konusunda bir makale yazsan, tanıtımını yapsan, bu hatırayıda değerlendirsek çok güzel olacak..(hem
www.bilgisayarmuzesi.com sitesinde de kullanırız)
Aradan çok zaman geçti. Bu tür cihazları bilen ve tanıyanlar evlerinden ayrıldılar. Evlendiler, çoluk çocuk sahibi oldular, çoğuda makinalarını kaldırdıkları depoyu, tavan arasını unuttu. Bazısı askerdeyken, bazısı tatildeyken anneleri evi temizledi

ve hurdacıya bu makinaları verdi. 5-6 yıldır sanırım bu tür cihazları takip ediyorum. Konuştuğum bir çok arkadaş, "Annemlerin evde, bakar haber veririm" ya da "Annem onları temizlik sırasında attı" diyor

Yani bilgisayarına çok bağlı ve sahip olan bizim gibiler hariç, diğerlerinin elindeki cihazlar bir şekilde hurdacılar tarafından parçalandı. Bir kısmı ikinci el siteleri ve bit pazarlarında geri döndü. Ama büyük bir çoğunluk sanırım geçen 20 senede yok oldu

Dikkat ederseniz, sitemizde sağlam bir Atari kullanıcısı bile bulamadık

ya da fark edemedim. Belkide Türkiyede Commodore'dan sonra ençok atari satılmıştır. Sonra MilPa'nın pazarladığı SVI...bu alette çok olmalı..Ama ortalıkta yok

Diğerlerini yukarıda saydım. Compex fuarlarında Tatung Einstein, Thomson bilgisayar çok gördüm. Ama 5-6 yılda 1 tane bulamadım. Sahip olanda duymadım.
Ama bu forum sayesinde, Oric'ten, Sam Coupe'den bahseden arkadaşlar çıktı. Amstrad konusunda sağlam bilgiler veren Alcofribas gibi arkadaşlarımız var. Bir zaman sonra umarım diğerleride bize katılacak ve o günlerden bu yana ne oldu, bu cihazlar nerde ortaya çıkaracağız. Bu olmasa bile hatıralarımızı canlandıracağız