Bendeki durum:
Modemin güç adaptörünü aynı odada başka bir prize taktığımda kopmalar bitti. Ancak beklediğim hızda bağlanma olmuyor hala. Hattım 16 MB, bağlantı 11 MB oluyor.
Eskiden modemi; bilgisayar, monitör, 2 tane yazıcıyla birlikte aynı çoklu prize takıyordum.
Şimdi prizleri ayırdım. Modem ve monitör odadaki bir prizde, bilgisayar kasası, 2 yazıcı ve bir harici disk başka bir prizde takılı
Eski 10 yıllık TP-Link W8960N modemimimin yerine W8961N modem aldım. Dört gün boyunca setup'la uğraştım, neredeyse artık IP software uzmanı haline gelecek oldum. Çünkü bağlantım yaklaşık her 4-6 saatte bir kopuyor ve modem restart ediyordu.
Sizin adaptörü evdeki farklı bir prize takma olayını görünce, ben de eski modemimin adaptörünün üçlü prizimin ilk prizinde takılı olduğunu, ama yeni modemin adaptörünü aynı üçlünün üçüncüsüne taktığımı farkettim. Adaptör fişini üçlünün üçüncü prizinden çıkarıp birincisine, yani eski modemmin takılı olduğu yere taktım.
Sonuç: Şu anda 24 saat oldu, daha hala hiç bir restart veya kopma yaşamadım.
Sadece data hatlarında değil, elektrik şebekesinde de oksitlenme veya başka nedenlerle oluşabilecek zayıf bir temasın da bir modenin çalışmasını destabilize edebilmesi ilginç.
Yolbulduran arkadaşıma bu uyarısı için çok teşekkürler.
Arkadaşlarımın, daha zahmetli analizlere girmeden önce data hattı ile birlikte elektrik şebeke hattının da sağlıklı iletim sağlayıp sağlamadığını mutlaka test etmelerini öneriyorum.