Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetReactOS - Open Source Windows Clone
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: ReactOS - Open Source Windows Clone  (Okunma Sayısı 7935 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Şubat 06, 2017, 19:11:12 ÖS »

Arkadaşlar, bu işletim sistemini uzun zaman once takip ediyordum. Geliştirme ortamı ve kaynak kodlarını takip ettim sürekli. Bir müddet ara vermiştim geliştirme çok yavaş ve tıkanmışlardı. Şimdi epey yol katedilmiş ve bir şeye benzemiş durumda.

Reactos, Freewin95 projesinin günümüzdeki hali. Windows kernel'inin yeniden yazılması ile oluşturulmuş bir işletim sistemi. Kesinlikle linux tabanlı bir emulasyon değil. Mavi ekranına kadar Windows NT/2000 kernelinin yeniden implement edilmiş hali. Hala Alpha olmasına rağmen windows programlarının büyük çoğunluğu çalışıyor. FreeDOS veya Aros gibi düşünebilirsiniz.

Eskiden yazılım projelerimi buna entegre edip,windows olmayan işletim sistemi+embedded software hazırlama hayallerim vardı. Şimdi sanırım yeniden gözden geçirebilirim.

www.reactos.org

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Şubat 06, 2017, 19:37:09 ÖS »

Samsung'un cep telefonunda kullandığı icon'ların köşeleri yuvarlatılmış diye milyar dolarlık telif hakkı davası açılan günümüz IT sektöründe böyle bir girişimde bulunmak cesaret işi doğrusu...

Yani Microsoft'un henüz bu elemanları piyasadan silmemesi muhtemelen henüz dişe dokunur bir yaygınlaşmaya ulaşmadıkları içindir herhalde...

Yine de enteresan bir girişim...

spunky
Deneyimli

10 Çeşit insan vardır. Binary bilen ve bilmeyen.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Şubat 06, 2017, 20:05:15 ÖS »

Sitenin benim şirketin web sitesi için kullandığımız template'i kullanması ilginç geldi Kahkaha Var mı ki bi bağlantımız Kahkaha

Bu arada Lindows linux dağıtımını bile hacamat etmişlerdi zamanında sırf isim yüzünden.
« Son Düzenleme: Şubat 06, 2017, 20:06:49 ÖS Gönderen: spunky » Logged

A500+ |68020M-Tec Turbo,3.1 Rom, 4.5MB Ram, Indivision ECS, SCSI External CD-Writer, SCS2SD via A590|
A1200 |Apollo 040, 32MB Ram, 14" 1438|
Commodore 64c |SD2IEC,IrqHack,1084,Final III|
Amstrad CPC6128 |3.5" Hack|
Sega MDII, Sega MS, Ps1, Ps2, PS3, Micro Genius, A2600, PSP, Nintendo DS
Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Şubat 06, 2017, 22:22:22 ÖS »

Direk cdden çalışan versiyonuda varmış. Aynı yöntemle çalışan Linux ile geçmişte çöken Windows'tan veri kurtarmıştım. Aynı amaç için kullanılabilir sanırım.

Bu arada indirip sanal bilgisayara yükledim. Klasik temalı Windows'tan farkı yok cidden. Yalnız "Husisiyet" diye bir kelime var. U harfinde şapka da var. Bir garip geldi kelime. Kahkaha Hangisi öz Türkçe bilemedim, özellikler mi hususiyet mi?

Birde Windows, açık kaynaklı değil. Bu tip projeleri nasıl yapıyorlar anlamıyorum cidden?

Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Şubat 06, 2017, 23:03:08 ÖS »

Bu kesinlikle çok daha işe yarar ama hep bir taraftan 98se'nin open sourcesini yapsalardı keşke demişimdir

Use the brute force, Luke
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Şubat 06, 2017, 23:04:35 ÖS »

Bu proje çok eskiye dayanıyor aslında. FreeWin95 adı altında başlamıştı, command line dan öteye geçemedi o proje. Daha sonraları ite kaka windows nt benzeri bir şey çıkardılar ortaya. Windows NT ve 2000'in internete sızan kaynak kodları büyük rol oynamıştı.  İlk alphaları da denemiştim fakat çalıştırabildiğim uygulama sayısı cidden azdı. Bir kaç sene önceye kadar da Wine üzerinde inşa edilmişti. Ardından sağlam bir donation aldılar. Beklenen rakama ulaşınca da Eski bir NT geliştiricisine ödeme yapıp bug fix ve kernel için çalıştırdılar. Şu an gayet hızlı ilerliyor proje.

Bir kaç sene sonra laptoplarda FreeDOS alternatifi olarak görebiliriz bu sistemi.

Alıntı
Birde Windows, açık kaynaklı değil. Bu tip projeleri nasıl yapıyorlar anlamıyorum cidden?

Esas UNIX de açık kaynak değildir aslında ama Linux ve BSD Unix-Like dır. Bu sistem de windows-Like olacak.

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Şubat 07, 2017, 04:06:58 ÖÖ »

Yalnız "Husisiyet" diye bir kelime var. U harfinde şapka da var. Bir garip geldi kelime. Kahkaha Hangisi öz Türkçe bilemedim, özellikler mi hususiyet mi?

Hahah... Çeviriyi yapan "şahsiyyet" bıyıklarının şekline kadar insanın gözünde canlanıyor.

Alper
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Şubat 07, 2017, 05:52:42 ÖÖ »

Çevirileri Türkçe bilen, en azından Microsoft Türkçesi bilen birinin yaptığını sanmıyorum.

Buna benzer çeviriler, Lazarus IDE ve Sharpdevelop Türkçe çevirilerinde de vardı. İnşâ, Kütük gibi.

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Şubat 07, 2017, 12:31:46 ÖS »

Bu çeviri konusu ciddi anlamda sorun kanımca... Bugün xnview nasıl olduysa Türkçeye dönmüş...Aradığım aracı Türkçesinden bulamadım... Hemen Options'dan İngilizceye çevirdim de rahat ettim...

Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Şubat 07, 2017, 13:04:13 ÖS »

Benim de ilk yaptığım iş dil olarak English seçmektir bu tarz programlarda. Dili otomatik seçen bazı uygulamalarda Türkçe katalog dosyalarını sildiğimi bile hatırlarım. Kahkaha

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Şubat 07, 2017, 14:17:32 ÖS »

http://coolsoft.altervista.org/en/virtualmidisynth

Bu programın Türkçe çeviricisiyim, açıkçası ben bile kullanırken İngilizce kullanıyorum, "MIDI-PANIC" terimini gelde Türkçe'ye çevir, normalde Org yada Midi programlarında Notalar zaman zaman askıda kalır, sonsuza kadar Loop eder, basarsın Midi-Panic düğmesine sesi söndürür, bende "Sesleri Kapat" gibisinden bir şeye çevirdim. Özel Terimler tercümede işi bozuyor.
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Şubat 07, 2017, 14:35:51 ÖS »

Söylemesi ayıptır ben de multiMAN'ın Türkçe çevirisini yaptım ama İngilizce kullandım hep. Zaten artık webMAN çıktı multiMAN'ın pabucu dama atıldı. Kahkaha

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
varol
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Şubat 07, 2017, 14:45:00 ÖS »

@hakanats

Panik butonu panik butondur, Çevirmek yerine Midi Panik diye çevirmek daha makul bence zira sesleri kapat diye arama yapıldığında çok bişey çıkmayacakken Midi Panic bilmeyen insan bu şekilde arama yaptığında hee bu işe yarıyormuş diye öğrenecek.

Hardware synth kullanan zaten biliyor, ben sesleri kapat görsem panik butonu olduğunu anlamazdım misal iyice karıştı işler Kahkaha
hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : Şubat 07, 2017, 16:47:54 ÖS »

@hakanats

Panik butonu panik butondur, Çevirmek yerine Midi Panik diye çevirmek daha makul bence zira sesleri kapat diye arama yapıldığında çok bişey çıkmayacakken Midi Panic bilmeyen insan bu şekilde arama yaptığında hee bu işe yarıyormuş diye öğrenecek.

Hardware synth kullanan zaten biliyor, ben sesleri kapat görsem panik butonu olduğunu anlamazdım misal iyice karıştı işler Kahkaha

Bence yorum yapmadan önce programı kurup denemelisin, açıklama program içinde iki adet () işaretinin arasında yazıyor, kullanıcının aramasına gerek yok.

« Son Düzenleme: Şubat 08, 2017, 14:00:06 ÖS Gönderen: hakanats » Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: