Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore DonanımMagic-Desk Uyumlu Kartuşlar İçin ROM Hazırlama
Sayfa: 1 2 3 [4]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Magic-Desk Uyumlu Kartuşlar İçin ROM Hazırlama  (Okunma Sayısı 33840 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #45 : Aralık 03, 2020, 17:35:29 ÖS »

Son durumu paylaşayım istedim. Arızalı olan 74LS273 yerine test edip çalıştığını gördüğüm yeni çipi taktığımda her şey normal çalışmaya başladı. Kendime artık birkaç değişik Magic Desk kartuşu yapabilirim demektir. @fort_apocalypse size yönlendirmeleriniz için teşekkür ederim 

Rica ederim bir şey değil.

Remzi
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #46 : Ekim 06, 2021, 21:37:38 ÖS »

Abi,eger bos zamanin olursa su transwarp v0.82.prg'yi magic kartusa atip calistirmayi deneyebilir misin?

https://csdb.dk/release/?id=209982

FB1K'yi calistirmayi basarmistin,bir ihtimal bu da olur.SD2IEC ile uyumlu degil ama Pi1541 ve gercek disk suruculerle cok iyi calisiyor.
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #47 : Ekim 06, 2021, 22:10:10 ÖS »

En kısa zamanda deneyeceğim Remzi Hocam.
Epyx Fast Load kartuştan daha mı hızlı yüklüyor?

Remzi
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #48 : Ekim 07, 2021, 22:46:47 ÖS »

202 blok badlands isimli oyunu Epyx Fastloader 26 saniyede yukledi.
Ayni oyunu Transwarp 2.6 saniyede yukledi.10 kat daha hizli.
Ama iste bir dezavantaji var.
Oyunlarin bu fastloader icin ozel bicimlendirilmesi/encode yapilmasi gerekiyor.

https://easyupload.io/lfo7c9

Bunu Pi1541'a atip LOAD"*",8,1  komutuyla yuklemeyi deneyebilirsin.(8 in yanina ,1 eklemeyi unutma yoksa uzun suruyor)
Kendisi otomatik RUN yapiyor.
« Son Düzenleme: Ekim 07, 2021, 23:04:38 ÖS Gönderen: Remzi » Logged
HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #49 : Ekim 08, 2021, 00:37:10 ÖÖ »

Bütün konuyu okumadım ama oyunları neden Magic-Desk bin dosyasına dönüştürüyorsunuz zaten internette çoğu hit oyunun Magic-Desk bin dosyası mevcut. Örneğin aşağıdaki pakette 1030 tane var.

https://drive.google.com/file/d/1qEpENfOZOObBPPwjE6-HdegEDhDMAYTI/view

fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #50 : Ekim 08, 2021, 02:00:44 ÖÖ »

Bütün konuyu okumadım ama oyunları neden Magic-Desk bin dosyasına dönüştürüyorsunuz zaten internette çoğu hit oyunun Magic-Desk bin dosyası mevcut. Örneğin aşağıdaki pakette 1030 tane var.

Yapmışım bir salaklık, lütfen kusuruma bakmayınız.

stanriverdi
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #51 : Şubat 12, 2024, 22:53:35 ÖS »

Faydalı bir hortlatma yapayım. M27C801'e yaz sil yapamıyoruz doğal olarak. Hazırladığınız binary dosyasını Vice'ta deneyip yazın ki sonra pişmanlık yaşamayın. Malum ülkemizde güncel M27C801 fiyatları uçmuş durumda.

Burada hazırladığınız binary dosyasını CRT'ye çevirmeniz lazım. Vice içerisinde bulunan cartconv bu işi halledebiliyor. "-t md" magicdesk için gerekli...

cartconv -t md -i INPUT.bin -o OUTPUT.crt -n "MySuperDuperCRT"

Konuyu hortlatmamda ki en büyük olay işe şu; vice 3.8 kullanıyorum ve çevirdiğim crt dosyalarını v3.8 çalıştırmıyor. Saçma ama delirtici bir durum. v3.3 babalar gibi çalıştırdı.

Yaşlandık, zaman kıymetli... Siz delirmeyin.
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #52 : Şubat 13, 2024, 01:57:26 ÖÖ »

Faydalı bir hortlatma yapayım. M27C801'e yaz sil yapamıyoruz doğal olarak. Hazırladığınız binary dosyasını Vice'ta deneyip yazın ki sonra pişmanlık yaşamayın. Malum ülkemizde güncel M27C801 fiyatları uçmuş durumda.

Burada hazırladığınız binary dosyasını CRT'ye çevirmeniz lazım. Vice içerisinde bulunan cartconv bu işi halledebiliyor. "-t md" magicdesk için gerekli...

cartconv -t md -i INPUT.bin -o OUTPUT.crt -n "MySuperDuperCRT"

Konuyu hortlatmamda ki en büyük olay işe şu; vice 3.8 kullanıyorum ve çevirdiğim crt dosyalarını v3.8 çalıştırmıyor. Saçma ama delirtici bir durum. v3.3 babalar gibi çalıştırdı.

Yaşlandık, zaman kıymetli... Siz delirmeyin.

Faydalı bilgiler bunlar.
Teşekkürler.

Pencereli EPROMları silmek için 1985-86'dan beri, Bir ayakkapı kutusu içine koyduğum, OSRAM(SYLVANIA) 8W UVC floresan lamba kullanıyorum. Uygun fiyatlı bir çözüm olarak tavsiye ederim.

https://youtu.be/JeAIw5DwuQg

stanriverdi
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #53 : Şubat 13, 2024, 17:18:25 ÖS »

Eprom silicilerin bu kadar pahalı olması tuhaf. Sanırım ayakkabı kutusu moduna geçmekte fayda var. Teşekkürler.
metaone
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #54 : Şubat 13, 2024, 18:27:17 ÖS »

Yapmışım bir salaklık, lütfen kusuruma bakmayınız.

Bir iki sene önce merak edip buradan bakıp yapmıştım ben de, teşekkürler @fort_apocalypse

fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #55 : Şubat 13, 2024, 20:14:44 ÖS »

Rica ederim, bir şey değil @stanriverdi, @metaone

haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #56 : Şubat 14, 2024, 08:10:14 ÖÖ »

Eprom silicilerin bu kadar pahalı olması tuhaf. Sanırım ayakkabı kutusu moduna geçmekte fayda var. Teşekkürler.
fort_apocalypse kardeşimizin önerisiyle ben de yıllarca  uv-c lamba kullandım. Mekan değiştirince lazım oldu. Çinden 686 tlye aldım.

Amiga fanatiği.... 
Amigalıktan çıkmış Amigalar....

Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
Sayfa: 1 2 3 [4]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: