Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Araç Multimedya Sistemleri  (Okunma Sayısı 3203 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
atakantas
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Kasım 23, 2023, 22:39:40 ÖS »

Merhaba arkadaşlar.
Aracımda kullandığım ses sisteminden memnun değilim.
Nav. haritası güncel değil sesi kötü vs.
Güncel android bir multimedya sisteme geçmeyi düşünüyorum.
Ancak gördüğüm kadarıyla piyasadaki ürünlerin çoğu no-name çin malı.
Ayrıca yorumlarda aküyü bitirmesinden kameranın devreye geç girmesi,
Yazılım bugları gibi bir sürü tüketici şikayetleri var.
Memnun olduğunuz önerebileceğiniz bir marka var mı ?
Aliexpress'te cihazların tüm detayları varken bizim satıcılar
bellek kapasitesini yazmaya bile üşeniyorlar.

AMIGA 1200 | GVP A1230 TURBO+ JAWS II | 20 MB RAM | INDIVISION AGA MK2CR | 3.9 ROM | 32 GB CF
AMIGA 500 | VAMPIRE V500 V2+ | GOTEK | 2 MB CHIPRAM | HDMI520 |
C64 BREADBIN | 1071 CRT| 1541 | IRQHACK64
Verminaard
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Kasım 24, 2023, 00:22:51 ÖÖ »

Paraya kıyıp bilindik markalı bir şey almanızı tavsiye ederim. Geri kalanların hepsi çöp. Hiçbir satıcının dediğine inanmayın. Bütçeniz müsaade ediyorsa şu gayet iyi bir seçenek mesela:

https://www.amazon.com.tr/Sony-Multimedya-Sistemi-Dokunmatik-Bluetooth/dp/B07GLTVT62
Jax
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Kasım 24, 2023, 08:11:40 ÖÖ »

Dahili mikrofonu yokmuş. Telefon görüşmesi biraz sorun olabilir.
Verminaard
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Kasım 24, 2023, 16:45:02 ÖS »

Telefon görüşmeleri Android Auto veya Apple Carplay üzerinden telefon kullanılarak yapılıyor. Gördüğüm düzgün cihazların hiçbirinde dâhili mikrofon yoktu.
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Kasım 24, 2023, 17:35:38 ÖS »

Telefon görüşmeleri Android Auto veya Apple Carplay üzerinden telefon kullanılarak yapılıyor. Gördüğüm düzgün cihazların hiçbirinde dâhili mikrofon yoktu.
Android Auto üzerinden ekran yansıtarak telefondaki google map kulanıyorum gayet iyi . Telefon ve multimedya sistemi arasında bluetooth bağlantısı kullanıyorum kablolu kullanmakta mümkün. Benim kulanım seklim şöyle araca biniyorum gidiceğim yerin adresini sesli olarak söylüyorum genelde en az 2 en çok 20 seçenek arasından gitmek istediğim rotayı seçiyorum sağa dön sola dön 1 km sonra şunu yap vs her şey hem sesli hem aracın 7 inç ekranından takip ediyorum telefon gelince . ok google telefonu aç diyorum telefon açılıyor. ok google dan sonra telefon rehberimdeki herhangi birini sesli olarak söylüyorum o kişiyi arıyor özetle bir çok komutu hatta her komutu sesle veriyorum multimedya sistemine. alaman gereken multimedya sistemi kesinlikle telefonun android ise ve Android Auto desteği varsa kablosuz Android Auto destekleyen bir multimedya sistem. Apple Carplay tarafını hiç kullanmadım ama benzer diye biliyorum.
« Son Düzenleme: Kasım 24, 2023, 20:18:34 ÖS Gönderen: ibo1973 » Logged
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Kasım 25, 2023, 08:07:47 ÖÖ »

Kaliteli multimedya sistemlerinde dahili mikrofon olmadığını anlıyorum. Telefon mikrofonu akıllı asistan için yeterli olur ancak telefon görüşmeleri için aracın dahili mikrofonunu kullanmasını tercih ederim. Bu cihazları aracın dahili mikrofonuna bağlayamıyor muyuz? Araçta mikrofon yoksa harici mikrofon bağlanıyor mu?

Biraz daha detaya girersek, aracın mikrofonunu kullanmıyorsa direksiyondaki kontrolleri de mi kullanmıyor?

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Kasım 25, 2023, 08:47:16 ÖÖ »

Kaliteli multimedya sistemlerinde dahili mikrofon olmadığını anlıyorum. Telefon mikrofonu akıllı asistan için yeterli olur ancak telefon görüşmeleri için aracın dahili mikrofonunu kullanmasını tercih ederim. Bu cihazları aracın dahili mikrofonuna bağlayamıyor muyuz? Araçta mikrofon yoksa harici mikrofon bağlanıyor mu?

Biraz daha detaya girersek, aracın mikrofonunu kullanmıyorsa direksiyondaki kontrolleri de mi kullanmıyor?
Telefonun mikrofonu kullanılmıyor telefon cebimde duruyor. Varsa araç üzerindeki mikrofon kulanılır yoksa uygun bir yere mutlaka mikrofon lazım mikrofon olmadan olmaz ayrıca multimedya sistemin üzerinde değil kablo ile uzatılıp şöför tarafında çok uygun bir yere takılmalı mikrofon.(Tüm konuşmalı işlemler için internet gerekli hatta google navigasyonun düzgün çalışması içinde gerekli.)
« Son Düzenleme: Kasım 25, 2023, 09:03:02 ÖÖ Gönderen: ibo1973 » Logged
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Kasım 25, 2023, 10:50:09 ÖÖ »

Ben yazılanlardan telefonun mikrofonunu kullanıyor zannetmiştim. Yanlış anlamışım. Harici mikrofon varsa sorun değil. Hem çok pahalı bir şey değil. Hem de dediğin gibi direksiyonun arkasına falan monte edilirse çok daha temiz ses alır.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: