Bugün çok çerezlik bir tamirat öykümüz var. Benim kadar acemi arkadaşlar faydalanır belki diye anlatıyorum.
Malumunuz Fenrir için bir Sega Saturn arıyordum. Tam bulup aldığımda forumdan abimiz Humphrey bana elinde uygun anakartlı bir saturn olduğunu ama çalışmadığını, hatta ona satan kişinin de satarken "çalıştıramadım" dediğini, kendisinin de bir köşeye yedek parçalık koyduğunu söyledi.
İstersem çalışmazsa da yedek parçalık alabileceğimi söyleyince tabi ki aldım.
Ülkemizde çok sık yapılan bir hata var. Japonya ve Amerika'nın özellikle 2000 öncesi cihazlarında tek tip voltaj kullandığı yani 110 Volt kullandığını unutmak. Buna dikkat edilmediği için NTSC-J veya NTSC-U cihazlara 220 Volt verilerek test edildiğidir.
Ben alırken de böyle bir durum beklentisi içerisindeydim.
Bir müdahale öncesi şunu denemek istedim.
Başka bir saturn'e ait power board'u takıp sistemi test etmek.
Tabi bunu yapmadan önce şundan emin olmam lazım. Her tip saturn power board'u, Anakarta aynı DC voltajları mı veriyordu.
Vermiyormuş
https://consolemodguides.home.blog/sega-saturn-psu-swap/Bu linkte çok detaylı bilgi mevcut. 3 Tip PSU var ve hepsinin DC voltaj ve pinoutları farklı.
Elimdeki pal bir cihazın power board'u ile bununki aynı tip denk gelince ilk iş onunla sistemi bir denemek istedim.

Evet sonuç güzel.

Demek ki power board haricinde bir bileşen zarar görmemiş.