Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: 100 mhz 6502  (Okunma Sayısı 3774 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Ekim 16, 2021, 00:38:04 ÖÖ »

www.e-basteln.de/computing/65f02/65f02

Use the brute force, Luke
ercanersoy
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ekim 16, 2021, 03:41:36 ÖÖ »

Paylaşım için teşekkür ederim.
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ekim 16, 2021, 08:53:29 ÖÖ »

Bunu gormustum bu sabah. C64 ile cok verimli calisacagini dusunmuyorum. 2MHZ de bile senkron tutturamayan diger custom chipler buna ayak uydurabilir mi ?

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
Tonyukuk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ekim 16, 2021, 10:05:48 ÖÖ »

Adam elinde C64 olmadığını eğer temin ederse onlarında üzerinde çalışacağını yazmış zaten. Yani beklemek lazım. Amiga 500 için bile eskiden geliştirilmesi çok zor işte fazla eklenti şansı yok deniyordu. Milyon tane hızlandırıcı geliştirici kart peydah oldu. Bana sorarsan imkansız diye bir şey yok elektronik aleminde.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ekim 16, 2021, 10:50:48 ÖÖ »

Pek çok sebepten, Commodore 64'de drop-in replacement olarak 65c02 kullanamayız.
 - 6502'de 6510'daki CPU portları yok. Bu portları emüle edecek ilave bir logic tasarlamak gerekecektir.
 - 65c02'de bazı komutların işletim süreleri 6502'den farklı. Bu yüzden teyp ve disket yükleme rutinleri gibi hassas zamanlama gerektiren kodlar çalışmayacaktır.
 - 65c02'de bazı hatalar ve illegal opcodelar ve fikslendiği için bu özellikleri kullanarak optimize edilmiş hiç bir şey çalışmayacaktır.
 - C64'de bus master VIC-II'dir ve maksimum 1MHz hızında çalışır. Bu yeni işlemciyi taktığınızda en çok 1 Mhz olarak kullanabilirsiniz.

Sonuç olarak bu işlemci ile ancak SuperCPU tarzı bir accelerator yapılabilir. SuperCPU ile tam uyumlu olabilirse çok da iyi olur diye düşünüyorum.

sabri64
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ekim 16, 2021, 11:59:56 ÖÖ »

Pek çok sebepten, Commodore 64'de drop-in replacement olarak 65c02 kullanamayız.
 - 6502'de 6510'daki CPU portları yok. Bu portları emüle edecek ilave bir logic tasarlamak gerekecektir.
 - 65c02'de bazı komutların işletim süreleri 6502'den farklı. Bu yüzden teyp ve disket yükleme rutinleri gibi hassas zamanlama gerektiren kodlar çalışmayacaktır.
 - 65c02'de bazı hatalar ve illegal opcodelar ve fikslendiği için bu özellikleri kullanarak optimize edilmiş hiç bir şey çalışmayacaktır.
 - C64'de bus master VIC-II'dir ve maksimum 1MHz hızında çalışır. Bu yeni işlemciyi taktığınızda en çok 1 Mhz olarak kullanabilirsiniz.

Sonuç olarak bu işlemci ile ancak SuperCPU tarzı bir accelerator yapılabilir. SuperCPU ile tam uyumlu olabilirse çok da iyi olur diye düşünüyorum.

Şöyle birşey buldum

https://www.youtube.com/watch?v=x9clez2fxxw
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: