Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıOyun KonsollarıTüm Ayarları Yapılmış FreeMcBoot Paketleri
Sayfa: 1 ... 7 8 [9]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Tüm Ayarları Yapılmış FreeMcBoot Paketleri  (Okunma Sayısı 116170 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #120 : Mayıs 24, 2020, 13:07:26 ÖS »

Selamlar arkadaşlar benim sorunum elimde freemc boot lu memory card var ama içinde ulauncher yok sadece epl yüklü CD oynatıcısı da bozuk cihazın USB üzerinden yükleme şansım olur mu yardım eden çıkarsa çok sevinirim

FMCB Memory kart takılıyken boot ekranında FMCB logosu çıkınca joypaddan L1 L2 R1 R2 olmazsa diğer tüm butonlara (Hepsine aynı anda değil tek tek) basılı tutarak FMCB menüsünün yada Ulauncher'in açılma ihtimali var.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #121 : Haziran 20, 2021, 20:13:09 ÖS »

Tam olarak nereye yazacağımı bilemedim

Bir arkadaşıma Kalın kasa PS2 HD hazırlıyorum. Ama istediği oyunlar ne yazık ki elimde bulunan 250GB HD'ye sığmadı. 500GB hatta daha fazla büyüklükte HD deneyimleyen oldu mu? Şu HD modelinde sorun yaşamazsın diyebieceğiniz sabit disk modelleri nelerdir?

- Network Adaptörüm IDE uyumlu...IDE HD önerilerine ihtiyacım var.

pofpor
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #122 : Haziran 20, 2021, 22:03:21 ÖS »

Bir arkadaşıma Kalın kasa PS2 HD hazırlıyorum. Ama istediği oyunlar ne yazık ki elimde bulunan 250GB HD'ye sığmadı. 500GB hatta daha fazla büyüklükte HD deneyimleyen oldu mu? Şu HD modelinde sorun yaşamazsın diyebieceğiniz sabit disk modelleri nelerdir?

Yanlış hatırlamıyorsam bendeki PS2'de 500 GB IDE HDD var. Samsung olması lazım. Diğer markalarda da Sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum. Markaya göre sorun çıkabiliyor mu?

Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #123 : Haziran 20, 2021, 22:15:29 ÖS »

Network Adaptörüm IDE uyumlu...IDE HD önerilerine ihtiyacım var.

https://ps2drives.x-pec.com/?p=list

Buradakiler test edilmiş çalışan diskler. Ama burada olmayıp da çalışan disklere rastladım.

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #124 : Haziran 21, 2021, 00:09:39 ÖÖ »

IDE disk seçen bir PC gördünüz mü, PS2'nin ne gibi bir şeye ihtiyacı var ki IDE disk seçsin,
Hadi Xbox Classic şifre çipi olan ide Harddisk istiyor, PS2 ne istiyor da IDE HD seçsin.

Sayısız Harddiskli kalın kasa hazırladım hiç denk gelmedi. Çeşitli markalarda max 750 gb IDE harddisk kullandım çalıştı, bir tek harddisklerin Power girişi ve data girişi arasındaki mesafe sorun çıkarabiliyor, HD adaptörünün soketlerinde vidaları sökünce arayı istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.

Zaman içinde deneyimlediğim çalışmıyor, format atılmıyor, Freemcbott kurulmuyor, boot almıyor, sıkıntı çıkıyor diyebileceğim şeyler.

1. Winhiip ile her diske format atılmıyor, format atılmış gözüküp fmcboot kurulmuyor, kuruluyor gözüküp hiçbir nane yemeyebiliyor.

2.Ps2 üzerinde Ulancher ile format atılamaya biliyor, atılsa da fmcboot kurulamaya biliyor, kurulsa da boot almaya biliyor.

3. PS2 çipliyse bazı çip modelleri hdd adaptörü pek sevmiyor, yada çipteki boot sıralaması ilk sırada HD olarak ayarlı değil. Çipi sökerek düzelebilir.

Genel olarak Hdd model farketmeksizin %99 çalışabileceğini iddaa edebileceğim yöntem harddiske imaj atmak.
Daha önceki sayfalarda verdiğim imajı hdd ye yazın çalışır.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #125 : Haziran 21, 2021, 00:42:58 ÖÖ »

Seagate 500gb  ide harddisk ile sorunsuz softmod yaptım kullanıyorum.

@HkRecai,
PS2 harddisk seçiyor seçmese elimde bulunan çalışan harddiskle softmod yapabilirdim ama olmadı, harddisk PS2 içinde çalışıyor görünse de softmod sonrası siyah ekran veriyor çalışmayı durduruyor.

HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #126 : Haziran 21, 2021, 01:40:55 ÖÖ »

Seagate 500gb  ide harddisk ile sorunsuz softmod yaptım kullanıyorum.

@HkRecai,
PS2 harddisk seçiyor seçmese elimde bulunan çalışan harddiskle softmod yapabilirdim ama olmadı, harddisk PS2 içinde çalışıyor görünse de softmod sonrası siyah ekran veriyor çalışmayı durduruyor.

Ps2 Boot sırasında disk devir alıp vınn diye diskin devrinin durma sesi geliyorsa makina ya çipli yada freemcboot kurulmuyor, yada kurulum başarıyla tamamlandı dese de kurmuyor. Çip varsa çipi sök, Birkaç sayfa önce verdiğim imajı yapıştır çalışır.
Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #127 : Haziran 21, 2021, 11:17:03 ÖÖ »

IDE disk seçen bir PC gördünüz mü, PS2'nin ne gibi bir şeye ihtiyacı var ki IDE disk seçsin,
Hadi Xbox Classic şifre çipi olan ide Harddisk istiyor, PS2 ne istiyor da IDE HD seçsin.

120gb seagate diskim uyumsuz çıktı. Sadece pc'de raw imaj yazdırılarak çalışıyor. Ps2'de hiçbir yazım işlemi yapılamıyor. Şu an Xbox'ın içinde...

3. PS2 çipliyse bazı çip modelleri hdd adaptörü pek sevmiyor, yada çipteki boot sıralaması ilk sırada HD olarak ayarlı değil. Çipi sökerek düzelebilir.

İlk olarak çipi devre dışı bırakma yöntemleri denenmeli. Matrix çip ise onun kurulma yöntemleri uygulanmalı diye düşünüyorum.

segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #128 : Haziran 21, 2021, 13:19:35 ÖS »

Seagate 500gb  ide harddisk ile sorunsuz softmod yaptım kullanıyorum.

@HkRecai,

Ps2 Boot sırasında disk devir alıp vınn diye diskin devrinin durma sesi geliyorsa makina ya çipli yada freemcboot kurulmuyor, yada kurulum başarıyla tamamlandı dese de kurmuyor. Çip varsa çipi sök, Birkaç sayfa önce verdiğim imajı yapıştır çalışır.

Yazdıklarımdan yardım istediğimi falan mı çıkardınız anlamadım. Ben PS2 cihazıma  
başka bir harddiskle softmod işlemini yaptım ve sorunsuz kullanıyorum.

Burada anlatmak istediğim PS2 harddisk seçiyor, neden PS2 nin harddisk seçtiğine inanmak istemiyorsunuz anlamıyorum. Siz hala PS2 çiplidir ondan falan diyorsunuz, PS2 çipli değil PS2 ya da network adaptör harddisk seçiyordu uyumsuzdu.

Üstteki mesajda Fatih arkadaşımız da yazmış zaten onun harddiski de uyumsuz çıkmış.
« Son Düzenleme: Haziran 21, 2021, 13:21:59 ÖS Gönderen: segaa » Logged

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #129 : Haziran 21, 2021, 17:06:29 ÖS »

Daha önce pek ilgilenmediğim bir alandı. İnternette bazı HD'lerin sorun çıkarabildiğini okuduğumdan Türkiyede bulunabilen, deneymlenmiş HD'leri sorma ihtiyacı hissettim. Oğuzhan'ın yolladığı sayfadaki listede bazı modeller için çalışmıyor notu düşülmesi ve böyle bir liste hazırlanmış olmasını anlamlı buluyorum.

ilginiz için teşekkürler.

HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #130 : Haziran 21, 2021, 18:38:34 ÖS »

Fatih Yıldırım çalışmıyor dememiş ki, anladığım kadarıyla daha pro takılayım ps2 üzerinde emulator dosyaları atayım, virtual mc kullanayım, onu buraya şunu şuraya kopyalayayım, ps1 pop dosyaları atayım falan demiş anladığım kadarıyla, ps2 üzerinde ulancher ile kopyalama hataları çoğu harddiskte oluyor böyle birşey var, ama normal kullanıcı için pek önemi yok.

Normal PS2 donanımı da Okumada DVD, yazmada MC kart kullanmıyormu, yazma önemli değil okuması oyun oynamak için yeterli.

İmajı atıyorsun, winhiple oyunları atıyorsun, baktın ulancher ile kopyalama yapmıyor, yeni versiyon OPL gibi şeyleri MC kartta yada USB belleğe kopyalarsın. Oyun oynamak için PS2 üzerinde harddiske yazma yapamamak engel değil.

İlave edit: Hatta benim eskiden satış yaparken kullandığım yöntemi yazayım, 1 tane 750gb tüm ayarlarını, yeni sürüm opl, ulancher vs. sorunsuz kopyalandığı ve ağzına kadar oyun yüklü bir harddiskim vardı, bunu habire 80 gb'dan tut 750 gb'a kadar IDE, SATA farketmeksizin HDD RAW COPY ile kopyalardım. Düşük kapasite harddiske yazınca aldığı kadar oyun OPL menüsünde gözükürdü.

PS2 de sorunsuz çalışan bir harddiski çalışmıyor, uyumsuz dediğiniz harddiske HDD RAW Copy ile yazdırın çalışsın, işin özü bu, saygılar efem.
« Son Düzenleme: Haziran 21, 2021, 21:33:48 ÖS Gönderen: HkRecai » Logged
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #131 : Temmuz 01, 2021, 12:24:13 ÖS »

Western Digital WD5000AAKB Model 500GB IDE Sabit Disk'in Data ya da Power girişlerine PS2 NetWork Adapter denk gelmiyor. Bir şekilde Power'ı uzatmak ya da bir şeyler yapmak gerek sanırım. Henüz ilgilenemedim ama not olarak yazmış olayım.

Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #132 : Temmuz 01, 2021, 12:30:10 ÖS »

Aynı diskten bende de varmış

Western Digital WD5000AAKB Model 500GB IDE Sabit Disk'in Data ya da Power girişlerine PS2 NetWork Adapter denk gelmiyor. Bir şekilde Power'ı uzatmak ya da bir şeyler yapmak gerek sanırım. Henüz ilgilenemedim ama not olarak yazmış olayım.

* aakb.JPG (71.8 KB, 483x643 - Görüntüleme: 273 kez.)

cidocego
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #133 : Temmuz 04, 2021, 16:27:13 ÖS »

Arkadaşlar Elimde SCPH 90004 modeli 0C versiyonlu Matrix chipli slim PS2 var. Bu cihazda hazırladığım Free McBoot hafıza kartı açılmıyor(Cihazın yüksek model olması sebebiyle). Forumda bahsedilmiş te olabilir ama ben en azından karttan boot ettirip hafıza kartındaki OPL2 uygulamasını çalıştırıp oyun başlatabildim. Bunun için yaptığım işlem şu. Cihaz kapalıyken gamepad üstündeki R1 tuşunu  basılı tutun ve power a basın. Bu şekilde biraz bekledikten sonra ulaunch uygulaması karttan çalışıp açılacaktır. Ardından menüdeki MC0: dan APPS klasöründen OPL-V1.0.0.ELF dosyasını çalıştırabilirsiniz. Free McBoot gibi menülü kullanamasakta en azından oyunu çalıştırmış oluruz. Diğer çalışmayan son versiyonlu PS2 lerde de deneyenler olurda tecrübelerini yazarsa forumdaki arkadaşlara faydalı olur.
Not: Free Mcboot içindeki diğer Elf uzantılı dosyaları da bu şekilde çalıştırabiliriz.

RoborG
-Commodore PC10-III, 12" Monochrome Monitör,5.25 360 KB FDD
-P3 450 CPU, 128MB SD-Ram,80GB HDD, 32X Creative infra, 5,25" Audicom-727 PC Kasetçalar
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #134 : Temmuz 04, 2021, 17:20:54 ÖS »

Yukarıda modelini belirttiğim, Kaan'ın paylaştığı WesternDigital Sabit diski kullanabilmek için network adapter içindeki metal korumayı çıkartmak, data bağlantısını sabitleyen 2 vidayı söktükten sonra data kısmını ok yönünde zorlamanız gerekiyor. Üstteki yassı kablo biraz zorlanıyor ve pek sağlıklı olmayabilir ama bu şekilde sabit diski kullanmayı başardım.

* ps2_networkadapter_westerndigital.jpg (31.47 KB, 640x480 - Görüntüleme: 272 kez.)

Sayfa: 1 ... 7 8 [9]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: