Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetKargoyla bilgisayar alinir mi?
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Kargoyla bilgisayar alinir mi?  (Okunma Sayısı 2651 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
onuryıldız
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Mart 26, 2021, 12:08:03 ÖS »

Bir tane bilgisayar var almak istedigim ancak farkli sehirde. Kargoyla alabilirim ancak ama kargoda hasar gorur mu acaba? Son zamanlarda bilgisayar benzeri cihaz alan oldu mu? Riske girilir mi?
Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mart 26, 2021, 12:12:17 ÖS »

Tamamen gönderenin nasıl paketleyeceğine bağlı.
Yoktur ama orijinal kutusu ve ambalajında gönderilirse bir sıkıntı çıkmaz ya da en aza iner.

derme çatma paketleme ile kargoda sağı solu kırılabilir.

Maddi değeri çoksa ve mesafe çok değilse elden almak en iyisi

onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mart 26, 2021, 12:12:54 ÖS »

Eğer iyi paketlerde alınır. Karşı tarafın becerisine kalmış.
Mesela Bim deki 5lt suların altındaki kartonlar çok sert. Kutuya koymak yerine onlarla cevirirse taş gibi olur saglam gelir.

C64 ve A500 gerisi teferruat
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Mart 26, 2021, 12:27:25 ÖS »

Aynen karşı tarafın kargolama yeteneği ile alakalı. Havalı naylonlar top gazete ile doldurma straforlu kutu vs. Ile iyice paketlenirse olabilir. Artık firmalar öyle kargolar gönderiyorki şaşırıyorum ve hiç kırılmadan geliyor.

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
Feandreu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mart 26, 2021, 13:14:08 ÖS »

Sıfır alacaksanız demonte şekilde isteyebilirsiniz garanti altına almak için. İkinci el ise paketleyen, taşıyan gibi pek çok faktör var. Kendi kullandığım bilgisayarı(sıfır desktop-montajlı) internet üzerinden almıştım 1 sene evvel paketlemesi çok iyi olmamasına rağmen çizik bile almadan geldi şansa hatta boş kutuları dahi korumasız olmalarına rağmen zarar görmemişti. Taşıyan kişiler biraz özensiz davransaydı zarar göreceğine 100% eminim. Bu hafta @Voltron hocamdan Amiga 500 aldım sadece psu'su dahi ortalama bi pc kadar ağırdır. Sağolsun o kadar sağlam paketlemiş ki kargocular zarar vermeye yemin edip pakedi sağa sola savursa dahi sağlam gelirdi diye düşünüyorum
agathon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mart 26, 2021, 15:09:47 ÖS »

Kargo firmaları eğer ürün sıfır değilse ve orijinal kutusu ile taşınmıyorsa sigorta yapmıyorlar, bir sorumluluk almıyorlar. Arkadaşların bahsettiği gibi ürünün paketlenmesi de ayrı bir sebep.

İlgim Amiga'lar üzerine, o yüzden önceden 4-5 kez kargo yolu ile farklı modellerde Amiga aldım, sattım. Çoğlunlukla aldım. 1 tanesinde kırılma vakası yaşadım. Moralim çok bozuldu. Verdiğim paradan çok, üretilmeyen bir makinanın yitip gitmesine üzüldüm. O yüzden artık yoğurdu üflyerek yiyorum. Maalesef her seferinde bir piyango bileti çekiyorsunuz. İkramiye çıkarsa...

Modern bir cihazsa risk daha rahat alınır tabi.
« Son Düzenleme: Mart 26, 2021, 15:16:29 ÖS Gönderen: agathon » Logged

Humphrey
Deneyimli

The right man in the wrong place

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mart 26, 2021, 15:16:36 ÖS »

Bu daha çok karşı taraf , satıcı ile alakalı bir konu.
Kargo firmaları düzgün paketlenmiş ürünlerde sıkıntı yaşamıyorlar.

Amiga 500 Plus+,Aca 500+,3.1
Amiga Cd32
Commodore 64,64C,128
Atari 800XL,130XE
Nintendo wii,Nes,Snes,64,Gamecube,3DS XL,3DS,Dsi,Dslite
Playstation 1,2,3
Xbox 360
Sega Saturn,Dreamcast,Mega Drive,Masterdrive
PSP 1001,2001,3001,PSPGO
Zx Spectrum+
Atari Pong,Philips Videopac,Palladium,Unimax
Aktug
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mart 26, 2021, 16:21:40 ÖS »

1,5 sene önce kargoyu adresine çağırıp kasayı olabildiğince nü haliyle kargo görevlisine teslim edene rastlamıştım. Kargo görevlisi de sağolsun şubedeki en büyük kargo kolisini seçerek!!! ( içerisine Full Tower 4 adet kasa alabilecek koliden bahsediyorum ) kasayı içine olduğu gibi koyup koliyi bantlamış. Koli boş olduğu için üzerinde fil tepinmiş konserve kutusu gibi ulaştı. Kargo masrafı sahibinden.com indirimiyle 85,-TL çıkmıştı Esip gürleyince 45,-TL ye düşürüldü.

Bir de notebook maceram olmuştu. P1 Siemens notebook satın almıştım. Satıcı amca sağolsun paketleme yapmış... Boş bir bisküvi kolisinin 5/4' üne gazete tıkıştırıp en üste notebooku koymuş birde LCD ekran kısmını yukarıya getirip işi hepten sağlama almış LCD panel sağlam ulaştı fakat menteşe - üst kapak kısmı komple dağılmıştı. Paketleme hatası olduğunu kabul edip ücret iadesi yaptı. Olan ödediğim al-gönder kargo parasına oldu.

Bu kötü örneklerin yanında efsanevi paketleme yöntemleriyle hem içeriği koruyan hem de min. hacim gözeten satıcılarla da karşılaştım.

Üst mesajlarda arkadaşlar da belirtmişler. Olay kargodan çok paketleyenin ne kadar özendiğine bağlı. Uygun boyutta koli , buruşturulup dolgu yapılabilecek gazete, koli bandı (varsa ambalaj streç filmi ile) ve biraz özenle hiçbir sorun yaşanmaz.
Exu
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mart 26, 2021, 16:52:39 ÖS »

Hocam son 1 sene içinde 3 tane kasa aldım ama hepsinde de durum aynı. Şeref yoksunu kargocular (aras, ptt, yurtiçi) koliyi sallayarak atıyorlar galiba hepsi de heder oluyor. ilk kasayı sahibinden.com dan aldım, geldiğinde öyle sarsılmıştı ki işlemci ve kasa fanı ayrılıp kasanın içine savrulmuşlardı, diğer kargolar için içine köpük veya karton doldurmalarını istedim, sağolsunlar yapmışlar ama 2. kasa öyle yamulmuştu ki kasanın şase kısmı eğrilmişti. 3. yü siteden izmirmaster dan aldım, süper paketlemiş kasayı kolileyip araya parça koyup başka koliye koymuştu ama PTT kargo sağolsun onu da halletmiş kasa kapağının tırnakları kırılmış.
Kısaca kasa kargoda heder olur.

Bir kadının tepesini attıracak kadar çok RETRO EŞYA barındırabiliyorsan ve hala evliysen, O zaman kralsın...
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: