Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetMorphOS ugruna PowerBook G4 alinir mi?
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: MorphOS ugruna PowerBook G4 alinir mi?  (Okunma Sayısı 2401 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
cinar
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« : Aralık 04, 2015, 16:06:47 ÖS »

Iyigunler yeniden. Son gunlerde elime gecen son parayi da harcamak istedigimi kesfettim. PowerBook G4 almali miyim sizce MorphOS ugruna? 68k oyunlarini emulatorsuz oynatir mi? Daha dogrusu baska UAE uygulamalarina ihtiyacim olur mu? Son olarak MorphOS ne icin alinir?

C64C | SwinSid | IRQHack
IIgs | ROM03
R1200 | Stok
A4000 RevB | CS mkII 060rev1@60Mhz | 128+64Mb FastRAM | BestWB-OS321 | ClassicWB-OS39
Blasterreal
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Aralık 04, 2015, 17:24:15 ÖS »

Merhaba;

Öncelikle Morphos konusunda samimi olarak değinmek istediğim bir kaç nokta var, burada Fanboy'luk yapmak istemiyorum bunuda belirteyim.

Morphos kesinlikle OS4 e göre oldukça satabil ve hızlı, ancak yazılım geliştirilme ve yeni uygulama konusunda OS4 kesinlikle daha iyi.

OS4 için saçma sapan donanımlar alıp eşşek kadar para ödemek gerekiyor, ancak bu konuda Morphos oldukça avantajlı Powerbook ortalama fiyatları 400 TL civarında iken OS4 için uyumlu donanımlar 2000 TL civarında gezmektedir.

Her iki sistemdede Amiga oyunları oynama niyetinde iseniz ve oyun için donanım alacak iseniz Winuae var para cebinde kalsın derim.

Eski birçok uygulama OS4 ve Morphos üzerinde gayet başarılı çalışabilmekte.

Eğer uygulama gelişirmeyi düşünüyor iseniz ve bunu Amiga NG sistemlerinde düşünüyor iseniz Morphos bu konuda size fiyat avantajı sağlar.

Şu an elimde MAC mini ve Morphos Register edilmiş halde bulunmakta para olsa yanına birde powerbook kesinlikle alırım bu kesinlikle zevk meselesi bir durum.

Saygılar

Amiga 1200
ACA 1221 28 MHz 64 MB RAM Maprom
Amiga OS 3.9
------------
Mac Mini 1.42 GHZ 1GB RAM ATİ 9200 32MB 160GB HDD
Morphos 3.9
BlitzBasic
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Aralık 04, 2015, 20:46:19 ÖS »

Bende powermac g4 var, uyumlu donanımlar listesinde gözüküyor. dvdye yazıp kurayım dedim boot ettiremedim bir türlü...

En güzel cihaz morphos için bence macmini g4.

A500|ACA500Plus42Mhz8MB|GoTeK|IndivisionECS|OS3.1
ZX Spectrum 48K, 48KPlus | Amstrad CPC6128
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: