Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetWindows startmenü ve pencere kenarlıkları?
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Windows startmenü ve pencere kenarlıkları?  (Okunma Sayısı 1724 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Mart 09, 2023, 03:33:03 ÖÖ »

merhaba arkadaşlar. ayağımdan ameliyat olduktan sonra bilgisayar ile haşır meşir olacak zaman bulabildim iyi kötü. sizlere bir şey danışmak istiyorum.

hastanede tanıştığım bir arkadaşım uzun süredir hastanede yatıyormuş ve bir nevi oda artık onun şahsi odası haline gelmiş. haliyle laptobunu falan getirmiş. laptobunda bir tema gördüm bayıldım diyebilirim. ancak paylaşmasını rica ettim ama maalesef ahirete götürecekmiş gibi paylaşmadı çünkü çok zor yaptığını emek harcadığını söyledi bende üstelemedim. peki bunu yapabilmem için nereden başlamam lazım dedim. bana aşağıya bırakacağım linki verdi.

link : https://virtualcustoms.net/showthread.php/87351-Elegant-Blue-and-Dark-Red-Theme-Frames-and-Icons-for-w10-19h1-21h2-Windows-11

bu linke girin ve aşağı doğru inin kırmızı olanda durun. startmenü ve pencere kenarlıkları çok hoş. arkadaştaki bir tık değişiği. ancak en kötü komple temayı yapamasam bile startmenüyü değiştirebilsem benim için kafi. siteye üye oldum ve inceledim. ancak verilen dosyalar hiç bir şekilde resimlerdeki gibi bir değişiklik uygulamıyor.
bana bu konuda yardımcı olabilecek varsa sırasıyla ne yüklemem gerektiğini söylerse çok memnun olurum.
pencere kenarlıkları olmasada olur. startmenü kafi şimdilik.
aslında şu anda kendi temamı beğeniyorum ama startmenü olarak startisback kullanıyorum. sadece startmenüyü değiştirsem yeter. ama pencere kenarlıklarıda değişse hayır demem. göze çok güzel hitap edecek açıkcası.
kullandığım windows sürüm : WiNDOWS 10 22H2-19045.2006

umarım aramızda bu işten anlayan çıkar çünkü internette bir rehber bulamadım maalesef. ilgi ve alakanız için çok teşekkür ederim.

27" Curved 165Hz ekranda retro oynayan çılgın genç
feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mart 10, 2023, 13:20:52 ÖS »

Şu iki forumu şiddetle tavsiye ederim.

Windows 11 için https://www.elevenforum.com/
Windows 10 için https://www.tenforums.com/

"Customization" bölümlerinde start menude değişiklik yapan programlar paylaşıyorlar.

Orada sorarsanız yönlendirirler diye düşünüyorum.

mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mart 10, 2023, 15:56:45 ÖS »

@feuer merhaba. önerdiğin forumlara üyeliğim mevcut hatta sık kullanılanlarda uzun zamandır yerini almış durumda. virtualcustoms.netteki skinler çok güzel ve nasıl yapıldığı konusunda çözmüş bulunmaktayım. nasıl yapılır diyede burada paylaşacağım. ancak şöyle bir durum var. temalar ve startmenü skinleri windows sürümü seçiyor maalesef. uyarlamaya çalışıyorum şu anda. çözebilirsem muazzam bir şey olacak. sanalda testler gerçekleştiriyorum. çok şık çok güzel duruyor. bir tema üzerinde yoğunlaştım. sadece yazı stili sorunu yaşıyorum çözmek üzereyim. bitince paylaşırım nasıl yaptığıma dair. dileyen kullanır dileyen kullanmaz. en azından bir şey daha öğrenmiş olduk deriz.

feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mart 10, 2023, 18:47:19 ÖS »

Olayı çözmüş olmana sevindim.
mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mart 14, 2023, 08:57:48 ÖÖ »

merhaba arkadaşlar istediğim temayı sonunda uygulamayı başardım.
kullanmak isteyen olursa diye dosyaları bırakıyorum aşağıya

Not: tema dosyaları premium değildir en azından free bir siteden indirdim. yani crack olayı yok. ancak yinede sorun olur derse site yönetici arkadaşlar linkleri kaldırabilirler isterlerse.

kullandığım işletim sistemi versiyonu:
windows 10 - 21h1-19043.928
--------------------------------------
tema hakkında video linki:
https://video.hizliresim.com/tr/KRS56gqGtj9rcer/watch
dosya linkleri:
https://dosya.hizliresim.com/dXblDkkKFsuQVOC/file
yükleme sırası:
01-UltraUXThemePatcher_4.4.0.exe
02-StartIsBack++2.9.19 (demo sürüm kullanılabilir veya satın alabilirsiniz size kalmış)
03-7tsp GUI v0.6(2019).exe dosyasına çift tıkladıktan sonra önümüze bir ekran geliyor.
add a custom pack tıklıyoruz
daha sonra açılan pencerede indirmiş olduğunuz klasörün içinde tema diye bir klasör var onun içine girin ve
sırayla
7tsp Allow all Theme Extras Permanently w10 19h1-21h2.7z
7tsp Cleaner address bar for Windows 10 19h1-21h2.7z
7tsp MSI Dragon Red MUI Side Images w10 19h1-21h2.7z
7tsp Red Address Bar Icons for w10 19h1-21h2.7z
7tsp MSI Dragon Red Ultimate Icon Pack w10 19h1-21h2.7z
yükleyin. ancak her yüklediğinizde sistemi yeniden başlatmanızı isteyecek. her defasında yeniden başlatın. en son yüklediğiniz 10 dk çok rahat sürer. bu işlemleri yaparken antivirüs programınızı anlık olarak devre dışı bırakın. virüs yok ancak hızlı yüklesin diye zamandan tasarruf edersiniz. dilerseniz açıkta bırakabilirsiniz.
tüm yükleme işlemleri bittikten sonra yine tema klasörünün içindeki
"MSI Dragon Red Ultimate Theme for w10 19h1-21h2" klasörünün içindeki iki dosyayı kopyalayıp "C:\Windows\Resources\Themes" klasörünün içine yapıştırıyoruz.
daha sonra themes klasörüne yapıştırdığımız "MSI Dragon Red Ultimate.theme" dosyasını çift tıklıyoruz ve temanın tadını çıkarıyoruz arkadaşlar.
benim hoşuma gitti. herkesin hoşuna gitmeyebilir. kırmızı yoğunluklu bir tema. virtualcustoms sitesinde benzeri çok tema var. bu yöntemle farklı temaları kullanabilirsiniz.

Dipnot: kullandığınız windows versiyonu çok önemli. aksi taktirde uyumsuz tema yüklerseniz windows logosundan sonra açılmıyor pc. lütfen denemelerinizi sanalda test edin öyle uygulayınız. bu tema tamamen sorunsuz "windows 10 - 21h1-19043.928" çalışıyor. lütfen yedekli çalışınız.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: