Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: [TAMIRAT] Sunset Riders (bootleg)  (Okunma Sayısı 11662 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ggolem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Ağustos 08, 2017, 01:40:40 ÖÖ »

Fazla hizli sevinmisim;

tamirati yaptigim yerde sadece LCD monitor oldugu ve ona da bagli gbs82xx kartlardan var, RBG yi VGA'e ceviren. Stabil temiz goruntu goremiyorum hic bir oyunda, bu oyunun degil bu donusturucunun sorunu.

Tabi oyun calisinca soyle guzel bi bakmak icin oyuna getirdim benim kabine, CRT ye baglamaya. Bagladim da. Tertemiz geldi goruntu, o cektigim fotolardan daha guzel birsekilde. Tam jetonu attim, starta bastim.

Karti dik  yaslamistim ic duvara idareten. benim esekligim, kayip tabana oturdu kendi agirligiyla ve oyun tekrar gitti. Yine karisik char map goruntusu geliyor. Oyun boot etmiyor.

Demek ki zaten tamir falan olmamis, boyle en ufak seyde gidecegi varmis. Easy come, easy go...

tekrar masaya geri donuyor malesef. BIr yerlerde lehim catlagi vs var saniyorum mekanik bir sorun. Baktim, yine o tamir ettigim yerdeki clock sinyali gitmis. Biraz bastirdim oynadim falan gelmiyor... Neyse getiririz...

Simdi kartin en buyuk problemi benim vaktimin hizla daraliyor olmasi, cok yakinda, yine isten gucten vakit bulamamaya baslayacagim, o zamana kadar uyandi uyandi, yoksa bir sure daha uyumaya devam edecek bu kart.

Hayirlisi....

ggolem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Ağustos 08, 2017, 01:47:25 ÖÖ »

Ggolem HC ileLS arasindaki ne fark var turkçe meali nedir..

entegrenin fonksiyonu ayni. Ama ayni isi biri daha hizli yapiyor ama daha cok guc tuketiyor, digeri daha az guc tuketiyor, ama belli bir hizin uzerine cikamiyor gibi dusunebilirsin basitce. Sadece HC ve LS yok, baya bir model var aslinda, cogu birbirinin yerine uyabilir. Ama bu karttaki gibi, kullanildiklari yerde tam sinirda calismiyorlarsa. Bu kartta 24 Mhz clock icin kullanmislar LS yapabiliyor, ama HC yapamadi.

Baska kartta 4Mhz olan yerde de LS takmis mesela, onu HCsi ile degistir birsey fark etmez.
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Ağustos 08, 2017, 09:38:00 ÖÖ »

Ggolem belkide iyi oldu bi bakıma sonradan zor olurdu şimdi dahada saglam olur , kabindeki görüntü  gerçekten cam gibidir tahmin ediyorum
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: