Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriProjePlastik parçaların yeniden üretimi üzerine bir uygulama
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Plastik parçaların yeniden üretimi üzerine bir uygulama  (Okunma Sayısı 5401 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« : Şubat 11, 2016, 12:55:13 ÖS »

Hackaday sitesinde rastgeldim... Belki bir projede işe yarar ya da denemek isteyen olabilir...

http://hackaday.com/2016/02/09/learn-resin-casting-techniques-duplicating-plastic-parts/

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Şubat 11, 2016, 13:00:35 ÖS »

ucuza mal olucağını sanmıyorum ama çok kritik malzemelerde işe yarıyabilir belki bide genelde anlatıldığından çok daha zor çıkıyor bu tarz şeyler.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Şubat 11, 2016, 13:50:54 ÖS »

Talimatların üzerinden geçeyim dedim ancak malzemeleri kaba koyduktan sonraki `Stir forever.` aşamasında takıldım. Time out oluyor

Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Şubat 11, 2016, 15:11:16 ÖS »

Teşekkürler, harikaymış.

wizofwor: stir forever  çok iyiydi

Ona bakarken şunlar da denk geldi: hackaday.com/tag/resin-casting

Use the brute force, Luke
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Şubat 11, 2016, 15:28:10 ÖS »

düğme değil de game & watch pil kapakları için müthiş. Düğmeleri yaptığı malzeme veya kalıbı hazırladığı malzemeler nereder bulunur acaba? Kim satar? Bilen var mı?

varol
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Şubat 11, 2016, 15:33:54 ÖS »

Pil kapağı çok güzel fikir, o tarz ufak şeylerle başlamak çok mantıklı detayı fazla figür, kasa gibi şeyler hüsranla sonuçlanıp hem heves kırığı oluşturur, hem de malzemeye günah

Youtube'da yüksek prodüksiyonlu diy kanallarında şahane molding tutorial'leri var.
crowded
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Şubat 11, 2016, 16:04:11 ÖS »

düğme değil de game & watch pil kapakları için müthiş. Düğmeleri yaptığı malzeme veya kalıbı hazırladığı malzemeler nereder bulunur acaba? Kim satar? Bilen var mı?

Bu konuyu detayli daha once ben inceledim hatta uyguladim. Silikon kalıp almak için kullanılan malzeme RTV2 Kalıp Silikonu, malzeme dökümü için kullanılan malzeme ise sıvı plastik reçine diye geçiyor. Her ikisini de gittigidiyor sitesinden bulup sipariş vermiştim. Kucuk parcalarda gayet basarili sonuclar aliniyor ancak modeli alinacak malzeme buyudukce dolayisiyla maliyet artiyor ve isin icine acemilik de girince cok basarili sonuc almak biraz zaman aliyor. Game watch pil kapagi ve game watch micro vs. Ust Kasa uretimi bizzat yaptim. Pil kapagi ilk denemeye gore bence uygun oldu ama kasa olayi tam bir facia oldu silikon kalip icerisine sivi plastik recine tam.olarak dagilmadigindan kasanin bazi yerleri eksik cikti.
« Son Düzenleme: Şubat 11, 2016, 17:59:40 ÖS Gönderen: crowded » Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: