Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amstrad NC 100 Transfer Sorusu  (Okunma Sayısı 4905 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ağustos 27, 2021, 18:25:01 ÖS »

yeni bir cihaz olarak ingiltereden Amstrad NC 100 aldım şu anda yolda ve geliyor. Amstrad NC 100 konusunda sadece takıldığım nokta şu Amstrad NC 200 gibi 3'5'' disket sürücüye sahip değil. ben Amstrad NC 100 word processor kullanarak yazdığım yazıları ve diğer dataları (ve bildiğiniz gibi Amstrad NC 100 BBC BASIC ile geliyor) BASIC programlarını nasıl Amstrad PCW veya Amstrad CPC cihazıma aktarırırım. transfer kablosu gibi bir şey var mı diye düşünmekteyim. NC 200 çok daha kolay doğrudan 3'5'' disket sürücü var. ama keşke ona da 3'' disket sürücü koymuş olsalardı. Amstrad NC 200 bana Amstrad ruhuna ters geliyor bunun için. Amstrad NC 100 Amstrad CPC&PCW ruhuna çok daha yakın ve paralel.

Long Live Amstrad CPC/PCW/NC/GX
www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
Amstrad CPC: RSF3, V9990, AMSDAP, M4Wifi, ZMEM, MXBoard, DES Mini,GOTEK, USIFACII, DMP Printer, PS2 Mouse
Amstrad PCW 8256: 512K RAM, GOTEK, uIDE8, uRTC8
Amstrad NC 100: Wifi Modem
Amstrad NC 200: Gotek, PCMCIA
muhendis
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Ağustos 27, 2021, 20:25:31 ÖS »

https://www.ncus.org.uk/qanda_transfers.htm
DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ağustos 27, 2021, 23:00:47 ÖS »

belki de Türkiye'de kalan aktif tek Amstrad NC 100 kullanıcısı olarak ufkumu açtı teşekkürler abi. cihaz gelsin kablo tarzı birşeyler olabilir sanırım. benimki Amstrad NC 200 değil onda 3'5'' disket sürücü var aynı zamanda çok daha ağır ve hantal. Amstrad CPC&PCW ruhuna aykırı. büyük ihtimal transfer kablosu olur ama PC yerine CPC veya Amstrad PCW'ye aktarım kablosu hayali kuruyorum.

www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
Amstrad CPC: RSF3, V9990, AMSDAP, M4Wifi, ZMEM, MXBoard, DES Mini,GOTEK, USIFACII, DMP Printer, PS2 Mouse
DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ağustos 31, 2021, 10:14:09 ÖÖ »

Amstrad NC 100 ile geçmişte deneyim yaşayan oldu mu? türkiye topraklarında daha önce hiç Amstrad NC 100 görmedim. benim için BBC Basic ile oldukça heyecan verici bir deneyim olacak. Amstrad CPC ve Amstrad PCW ve Amiga 500 piStorm ile Commodore 64 kullandığım aktif cihazlar gibi Amstrad NC 100 en azından evde notlarımı aldığım aktif bir cihaz olur mu en ufak fikrim yok. ama deneyeceğim. Amstrad PCW'de yazımı yazarken Amstrad CPC + RSF 3 üstünde oyunlar hazır olacak ve VOIP ile arkadaşlara bağlacanağım Amstrad EX 330 üstünde bluetooh üstünde müzik çalacak. Amstrad Emailer Plus telefonumda eski reklam ve demo ekranı dönecek. Amstrad NC 100 ile küçük notlarımı alıp dinlenme aralarında Amstrad Fidelity CK100 orgumla küçük ritmler çalacağım. sonunda Amiga 500'de yazılarımı editleyeceğim. bu noktada Amstrad NC 100 ile transfer kolaysa evde notlarımı NC 100 ile alabilirim. Shortwve Radio ve Amatör Telsiz Logbook tutabilirim. sadece Logbook için bile kullanabilirim. ama pratikte yapabilir miyim gelince göreceğim.

www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
june8efe
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ağustos 31, 2021, 22:56:15 ÖS »

Amstrad NC 100 ile geçmişte deneyim yaşayan oldu mu?

amstrad nc100 değil ama aynı formatta bir cihaz 4-5 sene önce bit pazarında denk gelmişti. ekrana doğru kasa kavisliydi. şimdi google a bakınca markası alphasmart tı diye tahmin ediyorum. o dönem tamda aradığım cihazlardan değildi diye almamıştım.

Geliştirme kartları: Raspberry Pi2, Arduino Uno R3
El konsolları: Ngage,DS Lite,Nintendo 3DS cfw
Tv konsolları: PS1, Hdd'li fat PS2, Wii (Softmod'lu), Xbox360 slim rgh, PS4 Slim
DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Ağustos 31, 2021, 23:25:37 ÖS »

Amstrad NC 100 ve Amstrad NC 200 özel cihazlar Z80 işlemcili Amstrad bilgisayar departmanının en iyi sistem çıkardığı zamanlar. Amstrad Fanı olduğum için Amstrad serisi değerli benim için.
bu arada transfer için bir çözüm buldum. NC serisi için DOS tabanlı bir transfer programı mevcut.

Programı Şuradan bulabilirsiniz: https://amstrad.cpcuserclub.com/files/nc100exe.rar

bu programı seri kablo ile kullandığınızda NC'den dosya ve data transferi yapabiliyorsunuz...

ayrıca muhendis dostumun paylaştığı gibi Amstrad NC kullanıcılarının kullandığı site: https://www.ncus.org.uk/

www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: